Uður TARIMAN
TEL TEL - 7 AÐUSTOS
Tarih : 2018.08.07  10:11:33

ÞÜKÜR KAVUÞTURANA…

……………………………………………………………………………….

SAYIN SIRMALI… Zorunlu saðlýk sorunumun nedeniyle  ilk yazýmý bugün yazmaktayým. Bu  ara içerisinde, uhdenizde bulundurduðunuz MÜLKÝ AMÝRLÝK  yükümlülüklerinin üstüne daha aðýr bir görev daha ilave edildi…Cumhurbaþkanlýðýnýn ilçemizdeki temsilcisi sýfatý ile tek muhatabýmýz ünvanýna sahip oldunuz.

Sayýn SIRMALI… Ýlçemizin tüm  gereksinimlerine vakýf olduðunuzu biliyorum. Devletin en büyük sorunu BÜROKRASÝNÝN  son derece aðýr iþlemesi olduðuna siz de vakýfsýnýz.

Türkiye haritasýna bakýldýðýnda muhteþem bir KÖRFEZ  göze çarpmakta ve bu körfez Edremit Körfezi olarak bugüne deðin nam salmýþ durumda.

Ne yazýk ki yýllardan beri  her iktidar döneminde üvey evlat muamelesi gören bir doða harikasý bu ünvanýný sürdürmekte…

Siyasi rozet her zaman bölgemize  ters bakmýþ, bu nedenle TURÝZMÝDEN NASÝBÝNÝ alamamýþtýr.

Sayýn Sýrmalý sözü fazla uzatmadan, bildiðiniz  sorunlarý  bu köþeden yýllardan beri yazmaktayým. Her zaman kendi kendime sorarým, “bu körfez bir batýlý ülkenin elinde olsa, dünya turizminde hak ettiði yeri alýr mýydý?” diye…

  • · Milli Parklar yýllardan beri teleferik yapýmýna karþý çýkmýþ, bilimsel, somut bir neden ortaya koyamamýþtýr.
  • · Kumsalý olmayan ama denizi olan bir Körfez
  • · Kýyý iþgali gerek  güçlü sermaye, gerekse  sert ! davranýþ sahiplerince halkýn elinden alýnan kýyý þeritleri.
  • · Arýtma tesisinin yaz nüfusu 1/1.5 milyonu bulan bölgemizde yetersiz kaldýðýný bilmeyen yok.
  • · Arýtma konusunda yeni bir fýsýltý haberi  ortalýkta gezinmekte. DERÝN DEÞARJ. Kapalý denizlerde  teorik olarak sýcak bakýlmayan bir sistem.
  • · Sivrisinekle mücadele konusunda, ilaçlamaya yapýlan ekonomik çýktýlar son derece yersiz. Bütün çay ve dereler, pislik içinde. Dalyandan itibaren ki burasý  sivrisinek üretme çiftliði  ÜNVANI  elinden yýllardan beri býrakmamakta. Akçay’ýn orta yerinde akan PÝNA deresi kapkara görüntüsü ile süzüle süzüle denize TURÝSTÝK TESÝSLERÝN  arasýndan akmakta.
  • · Körfezin en uzun SÖZDE Kumsalý  olan Altýnkum mezbelelik durumda…
  • · Trafik, karmaþa olarak  ülkemizde baþa güreþen bir fotoðraf vermekte. Cuma günleri Akçay Pazar yeri giriþ bölgesi tam anlamý ile utanç verici bir tablo sergilemekte…
  • · Edremit merkez ve Akçay-Altýnkum gibi kalabalýk yerleþim birimlerinde KALDIRIM ÝÞGALLERÝ  “NEREDE ÝSE DEVLET BENÝM” diyenlerin hegomonyasý altýna girmiþ bulunmakta. Edremit Cumhuriyet Bulvarýnda halkýn kullaným hakký olan kaldýrým çift þerit halinde lokantalarýn iþgalinde.
  • · Cadde ve sokaklar, tabure, motor, baba v.s gibi cisimlerle  araç parkýna engel olmakta, kargaþa yaratmakta. Bildiðim kadarý ile kaldýrýmýn üstü Belediye zabýtasýnýn, altý ise Trafik polisinin sorumluluðunda. Þu anda  kaç trafik polisi bulunmakta sayýsýný bilemiyorum. Ancak bu iki kurum da bu konuyu görmemezlikten gelmekte.
  • · Akçay’da dar olan, toplu taþýma araçlarýnýn da kullandýðý kýsýmlar çift sýra araç parký haline geldi. Üstüne üstlük bu dar cadde ve sokaklar kargo þirketlerinin þube açmalarý ile büyük sorun yaþanmakta
  • · Edremit Anadolu Endüstri Meslek Lisesi öðrencileri, okul daðýlýþýnda caddenin ortasýndan yürümeye mahkum edildiler… (Kaldýrým iþgali)
  • · Edremit Merkez ve tüm yerleþim birimlerinde MOTORSÝKLET ve SEYYAR DÝSCO  haline gelen araçlardan gýna geldi. Otorite olsa bu yazýyý yazmama gerek kalmazdý.
  • · Yýllardan beri yazdýðým, Akçay KORDON önüne MENDÝREK  yapýlmasý konusuna hiçbir  siyasi el atmadý… Lodos nedeniyle esnaf ve halk büyük zarar görmekte…
  • · Akçay Kordonda yapýlan düzenleme ben bu iþle (bozma) diyorum. Sarýkýz heykelini esnaf yýkýyor. Komik durum deðil mi?
  • · Akçay’ýn GÜMRÜK KAPISI  vardý, sahip çýkamadýk.
  • · Edremit Devlet Hastanesi içler acýsý durumda. Nüfusunun % 80’nin 60 yaþ üzeri olan ilçemiz  hastanesinde  KARDÝYOLOG bulunmamakta. Acil servis acýnacak durumda. Kazdaðý (ek bina) saðlam giren hasta çýkar mealinde.
  • · Akçay ikinci kordonun baþýnda, yýllardan beri her iktidar döneminde Milletvekillerine bizzat gösterdiðim bir bina var 5 katlý. Tabelasýnda SAÐLIK SIHHÝYE  falan yazmakta. Merkezi Çanakkale’deymiþ… Hiç bir görev yapmayan bu teþkilat yerli halkýn meraklý gözlerle acýyarak baktýðý bir yapý. Ýlgili kurumla  anlaþýp TAKAS  yapýlarak, deðerlendirilemez mi? (bu sorun 15 yýllýk sorundur, kaç kez yazdýðýmý bilmiyorum)
  • · Siyasi rozetin tahmin ediyorum en fazla kötülük yaptýðý ilçelerin baþýnda gelmekteyiz. Oysa hepimiz bir bütünüz. Dýþarýdan birisi höt dese, tek yumruk olmasýný bilen bir milletiz… Halka hizmet için seçilmiþ ya da atanmýþ kim olursa olsun görevini bu anlayýþ içinde yapmasý gerekir düþüncesindeyim.

Sayýn Sýrmalý bu yazýmý bir dertleþme olarak kabul buyurun. Devlet otoritesi olmazsa çözüm getirilemeyeceði inancým ile bazý sorunlarý dile getirdim. Allah kolaylýk versin…

*********

CHP… Son seçimden bugüne kadar, kendi kendini komik duruma düþüren bir siyasi oluþum görmedim. 68 Kuþaðý olarak nice siyasi mücadelelere tanýk oldum ama hiç böyle gülmedim. Gözümün aðrýsýný bile nerede ise unutacak hale geldim…

Delege sayýsýný tespit edebilmek için EÝNSTEÝN’i mezardan kaldýrmak gerekecek bir durum.

Atatürk bu partiyi Cumhuriyeti ve demokrasiyi oturtmak için kurdu, mübarekler 200 sandýða sahip çýkamadýlar. Ýster 200 delege istemiyorum desin… Bu 200 delegenin söz hakkýdýr…

Hala ekranlara çýkýp, ilk mektep öðrencilerine sayý saymasýný öðretir gibi saydýk, sayacaðýz, sayýyoruz falan felan deme. Temel Fýkralarýný bile soluyor. Bu partiye bu zararý vermeye hakkýnýz yok…Bu durumda ister kurultay yap, ister yapma. O , 6 OK  bir yerlerinize batacak. Bu duruma gelen partiye ne Kemal efendi, ne Muharrem efendi  kurtaramaz. Bu partiye özündeki demokrasi kurtarýr… Parti içinde demokrasi olmazsa deðil, Ankara-Ýstanbul seferi kurtaramaz, kurtarmadý da…

Acaba diyorum, Kemal bey kaybettiði para davalarýnýn onanýp onanmayacaðýný mý bekliyor diyen çok insan var sokakta…

Ajda’nýn HÝT  olan bir þarkýsý vardý.

“ÝSTENMÝYORSUN ARTIK, ARKANI DÖN VE ÇIK” Parti þarkýsý olarak telif hakkýný öde ve çýk git…

Yerel seçimlere 3/5 dakika kala,  nal toplamaya hazýrlanýyorsunuzdur.

Delegeler: Efendi bey kardeþim þayet sizler gerçek CHP’li iseniz þapkayý masaya koyun ve sadece parti için bi þeyler düþünün…

Türkiye’nin ilk siyasi oluþumunu bu duruma düþürmeye hiçbirinizin hakký yok. Eþ, dost, akraba, üç/beþ sifani  ile bu partinin mensubu olamaz.

Edremit’in CHP kanadý… Siz de artýk Altýnoluk kanadý, Alevi-Sünni felsefesini siyasete bulaþtýrmayýn. Kiþisel menfaatlerinizi  rozetlerinizden ýrak tutun… Tutamayacaksanýz sizde dükkanýnýza, iþ yerlerinize AJDA’nýn bu CD’sini alýp, bol bol dinleyin…

AKP inan olsun ki sizin bu durumunuza acýyor. Acýmasa yarýn Yerel seçimi yapar… Avans veriyor bilmiþ olun.

********

SIÐIR ÇOBANI… TRUMP  demek istediðimi anladýnýz her halde… Ben bu sýðýr çobanýna kabahat bulmuyorum… Deve ÇOBANI diye bir meslek var mý bilemem ama esas suç iþte bu DEVE ÇOBANLARINDA… Yanýna yardýmcý olarak aldýðý Ýslam ülkelerini ÝRAN’a karþý kullanmak için el ele, kol kola meydan okumakta. Bu Araplardan ne köy olur, ne kasaba. Kýsaca bu SIÐIR ÇOBANINDA KABAHAT YOK. ÝSLAM, Ýslam olduðunu unutmuþ meydaný SIÐIR ÇOBANINA  býrakmýþ durumda.

********

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Metin Örkcü görevden alýndý, Fatih Kocaman atandý”

By: LEVENT Mercan

Bizden not:  Metin kardeþim görevinin baþýnda, alýndý mý? Alýnacak mý?

*******

BÜYÜTEÇ

Cuma günleri tüm yerel basýndaki arkadaþlarý AKÇAY Pazar yerinin giriþine bekliyorum. Yandaþ ya da anti yandaþ fark etmez.

………………………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Doðruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar

Atasözü

……………………………………….

ÇÜÞ

Biz 68 kuþaðý “tam baðýmsýz Türkiye” diye baðýrýrken siz nerelerdeydiniz?

……………………………………………..

316 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar