Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2019.02.14  09:14:06

7000’Ý AÞKIN KÖÞE YAZISI… Dile kolay diye bir söz vardýr…Yazýlarýmdan dolayý 1 kiþiyle Adliyelik oldum. Buradan bir eðitimcinin tee Kütahya’ya üflediði bir suflörlük aracýlýðýyla… Atatürk’e aðýr hakarette bulunan bir eðitimciydi. Ben de her þeyi göze alýp veryansýn etmiþtim. Günlerden de 10 KASIM… Ama  velakin savunmam, savunmaydý. Arkamýzda bizi savunacak hukukçu da olmasa ucundan  da olsa mürekkep yalamýþlýðýmýz var.  Savundum ve hamdolsun. Onun haricinde Adliye koridorlarýný meslekten dolayý gitmiþliðim olmamýþtýr. Belden aþaðý asla yazmadým, yazmamda. Bu köþeniiin en büyük özelliði halkýn sorunlarýný, yöneticilere aktarmaktýr….Evim  basýldý güpe gündüz, yine arkamda duran olmadý…Emniyet teþkilatý bu sana uyarý dendi. Geçildi… Eee neden o zaman kimin tavuðuna kýþ dedin diyeceksiniz?  Yobazlara yobaz dediðim için. Sevgililer gününde Nuran’a hediyem olsun bu 7000 civarýndaki köþem. Ona baþka hediye alacak  param yok…!

                                                                        ……

AHMET HAKAN DEMÝÞ KÝ! Tanzim satýþlarýnýn artýlarý baþlýklý yazýsýnda;

Bakýn istenildiðinde nasýl da ucuza satýlabiliyormuþ.” dedirtti devam etmiþ “ Vatandaþa  hepten de sahipsiz deðilmiþiz” dedirtti. Ve tabii devamla “  Vergisiz  karsýz, satýþ olmasý  nedeniyle piyasaya ucuz meyve ucuz sebze örselemiþ olur” Bittabi devamla “Manavýn, marketin, pazarcýnýn kendine çeki düzen verip fiyatlarý biraz düþürmesine yol açabilir”  eklemiþ elbette “Kuyruða girip satýn alan yani eriþebilen vatandaþ sevinir, memnun olur”

-   Sahipsiz… Sahip olmak sadece hýyar, domatla oluyorsa kutlamak gerekir. Saðlýk, eðitim gibi yaþamsal konularda sahibimiz kim acaba?

-    Vergisiz, karsýz… Belediye  bütçesinden yani.  Maaþýný ödeyemeyen belediyeler var mesela. Mesela Balýkesir Büyükþehir ve  Merkez ilçeleri borç bataðýndalar gibi.

-    Manavýn, marketin  kendilerine çeki düzen vermesi. Devlet otoritesi olmadýðý sürece acaba bu tanzim satýþlarý çeki düzen verdirebilecek mi?

-    Kuyruða girip, domat hýyar alan mutlu olur ama, hemen arkasýnda sýrada bekleyen alamazsa, kimin gýrtlaðýndan geçer ?

Türkiye 81 ÝLDEN  oluþtuðuna göre, diðer il ve ilçelerde hatta beldelerde yaþayanlar yine, kabzýmalýn, pazarcýnýn marketçinin kucaðýna oturmuyorlar mý?  Sosyal adalet bunun neresinde. Hakkaniyet bunun neresinde. Eski saz üstadý Þemsi yastýman’nýn bir türküsü vardý

Þeytan bunun neresinde?” gibi..

Sözün özü, lafýn kýsasý.  Bu iþin ömrü çok kýsa olacak. Hele bir Nisan 1 diyelim…

                                                                            ….

15  ÞUBAT  DOÐUM GÜNÜ KÝMÝN ?  Ayy ben söylemeyeyim. Bir müjdem var çocuklar!! Haydi söyle söyle !!                                                            …..

 BAKIN EFENDÝ BEY KARDEÞLERÝM…Tanzim , kabzýmal, toptancý falan felan hepsi  fasa fiso.. Yýllardan beri yazmaktayým…Serbest ekonomi belasý tee Özal’ýn bize býraktýðý bir melanettir. Bu sistem  ÝÞ AHLAKI olan ülkelerde geçerlidir. Bu cümleyi  o tarihten beri yazmaktayým…

Büyük gýda ürünleri üreten ve kendi markasýyla pazarlayan  özel sektör denetleniyor mu?

Bir aným var kýsaca aktarayým. Tee 25  yýla felan dayanan bir aný… O tarihte çalýþtýðým Holdingin bölge temsilciliði kurmak için Ýzmir’e  gitmiþtim. Eski EFES OTELÝNDE  kalýyordum… Akþam üstü bar da  tabureye tüneyip !  yorgunluk atýyorken iki gün üst üste yanýmda oturan çok afili giyinen iki genç bond çantalarýný yere koyarak koyu bir günün muhasebesini yapýyorlardý. Üçüncü gün barmene sordum.

“Bu gençler kim, iþ dünyasýndan mý ? falan…”  Onlar  ……. firmasýnýn satýn alma elamanlarý, devamlý bizde kalýrlar”  Her akþam üstü bar faturasý +oda parasý. Bir kaç gün sonra gittiler. Barmenle konuyu derinleþtirdik..” bu iki elaman Ege bölgesine gelip, canlý hayvan alýmý yapýyorlar. Ýkisi de veteriner felan deðiller abi, iktisat okumuþ gençler ama ikisi de çok uyanýk, köylere inip  en ucuzu kalite ön planda olmadan alýyorlarmýþ. Bu ifadeyi kendileri söylediler, ucuz olaný hemen kapatýyorlarmýþ, hasta, usta hayvan felan fark etmezmiþ, alýþta kazanmak yan hem firma kazanýyor hem bunlarda yollarýný buluyorlar anlayacaðýn”

Ve bu firma market zincirlerinde satýlan salam sucuk, sosis üretip büyük markalarýný arkalarýna alýp, satýyor…

Keza SÜT konusu. Bu konuyu da yýllarca yazmakta ve sormaktayým. Kimseden bilgi akýþý gelmedi.

Türkiye de kaç bin BAKKAL  var. Kaç bin market zincir þubeleri var. Hepsinin raflarý týka basa SÜT KUTU VE ÞÝÞELERÝYLE DOLU. Hal böyle olunca SÜT  üreticisi neden aðlýyor? Yanýt alamadým. Bu kutularýn içindeki gerçek halis SÜT  ise, süt üreticileri para kazanmýyoruz diye sütleri neden yere dökmekteler..

Ucuza satma kardeþim o zaman. Dök iþte. Ama bir kiþinin dökmesiyle olmuyor..

BEN, raflardaki sütlerin halis  süt olduðuna inanmýyorum. Çünkü kaç bin ton SÜT TOZU ÝTHAL EDÝLDÝÐÝ ekonomi sayfalarýnda yer almakta.

Devlet otoritesi, devlet kontrolü dürüstçe yapýlmadýðý sürece, çürük çarýk bir NESÝL  yetiþtirmeye devam edeceðiz.

Sözün özü ve de  en kýsasý. SER-BEST E-KO-NO-MÝ  bize göre deðil. ÝÞ- AH-LA-KI olmayan  bir ülkede bu sistem halkýn kafasýna inen BALYOZDUR.

Ayrý bir konu var. Eskisini  evinizden alýyoruz yenisini veriyoruz sistemi. Yani  ÇIKMA parçalarla yenisini üretip halka geri kakalamak. Bu konuda büyük bir marka var… Elektronik ürün üretir. Bu sistemle ürettiði ürünler daha  garanti süresi dolmadan defalarca arýza yapmakta. Halk kime derdini anlatacak ? Derdini anlatmaya gittiði yerlerde derman olamýyorlar.

Mesela, cep telefonlarýnda bu tür kampanyalar çok sýk yapýlmakta.

Kök çürük olunca meyvesi de çürük olur. Amma velakin halkýn yanýnda olan bir kurum  ne yazýk ki yok…Hal böyle olunca halkýn hakkýný deðil TANZÝM SATIÞI  her mahallede sebze, meyve ektirsen hava gazý. Kök bozuk beyler kök… Köke bakacak, yani bakýmýný yapacak merci yok..

Günü birlik yaþayan bir toplum nereye kadar ayakta durur bilemem gari.

                                                             ……

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“ Türkiye  kadýn bilim insanlarýnda AB’yi geride býraktý”

By: Avrupa  basýný

Bizden not: Oldu mu ya?  Kadýn evinde otursun yemek yapsýn

Diyen bizim çok ileri zekalýlara karþý bu bir ihanettir. TEZ SÖZÜ

GERÝ ALIN..

………………………………………..

ÇÜÞ

Yeni hal yasasý hazýrlýyoruz, komisyoncu ve hallerin

Durumlarýný ele alacaðýz…Yýl 2019 uyan babaya gel..

Zaten þunun þurasýnda 2023’e ne kaldý. Tepeden týrnaða

Sil baþtan. Ana yasa, baba yasa dahil. Yazýn bu tarihi bir kenara

…………………………………………..

BÜYÜTEÇ

CHP Edremit te, istifalar gýrla gidiyor. Yeni bir oluþumun müjdesi

Eli kulaðýnda….

…………………………………

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Alma mazlumun ahýný çýkar aheste aheste.

ATASÖZÜ

…………………………..

PAK DEMÝRLÝ DEN ÝNCÝ…

Havalar düzelince sebze meyve fiyatlarý hizaya gelecek.

Ayyy valla  iyi ki söyledin pek sayýn BAKAN… Baþýmýza ne geliyorsa bu havalarýn

bir açýp, bir kapamasýndan geliyor. Doða bile bizle uðraþýyor. O da mý acep

Terörist oldu?

……………………………………………………………..

 

280 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar