Uður TARIMAN
tel tel 12 Þubat 2019
Tarih : 2019.02.12  09:20:18

TUNCAY KILIÇ’TAN MESAJ GELDÝ… 09/Þubat Cumartesi günü yazdýðým “Þarký ve Türkülerle Cumartesi ” baþlýklý yazýmýn bir bölümünde þöyle yazmýþtým;

“ Perþembe günü TRT Müzik kanalýnda T.M konseri vardý. Bayan sanatçý doyurdu da doyurdu valla. Bir de bizim için yaný Edremitlilere güzel bir sürpriz yaparak EDREMÝT TÜRKÜSÜ patlattý. Hemide Edremit kelimesinin üzerine basa basa. Saz heyetinde vurgulu sazlar da, Ahmet isimli Edremit li bir darbuka ve davul ustasý eþliðinde. Darbukacý Ahmet ayaða kalktý ve sevinçten havaya uçacak gibiydi..

-Edremit gelini, kýnalamýþ elini, sarýlmaya doyamadým ince belini Çadýr kurmuþ daðýna falan.

Bizim yapamadýðýmýzý bir TRT sanatçýsý yaptý. Kendi adýma utandým. Bir ekip kurun Edremit belediyesi T.S.M TOPLULUÐU adýyla, Edremitli roman vatandaþlar arasýnda sazýný konuþturanlarla dolu. Ýþte Ahmet, darbuka ve davul ustasý. Buralarda bana ekmek yok diyerek varmýþ Ýstanbul diyarýna. Þükrü Tunar ailesinden de var aramýzda… Bir sivil toplum örgütü koro kurdu ve kendi yaðlarýyla bin bir imkansýzlýklarla üç ayda dört aydý bir konser veriyorlar.” gibi uzayan bir yazýydý.

Sn. Tuncay KILIÇ, Bu konuyla ilgili gönderdiði mesajýnda aynen þöyle not düþmüþ;

“ Ýyi akþamlar Uður aðabey, Edremit belediye konservatuarýný 2000 yýlýnda biz kurduk, yüzlerce öðrenci yetiþtirdik.2014 e kadar o yazýda bahsettiðiniz AHMET BÝZÝM ÖÐRENCÝMÝZ OLABÝLÝR.2014 TEN SONRA KONSERVETUAR DERNEÐÝ KAPATILDI. Bilginize arz ederim”

Önce, Sn. Kýlýç’ýn nazik üslubuna teþekkür ederim. Konservatuar derneðinin kapatýldýðýný belirtmiþ sayýn Baþkan. Dernek kimlerden oluþuyordu bilemem. Neden kapandý onu da bilemem. Benim bildiðim tek bir þey var. Edremitli, Edremit’e sahip çýkmýyor, çýkamýyor. Böyle bir dernek, dernek statüsünde olduðuna göre böyle bir derneðe zamanýn KAYMAKAM makamý da mý sahip çýkmadý. Tahminen 5 ay önce Edremit Belediyesinin önderliðinde EDREMÝT TÜRKÜLERÝ isimli bir kitap yayýnlandý. Nota ve sözlerinin yer aldýðý bir kitap. Edremit Dernek zengini ama hepsi ayrý telden çalýyor, ne iþ yaptýklarý belli deðil.

Mesela örnek veriyorum. Çorum’lar gecesi falan diye gece tertipleniyor. Ama Edremitliler gecesi tertiplendiðini duymadým. Böyle bir gece tertiplendiyse geliriyle ne iþ yapýlmaktadýr?

Belediyeler bir takým konulara ön ayak olmakta ama ne yazýk ki sivil toplum kuruluþlarý ellerini taþýn altýna sokmuyorlar. Hep bana hep bana olmuyor be dostlar… Bir el þaklamaz. Belediyeler ilk adýmý atýyorsa sizlerde iki adým atsanýz olmaz mý?  Saz da sözde de siyaset yapýyor zihniyeti taþýyorsanýz vay halimize… En azýndan bir fikir atýn ortaya bir okula “ÞÜKRÜ TUNAR” adýný koydurun. Nota bilmeyen ama TSM ‘in en güzel eserlerini bize býrakan bu sanatçýnýn adýný yaþatýn. KILIÇ döneminde kültür merkezinin adý onun adýyla yaþýyor. Ama bu siyaset denilen ývýr zývýr nesne yarýn öbür gün bu ismi sildirebilir. Sadece þarkýlarda yaþasýn diyorsanýz siz bilirsiniz be dostlar!

                                                                           *********

HADÝ BÝ DAHA YAZAYIM… Anlamadýðým bir konu olduðu için, belki bir bilgilendiren çýkar. REPETE yapayým dedim yani tekrar kusura kalmayýn belki batý dillerinden derdimi anlatabilirim diyerekten.

Efeme söyleyeyim :  Ýmdi bir bina  yapýlýyor, bitiyor ve satýlýyor. Alýp içine giren bir yýl iki yýl þartýyla elektriði tarifesinden ödeme yapýyor. Böyle bir komedi dünyanýn neresinde varsa gidip izleyelim be kardeþim.

ÝSKANI YOK yani. Ruhsat muhsat ne iþ. Nasýl elektrik, su v. s baðlanýyor?  Konu uzun ama ne olur bir yetkili ve ilgili bilgilendirirse sevinirim…

Mesela, bir bina düþünün koca bir terasý var. Aaa bir bakýyorsun üç gün sonra cam balkon icadý kapanmýþ, radyatör konmuþ, dayamýþ döþemiþ olmuþ sana koca bir salon ya da oda. Ne soran var ne kontrol, saldým çayýra mevlam kayýra. Evet bilgi istiyorum beyler, hanýmlar .Ýmar dan, ruhsattan sorumlu her kim varsa. Yahu ne olur biraz da gazete okuyun be kardeþim.

                                                                             *********

KÖÞE YAZARI… Muhabirlik yapmayan, Köþe yazarlýðý yapamaz. Ama gelin görün ki bir kartvizit varsa cebinizde, GENEL YAYAIN yönetmeni bilem olurusunuz…

Neyse gelelim KÖÞE YAZARLIÐINA. Ulusal gazetelerde köþe yazarlarý sadece köþe yazýlarýný yazarlar. Hatta bunlarýn sekreterleri bilem vardýr. Ellerinde ok geniþ gazete arþivleri vardýr. Þu anda 10 köþe yazarýndan 7’SÝ MUHABÝRLÝK YAPMAYANLARDAN OLUÞMUKTA. Polis muhabirliði gazeteciliðin anaokuludur. Elif BA ‘yý orada öðrenirler…

Ben Edremit’e göç ettiðim de Ýlçe’nin, Kaymakamýný, Belediye Baþkanlarýný bile tanýmýyor isimlerini dahi bilmiyordum. Rahmet Nazým Cici ile tanýþtýrýldýðýmda STAR gazetesi kuruluþ aþamasýndaydý.

Ýstanbul’dan müþterek dostlarýmýz çýkmýþtý. Neyse bana birlikte çalýþalým dedi. Ýlhan Küçük ve Selami Küçük ’le tanýþtýrdý. Haber Müdürü olarak baþla dedi.

Ben, haber müdürü olarak baþlamam, çünkü kimseyi tanýmýyorum dedim. Muhabir olarak baþladým. Ve Edremit’te ilk bütün Belediye Baþkanlarýyla DOBRA DOBRA bir söyleþi zinciri yaptým ve günde ortalama 5/6 haber yaptým. Kýsa bir süre sonra baþ sayfada köþe yazýsý da yazdým. STAR ’ýn arþivleri dimdik ayakta.

Ýstanbul da rahmet HAYRÝ CANER ’le “sinema ekspres” haftalýk dergisini çýkarttýk. Filiz Akýn ilk filminden aldýðý parayla Niþan taþý ‘nda bir daire almýþtý. Mobilya falan yokken parke üzerinde baðdaþ kurarak mum ýþýðýnda bir söyleþi yapmýþtým. Ulusal magazin de gündem olmuþtu.

Rahmet l SADRÝ ALIÞIK ’ýn evinde yaptýðým bir röportajda KEREM ALIÞIK minik bir çocuktu ve akýl almaz yaramaz bir dadaydý. Dadý yetiþmiyordu. Söyleþiye gittiðim saatlerde Masaya týrmanmýþ ve Abajura asýlý kalmýþtý. O söyleþimde gündem olmuþtu… Polis muhabirliðim döneminde ki ilk siyasete atýldýðýnda Edremit’e gelen,  Sadettin TANTAN ’la birçok baskýnlarý gitmiþliðim vardý. Edremit ’e geldiðinde Olay gazetemizin eski binasýnda beni bulmuþ ve kurduðu parti için benden bir isim istemiþti… ÖMER ÖZDENLÝ ‘yi tavsiye ettim görüþtüler ve ÖZDANLÝ siyasete girmeyi kesin düþünmediðini ifade ederek kibarca kabul etmemiþti…

Neyse, ben bu mesleði amatör bir ruhla yapýyorum. Kanýtý mý? 1000 TL’ye evet dememin sebebidir..

Bu meslek aþkla yapýlýr. Ulusal da köþe yazanlarýn yazýlarýný okudukça kendime kýzýyorum ama kader beni bir ilçeye gönderdi… Allah’ýma þükürler olsun baþým dimdik 24 yýldýr köþe yazýyorum bu ilçede ve sokakta gördüðüm sevgi bana milyarlara bedel. Bilmem anlatabildim mi?

                                                                       ***********

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“AKP’nin içinde AKP’liler var”

By: DÝLÝPAK

Bizden not: Allah, Allah ben bir þey anlamadým.

Karpuzun iki yarýsý gibimi demek istiyor acep?

 

ÇÜÞ

4.5 tam sayfa icradan satýlýk ilan. Cumartesi günü

Hürriyet gazetesi ve diðer ULUSALLAR, köþe oldular.

Ne halleri varsa görsün. Edremit’ten bile satýlýk ilaný olsa

Ulusal yayýna. Bu konu bir yana bu tür ilanlar 5 yýldýr

Bitip tükenmek bitmedi. Ekonominin moka gittiðinin

Habercisiydi. Bugün kanýtý haline geldi.

 

BÜYÜTEÇ

Mayýs ayýna kadar benden kimse bir konuda “ yazsana” demesin.

Belediyelerden iþ isteyen!

 

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Yalandan kim ölmüþ

SOKAK JARGONU

 

44 YILLIK ÜNEVÝRSÝTENÝN TEMEL ATMA TÖRENÝ yapýldý… Sonra,  ekmek tüp gaz kuyruðundan sonra Tanzim satýþ hareketli dükkandan HIYAR almaya gidildi.

Hayýrlý tanzimler sevgili dostlar. Sizi çok seviyom. Badeeem var badem. ( Hýyarýn diðer adý )

 

 

221 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar