Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2019.03.07  10:04:12

SONER YALÇIN’DAN BÝR DAMLA…

“40 YILDIR YAPTIÐI MESLEÐÝNE TOZ KONDURMAMIÞ, GÖLGE DÜÞÜRMEMÝÞ, AHLAK SAVUNUCUSU

BÝR GAZETECÝ NASIL ÝÞTEN ATILIR?” HÝÇ BÝR YANLIÞA UTANCA ORTAK OLMAMIÞ. HÝÇBÝR DÖNEM GAZETECÝLÝÐE ÝHANET ETMEMÝÞ. BÝZÝM MESLEÐÝN BASIN KORÝDORUNUN RESMÝ OLMAYAN SÝCÝL AMÝRLERÝ VARDIR, GAZETECÝNÝN KÝÞÝLÝK VE ÇALIÞMASINA NOT VERÝR.

-         FARUK BÝLDÝRÝCÝ AÐIR YARALI Kiþilik.

-         MESLEÐÝN SON SÝCÝL AMÝRLERÝ ÝDÝ. ETÝK KURUL ÜYESÝYDÝ…”

Bizde ekleyelim;

Ne acý deðil mi? 

Türkiye de nankör olan mesleklerin baþýnda gelir bizim meslek. Ýstediðin kadar çabala, ekmek yediðin yere ihanet etme, ama bir dakikada iþini bitiriverirler.

ARÝSTOTELES ’in güzel biri sözü vardýr. “Yýlan balýðý ne erkektir ne diþi ve kendinden baþlayan hiçbir ürünü döllemez.”

                                 ******************

DÝNÝ SÝYASETE ALET EDENLER ÝÇÝN DELÝ DENÝYOR… Gerçekten de öyle ama bunlar deli olduklarýný bile düþünmezler. Bu nedenle bilge insandýr. Bilge olduðunu düþünen bir deliye hakikaten deli denir. Bu görüþ Buda’nýn.

Bazý filozoflara da kafam bozuluyor. EMPEDOKLES “Ýnsanlar topraktan ýspanaklar gibi çýkmýþtýr.” demiþ. Valla ýspanaðýn fiyatýndan haberi olmadýðý için söylemiþtir?

Ama öyle güzel sözler var ki tadýndan geçilmez. Mesela;

Descartes “ Hata eksikliktir.” demiþ ve bu söze yine baþka bir filozof BACHELARD, ekleme yapmýþ “Hata olmalýdýr, çünkü hakikat düzeltilmiþ bir hatadan ibarettir.”

Yaþar Nuri hoca yaþasaydý bu gevþeðe vereceði bir yanýt olurdu. Olurdu ama tükürsen yaðmur yaðýyor diyenlere BÝR KÝTAP DEÐÝL CÝLTLER DOLUSU YAZSAN NAFÝLE. BEYÝNLERÝ PASLANMIÞ, KÝREÇ ÇÖZÜCÜ BÝLE PARA ETMEZ.

Baþlýktaki cümleye gelince; Bunlar laiklikten uzaklaþma adýna bu tür söylemlerde bulunurlar. Deðiþim isterler. Oysa bu sadece bir uyuþturucu anlamýndadýr. Uyandýklarýnda yandým Allah derler.

                                 *****************

ARAPÇA YARIÞMASI FÝNALÝ BALIKESÝR’DE YAPILMIÞ… Türkçemizi öðrettik þýrlattýk ortayý sýra Arapçaya geldi. Burada bozmak istediðim bir husus var. Türkiye de kaç cami imamý var kaçý okuduðu Kuran-ýn mealini verebiliyor? Arapça sanýldýðý kadar kolay bir dil deðil. Arapça dükkan tabelalarýný okumak deðil…

                                 *****************                                                  

ARINÇ BEY ÇIKMIÞ MEYDANA… Ve þöyle eylemiþ mevkutelere…

“Þu anda ülkede beka sorunu yok. Nereden çýktý bu mesele, Görüþtüðüm 10 kiþiden 9’u Ankara adayý olarak ALÝ BABACANI istiyordu.” Kimse kimseyi sevmekle yükümlü deðil. Hiç sevmem kendisini. Hele hele Meclis kürsüsünden Gökçek’e hitaben yaptýðý “Ankara’yý parsel parsel sattýn, belgeleri bende” dedikten sonra söyleminin arkasýnda durmadýðý için baþladý bu sevmezliðim. Bu konuda savcýlarda sustu. Madem belge var getir demediler ama Arýnç. Boþu boþuna belgeler bende demez. Bu belgeler ortaya konmadýðý için son yerel seçim günlerinin baþladýðý günlerde Gökçek pek horozlanmaya baþlamýþtý. Amma velakin elbet Gökçek’ten bunun hesabý sorulacaktýr.

Yeni bir Parti oluþumu söylemleri dolaþmakta ya, ateþ olmayan yerden duman çýkmaz. Arýnç, Gül, Babacan bu söylemlerin isim babalarýdýr ve arkalarýndan gelecek çok AKP’liler mevcut.

Ha Babacan Ankara adaylýðý, tutar mýydý? Evet tutardý ve ÖZHASEKÝ’YE 10 basardý.

                                *******************                                                    

ÞADAN AYTAÇ ve ÝLKER BALIK BERAAT ETMÝÞLER… Sosyal medya kaynaklý haber. Hal böyle ise yýllardýr çektirilen bu acýnýn bedeli ne olacaktýr. Bir mahkeme neden bu kadar uzun sürer?

Þadan Aytaç’ýn güzel bir sözü vardýr. “SAÐLIÐA ZARARI YOK.” derdi. Gelin bakalým þimdi bu sözü söyleyebilecek mi? Hayatýnýn yarýsýný alýp götüren bir ADALET SÜRECÝ.

Bu sosyal medya haberi gerçekse, bir an önce kucaklamak isterim her ikisini de.

                                  *****************                                                                       

EDREMÝT EMNÝYETÝ... Asayiþ ve narkotik ekipleri ülke genelinde ödül alacak kapasitede bilgiyle donanýmlý bir ekip. Prosedürü bilemem ama nasýl mükafatlandýrýlýyorlar onu merak ediyorum. Bir psikolog, bir psikiyatrist kadar insan ruhundan anlayan, gözlerden çýkarttýklarý bilgilerle kitap yazacak bir donaným. Hepsini kutluyorum.

Birde AKÇAY KARAKOLU. Karakol demek gücüme gidiyor. PEMBEKOL demek geliyor içimden. Hepsi güler yüzlü, insanlar ürkmeden girip çýkabiliyorlar. Güzeli yazmak bize de keyif veriyor.

                                    ******************                                                  

SAVCI YARDIMCILARI... Gün geçtikçe gençleþtiriliyorlar. Sokakta görseniz Üniversiteye yeni baþlamýþ zannedersiniz. Takip edin Adliye binasýna girerler ve Savcý Yardýmcýsý odasýndaki koltuðuna otururlar. Ýstikbal gençlerdedir.

                                    ******************                                          

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Saçýndan memnun olmayan herkes saç ektirebilir.”

By; Yaygýn basýn ekinden estetisyen Özgür Çelenk

Bizden not: Aklýndan zoru olanlar da akýl ektirebilecek günlerde gelecek!

                                    *******************                               

TANZÝM VE KUYRUK… Sözün özü. Bir kuyruk fotosu yayýnlandý geçtiðimiz günlerde. Yer ESKÝÞEHÝR.

Senfoni orkestrasýnýn konsere girebilme kuyruðu. Kültür kuyruðu yani. Soðan, patato, hýyar kuyruðu deðil. Kýssadan hisse. Öte yandan yaðdanlýk babýnda, 9 Eylül Üniversitesi Týp Fakültesinde, TANZIM SATIÞ MANAVI açýlmýþ.

Bilgi TANZÝM satýþý felan zannettim. Meðerse yað satýlýyor

                                    ********************                                   

YILLARDIR SORUYA YANIT ALAMIYORUM… Konu hepimizi ilgilendiren bir konu. Hayati bir konu ama ne yazýk ki, Edremit’te yanýt alabileceðimiz bir merci kalmadý. Neydi bu soru? Olasý þiddetli bir DEPREME ne kadar hazýrlýklýyýz. Kaç bin çadýr var? Bu konuda kaç eðitilmiþ personel var? Var oðlu var. Kimseden Týk yok. Yahu halk bu sorularýn yanýtýný öðrenmek hakkýna sahip deðil mi? Bir zahmet. Evet zahmet olacak ama bu sorularýn yanýtýný vermekle yükümlüsünüz.

                                 ******************                                                         

( ÇERÇEVELÝ ) GELDE GÜLME… ENFLASYON ARTIÞINI TANZÝM SATIÞI ÝLE FRENLEDÝK. Kim diyor bunu. Sayýn ALBAYRAK… Peki pek güzel, güzel de, 2 ilimizde Tanzim satýþý yapýlarak ENFLASYONUN FREN BALATASINI deðiþtirebiliyorsak, 81 ile yaydýðýmýzda gerçekten Amerika ya Rusya ya kredi açabilir duruma geliriz. Ee hadi o zaman. Ne duruyorsunuz. Bir telefonla bu iþi çözersiniz. 81 ÝL YÖNETÝMLERÝNE ALUUU deyiverin bitsin bu TANZÝM AZABI, BÝTSÝN BU ENFLASYON ÇÝLESÝDE. Hadi gari…

                                 ******************

ÇÜÞ

Gebze, Halkalý tren seferleri baþlýyormuþ. Sendika “Büyük hata

daha sefere hazýr deðil çok eksikleri var.” , diyor.

OSSUN BE canýmýn içi, alt tarafý 25/30 kiþi ölür ama seferimiz baþlamýþ ya!

…………………………………………

BÜYÜTEÇ

HER NE KADAR SEÇÝM ÜZERÝYSE DE ÖÐRENMEK BABINDA SORUYORUM. EDREMÝT’TE BÝNA BACALARINI DENETMEYEN VAR MI? Kimlerdir? YAHU ZEHÝR SOLUYORUZ. ÞÝRKET-Ý HAYRÝYE VAPURLARI VARDI ÝSTANBULDA KÖMÜRLE ÇALIÞAN. VALLAHÝ

ONLARIN BACALARINDAN BÖYLE ZÝFT RENKLÝ DUMAN ÇIKMAZDI. LÜTFEN YAAAHU LÜTFEN. Her ne kadar okunmuyorsa da EN AZINDAN BEN GÖREVÝMÝ YAPAYIM DEDÝM. Bu kaçýncý yazýþým onu da bilemiyorum.

……………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Tayyip bey izin verirse televizyona çýkmak isterim

ÖZHASEKÝ

 

316 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar