Uður TARIMAN
TEL TEL- 5 MART PAZARTESÝ
Tarih : 2018.03.05  12:46:41

ÝTÝRAZIM VAR… GÜZEL BÝR ÞARKIYDI. AMA Bu baþlýk  o þarkýnýn baþlýðý deðil. BALIKESÝR BÜYÜK ÞEHÝR BELEDÝYESÝ’NÝN  açtýðý ihaleye itirazlar var. Enteresan bir ihale olacak. Hatta ortalýk karýþabilir…

Büyükþehir Belediyesi Fen Ýþleri Müdürlüðü, 2018/55444  ihale numarasý ile, il içinde bazý cadde ve sokaklarýn SATHÝ KAPLAMA, BSK  ve Tretuvar yapýlmasý iþleri yaklaþýk 200 milyon bedelli  ihalesi 9Þubat 2018  de ilana çýktý..12 MART 2018 günü ihale yapýlacakmýþ.

Bazý firmalar itiraz haklarýný kullanmak üzere giriþimde bulunuyorlar. Ve çarpýcý bir açýklama yapýyorlar.

bir firma kollanmak isteniyor” þeklinde iddia ileri sürüyorlar.

Söylemlere göre, ihale þartnamesindeki ihaleye katýlým kabul edilecek þirketlerin, “ülkemizde sadece bir  grubun þirketinde bulunduðu bilen makine, araç ve teçhizat için KENDÝ MALI OLMA, þartýnýn getirildiði, bu nedenle birçok þirketin ihaleye katýlamayacaðý, rekabetin saðlanamamasý nedeniyle ihalenin yüksek maliyet þeklindi bulunan bir þirketçe kazanýlmasýna ve kamu kaynaklarýnýn israfýna sebebiyet verileceði “ iddialarý ortalýkta gezinmekte. Ýhaleye katýlmak adýna bu açýklamayý yapan þirketler “ilgili ihaledeki haksýz þartlarýn iptali ve kanuna uygun hale getirilmesi için haklarý ihlal edilen þirketler tarafýndan Kamu ihale Kurumu’na itiraz edildiðinin bilinmesini istiyoruz diyorlar.

Kaynak. Hürriyet Köþe yazarý Yalçýn BAYER…

Ulusal  gazeteye intikal eden bir konu Balýkesir Büyükþehir Belediyesi’nin tavrý merak edilmekte…

*******

PALYAÇO… Estetik bir sanat türü. Ama halk arasýnda  þarlatan olarak da niteleyenler vardýr. Bir meslektir, meslek þarlatan olamaz.

Neyse , “Sivil öldürecek olsak, Niþantaþý, Etiler, Cihangir ve Mecliste öldürürdük” diyen sözde TV sunucusunun daha önceleri çocuk balolarýnda, orada burada palyaçoluk yaptýðý haberleri çýkýnca PALYAÇO  mesleðine yapýlan bir hakaret olarak kabul ediyorum… Bu adam þarlatan… TV kanallarýnýn kimlerin elinde olduðunun en büyük kanýtý…

Bir cümle eleþtiri yazýsý yazan hemen gözaltýna alýnýyor ama ülkeyi birbirine düþman edecek, kargaþa çýkartacak, bölünmüþlüðü tasdik edecek söylen zibidi gözaltýna alýnmýyor. Soruþturma açýlmýþmýþ.

AKP Sözcüsü Mahir ÜNAL, Bu adam “psikopat” dedi, geçti öteye…

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“106 BÝN 740  silah kayýp”.

BY: GAZETELER:

Bizden not: Rakam net verildiðine göre bu  miktar Emniyet kayýtlarýna geçmiþ bir envanterdir. Nerede  kayýp oldu ise orada aranmasý gerekmez mi?

*******

BU TRUMP denilen adam tam bir terörist… Bir elinde benzin bidonu, diðer elinde su bidonu. Hem yakýyor, hem söndürür gibi artistik yapýyor… Putin için de benzeri bir taným konabilir. Ondan kalýr yeri yok… Adam son derece deneyimli bir AJAN, kýlýktan kýlýða girebiliyor.

Olan bizim gibi az geliþmiþ ülkelere oluyor…

*******

ÝSTANBUL… Üzerine onlarca þarký yazýlan metropol. Çocukluðumun, gençliðimin, olgun çaðýmýn geçtiði muhteþem kent…

Þimdilerde TV  kanallarýnda, yazýlý basýnda  içler acýsý halini gördükçe iyi ki terk etmiþim yoksa her gün onun çöküþünü görmekle erken yaþta göçerdim bu dünyadan.

15  YILDA, Bu  þehrin bünyesinde YEÞÝL býrakýlmadý. Çiçekler açmaz oldu… Aðaç  gölgesinde soluklanacak bir nokta býrakmadýlar. Bu bir soykýrýmdýr… Baþka izahý yok… Florya, Yeþilyurt, Bakýrköy, Çekmeceler, Silivri, Kalamýþ   bu kentin banliyöleriydiler. Ama bunlara sor, “banliyö nedir? Diye, “bön bön bakarlar yüzüne”… Katliam için çýkmýþlar meydane. Allah’ýn sopasý yok derler ya, doðanýn öyle bir sopasý var ki ama dilim varmýyor. Varmýyor çünkü yaþýnýn yanýnda, kurunun yanýnda falan derler ya… Sözün kýsasý YEÞÝL DÜÞMANI BÝR ZÝHNÝYETÝN, DOÐA SOYKIRIMI.

*******

ÞEKER KARDEÞÝM… Þeker biraderim. Yahu sen neden devletini düþünmüyorsun? 14 þeker fabrikasý satýlacak diye ayaklara kalktýn… Aaa þekerim benim. Þekerpare kardeþim, ucundan devletini düþün.

Borç gýrtlaðý kadar, iç dýþ her ne halt ise, uluslararasý ÝCRA gelip, ÝCRADAN SATILIK fabrika diye satýlsýn da elaleme rezil mi olalým istiyorsun?

Bak þekerciðim, sen kafana takma. Sen mal sahibi misin yahu, sen pamuk þeker gibisin beþ dakikada eriyip gidersin ama devletlümün ayakta durmasý gerekme mi?

Þekerim benim, hem biraz da saðlýðýný düþün. Ne diyor  Doktor bey amcalar 3 beyazdan uzak dur.

Devletlüm seni düþünüyor, yaranamýyor…

Hadi þuradan iki þekersiz kahve söyle de içek gari…

*******

Gazete baþlýklarýný okudukça, tansiyonum tavan yapýyor valla… Ýyi ki þekerim yok yani.

Buyurun birkaç iç açýcý gazete haber baylýklarý;

  • · Fabrika satýlacak AVM yapýlacak
  • · Ölenin de öldürenin de Müslüman olmasýna üzülüyorum
  • · Denetimli  serbestlikle çýktý, eski eþini öldürdü
  • · Akit sunucusu hakkýnda suç duyurusunda bulunuldu.
  • · Yerel seçim  Kasým’da falan deniyor
  • · Kýlýçdaroðlu yargýya müdahalenin belgesini açýkladý
  • · Bahçeli “sizde cümbüþü” kurun dedi.
  • · Suudiler’de ilk kadýn BAKAN  göreve baþladý
  • · PUTÝN SARMAT’LA Dünyanýn her tarafýný vurabiliriz dedi
  • · Binali Yýldýrým “kalkýnmanýn temeli özel sektör” dedi
  • · Tacizci memur Meclisten ve memurluktan atýldý
  • · Oðlunu öldüren baba karýsýna “sana öyle bir acý yaþatacaðým ki” demiþ
  • · Kartal’da dehþet
  • · 6 yýldýr tecavüze uðrayan genç artýk yeter dedi.

Saymakla, okumakla bitmeyen iç karartýcý haberler silsilesi. Ýç açýcý bir tek haber yok… En iyisi magazin ekleri diyeceðim ama o sayfalar da bana bir þey vermiyor. Bir elinde cýmbýz misali…

********

AÐZI BOZUK – PARDON-  diþleri bozuk vekillere implant kýyaðý… Sanki  insanlarla dalga geçiyorlar.

Benim vatandaþým, benim canýmýn içi… Yalan vallahi yalan billahi yalan. ÇÝPRAS  zengin olan bir bakaný  kira desteði aldýðý için Kabineden þutladý. Biz trilyoner olana bile  diþ, kuþ takviyesi yapýyoruz... Vatandaþýn bir tek sorununa çare getirdilerse buyurun bu köþe açýk… Hastaneler çile bülbülüm çile þarkýsý ile sabah mesaiye baþlýyor…Halk yandý keten helvam diyor. Özel hastanelerde hala sabit bir tarife yok. Denetim yok. Pazarlar yangýn yeri gibi… 100 kiþiden 80’inin evine et girmiyor. Þeker fabrikalarý satýlýyor, niþasta bazlý þeker yedirilmeye çalýþýlýyor. Vekillerin hiçbir fonksiyonlarý kalmadý.

Vekillik artýk kaldýrýlmalý… Memur gibi atama ile vekil yapýlmalý. Derdini kime anlatacaðýný bilmeyen bir toplum… Eðitim yoðun bakýmda… Ekonomi Yenicami önünde mendil açan  düþkün insan misali.

Binali bey; “ KALKINMANIN LOKOMOTÝFÝ ÖZEL SEKTÖR” diyor. Yani bilinen bir þeyi söylüyor. Özel sektörün ÖZVERÝLÝ  çalýþmasý olmasa ekonomi çoktan çökerdi… Halk umumi helaya gittiði zaman bile vergi veriyor. Benzine üç günde bir zam… Amma velakin  iktidar yine iktidar. Ne iþ?

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“28 Þubat sanýklarý en aðýr cezalarý alacaklar”

BY: Binali bey

Bizden not: Bu ifade yargýya müdahale deðil de nedir?

……………………………….

ÇÜÞ

Son bir yýlda öldürülen kadýnlarýn %80’i  türbanlý…

Nedeni? Baþý açýk olsaydýlar, “çýplak gezmeseydi deniyordu” deðil mi?

…………………………………..

BÜYÜTEÇ

Gerkuþ CHP, Edremit Ýlçe Baþkaný… Kocaseyit havalimanýn adýnýn önüne EDREMÝT konmasý kaçýnýlmazdý dedi…

Bakan bey geldi ve gitti kulaðýna adýný okudu. Halka sorma zahmetinde bulunmadý yani… ALLAH BÜYÜK.

…………………………………………

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Cahil olanlarýn merhameti ve lütfu azdýr.

Hz.  MEVLANA

……………………………………….

 

 

286 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar