Uður TARIMAN
tel tel 5 Mart 2019
Tarih : 2019.03.05  09:13:23

REÝS, LÜTFEN AMA LÜTFEN SUSTUR BU AÐZI GEVÞEKLERÝ… Bu somunu gevþek olanlarýn sonuncusu, AKP’li Vekil GÜRPINAR.  “Allah Akp’ye oy verenlerden hesap sormaz” diyor.  Kutsal dinimize resmen ve alenen siyasetin pisliðini bulaþtýranlarý sustur lütfen Reis ve tabiî ki bu gevþek aðýzlý adamý alkýþlayanlara da ayný meydana gelerek “ALLAH’I siyasete bulaþtýranlar bizden deðildir” diye teselli et REÝS…

Zillet diye tarif ettiðiniz gurubu” bunlar teröristlerle kol kola” diyerek halka nasýl þikayet ettiyseniz, RABBÝMÝZÝ siyasetin pisliðine bulaþtýranlarý da HALKA ÞÝKAYET edin lütfen.

Son söz olarak, bu tür aðzýnýn vidalarý gevþemiþ olanlarý ALKIÞLAYANLARI da kýnýyor ve kendilerine gelmeleri için dua ediyorum. CEHALETÝN bu kadarý fazla… Yoksa bu tür gevþeklerin peþinden gitmek ülkeye terörden daha fazla zarar verecektir.

                                                                                       ……

SÖYLEMLER TÜRKÇE OLSA… Evet seçim konuþmalarýna daha fazla batý dilinden kelimeler katmak hedefine ulaþmaz. Anadolu’mun, daðýnda taþýnda toprak eþeleyerek, sürü güderek hayatlarýný yaþamakta olan güzel insanlar, kullandýðýnýz, KONSOLÝDE, ENFLASYON, LÝKÝDÝTE, SEKÜLER, REZERV kelimelerinden hiçbir þey anlayamazlar. Bunun vebal i tee uzaklara dayanýr. Anadolu insanýný sömüren iktidarlarýn devamý olarak bugün bu kelimeleri kullanmakla belki siz içinizi döküyorsunuz ama, toprak eþeleyen sürü güden güzel insanlar hiçbir þey anlamýyorlar. Bilmem derdimi anlatabildim mi?

                                                                                 …..

(ÇERÇEVELÝ) TEÞEKKÜR ALMAK. YANÝ ÖDÜLLENDÝRÝLMEK… Edremit halký bu teþekkürü devletin üst kademelerinden aldýðý için gurur duymalý. Edremit Belediye Baþkaný KAMÝL SAKA,  baðýmsýz aday olduðunu ve meclis üyelerinin tanýtýmý yaptýðý halk toplantýsýnda SAYIÞTAY’DAN TEÞEKKÜR aldýðýmýzý söyleyince gerçekten çok mutlu oldum. Yaygýn basýnda yýllardýr her daldan belediyelere yönelik yolsuzluk haberlerini okurken, böyle bir haberi en yetkili aðýzdan duymak elbette gurur verici.

Beni isimler ilgilendirmiyor… Biri gider biri gelir. Edremit ilelebet yaþayacaktýr. Baþý dik olarak yaþamasý önemli. Öyle deðil mi?

                                                                        ……

FATÝH GENEL… Eski Havran Kaymakamý… Son derece basýnla iliþkisini sýký tutan. En ufak bir cümleye yanýt veren, sorunlara el koyan bir Kaymakamdý. Þu anda EGE ’de. Vali Yardýmcýsý olmazsa Edremit’e gelmesi söz konusu olabilir diye söylemler var. Ah nerede vah nerede?

                                                                         …..

KÝMÝN PARASINI, KÝME?  FALAN FELAN… ÝMAMOÐLU, Ýstanbul da küçük çocuðu olanlara þehir içi ulaþýmý ücretsiz yapacaðým dedi, Erdoðan  “Kimin parasýný kime” felan diye karþý çýktý. Ertesi gün, BÝNALÝ BEY,

Ýstanbul da ADALARA gitti, “ karþý yakaya ücret almayacaðým “dedi. Eee peki kimin parasý kime demezler mi?

Bu tenakuzlar devam ediyor. Mesela, ÝMAMOÐLU 150 bin kiþiye istihdam yaratacaðýz dedi. Binali bey

Belediyeler istihdam yaratmaz” diye karþý çýktý ama off - side düþtü iki gün sonra çýtayý yükseltti 500 bir kiþiye istihdam yaratacaðým dedi. Perhiz de olan kim çözemedim…

                                                                               …..

POÞET… Ülke de hiç sorun yokmuþ gibi BEBELERE BALON misali ortaya bu poþet konusu atýldý, bir hafta gündemden inmedi. Everdiler çevirdiler zincir marketler poþetleri parayla verecekler ama poþetlerin üzerinde reklamlarý olmayacak dendi. TAKAN olmadý.

Poþetlerin sözde yasaklanmasý insan saðlýðý için miydi? Valla bilen yok. Ýnsan saðlýðýný düþünen bir iktidar kökten yasaklar olur biter. Zincir marketler dýþýnda bütün esnaf ücretsiz veriyor. Yani poþet eski hamam misali. Yahu insanlarýmýz bu kadar temiz yürekle bu kadar neden SAF?

Zincir marketler tam sayfa yaygýn basýna reklam vermekteler. Bu reklamlarýn ederi ne kadar? Yine halkýn cebinden çýkýyor. Her sattýðý kürdanýn fiyatý içinde bu rakam mevcut. Yersen. Geçen gün konuþtuðum ELÝT BÝR þarküterinin sahibi, “ Hepsi laf-ý güzaf” bizde kilo ile poþet alýyoruz markamýzý bastýrýyoruz ve bu gideri, sattýðýmýz ürün içinde geri alýyoruz, kimisi kimseyi kandýrmasýn diyeceðim ama kanýyoruz, kandýrýlýyoruz.” Dedi. Amerika, Amerika olduðundan beri KAÐIT KESEKAÐIDI kullanmakta… Ýnsan saðlýðý söz konusu olunca akan sular durur deðil mi ya?

                                                                    ……

THE MONEY ÝS UNDER THE CROWN… Bazý meþrubat ve çikolata benzeri ürünlerin üretece firmalarý sýk sýk promosyon organize ederler. Aç kapaðý al hediyeyi falan. Kimileri de gönder çukunun etiketini çekiliþe katýl FERRARÝ kazan.

Geçtiðimiz hafta 9 yaþýndaki bir çocuk kapalý bir meþrubat alýyor içinden bedava yazýyor. Bakkal vermiyor. Çocuk babasýna söyleyince baba olmasý gerekeni yapýyor þikayet falan dava sonunda firma 241 bin lira cezaya çarptýrýlýyor… Ama þu Ferrari kaç yýldýr kimseye çýkmadý ne iþ?

Yersen be kardeþim burasý YEM-EN

Para bu kapaðýn altýnda deðil. Nerede? 

                                                                           …..

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Sazýna aþk ile dokunmazsan sana kendini teslim etmez”

By: KANUN SANATÇISI AHMET BARAN

Bizden not:  Mikrofona aþk ile deðil parayla dokunanlarýn sonu

Demek ki bundan kelli sürekli olmuyor.

…………………………………………

28 ÞUBAT… Bir tanesi daha üç beþ gün önce tarihe gömüldü. Darbemi, deðil mi diye tartýþýlýrken ölüm yýldönümü kutlandý. Mezar taþýnda ne yasýyor bilemem. Kimi darbe diye niteliyor kimi darbe deðil. Ee taþa ne yazýlacak?

                                                                          ….

MÜZE… Baþkan adaylarýndan birisi (hangisiydi hatýrlamýyorum, her gün birisi bir þey atýyor ortaya) Þehir müzesi yapacaðým dedi…

Eee ben 6 aydýr,  EDREMÝT’TE EÐÝTÝM MÜZESÝ yapsak diye yazýyorum. TIK YOK. Yer hazýr az bir tadilatla yerleþime hazýrlanabilir. Kýzýl keçili de ki eski okul. Boþ duruyor. Bazý köy kadýnlarý burada el iþleri falan yapýyorlar. Bedava bir binaya konulmuþlar. Bu müze hayata geçirilse yine bu köy kadýnlarýna oda ayarlanabilir.

Eðitim MÜZESÝ. Fenamý olur? Edremit’te okumuþ, büyümüþ iyi yerlere gelmiþ insanlar, yöneticiler, eðiticiler, edebiyatçýlar, sanayiciler, sanatçýlar say saya bildiðin kadar bu bilgi ve fotolarýn teþhir edildiði bir EDRMÝT EÐÝTÝM MÜZESÝ.

M. E. Müdürü KOÇ ’un bilgisi var. Kaymakama Sýrmal’nýn habere var ama bir faaliyet var mý yok mu? Varsa hangi boyutlarda bilemiyoruz. Her nedense Sayýn SIRMALI hiçbir yazýmýza bugüne kadar bir tek satýr bilgi vermedi. Bu alýþýk olmadýðýmýz bir prosüdür.24 yýldýr kaç kaymakamla çalýþtýk bilemiyorum hepsiyle haftada en azýnda iki kez konuþmuþluðumuz vardý. Hepsiyle çok tatlý anýlarýmýz var. Ya þimdi?

                                                                          …..

ÇÜÞ

AKP’li Boðazlayan ÝLÇE baþkaný” þeker fabrikalarý Akp’nindir.

Eleman alýnacaksa biz alýrýz” diyor.

Ne sen ne Akp babanýzýn tarlasýndan almadýnýz o fabrikalarý. AKP

Dünyada yoktu be þeker kardeþim. Sen olaný satýyorsun nereden senin oluyor?

                                                                             ….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Sana ihanet edeni affet, ama vatana ihanet edeni affetme.

Hz. ALÝ

………………………………….

BÜYÜTEÇ

TAÞ DÖÞEME ÝÞLERÝ. B. Þehir yönetimi Edremit Belediyesini

Taþ döþeme þirketine çevirdi. Ýyi güzelde bari be birader bari

BORCUNU ÖDE. Hangi esnaf bekler bu kadar parayý. Þu anda

3.5 gayme alacaðý var Edremit’in þimdi yeni döþemeler baþladý

Eee sonra AKP’li bazý çok bilenler çamuru Edremit Belediyesine atýyor.

ELÝNÝZÝ VÝCDANINIZA KOYUN. AYIPTIR…

………………………………………..

 

 

 

192 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar