Uður TARIMAN
tel tel 2 ocak
Tarih : 2019.01.02  10:10:47

BALIKESÝR MÜFTÜSÜ… Milli piyango ve domuz etini paçal yaparak bir açýklama yapmýþtý…Kendi kültür seviyesidir, kendi ifade özgürlüðüdür…Buraya kadar tamam diyelim. Peki ZEKAT PARASIYLA   çok pahalý bir makam otosu alan ve ÜNVANINA REKTÖR denilen bu kültürü tavan !! yapmýþ muhtereme söyleyecek bir sözün yok mu?  Haramsa haram. Eee sayýn müftü bey, ulusal yayýnda adým çýksýn diye bir  ulemalýk yaptýysan bilemem amma velakin senin sözlerinin bir þeyleri kýpraþtýrmak adýna yapýldýðý gerçeði de var … O lüks makam binan da ulusala konu oldu. Bir taþla iki civciv vurdun yaný. Reklamýn iyisi kötüsü olmaz demiþler ama bunun birde haramý helali var deðil mi?

                                                                 ……

TUZU KURU VE DE YAÞ OLANLAR… Ülkemizde  tuzu kuru olanlarýn sayýsý 30 milyon diyek. Yaþ olanlarýn sayýsýna ne kaldý geriye..50 milyon… Uludað’a akýn ettiler, otellerde boþ yer yok diye bir haber çýktý. Bir gecelik oda 1000 papel. Bir günlük kayak takým kirasý 200 papelmiþ.

Ayný gün, bir ulusalýn magazin ekinde:

Burcu ÞENDÝR  adýnda bir bayanýn kýyafeti :

Etek Fendi marka 2950 papel

Bot Fendi marka bot 5950 papel

Kazak Fendi marka 4800 papel

Yýlbaþý gecesi nereye gidelim diye bir sayfa;

LUCCA

MARTÝNEZ

ALANCHA

LA BOUCHEÝRE

KLEÝN

MUST

GALVÝN

FRANKÝE

CHÝCKÝ BOOM

PEOPLE

GLENS

MÝTTE

SOHO HOUSE

LA BOOM

DADA SALON

Dikkat bir tane TÜRKÇE  mekan ismi yok. Görmemiþin oðlu olmuþ, misali. Eee be kardeþim adamlar  Ocak baþýna gidip ADANA  yiyecek deðiller ya….Gizliden gizliye AB’ye girmiþiz haberimiz yok…

Bu haberleri okuyan, bizi yönetenler, elbette tuzu yaþ olanlarý baz alarak konuþmayacaklar haklý olarak. Rahmetli Özal’ýn deðdi gibi” benim milletim iþini bilir” hesabý…

Ve daha sonra, Özel liselerde okuyan çocuklarýn aile gelirleri. Pýtrak gibi çoðalan Özel Üniversitelerde okuyan gençlerin aile gelir düzeyleri. Bunlar da emsel alýnarak, YAÞ  grubu tabiî ki tu kaka olacaktýr..

Ayrýca, Metropollerde pýtrak gibi çoðalan gökdelenlerden daire alanlarýn gelir düzeyleri. Eee elbette örnek teþkil edecek ve  büyüme oranlarý viagra almýþ i beden misali  gündeme oturacak, pazaryerlerinde, ceplerinde demir para ile alýþveriþ yapanlarýn parmak hesaplarý silinip gidecek…

80- 30= 50 milyon insan  hendesesi..

Nereden buldun yasasý da olmadýðýna , serbest ekonominin Anayasamýz olduðuna göre, elbette 30 milyon tuzu kuru olanlar, MERSO’ya, AUDÝ’ye binip,  ayaðýna  5950 papellik bot alýr, ve bu  bot ekonomimizin ne kadar güçlü olduðunun göstergesi olur….Gökdelenden aldýðý dairenin gökdelen adýný bile  telaffuz edemeyenler elbette laci takým altýna beyaz çorap giyip, geðirme hakkýný saklý tutarlar..

Bu konunun bir de, kültür  vaziyeti vardýr. Buluþlarýyla, icraatlarýyla deðil de marka giyip, marka yerde  þerefe demekle   gazetelerde adlarýnýn çýkmalarýyla övünürler, zavallýlar…Bana kültürünü söyle sana kim olduðunu söyleyem !!!

Bu yazýyý okuyan bazý kuru tuzlular, “ sermaye düþmaný” diyebilirler. Gelir düzeyi adil olmadýðý sürece kim ne derse desin umurumda olmaz… Yukarýdaki 30 milyon  tuzu kuru GROUP’u bilem abarttým ama hadi o da benden olsun dedim.

Öte yandan bazý ekonomist akademisyenler “ seçimden sonra ÝMF  kaçýnýlmaz” diyorlar. Valla bunlarda bir þey bilmiyorlar, yahu… SÜPER LÝGE  çýkan bir ülke  nasýl olur  da ÝMF nin kucaðýna oturur?

                                                                                      ….

2019’UN  KAYBEDENÝ… Kaybeden derken mahalli seçimi kaybeden anlamýnda deðil,  gerçekten ben onun adýna üzülüyorum. BÝNALÝ bey… Ülkenin en tepesindeki, bizim meclisimiz baþýnda olan bir deneyimli  bürokratýn, belediye Baþkanlýðýna  iniþi. Biz onun adýna terfi bekliyorduk ama o tenzili rütbeye  maruz kaldý. Gerçekten üzülüyorum… ÝSTER Büyükþehir olsun ister ÝL Belediye Baþkanlýðý. Her iki makamda ayný statüde yani BELEDÝYE BAÞKANLIÐI… Bence yani naçizane olarak  aðzýmýn tadý  bozuk olarak yeni yýla girmekteyim…

Binali bey, Devletin tüm kademelerinde hizmet vermiþ, Bakanlýk yapmýþ bir  kiþilik. Nasýl üzülmem…

Bayan YILDIRIM  nasýl bir  haleti-i ruhiye içinde onun adýna da üzülmemek elde deðil.

                                                                           ……

ROMANYA AB  DÖNEM BAÞKANI OLUYORMUÞ… 68 kuþaðý olarak, bu ülkeyi tee o zamanlar rahmetli gazeteci , Ýstanbul  Esentepe deki gazeteciler sitesinde 6 yýl  ayný lisede okumuþluðum olan ve Türkiye de ilk  YER ALTI DÜNYASININ  içyüzünü anlatan kitabýný yazan ENGÝN  BÝLGÝNER ile  gitmiþliðimiz vardý. Babasý RECEP BÝLGÝNER   gazeteciler Cemiyeti Baþkanlýðýna yapan ayný zamanda tiyatro yazarýydý.

ÝSYANCILAR PÝYESÝ, Londra da kapalý giþe oynamýþtý. Neyse gelelim Romanya ya. O tarihlerde Romanya DEMÝR PERDE  ülkesiydi…Bu ülkeye giden bizim bazý para sahipleri, kapýda rüþvet vererek yanlarýnda üç beþ naylon kadýn çorabýný kaçak olarak sokup, üç beþ ROMANYALI  gaciyle halvet olurlardý..

Biz  rahmetli Engin’le, Karadeniz sahilindeki MAMÝA  kasabasýndaki  muazzam bir Saðlýk merkezinin haberini yapmaya özel izinle gitmiþtik…Romanya yönetimi fuhuþu önlemek adýna !!  sitenin kapýsýndan girerken  HÝZMET babýnda birer bayan görevlendiriyordu… Demem o ki bu ülke Kominist yönetimle  yönetildi. Bugün AVRUPA birliði üyesi ve  Dönem BAÞKANLIÐINI  eline geçirebiliyor. Türkiye o tarihlerde her türlü medeni imkanlara sahip bir ülke olmasýna raðmen, bugün AB  kapýsýndan her yýl geri çevrilmekteyiz.

Yeni yýlýn ilk günlerinde böyle dramatik konular yazmak istemezdim ama, Ulusal düþen haberler sebep oluyor.

                                                                 ……

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“GURUR GECESÝ”

By:  HÜRRÝYET GAZETESÝ..70.nci yýlýný kutlamýþ.

Bizden not:  Nerede o  lezzetli tarafsýz güçlü, gazeteci yetiþtiren

Okul gibi gazete,nerede bugünkü, borçla ayakta duran Hürriyet?

…………………………………

ÇÜÞ

Ben grevi olan bir demokraside yaþamak isterim..Diyor eski Ýstanbul

Belediye baþkaný Nurettin SÖZEN….Bu iþin LOKOVTI da vardý deðilmi?

Demorkasi derken ?

……………………………..

BÜYÜTEÇ

Edremit giriþindeki  YÜZ KARASI sözde bir AVM  vardý.Þükürler olsun

Bir müteahhit aldý bu binayý yýktý,yerle bir etti.Ýnþallah Edremit’e yakýþýr bir

Eser gibi bina yaparda yüzümüz güler..Yapýlacak olaný açýklasalarda þimdiden

Ýçimiz açýlsa

……………………………………..

KULAÐINZDA KÜPE OLSUN

Kabaramazsýn kel Fatma,annen güzel sen çirkin

Yýlbaþa tekerlemesi

……………………………………

206 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar