Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2018.09.12  09:26:12

ÝÇ AÇICI HABER  DESTESÝ

1-SÝBER SALDIRI… Adamlar teknolojiyi  yutmuþlar nereye kusacaklarýný bilmiyorlar. Ýki tuþla istediði bankayý tuþa getirebiliyor. Halkbank’tan sonra Vakýf Bank ‘a da siber  saldýrý olduðu söylenmekte.

Uçtu uçtu dolarlar uçtu… Derhal bu iki Bankaya 200 metre yaklaþým yasaðý koyalým!!

2- Ayrýldýðý karýsýnýn kapýsýný açamayýnca silahla kilidi kýrdý, içeri girdi kadýna kurþun yaðdýrdý.

3-AKP’li belediyeye,  Belediye Baþkanýnýn kardeþleri  çýktý. Makam aracý dahil ne varsa haciz koydular.

4-TÜÝK’e göre Yüzde 5.2 büyümüþüz… Boyumu ölçtürdüm büyüme yok küçülmüþüm, yaþtandýr dedi hekim baþý.

5-Batman Hasankeyf’deki  tarihi yerler taþýnýyor… Bir Baraj uðruna ya rab ne güneþler batýyor.

6-Yargýtay Enis’in tahliye talebine ikinci ret çýkmýþ. Papaz serbest kalýrsa belki, bir ümit.

7-ÝLK  insansýz uçaðýmýz 2023 de uçacakmýþ… Demek ki insanlý uçaðýmýz uçuyormuþ haberimiz yok valla ayýp bize nasýl görmedik!

8-Dolar 12 ay sonra 7.08 olacakmýþ. Eee hadi dolarcýlar toplayýn gari þimdiden. Stokçuluk eyidir, eyi para kazandýrýr. Devlet kýyak çekip, Tiyo veriyor nankörlük yapmayýn.

9-Makam odasýndaki KISIR  partisine soruþturma. Çok gördük böyle  soruþturmalarý… Terfi bilem edebilir.

10-Þizofrenik olaylarý var ama yazmayacaðým iki sayfa dolusu bu konuda haber var…

11-Ýttifaksýz seçim CHP’den  9 il ve 38 ilçeyi götürecek… Kimle ittifak yapabilecek ki?

12-AVAM KÝRALARI kepenk kapattýrdý… Ýyi güzel de kiralarken dolar bazýnda imza atmadýlar mý?

13-DMO, BAKANLIKLARA AMERÝKAN MALI diz üstü bilgisayarý tercih etmiþ… ÝHALE  TRUMP’da kalmýþ. DMO‘nun dýþý seni içi beni yakar… 7 YIL  ayný tastan çorba içmiþliðim var. Konumuz ayrý idi ama aþýmýz ayný yerden geliyordu…

14-Gazete okumak lüks oldu. Eyi oldu. Gazete okumasýný bilemeyen  özel sektör ve Kamu yönetimlerine OHH  olsun…

15-RUS milyarderler çoðaldý…Yaþasýn gomonizm….

16-Çakmak gazý koklayan 2 genç öldü…Batýda uyuþturucu serbest ülkeler var. Bir tek polisiye olay ve ölüm vak’asý olmuyor… Mal bulamayýnca ne yapsýnlar? Gençleri bu beladan kurtarmanýn çarelerini arayamayanlar bari gül suyu daðýtsalar !!

17-Kemal bey “bunlar  ülkeyi yönetemiyorlar, uzun süre dayanamazlar”  16 yýldýr götürdüler be Kemal bey, sen 9 kez tuþ oldun önce onun hesabýný ver…

18-Halk TV, HER SÝYASÝ GÖRÜÞTEN GENÇLERÝN  bir araya gelip tartýþacaðý bir program hazýrlýðýndaymýþ… Endiþeli bir bekleyiþ… Sopasýz, demirsiz ve kapýda tomasýz bir program olacaktýr inþallah.

19-KAMUDAKÝ  araçlarda tasarrufa gideceðiz dedi ama, kaskolarý falan yattýðý için, vazgeçilmiþ… Biliniyordu zaten böylece bu þov da bitmiþ oldu.

20-Haberli denetim derken, haberli baskýn olabilir mi? Olabilir… Cübbeli ve avanesine her an baskýn olabilir deniyor. Çakal Karlos bi tiyoyu alar almaz mal varlýðýný þalvarýnýn altýna mý saklayacak acaba? Jet-skisine binip tüyecek hali yokya !!!!

Eveeet  yukarýdaki bu maddeler dünkü ulusal yayýndan alýnmýþ haber baþlýklarýndan bazýlarý… Gerisini siz düþünün gari…

*******

SÝBER SALDIRI... Bu konuda uzmanlaþmýþ, K.Kori, Ýngiltere, ABD, Estonya, Rusya’YA KARÞI  NATO’dan destek mi istesek acep?

********

SIÐIR ÇOBANA KENDÝ ELMASINADA  tiyo vermiþ… Çin’den çýk, yüklü vergi koyacaðým demiþ… Ýyi ki ARMUT  logolu deðilmiþ… Armudun iyisini ayýlar yer diyecektim ama ne yazýk ki APPLE 

********

ANKARA’ da bir adam “ben þeytaným “diyerek iki kiþiyi býçakla öldürmüþ… Bu cinnet deðil, þizofrenik bir vakadýr. Aksini iddia eden varsa çýksýn ortaya… Kendini Mesih falan diye ilan edenlerde var ya aha iþte onlarda þizofren…Durum vahim diyorum kimseye anlatamýyorum…Çeþit çeþit, çeþidi var diyorum bu hastalýðýn yine anlatamýyorum…

********

SAZ TELÝ. Hani þu halk müziðimizin deðiþmez enstrümaný olan sazýn  TELÝ’de ithal… Yerli vee MÝLLÝ  sazýn teli anlayacaðýnýz. ÝTHAAALLL! … Hala yerli ve milli demiyorlar mý tüylerim diken diken oluyor.

Aldým sazý elime.

Vurdum teline… Ýstediðin kadar milli türkü yaz ama onu  çalmaya kalkarsan ÝTHAL  tele mecbursun. Hadi aþýklar, karþýlýklý atýþma yapýn da bir keyiflenelim…

*******

KARL MARX… Kimliðini anlatmaya gerek yok deðil mi ya:

Marx’a göre;

-  EVRENSEL HUKUK

-  HUKUK DEVLETÝ

-  TEMEL HAK ve HÜRRÝYETLER

-  KUVVETLER AYRILIÐI

Gibi kavramlar ya hiç yoktur ya önemsizdir.

Bu maddeler ülkemizde 4x4 lük kavramla yerine oturmuþ mudur?

Evrensel hukuk, siyasal sisteminin performansýnýn zirve yapmasý için evrensel hukuka ihtiyaç var denilmekte. Ve bu görüþe ek olarak ikinci ya da üçüncü sýnýf ülke yaparak içeride büyük rantlara el koyanlar bu sistemden rahatsýz olur, denilerek noktalýyorlar.

Kuvvetler ayrýlýðý, bilindiði gibi YASAMA,YÜRÜTME ve  YARGI..

Yasama, TBMM’nin sorumluluðunda

Yürütme: Cumhurbaþkanýnýn sorumluluðunda

Yargý, Baðýmsýz mahkemelerin kontrolünde olursa kuvvetler ayrýlýðýndan söz edilebilir.

Marx gibi düþünenler olduðunda neden dýþlama politikasý güdülmektedir?

********

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Kuþ güvenmediði aðacýn dalýna konmaz.

O.U.T

**********

GAZÝYE HÝTABEN GÜZEL SÖZLER. Cumhurbaþkaný Erdoðan, “gaziye hürmetimiz sonsuzdur”, “Milletimiz Kemal’le en ufak sorunu yoktur”, ”Milletimizin Atatürk soyadýný verilmesinden hiçbir sýkýntý yoktur”  güzel cümleler kurmasý elbette hepimizi mutlu etti, etmekte.

Ancak, Türkiye genelinde, ATATÜRK  heykellerine, fotoðraflarýna fiziki saldýrýlar, sözlü hakaretlere karþý kesin ve net cezai müeyyideler için, Ceza hukukumuzda ayrý bir yeri olmasý gereðini de vurgulamasýný bekleriz…

Mesela, Kemal  Kýlýçdaroðlu’nun Sayýn Erdoðan’a karþý kullandýðý  sözleri nasýl kabul etmiyorsak, hukuk nasýl aðýr para cezalarý kesiyorsa, ATATÜRK’E karþý yapýlan fiziki ve sözlü hakaretleri yapanlara da ayný hukuksal tepkinin verilmesini beklemek hakkýmýzdýr…

********

M.EÐÝTÝM BAKANI’NIN AÐZINDAN BAL DAMLIYOR… Sözde çok güzel saptamalar yapmakta ve alenen ifade etmekte. Ancak bu baldan her gün yarým tatlý kaþýðý olarak, ikram etmesini bekliyoruz. Sözlü kýsým bizi tatmin etti ama þemdi bizde icraat bekliyoruz…

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“AB, Mülteci akýmýný önlemek için yeni bir sýnýr gücü kuracak”

By:  AJANSLAR

Bizden not: Valla kýrkýmýz kýçlý bal mumu ile davet etmiyoruz.  3.5 milyon bizde, nerede isi daðdan geldi baðdan kovacak duruma geldiler. Acýma, acýnacak hale düþersin, derler ya.

………………………………………….

ÇÜÞ

Muharrem ÝNCE, Ýstanbul’a yeþil ýþýk yakmýþ… Eee YALOVA hüngür hüngür aðlayacak ya.

…………………………………

BÜYÜTEÇ

Adem KUÞÇUOÐLU  ilgili  kýsa bir bilgi daha yazacaðým.

Yarýn…

……………………………………….

 

 

307 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar