Uður TARIMAN
TEL TEL 1 HAZÝRAN 2018
Tarih : 2018.06.01  10:21:56

PAPAZ… Papaz, papaz mantikas çukura düþtü uçamaz… Amerika ver papazýmý al F-35 ‘i diyor. Yersen diyor felan… Biz bu kez dik durursak veririz yanýtýmýzý: “Papaz her zaman pilav yemez”

Poker de  BLÖF  vardýr… Papaza da RUA  denir… Amerika’nýn Blöfünü görüp, yersen demeliyiz.

******

(ÇERÇEVELÝ) SEÇÝMLERÝN ERTELENMESÝ… Bunun sokaklarda söylenmesi bile, yediðimiz ekmeðin, içtiðimiz suyun biraz daha pahalýya mal olacaðýnýn belirgin bir nedenidir. ÝÞ DÜNYASI  zaten son aylarda büyüyeyim mi? Küçüleyim mi? Ýkilemi içinde… Kaybedeceðini anlayan bir takým bahanelerle yeniden maç yapmak ister, oynadýðý maçýn falan felan kurallarýna uyulmadýðý için sahadan çekilir. Bunun  örneðini Beþiktaþ’ýn sahaya çýkmadan yenilgiyi kabul etmesine benzetebiliriz.

Ancak seçim, bir ülkenin týkanan musluklarýnýn açýlmasý ya da  tamir edilmeden  “ne yapayým öyle kullanýn” denmesi misali gibidir. Amma velakin bu 81 milyon insanýn yaþam karbüratörünün týkanýp, yolda ÝMDAT  istemesine benzer. ÝÞ DÜNYASI  uzun zamandýr, huzur, istikrar ve ileriye dönük bir strateji beklentisi içinde.  Ýþ dünyasýnýn bu  istekleri kabul görmez sadece siyasi menfaatler göz önüne alýnýrsa, ileriki günlerde hiçbir aðýzýn  ÝÞ DÜNYASINI  suçlama hakký yoktur…

Türkiye’yi ayakta tutan ÝÞ DÜNYASIDIR. Bütün yatýrýmlar ÝÞ DÜNYASININ  eseridir. Milli oto  için kollarý sývayan Devlet deðil ÝÞ DÜNYASIDIR…

Holdingler,  zarar eden bir A.Þ’yi satar ya da kapatýr ama yerine yenisi koyar. Yenisinin baþýna  baþarý grafiði yüksek bir lideri getirir… Ya da neden zarar ettiðini masaya yatýrýr, yönetimini deðiþtirir ve hastalýðý tedavi ederek yola devam eder.

Bu seçimler, mutlaka yapýlmalý, anya, Konya belli olmalýdýr… ÝÞ Dünyasý Türkiye’nin AORT  damarýdýr. Týkalý damar ANJÝO  ile açýlmalý ve kan akýþý saðlanmalýdýr…

********

AKP… Var sayalým, hem tepeyi, hem araziyi kazandý. Amma velakin kendi sistemini tamamen deðiþtirmelidir… TBMM  halkýn meclisidir. Meclis ama öyle ama böyle bir takým partilerden oluþur.

Alýnmasý gereken önemli konularý Meclis çatýsý altýnda birlikte karar verilerek,  ülke menfaatleri çözüme kavuþturmalýdýr. AKP Meclisi bir kenara býrakýp TEK  parti  görüþ ve kararlarýyla 16 yýlýný doldurdu. Böyle devam edecekse MECLÝSE  ne gerek var… Kýsaca AKP  kendini yenilemelidir. Mecliste  grubu olan her partinin görüþünü almaya  mecburdur. Aksi takdirde “benim milletim, benim vatandaþým” demeye hakký yoktur.

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

Özgürlüklerden  vaz geçmek yok”

By. BÝNALÝ BEY

Bizden not:  ÖZGÜRLÜK TDK’nýn hangi sayfasýnda yazýyorsa bakýp da  konuþsaydý keþke.

 ……………………….

ÇÜÞ,

Muhalefet  adaylarý boþ konuþuyorlar” Bu cümle de BÝNALÝ beyden.

Boþ atýp dolu tuttuklarý hiç mi yok sayýn Binali bey? Dök bakalým masaya, kaç dolu kaç boþ var?

………………………………………

AB KISTAS YA DA YASAKLARI

Bir zamanlar AB ile uyum, muyum amaçlý pek kol kola girmiþ her istediklerini yerine getirmek adýna bir takým yasak genelgeleri yayýnlar olmuþtuk. Mesela AB, “KOKEREÇÝ” yasaklayacaksýn demiþti, hemen  yayýnlandý yasak genelgesi. “Kokoreç yasak”  Eee uygulamada var mý öyle bir yasak? Bu küçük, minnacýk bir örnek. AB  yutuyor mu sanýyorsunuz? Bizi bizden daha iyi süzgeçten geçiriyorlar.

AB, þimdi yeni bir yasaðýn eþiðinde. Tek kullanýmlýk plastik çatal, býçak, kaþýk ve PÝPETÝ  yasaklama aþamasýnda, kararý bir ay içinde verecekler… Biz hala eteðine yapýþtýðýmýz  bu  konseptin dediklerine uyacak mýyýz?  Mesela bu yeni saðlýða zararlý ürünleri yasaklayacak mýyýz? Yasak TDK da yazýyor, ama biz kendi kelimemizin anlamýný tersten algýlýyoruz… NBÞ  mesela…Kendi elimizle halka  zararlý madde yedirme çabasýnda olan bir ülkeyiz. AB’ye  girme  uðruna verdiðimiz hatta bu uðurda BAKANLIK bile kurduðumuz  bu yeni dünyaya girmemiz için önce KÜLTÜREL BÝR  KAMPANYA AÇMAMIZ  gerekir.

KÜL-TÜÜ-ÜR… Nokta.

*******

KESTANE ÇÝZER GÝBÝ… Evet kestane çizer gibi göz çiziyorlar vee gözlüðe ELVEDA  deniyor. TIP  her gün kademe kademe yenilikler pazarý gibi çalýþýyor.

Yeni bir araþtýrma yapýlmýþ. 300 bin kiþi üzerinde yapýlan araþtýrmada “gözlük takanlar  çok daha zeki oluyorlarmýþ”  Eee burada TIP , Off-side’mi düþmüþ oluyor?

Nasýl anlayacaðýz zeki ve zekasý olmayaný… Gözlüklü ve gözlüksüz… Hadi etrafýmýza bakýnalým ve zeki olanla zeki olmayaný not edelim.

******

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi BEYAZ MASA kuruyorum, demiþti. Neden faaliyete geçirilmiyor?  Seçimlermi bekleniyor diye

Söylemler var, diðer partilerden.

Baþý aðrýyan, asprin istemek için Baþkan odasýna doluþuyor.

…………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Kiþi kendine gülmeyi bilmezse, gülmeyi unutur.

S.J.DUNCAN

…………………….

ÝSTANBUL VE FETÝH… TV’lerde kamu spotu olarak 565 inci yýl kutlama, fragmaný yayýnlanmakta. Kýzým sana söylüyorum kýzým sen anlama babýnda hazýrlanmýþ, senaryo.

******

DAÐDAN ÝN GEL MECLÝSTE SÝYASET YAP… Bu cümleyi Baþbakan döneminde  Sn. Erdoðan söylemiþti. Bu söz dinlendi ve siyasete atýldýlar. MHP ‘den fazla oy alarak 80 vekil çýkarttýlar. Dünyada bunun örnekleri mevcut… Benim anlamadýðým tek konu var. Türkiye’de seçimlerden sorumlu, seçimleri organize eden, tam yetkili bir YSK. Var mý? Var... HDP’nin Genel Baþkaný cezaevinde mi? Evet… Cumhurbaþkanlýðýna aday oldu mu? Evet… YSK bu baþvuruyu kabul etti mi? Etti… Demirtaþ mahkeme önünde suçlu bulunup halen ceza aldý mý? Hayýr… Madem ceza almadý neden Cumhurbaþkanlýðý prosedürlerini yerine getiremiyor… Varsayalým Cumhurbaþkaný seçildi, YSK bunu onamayacak mý?

*******

GÜVEN… Þimþek ve Merkez Bankasý ÝNGÝLTEREDE. Yatýrýmcý falan arýyorlar. Çarþamba akþamý ana haber bültenlerinde “ temaslarýmýz iyi gidiyor” dedi… Sokak jargonunda bir söz vardýr. “Hatice’ye deðil, netice bakalým” evet netice…Rahmetli  Özal “NETCE” derdi…Çayý görmeden paçayý sývamak yakýþmaz. Gelsin sifaniler  o zaman hep beraber mutlu olalým.

Artýk kimsenin, kimseye güveni kalmadý… Eski büyüklerimiz “asýlacaksan ÝNGÝLÝZ  sicimi ile asýl” derlerdi…

*******

BOÞ KONUÞMA… Binali bey, muhalif adaylarý için “Boþ konuþuyorlar” dedi ya. Valla fena kafama takýldý. Peki onlar boþ konuþur da AKP dolu dolu mu konuþuyor?  Taraflýsý da tarafsýzý da bu konuyu boþ bir odada kendilerine sorsalar acaba kendilerine nasýl bir yanýt verirler?

Peki boþ konuþuyorlar da, Mecliste he verilen önergeler neden topyekun reddedildi? Boþ olduðu için mi? Soruþturma komisyonu kurulsun demenin neresi boþtur mesela?

*******

ÝMAM HATÝP LÝSESÝ. Edremit Ticaret Lisesi yýkýldý ve yerine   ÝMAM HATÝP LÝSESÝ  yapýlýyor. Bilim insanýna, bilim gençliðine ihtiyacýmýz var. Teknoloji ile yýrtýnýyoruz  hala tutturmuþlar imam hatip lisesi. Hadi bakalým Edremit Ýmam Lisesini nasýl dolduracaksýn… Burada ailelerle büyük  sorumluluk düþüyor… Türkiye’nin imama deðil, teknolojiye ihtiyacý var. Gençliðimizi kendi ellerimizle kenara itiyoruz… Bakýn, Türkiye de kaç  bin imam var. Bunlarýn kaç tanesini ÝMAM HATÝP Lisesi mezunudur?

Günde 5 kez, 15 dakika görev yapýp, tembelliði itilen gençlere yazýk deðil mi?  Üniversite sýnavlarýnda Kaç bin ÝMAM HATÝPLÝ  baþarýlý oluyor?

Yazýk etmeyin gençliðe…

 

356 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar