Uður TARIMAN
TEL TEL - 17 EYLÜL PAZARTESÝ
Tarih : 2018.09.17  09:45:01

MASASININ HAKKINI VEREN, HER GÜÇLÜÐÜ YENENDÝR… Evet bu cümleden olmak üzere, yeni Emniyet Müdürümüz ZAFER SÖNMEZ’i makamýnda ziyaret ederek hoþ geldiniz dedik…

Yazýmýn baþlýðýnýn gerçek sahibi…Hizmet adamý olduðunun kanýtý aðzýndan çýkan her kelimede mevcuttu… Ben bir polisim diyen bir duruþun yanýnda, sevecen, sorunlara espri ile yaklaþan, sorumluluklarýný ezberlemiþ  bir  Emniyet Müdürümüz var artýk… CV’sinde Cumhurbaþkaný A.Necdet SEZER’in koruma Müdürlüðü’nü 5 yýl yürütmüþ bir  nota sahip… Baþarýlarla dolu bir CV zinciri var. Daha ayaðýnýn tozu ile Edremit’in  þehircilik yapýsýný  görmüþ ve trafik sorunun bu yüzden son derece zorluklar yaþattýðýný ve yaþatacaðýnýn bilinci ile geleceðe bakýyor.

Þehir planlamacýsýyým diyerek, reklam yapanlar aramýzda mevcut… 30/35 yýl öncesine dayanan abuk sabuk þehir planý nasýl düzelebilir,  hangi binalarý yýkabileceksiniz ki diye aylardýr yazdýðým yazýya ayaðýnýn tozu ile bu konuyu büyük bir sorun olarak gören Emniyetçi tesbit edebiliyorsa, planlamacý ne yapacak bilemem… Ýlçe Trafik komisyonu vardý eskiden. O da   tarihe karýþtý. Emniyet Müdürümüz kýsa olarak bazý caddelerde tek, çift þerit konusunda saptamalarý var. Ancak bu  soruna bir nebze nefes aldýrabilir…

Kýsaca, geceleri rahat uyuyabileceðimiz, bir güvenlik  içinde olduðumuzun müjdesini yazmak istedim. Hoþ geldiniz MÜDÜRÜM…

                                                                                                    *********

ÝTTÝFAKI LÜTUF SANIP, ROZETE SARILMA, BÝRGÜN GERÝ ÝSTENECEKTÝR SONRA DARILMA. Ne güzel bir yazý baþlýðý oldu… Bahçeli’nin  baþý çektiði  ÝTTÝFAK, ayný  NATO  ittifaký içinde olduðumuz ABD kankalýðýna benzedi gibi… Bir zamanlar yani mazideki kurþunlarý topuða sýkmalar unutuldu, þimdi birbirlerine danýþmadan adým atmaz oldular. Keþke  ABD ile de düzelse aramýzda  kýpraþma yaþasak diyesim geliyor..

Þimdilerde yerel seçimler için ittifak statüsü içinde bazý belediyeleri paylaþacaklar…

CHP, DAHA KENDÝ ÝÇÝNDE BÝR ÇÝZGÝ ÇÝZEMEDÝ. Kimileri ön seçim olsun kimileri hayýr olmasýn. Yahu  küçük bir þirketin  bile yönetim kurulu vardýr. Ortaklar beraber karar alýrlar. CHP’de bu  uzlaþma yok. Biri bir yere çekiyor biri baþka yere…

Ön seçim diyenler “Adaylar mevcut yönetimce belirlendiði takdirde  yerel seçimde  hayal kýrýklýðýna uðrayacaðý  kuvvetle muhtemeldir” diyorlar.

Önceki Ýstanbul il baþkaný  Cemal Canpolat’ýn ilginç bir açýklamasý son günlerde çok konuþulur oldu.

Canpolat “Seçilmemeleri garanti olan yerlere kendilerini eþ-dost akrabalarýný aday yapanlara karþý sessiz kalamayýz, taviz veremeyiz. Bugün parti içindeki kavganýn nedeni  CHP ilkelerinin uygulanmasý kavgasý deðil, eþi-dostu belediye baþkaný yapma kavgasýdýr. Örgüt þu anda motive deðil. Biz 2 bin imam hatipli  genç vaizler kurmuþtuk. 1500 Amatör kulüp yöneticileriyle, sayýlarý 150 bini bulan kaðýt toplayýcýlarýnýn temsilcileriyle toplantýlar yapýyorduk, bunlar bugün yapýlmýyor, MYK’nýn 18 üyesi  tamamý milletvekili seçildi. Partiye emek verenler unutuldu” diyor.

Hal böyle iken  CHP Genel Baþkaný Kýlýçdaroðlu “Ýstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Mersin, Balýkesir, Denizli, Büyükþehirleri alacaðýz “ diyor.. Oysa bugünkü fotoðrafa bakýlýrsa  AKP+MHP  ittifaký ile nasýl baþ edeceðinin formülünü açýklayamýyor. Sadece iddia… Motive olmamýþ ve kýrýlgan bir örgüt nasýl baþa güreþir merak etmemek elde deðil…

********

HEDAYE UÇAK… Katar Emiri iki katlý asansörlü falan lüküs bir uçan sarayý hediye olarak gönderdiði yazýlýyor. Yazýldýðý kadarý ile biliyoruz… Bayram deðil seyran deðil eniþtem beni neden öptü gibi. Emir bey hazretleri bu hediyeyi neden gönderdi?

********

TASARRUF PAKETÝ… Ne paketmiþ valla. Kýrk yýllýk esnafým ama böyle paket görmedim diye, yarý seksi yarý ciddi söylem vardý bir zamanlar… Tasarruf. Paramýzdan sorumlu Bakan bey de  ayný paketten konu açmýþ ve kamudaki otolarýn envanterini istemiþti. Sonra bu araçlarýn kasko falan gibi giderlerinin ödenmiþ olduðundan vazgeçildiði beyan etti.

Kamuda baþka tasarrufu var mý? Gören varsa lütfen bir iki satýrla bildirsin cahallýðýma kurban olmayayým… Kamuda su gibi benzin harcanmakta… Bütün kamu daireleri lüküs içinde. Nerede ise imamlara bile birer merso makam aracý vereceðiz…

Ankara’dan bir kamu görevlisi bizim buraya gelirken, makam aracý ile geliyor. Þoförün harcýrahý var. Kensinin harcýrahý var. Yakýt masrafý var. Oysa madem bizim buraya Ankara’dan uçak var, nasýl olsa indirimli alýnýyor, bin uçaða gel, yarým günde hallet iþini dön. Yok  gelmiþken raký balýk Ayvalýk’ta yapýlmalý… Ye Memedim ye… Kýksýnýncaya kadar ye.

Bu ülke borcu borçla ödemeye mahkum. Ýki yakamýz bu lüküs sevdamýz yüzünden bir araya gelmez.

*******

KAÇ BAÞKAN YARDIMCISI VAR?  Geçenlerde Edremit Belediye Baþkaný SAKA’ya hitaben bu soruyu sormuþtum. Yanýt alamadým. Geçtiðimiz gün  TAMER ACAR adýnýn baþýnda Baþkan yardýmcýsý ünvanýný  gördüm. Tamer  ACAR’ý tanýmam ama babasý HÜSEYÝN Acar’ý çok sever ve takdir ederdim. Hiçbir gerekçe olmadýðý halde, Ýlçe Tarým Müdürlüðü görevinden alýndý ve þimdi Zeytinlerimizden sorumlu bir görevde… Hani diyorum acaba, Hüseyin Acar’ýn görevden alýnmasý gerekçesi oðlunun Edremit Belediyesi’ne girmesi miydi? Normaldir. AKP’dir ne yapsa yeridir gibi…

Evet, kaç baþkan yardýmcýsý var? Görev taksimatlarý nelerdir? Yazdýðým yazýlardan hangisi yanýt hakkýna sahiptir? Hiç birisinden yanýt alamadýðým için bu sorularý sorma hakkýmý kendimde görüyorum.

******

ASLI ASTARI VAR MI?  Balýkesir Büyükþehir Belediyesi, Edremit’te el koyduðu ve sorumlu olduðu bazý cadde ve sokaklarý tekrar iade ediyormuþ diye duydum. Aslý astarý var mý? Varsa kendimle gurur duyacaðým. Tee ilk baþlarda  ýsrarla yazmýþtým..100 km’den buralara göremezsiniz, hizmet gelmez dedim… Edremit’te bir temsilciniz var, inan olsun ne iþi yaptýðýný merak ediyorum… Bir tek yazýya el atmasý yok, bir tek yazýya bilgi vermesi yok. Peki Temsilci ünvaný neden verildi?

*******

EDREMÝT BELEDÝYE ZABITA… Kaldýrým üstü iþgaller konusunda ne düþünüyorsunuz? Edremit merkezde, Telekom’un önünden Karakola kadar olan caddeden hiç geçmiþliðiniz var mý?

Dükkan önlerine konun baba, sandalye, motorsiklet gibi parký önleyici ývýr zývýr hakkýnda ne düþünüyorsunuz?   Seçimlere böyle umursamadan girmek mi  iyi, yoksa PIRIL PIRIL  bir Edremit’i Edremit’lilere hediye ederek girmek mi?

Tercih sizin… Fazla umursamazlýk baþa dert açar bilmiþ olun…

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Çakýcý’ya sahte ölümcül hasta raporu veren 21 doktora

Soruþturma açýldý”

By: Gazeteler

Bizden not: Bu doktorlar bu raporlarý ecel teri dökerek mi verdiler? Sorarken bunu da sorsalar diyorum… Rüþvetten ziyade !!

………………………………………

ÇÜÞ

DÖVÝZLE KÝRA ÝÞÝNÝ KÖKTEN ÇÖZÜYORUZ. Bu iþ bu kadar zorsa, çözmesi de demek ki zaman alýyor. Devlet otoritesi…Huuu…!

…………………………………..

BÜYÜTEÇ

Akçay-Güre arasýnda eðitime baþlayacak özel lisenin

Önüne giriþ çýkýþ  yapýlacak mý? Toplu taþýma araçlarýna indi bindi cebi yapýlacak mý? Kaç kez yazdým oralý olan yok. Bir kaza (TEMENNÝ DEÐÝL) olduðunda bu yazýlarýmý suç duyuru olarak savcýlýða vereceðim. Bilinmiþ oluna…..!

………………………………………

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Sakla samaný gelir zamaný

ATASÖZÜ

…………………………………

ÇÜÞ  X ÇÜÞ  Üç aylýk kediye tecavüz eden  insan müsveddesine 3 yýl ceza verilmiþ. Kýyametin baþlýca belirtisi…Taþ maþ yaðmadan gümbür gümbür bu kadarý da olmaz be… Bu herifi mapusta nasýl halletmediler merak ettim.

 

302 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar