Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2018.02.13  09:28:03

ATATÜRK VE ÇÝÇEK… Kýrmýzý, insana okþama hissini veren sýcak kanlý bir çiçek. Dünyada bir liderin ismi ile yaþayan kýrmýzý bir çiçek… ATATÜRK ÇÝÇEÐÝ…

Tee  1933’lere varan bir ismin öyküsü… Kýrmýzý renkli  çiçek. Hayat hikayesin 1933 yýlýnda Cumhuriyet Gazetesi’ndeki haberde yayýnlanmýþ. Yazýyý gönderen  dostum ATAKAN ÜNÜVAR’a teþekkür ediyor ve aynen aktarýyorum.

“O çiçeðin adýný biz koyduk zannediyoruz ama bakýn  gerçek hikayesi nasýl. Haber o tarihte CHÝCAGO mahreçli. Wanderbert Üniversitesi  profesörlerinden doktor KÝRK  LANDIN  laboratuvarlarýnda  muhtelif ameliyeler  neticesinde kýrmýzý  renkli  bir yeni bir çiçek elde edilmiþtir.

Profesör bu yeni çiçeðe isim ararken yanýnda duran ama Tarsus KOLEJÝNDE  Atatürk’le tanýþmýþ, ondaki tabiat bilgi ve ilgisine hayran olan bir diðer profesor bu çiçeðe  ATATÜRK isminin verilmesini önermiþtir. Bu dünya tabiat dairesine iletilmiþ ve oy birliði ile kabul edilmiþtir. Dünyada bu çiçek bu isimle yetiþtirilip, satýlýyor. Baþka bir liderin ismi  ÇÝÇEKLE YAÞAMIYOR”… O bir çiçek yani… Nokta.

Kuyusunu kazanlarýn sebeb-i hikmeti budur…

********

VALÝ… Mülki amir… Sorumluluðu altýndaki  il sýnýrlarý içindeki, köy, belde, ilçe ve merkezde yaþayan tüm insanlarýn sosyal yaþamýndan sorumlu bir bürokrat…

Ýki vali adý geçtiðimiz günlerde gündeme oturdu.

Bir, sevgilisini darp edip ayakkabýsýnýn altýný öptüren vali.

Ýki Sorumlusu bulunduðu ildeki iþsiz kadýnlara ve gençlere iþ  imkaný saðlamak için baþýnda olduðu il TUNCELÝ’ye ÝSTANBUL’dan  bir tekstil fabrikasýna tesis kurduran vali…

Tunceli bildiðiniz gibi yýllardýr, terörle boðuþan bir il… O fabrikayý ikna edebilmek için ne kadar dil döktü bilemem. Burada  o tekstil fabrika yönetimini de kutlamak kaçýnýlmazdýr… Bacasýz sanayi olan bu fabrikada duman deðil emek fýþkýrmaya devam ediyor.

Bir de bizim Edremit KÖRFEZÝ  mücavir alanýn bakýn. Sanayi yok… Turizm diyorlar varlýðýný ispat etsinler ellerini öpeyim…

Edremit’te,  ÝÞSÝZ KADIN SAYISINI  bilen var mý?

Edremit’te, iþsiz genç sayýsýný bilen var mý?

Turizm  sektörü denilen kesim, sezonluk eleman çalýþtýrýr, sektör deneyimli eleman bulamaz. Elindeki elemaný yetiþtirip, elinde tutamaz…

Edremit, bayilik cennetidir, okaa…

*******

ÞEHÝT CENAZESÝNDE BÝR ÝLK…

Geçtiðimiz Pazar akþamý anahaber bülteninde bir  þehit cenazesi. Ýmam helallik aldý. Ve cemaatten bir  yüreði yanýk adam, “HAKKINI HELAL ET EVLADIM”  dedi… Bugüne kadar söylenmemiþ, söylenmesi gerekeni söyledi… Gerçek budur.  Esas olan o, gencecik evladýn bize hakkýný helal etmesi önemlidir… Varsayalým bizim hatamýz nedeniyle canýndan olan bu gence, bizim hakkýmýzý deðil onun hakkýný bize helal etmesi gerekiyor deðil mi? 

Bende buradan, bütün þehitlerimize, “hakkýnýzý helal edin koç aslanlar” diyorum.

                                                                 ……

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Atatürk’ün hangi takýmý tutuðu önemli deðil,

Önemli olan hangi takýmýn Atatürk ‘ün çizgisinde olduðudur…

ALÝ  KOÇ.

*******

SÖZCÜ… Yani  mensubu olduðu kurum ve kuruluþlarýn adýna açýklama yapmaya yetkili olan þahýs… Son günlerde, iktidarýn mensubu olduðu parti adýna konuþan var. Elbette bu bütün partilerde böyledir. Mensubu olduðu partinin siyasi konularda fikirlerini söyleme hakkýna sahiptir. Ancak bu parti sözcüsü formatý AKP tarafýndan delinmiþ durumda. Muhalefet partisinin sözcüsü ile karýþtýrmamak gerekir. Çünkü ülkeyi  yöneten iktidar hükümet olmuþtur ve hükümetin bir sözcüsü vardýr. Ülke yönetimin kararlarýný, yapýlan ve yapýlacak olan giriþimleri halkla paylaþan bir görevlidir. Hükümet tarafýndan görevlendirilir.

Hükümet sözcüsü, Bekir BOZDAÐ’dýr…

AKP’nin sözcüsü  Mahir ÜNAL’dýr…

Ýþte düðüm burada. Mahir Ünal, Hükümet kararlarýný, ülkenin dýþ siyaset konularýnda aldýðý karar ve icraatlarý açýklama yetkisini aþmaktadýr. Bu konular Bekir BOZDAÐ’ý baðlar.

Mahir ÜNAL,  MUHALEFETE  yanýt verebilir, takasaya girebilir… Ama, özellikle dýþ iþlerle ilgili  hükümet adýna fikir beyan etmesi, halk nezdinde kabul görmemektedir… Ýtici olmaktadýr…

*******

ODA… Bir takým kuruluþlarýn baðlý olduklarý ODALAR  var. Bilip dururuz… Amma velakin bu Odalarýn iþtigalleri sonuçlarýný bilmeyiz. 25/32v YIL oda baþkaný olmanýn da manasýný anlayamayýz.

Oda… Bir türkü vardýr, yýllar boyu söylenir.

“Ceviz oynamaya mý geldin odama

   Niþanlýn da bu mu derler adama

   Dayanamam kara sevdana”

Diye devam eden hoþ bir türküdür… Bu Odalarla ilgili sonuçlara  basýnda “ Zülfikar bey güven tazeledi”

Edremit Þoförler Odasý  seçimi  ertelendi. Neden? Ýhmal mi var? Prosedür konusunda bilemem.

Oda… Evet bu odalarýn ben, sokakta aktif olmalarýný beklerim. Masada oturmakla  ODA Baþkaný…

Mensubu olduðu sektördeki, esnafýn her an yanýnda olmasý gereken bir  Odalar zinciri…

*******

BÜYÜKÞEHÝR  HALK  OTOBÜSÜ

Edremit -Havran arasýnda çalýþan Büyükþehir halk otobüsü, duraklarda neden durmuyor? Farz edelim hastanede inecek nayýr duramam. Farz edelim o durakta yolcu bekliyor, nayýr alamam.

Neden? EFEME SÖYLEYEM  dolmuþlara zarar veriyoruz. Bu ayný teee eskilerde 17 plakalý minibüslerin Altýnoluk-Edremit arasýnda indi bindi yapmalarýna müsaade edilmediði dönem gibi.

Büyükþehir otobüslerinin böyle bir lüksler olamaz. Olursa  Otobüs  hattýný iptal edersin olur biter…

                                                                    ……

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Gündemimizde yeni zamlar yok”

By: Baþbakan Yardýmcýsý ÞÝMÞEK

Bizden  not:  Tersinden oku… Gündemimizde yeni zamlar var…

……………………………………..

BÜYÜTEÇ

Akçay ZABITA… Beyler, Cuma pazarýnda ses DESÝBELÝ

Yahu satýcý ile ne koþtuðumuzu anlayamýyoruz. Bu kadar baðýrtý sizi rahatsýz etmiyor mu? Pazar çýkýþý millet hamamdan çýkmýþa dönüyor. Ýnsaf yahu… Hiç mi dolaþmýyorsunuz?

Ellerinde bir davul zurna eksik.

……………………………………….

HACAMAT… Týp dünyasýna  meydan okumaya baþladýlar. Bunlar meydana çýkýp pankart açabilmekteler… Eee o halde falcýlar da çýksýnlar meydane… Ama birileri  pankart açmaya kalkanlara cop, biber gazý falan felan… Hadi falcýlar çýkýn ortaya… Madem hacamat serbest, fal da serbest kardeþim… Bakla falý, kahve falý, astrolog, gastrolog !!!  herkes çýksýn meydane. Hastane koridorlarýnda sürünmeyin. Psikologa giden gitsin falcýya, Kürtaj olan gitsin hacamatcýya!!

*******

KEÞÝF… AKP, Atatürk’ü keþfetti ise, CHP yeni bir slogan bulmalý mý? Yahu býrakýn atamýzý rahat. Onu dilinize dolayacaðýnýza alýn birer ATATÜRK ÇÝÇEÐÝ  tohumu evinizdeki saksýya dikin…

*******

ÇÜÞ

TRT BELGESEL ÖDÜLLERÝ BAÞVURULARI  devam ediyormuþ. Belgesel… Mesela bir çiçeðin tohumdan, fidana oradan gençliðine oradan da verimliliðine kadar olan evreyi belgesel olarak yapýlsa… Amma velakin bu konuda  makara kabul görmez. Çünkü mutlaka jüride yeþil ve aðaç düþmaný vardýr… Malum ya !!

………………………..

 

216 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar