Uður TARIMAN
TEL TEL 31 MAYIS 2018
Tarih : 2018.05.31  10:37:42

HERKES YAPAR DA BEN NEDEN YAPAMAYAYIM ?

Ekonominin içler acýsý hali nedeniyle üreticiler, firmalar  %40, %5’ye varan indirimler yaparak stoklarýný eritmeye üç, beþ kuruþ kasalarýna girdi saðlamaya çalýþýyorlar.

Eee benim baþým kel mi?  Hazýr seçim varken bende birtakým indirimlere gideyim dedim.

  • Basýn suçlarýna  % 50 indirim
  • Hakaret davlarýnda belden aþaðý olanlara % 5, yukarý olanlara %50 indirim
  • Gönül rýzasý rüþvet alana, % 30, zorla rüþvet alana  %2.5 indirim
  • Rüþvet  vererek baþkasýnýn hakkýný gasp edene % 2 indirim
  • Ýhaleye fesat karýþtýran, kazandýðý haksýz kazancýnýn % 10’nu verecek ve % 5 indirim alacak
  • Mecliste devamsýzlýk yapan vekillere maaþlarýndan % 5 kesinti yapýlýp, 3 kez  ayný hatayý yapana verilen ceza kaldýrýlacak
  • Sosyal medya gazeteciliði yapanlar vergiye baðlanacak, Ýnternet kesintileri kaldýrýlacak
  • Görevini kötüye kullanan kamu çalýþanlarýna verilen cezalardan % 30 indirim
  • Fuhuþa verilen ceza kalkacak, isteyen 3,4  karý alabilecek. Kuma resmileþtirilecek, bunlara ÖTV  indirimi yapýlacak
  • Çocuk tacizcilerine verilen ceza kalkacak onun yerine, ayný çocuðu ölünce kadar eðitim verdirme mecburiyeti getirilecek.
  • Ýstanbul’daki köprülerden geçmeyenlerden alýnan geçiþ parasý alýnmayacak, yaþadýklarý il ya da ilçe ya da köy meydanýna  kumbara konup o para birikecek…
  • Yol, köprü tünel  gibi kamu hizmet yerlerinden geçiþ ücreti alýnmayacak tümü halktan alýnan vergilerle yapýldýðýna göre, hasýlat yine halka yönelik baþka hizmetlerde kullanýlacak.  Hasýlatýn % 15’i iþsizlere daðýtýlacak.
  • Silah satýþ gelirlerinin % 5’i  halka  daðýtýlacak
  • Ruhsatlý silahý olanlara verilen 2000 mermi hakký 5000’e çýkartýlacak gelir çekirdek parasý olarak  mafyaya destek primi olarak daðýtýlacak
  • Teraziler her ay bilirkiþi tarafýndan kontrol edilecek, “bu terazi doðru tartar” bu terazi doðru tartmaz” þeklinde rapor alýnacak… Keþif, kaðýt, fotokopi gibi gelirlerin % 5’i mübaþirlere daðýtýlacak…
  • Meyve ve sebzelerden alýnan ÖTV-KDV gibi kaldýrýlýp, MTV’si çok cüz’i olarak alýnacak.
  • TRT’nin bir kanalý, bilimsel olarak SEKSOLOJÝ  eðitimi verecek ve bu kanal için halktan elektrik faturasýndaki vergi kalkacak.
  • Akaryakýttan  alýnan vergiler tek  olacak ve  % 1.5’a indirilecek,
  • Yeni bir vergi getirilecek bu vergi YALAN  makinesi yapýmý için, teknik okullara aktarýlacak…
  • Sosyal medya muhtarlýklara baðlanacak, muhtardan belge alamayan, atýp tutamayacak, Basýn suçundan çýkartýlacak,  her ahlak dýþý kelime baþýna belirli bir para alýnýp, bu para hayýr kurumlarýna daðýtýlacak
  • Bar, pavyon, gazino gibi eðlence yerlerinden  COST  kumbarasýndan çýkan paralara çevredeki temizlik iþçilerine daðýtýlacak…
  • Þarkýcýlardan sahne ýþýklarý yanmadan vergi peþin alýnacak bu paralarýn  girdisi ile TIMARHANELER   çoðaltýlacak…
  • Düþünce ve ifade özgürlüklerinde  yaþam üzerinden kesilen cezalar kaldýrýlacak…

Ýþte böyle, atýp tutmak ne kolay deðil mi?  Aðzýndan çýkaný kulaðý duymayanlarýn  dillerine kuvvet.

********

CENGÝZ  BALKAN… Küçükkuyu Belediye Baþkaný. Ektiðini biçiyor. Küçücük bir belde bugün Turizme kucak açmýþ, ýþýl ýþýl bir  tatil yerleþkesi oldu. Midilli-Petra arasýnda Feribot seferleri baþladý yani gümrük kapýsý da açýldý. Bu noktaya hemen parmak basayým. Gümrük kapýsý,  Feribot  konmasý elbette iktidarýn dümeninde olan bir hizmet kuþaðý ama, CENGÝZ  BALKAN’ýn katkýlarý yabana atýlýr cinsten deðil… AKÇAY’ýn  20 yýldýr kapýsý var ama kapýyý zorlayan kimse olmadý. Açamýyoruz, kilit paslanmýþ. Uðraþacak adam lazým. Ýþte  CENGÝZ  baþkan bu uðraþýyý verdi.

Kutluyorum… Küçükkuyu’lu esnafa bol kazançlar  diliyorum… Memnun etmek siz esnafa kalýyor deðil mi ya?

********

HANÝ DOLARI YÜKSELTEN DIÞ AMCALARDI? Merkez Bankasý bir parmak attý, faiz yükseldi, dolar düþmeye baþladý. Demek ki dýþ mihraklar falan felan deðilmiþ.

*******

SUUDÝLER, PKK’ya maaþ daðýtýyormuþ… Yýllardan beri yazýyorum ve bu Araplardan nefretimi kusuyorum… Kendi halký çýplak ayakla  oradan buradan aldýðý iki lokma ekmekle yaþarken, bu Suudi denilen, entarili herifler, dünyanýn en pahalý yatlarýnda yaþarlar, üçer beþer uçaklarý vardýr. Saraylarý altýn kaplamadýr. Canlarý sýkýlýnca Avrupa’ya sarýþýn becermeye giderler… Sonra kalkýp ÝSLAM ÜLKESÝ  olarak saðda solda ahkam keserler. Bizde eteklerine tutunuyoruz ya.

Birde bu heriflere, toprak satýyoruz, ihaleler veriyoruz… Kýbrýs’ý bile yýllardýr tanýmayan bu heriflerden ne hayýr gelir…

*******

HAZÝRAN GELDÝ ÇATTI… Bronzlaþma, öneminin ilk basamaðý. Kiminin yüzü kýzarýr, kiminin bronzlaþýr… Bu haziran pek yavuz geldi. Bakalým seçim marka güneþ yaðý kimi güzelleþtirecek.

Kimi kýzarýr, kimi bozarýr… Bayrama da denk geldi. Bayram gelmiþ neyime türküsü gibi… Pek içli bir türküdür…

*******

BU ÝLÇENÝN BÝR AMÝRÝ YOK MU YAHU? Yazdýðýmýz yazýya kimseden týk çýkmadý. Hadi Belediyeler siyasi oluþumlar. Seçim üzere pek kýpraþmazlar. Hele bizim gibi Büyükþehir  iktidar partisinden, ilçe Muhalif parti olunca her iki tarafta birbirlerini hataya zorluyorlar. Taktik bu…

Ama halkýn huzurundan sorumlu  ÝLÇE  kaymakamlýðý var. Geçenlerde Havuzlu site halký ýzdýrapla yaþýyor, minibüsler oradan EDREMÝT’e 50 dakikada geliyorlar. 50 DAKÝKA DA Balýkesir’e gidiliyor... Týka basa dolu. Büyükþehir bu hatta bir otobüs koysa dedik, týk yok.

Edremit’te biz boþuna gazete çýkartýyoruz. Okuma alýþkanlýðý sýfýra indi galiba…

*******

TAVUKLAR GREVE GÝDERLERSE. (GREV HAKLARI  VARDIR AMA, OHAL  DE BÝLEMEM YANÝ)

Türkiye’de büyük bir emekçi kesimi.  Tavuklar… Hiç bir haklarý yok. Bakan bey bir ay önce her yumurtanýn üzerinde firma adý  tarihi felan yazýlacak” demiþti her þeyde olduðu gibi lafta.

Tavuklarýn greve gitme haklarý var.

Her tavuk üç/beþ yavru yaparsa iyi olur dendi ama, ee bu kadarý da fazla. Can mý dayanýr be ya?

Türkiye’de en ucuz gýda ürünü… Tavuklar ha babam, ha babam. Horozlarýnda kafasý bozulmuþ onlar da bir sendika kuracaklarmýþ. Eee onlar da haklýlar valla tavuklar için viagra icat edilmedi.

Neymiþ gezen tavukmuþ felan yahu  gezmeye vakitleri mi kalýyor?

******

HASTA MIYIZ, MÜÞTERÝ MÝYÝZ?

Þehir hastaneleri ile övünen iktidar, yap iþlet devret misali yapýlan bu hastanelere devlet bizim kanalýmýzla para ödüyor. Yani demek oluyor ki biz insanlar HASTA  deðil, MÜÞTERÝYÝZ.

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Muhalefet adaylarý boþ konuþuyor”

By: BÝNALÝ BEY

Bizden not;  Ýktidar partisi  dolu konuþuyorsa bu kadar telaþa ne gerek var?

………………………………..

ÇÜÞ

Bunun adý siyaset deðil, sadece kendini kandýrmaktýr. AKP’li bazý mucitler KARAMOLLAOÐLU’nun eline raký kadehi monte edip, bu kareyi yayýnlamýþlar. Allah’tan korkusu olmayanlar, kendilerini kandýrýyorlar. Arlanmaz, ahlaksýzlar.

…………………………………………

BÜYÜTEÇ

BÜYÜKÞEHÝR YETKÝLÝSÝNE  BURADAN  sordum hadi bir daha sorayým. Akçay’ýn yeni peyzajý çerçevesinde kaç aðaç diktiniz?

………………………………………………..

KULAÐINZDA KÜPE OLSUN

Acý patlýcaný kýraðý çalmaz

ATASÖZÜ

……………………………………

 

286 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar