Uður TARIMAN
TEL TEL
Tarih : 2018.03.29  09:36:45

BETÜL  DEÐÝRMEN’LE  YOLA DEVAM…

Edremit Diþ  Hastanesinin baþarýlý Baþhekimi, Betül Deðirmen gerekçesi açýklanmadan, görevden alýnmýþtý. 3 aya yakýn zaman diliminde baþka bir ile de atanmadýðýndan Baþhekimsiz kalan hastane de sýkýntýlar baþ göstermiþti. Defalarca yazdým. Neden alýndý gerekçe nedir? Yerine neden bir atama yapýlmýyor  falan diye yazdým. Bizatihi sordum. Gerekçe bulunamadý.

Neyse 6 yýlý aþkýn süre içerisinde hiçbir þikayetin gelmediði, koridorlarýn tertemiz ve sessizliði bu kez iþini seven Baþhekimin yokluðunu hissedercesine matem havasýna dönüþmüþtü. Esasen BETÜL DEÐÝRMEN  görevdeyken de o sessizlik, o  ihtimam yerli yerine oturtulmuþtu. Ýki gün önce müjdeli haber geldi ve BETÜL DEÐÝRMEN  yeniden hak ettiði koltuðuna kavuþtu. Bir nevi ÝADE-Ý ÝTÝBAR  misali görevine iade edildi…

Örnek bir hastane hüviyeti ayný itibarýný devam ettirecek… Çalýþana dokunmayýn, tam tersine teþvik edin beyler. Siyaset  elini çekmeli kamudan…

Haa çalýþmayan, koltuðunu istiareye çekilmiþ gibi olanlarý, sadece unvan kullanýmý için kullananlarý elbette ayýklayýn. Ayýklarken siyaseten deðil, halka hizmeti ön planda tutarak yapýn.

Betül haným, ne akrabam, ne bir  tanýþým. Onu tanýmam halkýn “yahu bu baþarýlý Baþhekimi neden yazmýyorsun?” dendikten sonra yakýn takibe almýþ, gördüklerimi, söylenenleri dikkate alarak  adýndan söz eder olmuþtum, görevden alýndýðýnda arkasýnda durmamýn nedeni de budur..”

Hak yerini buldu. Þimdi DÝÞ Hastanemize göðsünüzü gere gere gitmeye devam edin. Sadece Deðirmen deðil bütün Diþ hekimleri özveriyle çalýþmaktalar… Güçlü ve iþine aþýk bir lider olduðu sürece o kurum daima alkýþlanýr. Devlet hastanesi üzerinde gezinen siyasi bulutlar yüzünden yýllardýr sorunlar bitmedi. Çekin elinizi özellikle saðlýktan. Destek verin teþvik verin…

Hocam, hoþ geldin aramýza. Zaten gitmeyeceðini  biliyorduk. 3 ay gibi bir süre zarfýnda hasar oldu ise bu hasarlarýn seni zorlamayacaðýný 3 günde eski günlere döndüreceðine inanarak, tekrar yuvana hoþ geldin diyorum. Almýþ olduðun takdirnamelere eklemeye devam…

*******

YEÞÝL DÜÞMANLIÐI YA DA YEÞÝL SOYKIRIMIHer hafta yeþil konusunu yazmaktayým. Ne yazýk ki bu haberleri, Ana haber bültenlerinde, yazýlý ulusal basýnda görüp,okudukça “ biz nasýl bu kadar yeþil düþmaný olduk” demekten bile utanç duyuyorum. Resmen ve alenen yeþil SOYKIRIMI  yapmakta israr ediyor hükümet. Çarþamba günü yine bir soykýrým haberini okuyunca bu satýrlarý yazmaktayým.

Hürriyet gazetesinin baþ sayfasýnda, dünyanýn sayýlý doða harikasý  GÖKOVA  sahilleri talana yani imara açýlýyor. Akyaka-Turunç-Akbük gibi  koylar, yeni yeni binalar yapýmýna açýlýyor. Hiç mi vicdan yok, hiç mi acýma duygusu yok? Biz nasýl böyle bir doða soykýrýmcýsý olduk… Yýkýcý deprem olduðunda  akýllarýna Allah gelen bu kararlarý imza atanlar, o depremin altýnda umarým ezilmezler… Dünya su gününü kutlama adýna sakýn bir tek kelam bile etmeyin. Etmeyin çünkü sizin, aðzýnýza ne yeþil, ne su, ne güneþ, ne gölge kelimeleri yakýþmýyor… Allah’ýnýzdan bulun. Bir aðaç kaç yýlda yetiþiyor. Hem de bu aðaçlar kendi kendilerine doðum yaparak üremiþler, büyümüþler. Betona yenik düþmek için sizin kafa marka baltalarýnýz elbet bir gün  sizin kolunuzu kesecek…

*******

CÝPÝS (Anadolu aksaný ile) ve ÇÝKOLATA, GAZOZ   REKLAMLARINA YASAK GELÝYORMUÞ… RTÜK  bu kararý almýþ.

Yasaklar arasýnda  þeker ve þekerleme-Bisküvi ve kekler-Meyve sularý ve gazlý içecekler –Enerji içecekleri  de var.

Dünkü yazýmda, Gazoz ve çikolata içinde  VÝAGRA  olduðunu açýklanmasý sonrasý bir yazý yazmýþtým.

Salya sümüklü. Sakallýlarýn bel altý açýklamalarýnýn sebebi her halde bu ürünleri fazla kullanýyorlar diye de deðinmiþtim.

Bugün de bu yasaklar listesi açýklandý. Çikolata ve gazlý içeceklerin reklamlarý yasaklanýyormuþ. Sen çok yaþa RTÜK… Amma velakin bu salya sümüklü sakallýlarýn umurlarýnda olmaz, stoklarýný yapmýþlardýr…

Türkiye’de en çok reklamý yapýlan CÝPÝSLERDÝR. Maliyeti çok düþük olduðundan, reklam paylarý yüksektir. Sakýz da ayný. Bisküvi ve  kekler desen ha keza. Birde en çok bana terse düþen bu çikolatalý kek türü ürünlerin reklamlarýnda kadýn oyuncunun yalama þekilleri. Kadýn…ve  ÇÝKOLATALI  KEKÝN YENME TARZI…

Bana  ters düþen bir de,  yasaklanmasý deðil, sunum olarak BEBEKLERÝN ÇIPLAK  kremlenmesi ya da alt bezi reklamlarýnda formatlarýna çeki düzen verilmesi kaçýnýlmaz oldu… Malum  SÜBYANCILAR  ORTA YERDE kol GEZÝYORLAR DA… Bilmem anlatabildim mi?

*******

BÝR MAHKEME VE  SÜRECÝ… Soma faciasý ne zaman yaþandý?  2014.  Bugün günlerden ne?  29 Mart 2018… 4 koca yýl geçti aradan. Hala sonuçlanmýþ deðil. Araya birileri girip parmak atmasalar çoktan biterdi… Onca insan ekmek parasý uðruna yerin yüzlerce metre altýnda çalýþýyorlar ve hatalar zinciri yüzünden canlarýndan oluyorlar… Bir tutturduk gidiyoruz “kanlarý yerde kalmayacak” insanlarýn kemikleri kalmadý be… Siyasetin kirli elleri demek istiyorum, özetle…

*******

BÝR REKLAM… ÞAKA  gibi. Bir inþaat þirketi Yunanistan’ýn reklamýný yapýyor gibi koca sayfa  SANTORÝNÝ falan gibi  özendirici cümle. Reklamýn  iyisi kötüsü derler ama yani !!

******

31 mart Dünya yedekleme günüymüþ…Valla ben  her gün neyin günü olduðunu  artýk birbirine karýþtýrýyorum diyeceðim ama, hangi gün neyin günü bilmiyorum ki !!

Yedekleme günü Allah, Allah neyi yedekleyeceðim ki? Hani þu KUMACILAR  var ya aklýma o düþtü. O misal mi yani falan diyeceðim ama kuma deyince aklýma, zina-fuhuþ- falan bizim ülkemizde gündeme olabiliyor ya… Yedekleme, oto yedekleme mi diyeceðim ama her gün benzine zamdan kelli, millet olanýný satmaya çalýþýyor. Yedek ev alma diyeceðim, millet  Banka kredilerin ödeyemiyor. Ýcradan satýlýk onca ev mevcut.

En akýllýsý  yedek bir siyaseti bulmak… Damardan ince ince…

                                                                                                 ….

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Hakkaniyetli tavýr göremedik”

By: BÝNALÝ BEY

Bizden  not: Binali bey bunu Varna’da yapýlan AB toplantýsý sonrasý

söyledi… Ýyi güzelde  HAK VERÝLMEZ ALINIR derler… AB kriterlerinin

hangisini tam olarak hayata geçirdik?

Hatýrlarsanýz  tee Binali Beyden önceki devirlerde AB, Kokoreci yasakla

demiþti. Genelge yayýnladý bizim o günkü hürriyet YASAK  dedi. Eee hani yasaktý? Her yer kokoreç dolu. Bu gibi misaller sayýsýz. AÝHM‘nin cezalandýrdýðý mahkeme kararlarýnýn sayýsý belli deðil. Hak verilmez alýnýr.

*******

BAHÇELÝ BEY VE SALI GÜNKÜ AÇIKLAMASI… Devlet bey, AB  konusunu  grup toplantýsýnda þöyle dedi: “AB kapýsý ardýna kadar kapandý”… Bu cümleyi ben ARDINA KADAR AÇILDI  diyerek kullanýrým. ARDINA KADAR  KAPANDI þeklinde hiç kullanmadým. Ya siz?

*******

ÇÜÞ

Gezi olaylarýnda gençlerin çadýrlarýný  yakma emrini veren Emniyet

Md. Yardýmcýsýna 10 yýl verilmiþ… Bunlar terörist diyerek yakýp yýkma emrini

veren sadece bir  Müdür Yardýmcýsý mýydý? Yatmayacak bilem. Madem ceza verildi, o halde suç unsuru sabit… Kalan saðlar bizimdir.

                 …………………….

BÜYÜTEÇ

Akçay yollarýnýn býçak gibi taþ bölümlerini yazmýþtým. Milli servettir

bu lastikler. Lastikçi dostlarým belki kýzacaklar ama olmaz ki böyle de yol çalýþmasý olmaz deðil mi?

…………………………………..

KULAÐGINIZDA KÜPHE OLSUN

Nefretle beslenen bir yangýný ancak temiz vicdanlar söndürebilir.

ANONÝM

………………………………………..

 

274 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar