Uður TARIMAN
TEL TEL 4 ocak 2019
Tarih : 2019.01.04  10:25:11

POÞET… Benim tee Tuncay Kýlýç döneminden beri yazdýðým bir konudur. Eksik olmasýn Tuncay Baþkan Konseyi bu konuda görevlendirdi, Ýlçenin saðýna soluna  pankartlar asýldý falan tarihten itibaren Naylon poþet  yasaklanýyor duyurularý yapýldý. Ama, uðraþ yarým kaldý. Kaldý ama baþlama zihniyeti bugün dahi gündemde olan bir konuydu… Týp otoriteleri bir yerlerini yýrtarak bilgisel  bulgularýyla KANSEROJENDÝR, doðadan yýllar boyu kaybolmaz dediler. Týnlayan olmadý.

Bugün gelinen nokta, sözde naylon poþet kullanmayý yavaþlatacakmýþ. Duy da inanma… Devlet kendi otoritesine güvense, KÖKTEN YASAKLANMIÞTIR  der ve öteye geçer. Nokta denilen iþareti koyar.

Bugün Türkiye’de sadece bir  marketin 7100 þubesi olduðu yapýlan reklamlarla duyurulmakta. Koyun üstüne diðer  zincir marketleri, onun da üstüne koyun ülke genelindeki BAKKAL  AMCALARI, onunda üstüne koyun pazar yerlerini… Çok büyük bir sektör ve bu sektörü elinde tutan sadece üç beþ firma.

Reklamlarda, dizi, film ve organizasyonlarda, yarýþmalarda verilen ikramiye karþýlýðý oto fotolarý, buzlanmakta… Amma velakin  ZÝNCÝR MARKETLERÝN  poþetleri hava da uçuþmakta… Yani vatandaþ bugün zincir markete gittiðinde aldýðý bir ekmeði koyduðu poþete 25 kuruþ vererek bu marketin reklam servisinin elemaný olarak çalýþýr olmakta…

Komik bir uygulamalar zincirinin yaþadýðý ülkedir Türkiye… Mesela oto veren yarýþma programýna MERSO  konulsa artýk bu aracýn MERSO  olduðunu 5 yaþýndaki çocuk bile tanýr. LOGOSUNU BUZLASAN  ne olur, buzlamasan ne olur?  Bakan beylerin Ankara’daki 100 bürokrattan 95’inin emrinde olan araç Mersodur. Bu görüntüleri buzlatmýyorsun, ama yarýþmalardakini buzlatýyorsun…

Poþeti yasaklarken, ZÝNCÝR MARKETLER kendi market logolarý basýlý olan poþetleri parayla satmayacak desene  diyemez… 7100 þubesi olan market yönetiminin kimler olduðu bilinen bir gerçek.

Ben vatandaþ olarak 25 kuruþ veririm ama  LOGOSUZ  poþete… Ben senin reklam mamurun deðilim efendi beyler…

Bu uygulamayý hangi yüksek zekalý bürokrat çýkardýysa, halkýný, 25 kuruþluk reklam memuru olmaktan  acilen çýkartmalý…

*********

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Ýthal ettiðimiz öküzleri ! ihraç etmeye baþlamýþýz”

BY gazeteler

Bizden not: Bu konuyu geçtiðimiz gün de yazmýþtým.

Fakýbabayý o ka  eleþtirdik ama gelen gideni aratýyor be kardeþim.

Bu cümleyi o yazýmda unutmuþtum, bugün ekleyeyim dedim. Fakýbaba Hiç olmazsa her gün  sýrtararak karþýmýza çýkýyordu, yerine gelenin yüz ifadesi küfür eder gibi… Ne zaman gider merak ediyorum.

………………………………………………….

BÝSÝKLET YOLU ZORUNLU OLACAK. Bakanlýk böyle diyor yeni kararnamede. Kamil SAKA  baþlattý ve hizmete soktu. Þimdilerde yaygýnlaþtýrma çalýþmalarý devam etmekte… Ýyi güzel de, yayalarý düþünen neden yok?  Kaldýrým altý, kaldýrým üstü ÝÞGAL ALTINDA…Yayalar bir eylem yapsalar, 10’ar 15’er gruplar halinde, dükkanlarýn önlerinde sohbet eder gibi yapsalar, hemen baþlar birileri “hoop birader çekilin dükkanýn önünden” Ya  kazýn ayaðý öyle deðil birader. Kaldýrýmlar halkýn yürüyüþ yoludur, sizin çiftliðiniz deðildir”  DÝYECEK BÝR zabýta gelmedi bu Edremit’e. Mahalle ! seçimlerinden sonra bu  köþe böyle yumuþak yazmayacak… Ýsterseniz ADLÝYE  Koridorlarýnda þimdiden rezervasyon yaptýralým…

***********

ZAMLI MAAÞLAR ELE GEÇMEDEN GAMLANDI

Kaderde varsa zamlanmak, hakkýmýzdýr gamlanmak… 2019+2023= Gamlý hazan yapraklarýnýn döküldüðü mevsim. Bu tarihleri not edin, demedi demeyin, Hatta  GAM, DAMA çýkýp nanik yapacak. Ne gam kalacak, ne dam…

*********

KÖPRÜLER YAPTIRDIM. Ne güzel bir türküdür “Köprüler yaptýrdým gelip geçmeye, çeþmeler yaptýrdým suyun içmeye” falan… Su  yaðmur suyunu biriktirir içerim ama, köprünün kazýðý ne olacak? Ne görmüþlüðüm var, ne üzerinden geçmiþliðim var ama benim ülkemde yönetim halkýný çok düþündüðü için FOTOÐRAFLARINI  her gün  yayýnlatmakta. Hiç olmazsa yalansýnlar. Eee her yalanmanýn bir bedeli olacak o halde ödeyeceðiz deðil mi  ya?

********

DANA VE KUYRUÐU… Neden dananýn kuyruðu kopacak diyorlar anlamýþ deðilim… Ak mý kara mý deniyor ya ben onu tutuyorum…

Edremit Belediye Baþkan adayý bugün belli olacak… Kemal bey, sadece eleþtiri için deðil, SN.Erdoðan gibi ÝLÇE ve ÝL Baþkanlarýný  sahneye çýkartýp, lanse etse, seçtiklerini motive etse olmaz mý?

“GEEL BAKALIM MUHARREM ÝNCE” diye sahneye çaðýrmýþtý ama, o çaðýrdýðýný bugün silip attý.

Þiþli Belediyesi’yle adý özdeþleþen  SARIGÜL’ü bile hala bekletmekte… Bu kafa ile giderse daha çoook nal toplar…

Bu kafayla giderse, bu seçim artýk jübilesi olur…

********

2018 MÝLLETÝN RUH SAÐLIÐINI BOZMUÞ… Doðru söze ne denir?  Arkadaþýný öldürüp aracýnýn bagajýna koyup, barda eðlenmeye giden bir insanýn ruh saðlýðýndan bahsedebilir misiniz? Karýsýný ve 6 aylýk bebesini kurþun yaðmuruna tutan adamýn ruh saðlýðýndan bahsedebilir misiniz?

Vatandaþlarýn  öküz eti yeme ihtiyaçlarý için, dýþarýdan alýnan öküzlerin fazla geldi diye  ihraç eden bir bürokratik düzenin ruh saðlýðýndan  bahsedebilir misiniz?

Gerçekten, özellikle 2108 hem ahlakýmýzý hem ruh saðlýmýzý bozdu… Ýþte ben bu durumdan kelli, her mahalleye  Millet kýraathanesi yerine, her mahalleye Ruh ve Sinir  hastalýklarý uzmaný  istihdamý yapýlmasýný öngörüyordum haksýz mýyým?

*********

BAYSKÝ, PARDON BASKÝ… Atýk su parasý  saat okuma iþlemi programýn güncellenmesi falan gibi iþlemler nedeniyle okunamýyor. Okunduðu an 20 ödeyen 60 ödeyecek…

Sayýn BAYSKÝ, YENÝ YIL GELDÝ… Bir ricam var. 2018 yýlýnda kaç papel ATIK SU PARASI topladýnýz?

Bu biiir… Arýtma tesisine yapýlacaðý söylenen takviye havuz yapýldý mý, kapasite ne oldu?

Bu ikiii… Körfeze akýtýlan kaç kaçak vardýr? Bu üüçççç…

Akçay’a yapýlmakta olan, yýlan hikayesi misali Þehir suyu þebekesi için bugün kadar kaç para harcandý? Kaç para daha harcanacak? Bu döörtt.

Þehir suyu þebekesi anahtar teslimi ne zaman olacak? Bu beeeþ…

Þehir suyu þebekesi faaliyete geçtiðinde Akçay, Altýnkum bölgesinde þu ana kadar kaç bin su motoru vardýr? Bu motorlar toplanacak mý? Bu altýýý…

Þehir suyu þebekesi istemiyorum diyecek olan çok vatandaþ var, bu durumda uygulanacak bir proje var mý ? Bu yediii…

BASKÝ  bey kardeþim bu sorularý zat-ý alinize sormak zorunda kaldým. Büyükþehir aylardýr bu sorulara yanýt vermedi, veremiyor. Hani diyorum senden yardým alabilir miyim?

100 km. öteden bizi adam yerine koymayanlar, AKP Genel merkezi tarafýndan bizim namýmýza gereken yapýldý… Eee Sn. Erdoðan ne dedi bu tiplere? “vatandaþa tepeden bakmayacaksýnýz”. Tepeden bakan iþte böyle yerden misket toplar.

…………………………………………………

ÇÜÞ

2018 DE 440 KADIN  ÖLDÜRÜLDÜ… Ruh saðlýðýmýzýn

ne kadar güçlü olduðunun göstergesi… Yani…!!

……………………………

BÜYÜTEÇ

Akçay halký, geçtiðimiz gün yazdýðým, Çeþmelerimizi geri istiyor þeklindeki yazýma destek verdiler. Hatta bu konuda yürüyüþ  yapma için hazýrlýkta olduklarýný söyleyenler de var. ÇEÞMELEREMÝZÝ GERÝ VER… BAY BÜYÜKÞEHÝR… Arkandan kovayla su dökeceðiz de.

……………………………………………

KULAÐINIZA KÜPE OLSUN

Karda yürü izini belli etme

ATASÖZÜ

……………………………..

 

 

199 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar