Uður TARIMAN
TEL TEL 17 MAYIS 2018
Tarih : 2018.05.17  10:20:04

SÝYASET  VE  FUTBOL…

 Ligin  üstü karýþtý… Bir ihtimal daha var, o da ölmek mi þarkýsý gibi yani… Kim kupayý kaydýracak? Olasýlýklar þöyle;

  • Galatasaray, son hafta beraberlik ve galibiyette kupanýn sahibi olur
  • Galatasaray yenilir, Baþakþehir  kazanýrsa üçlü averajda  Baþakþehir  Kupayý kaldýrýr
  • Galatasaray yenilir, Baþakþehir puan kaybeder, Fenerbahçe genel averajla kupayý kaldýrýr…

Eee bu sonuçlar, elbette tarih itibariyle, SÝYASET FUTBOLUNDAN  önce olacaðýndan, taraftarlardan sadece birinin yüzü gülecek…

Siyaset, þampiyonasý da þu anda ayný durumda… Yani þampiyonluk maçý ortada. Kazanmaktan baþka çare yok.

AKP Spor elini çabuk tuttu ve MHP Sporla bir anlaþma yaptý. ”Sen nasýl olsa küme düþüyorsun, bizim maçlarda yat, öteki maçlarýna asýl” diyerek  benzetmek gibi olmasýn ÞÝKE  yaptý.

Þampiyonluða oynayan CHP Spor ve ÝYÝ  Sporun elleri armut toplamýyor. Onlar da bir organizasyon kurdular… CHP Spor yönetimi, ÝYÝ Spor yönetimi ile masaya oturdu. CHP Spor “sen  lige yeni çýktýn, bizim maçlarda yat, diðer maçlarýna asýl” dedi… Ne þiþ yandý ne kebap  ve bu sistem tuttu.

Siyaset sporun FÝNAL  maçý 24 Haziran da, Türkiye ARENASINDA  oynanacak… Elbette bir kazanan  ve iki kaybeden olacak… Motivasyonu saðlam olan, taktiði rakiplerine göre sistemize eden Kupayý kaldýracak… Bundan önceki lig maçlarýnda rakip tek olduðu için AKP Spor rahat çýktý sahaya ve kupayý kaldýrdý.

Bu yýlki,  Kupa, pahalý ve altýn kaplama… Talibi elbette çok olacak. Hal böyle olunca 24 Haziran’daki FÝNAL  çok önem kazandý. Galip  kesin deðil yani. Maç ortada…

Buradan, rahmetli Atatürk’ün bir sözünü ifade etmeden geçemeyeceðim.” Ben sporcunun ahlaklýsýný severim”   Final maçýnda tribünlerden bu slogan olarak haykýrýlmalý… Hem seyircinin hem takýmlarýn gelecek için, ülke SÝYASETÝNÝN FERASETÝ için kaçýnýlmaz bir uygulama olacaktýr…

Bu maçta, ithal futbolcu yerine yerli ve milli  oyuncu saptanarak, MÝLLÝ TAKIM  oluþturulacaktýr.

Yani TÜRKÝYE CUMHURÝYETÝ MÝLLÝ TAKIMI… Bilmem bi þey anlatabildim mi?

********

AKILLI OL, AKLINI ALIRIM… Dünyada  akýllarý ile ün yapmýþ olan ve baþka rakipleri olmayan 3 hayvan var…

  • Maymun
  • Yunus balýðý
  • KARGA…

Ben, ilk mektebe Erzurum’da  Palandöken ilk okulunda baþladým… O yýllarda Erzurum’da  ekip olarak uçtuklarýnda  gökyüzü gözükmezdi… Karf filosu yani. Yuvalarýný evlerin bacalarýna yaparlardý. Malum Erzurum’un  kýþý, elleri musluklara yapýþtýracak güçteydi. Di diyorum malum iklimlerde yamuldu.

Neyse AKIL  konusuna gelelim. O yýllarda grup  halinde uçtuklarýnda ortada uçan karganýn ayaðýnda bir  çaput ( bez)  Hiç unutmam bir büyüðüm “ bak düðün var, ayaðýnda çaput olan evlenecek gelindir”

Demiþlerdi… Sonralarý, karganýn aðaçtan ceviz çalýp yükselip yere atarak kýrmasý ve sorti yaparak daðýlan parçalarý midesine göndermesini çok izlemiþimdir. Burada dikkat edilecek konu, cevizi yumuþak zemine deðil , taþ ya da beton zemine  býrakmasý…Zeka yani…

Kuþ camiasýnda siyaset olsaydý,  KARGA   ölünceye kadar lider seçilirdi. O zeka olduðu müddetçe  gagasýný bükecek baþka kuþ çýkamazdý karþýsýna… Leylek te de uzun gaga var ama, kargada ki zeka ne yazýk ki yok… Kargalar çoðunlukla   az konuþurlar, çok iþ yaparlar. Arada bir  GAK  demeleri birbirlerine  “ben buradayým” anlamýndadýr. O kadar… Karga sorti yaparken sessiz ve derinden  iner aþaðý. Radar sistemleri çok güçlüdür… Çalmasýný çok iyi becerirler… Almalarý ile  tüymeleri an meselesidir Çaylaklarla baþlarý hiç hoþ deðildir… Çaylak  kartalýn bir cinsidir çünkü… Kargalarýn IQ’leri yüksek olduðundan çaylaklarýn yüksekten kendilerini dikizlediðini bildikleri için yuvalarýný ev bacalarýna yapar, evlerini  koruma altýna alýrlar… Çalarlar ama kendi  mallarýný çaldýrmazlar…

********

AKÇAY VE AÐAÇ… Büyükþehir Belediyesi Akçay kordon da yeni bir proje için kazmayý vurdu. Projeye baktým þöyle bir, bol çiçekli alanlar falan. Ama kalýcý ve GÖLGE YAPACAK BÝR AÐAÇ GÖREMEDÝM.

Gölgesinde  oturduðum þarkýsýn söyleyecek bir gölgelik aradým yani… Gölge etme baþka ihsan istemem sözü gibi deðil yani demem. Demem o ki, Gölge edecek birkaç aðaç dikecekler mi?

*******

ÞARKILARDAN FAL TUTTUM… O eski þarkýlar  çýkmýyor. Ne güfte ne beste. Mesela bu þarký. Þarkýlardan fal tuttum, hangi parti kazanacak…?

Zil þal ve gül… Zili Ýspanyollarda  kullanýrlar müziklerinde. Bizde Anadolumuzun ezgilerinin çoðunda  kullanýlýr… Kaþýk vardýr mesela.

Etekleri zil çalýyor derler…

Zil çalýp oynuyor diye kýzgýnlýk olarakta kullanýlýr…

Gitmek mi zor, kalmak mý zor, bu da bir þarký…

Gidenin arkasýndan zil çalýnmaz ama, tencere çalýnýr diye biliyorum…

********

CHP,  EDREMÝT YÖNETÝMÝEdremit’te açýk hava toplantýsý yapýlacak meydan mý bulamadýnýz, her bu tür toplantýlarý ALTINOLUK’ta yapmaktasýnýz? Sizinle yaptýðýmýz röportajda, parti içinde birlik ve beraberlik mesajý vermiþtiniz… Nedir bu tutumunuz?  Yerel seçimlerde meydana gelecek bir arýzanýn tek sorumlusu zat-ý aliniz olacak biliyorsunuz deðil mi? Þimdilik bu konuyu kýsa geçiyorum. Ainesi iþtir falan derler…

********

MUSTAFA TUNA. Edremit Belediyesi AKP  meclis üyesi… Mevcut AKP  Balýkesir vekillerinin yeniden  adaylýklarý onay görürse, Balýkesir de  kaybedeceðini ifade etmiþ.

Bu görüþü ben aylardan beri yazýyorum. Sayýn Cumhurbaþkaný  Metal yorgunluðu olarak bazý elemelere gittiyse de kýyýda köþede kalanlarý görmemesi doðaldýr. Aydýnlýoðlu hariç ben bu vekilleri bakkala da, çakalda görsem tanýmam… Aydýnlýoðlu ilk dönem iyi kýpraþtý, ikinci dönemde ehh iþte son döneminde  inan olun yüzünü bile görmedim…

AKP, Genel merkezi, habersiz bir müfettiþ göndersen sokaktaki insanlarýn tümüne sordursun. Bir tane lehte kelam duyarlarsa ben bu yaþýma boþuna gelmiþim, bir halt bilmiyormuþum diye yazacaðým.

Bakanlarda, metal yorgunluðuna eyvallah ama, vekillerde metal yorgunluðu falan yok. Hadi neyse mübarek gün günaha girmeyeyim… AKP  aslýnda aslýna dönerse içten vurulduðunu, muhalefetin verdiði zararýn çok üstünde darbeyi kendi  içinden yediðini göremiyor hala. Aydýnlýoðlu Edremit AKP camiasýnda sýnýfta kalmýþ bir AKP vekilidir… Kýymeti harbiyesi olmayanlar ne yazýk ki ölünceye kadar maaþ alacaklar… Helal eden, etmeyen… Kabul edilmiþtir…

*******

KONUTTA %20 ÝNDÝRÝM… BÝR TÜRKÝYE KLASÝÐÝ…Yaz ya da kýþ sezonunda özellikle konfeksiyon  sektöründe büyük indirimler yapýlýr..% 50 falan…Yahu  %50 indirim yaptýðýn zamanda zararýna satmýþ olmuyorsun zaten yine kar ediyorsun..Eee konutta % 20 indirime geçiliyor diye zil çalýp oynuyor aziz milletimiz ve ilgili sektör. Ben canýmýn içi sen %20 indirim yaparak sattýðýnda zararýna mý satýyorsun?

Konu gökdelenler felan deðil, beni ilgilendiren Köþe bucakta ev sahibi olmak için kapý kapý dolaþan, banka banka dil döken insanlar beni ilgilendiren..

Normal standartlarda, kaloriferli, asansörlü bir dairenin maliyeti delikanlýca kaç paradýr?

Bunu delikanlýca maliyet hesabý ile açýklayacak bir dost arýyorum.

Fiyatlarýn yüksek olmasýnýn birinci  müsebbibi DEVLETTÝR… Ülkedeki para politikasýdýr. Faiz oranlarýdýr.

Demir’e haftada bir zam yapan devlettir. Ýpini ucunu kaçýran devlettir. Serbest ekonomi sistemidir.

Kimsenin kimseyi sorgulayamayacaðý bir sistem. Kimin eli kimin cebinde.

Peki inþaat sektörü, bunca ekonomik baský altýnda, %20 indirim yaparak nasýl kar ediyor? Ýþte ben bu sorunun yanýtýný arýyorum… Bilen var mý?

                                                                                               ……

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Hafýza nakli gerçek olabilir”

By: Hürriyet gazetesi haberi

Bizden not:   Önce pilot bölge olarak Türkiye

Seçilmeli…3/5 ay önce söylediklerini unutanlar

O kadar çoðaldý ki valla durumu eyi görmüyorum.

……………………………….

ÇÜÞ

Küme düþen takýma 4 puan verdik. Kim diyor bunu

Topçu yönetmeni KOCAMAN…Ver diyen oldu mu sana?

……………………………

BÜYÜTEÇ

KALDIRIM ÝÞGALLERÝ..Eyyy Büyükþehir yönetimleri.

Ýþgal ettirmeyin baþka ihsan istemezük…

…………………………………………

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Eþek olduktan sonra semer vuran çok olur

ATASÖZÜ

………………………………………………..

 

299 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar