Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2019.03.14  08:48:52

UTANMAK YA DA UTANMAMAK… Allah’ýn insanlara hediye ettiði bir anayasadýr. Bu madde o anayasasýnýn deðiþtirilemez maddesidir ve yaþamýmýzda anadan doðma gezinen ilk insanlarýn mahrem yerlerine yaprak koyma dürtüsüyle baþlamýþtýr ve ilk utanma uygulamasýdýr. Utanmanýn doðuþudur yani. Þimdiler de mahrem yerleri bandajlanarak yürürlüktedir. Günümüzdeki bu uygulama sadece kandýrmaca olarak yürütülmektedir.

Utanmanýn bir de zihinsel yapý olarak günlük yaþamda oluþumu, birbirlerini kandýrmakla yürürlüðe girmiþtir. Onun için birbirimizi utanmazlýkla suçlama ayýp iþleyenlere azar anlamýndadýr.

Utanma, arlanma falan…

Utanma, daha ziyade birbirimizi kandýrmakla marþa basar ve motor çalýþýr. Mesela karý koca iliþkilerinde birbirlerini aldatanlar utanmazlýkla itham edilirler. Mesela, ürün alýrken kandýran satýcýlara utanmaz deriz. Mesela, iftira atarak birisini yapmadýðý bir suçla itham edenlere UTANMAZ deriz. Ýnsanlarýn gözünün içine baka baka yalan dolanla oyalayanlara  “Bu artýk fazla utanmazlýk” deriz.

Üretim yaparken, ürüne hammaddesini çalarak çürük ürün üretenlere de UTANMAZ deriz.

Parayla insan fikrini çalmayý ön planda tutanlara utanmaz deriz. Hýrsýzlara “Ne istedin garibanýn parasýný almakla” utanmaz adam deriz.

Parayý ön planda tutanlar, ülke menfaatlerini kenara býrakýrlar. Bu tür insanlara da utanmaz deniyor.

Günümüz Türkiye’sinde utanmaz adeta bir iltifat gibi algýlanmaya baþlamýþtýr. Utanmaz olanlarýn ham maddesi YALAN DOLANDIR. Doðruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar sözünün temelinde UTANMA yatar…

SÝYASETTE bu sosyolojik unsurdan nasibini fazlasýyla almýþtýr. Geçenlerde  “SÝYASÝ AHLAK FAKÜLTESÝ” açýlsa diye yazdýðým gönderme yazýsýnýn temelin de bu unsur yatmaktadýr. Hatta son zamanlarda “ AHLAK SÜKUT” etti þeklindeki söylem bu konuya son nokta konmasýndandýr. Parayý tarihte LÝKYALILAR bulmuþ, Napolyon devam ettirmiþ, bu nesne sosyolojik durumuzu iflah etmiþtir, etmektedir.

Günümüz Türkiye’sinde, BEKA diye bir yapý ortaya atýldý. Varlýðýmýz Türk varlýðýna armaðan olsun demiþ ATATÜRK. Türk milletinin varlýðýna göz dikenlerin gözlerini bu millet çoluk çocuk, yaþlý genç bir olmasýný bilir. BEKA sorunumuz yoktur.

Beka, yukarýdaki yazýnýn içindeki unsurlarda mevcuttur. Dýþ güçler, gerek ahlaken gerekse ekonomik olarak huzurumuzu bozmak için ellerinden geleni yapmaktalar. Bu giriþimlere ancak ahlaki yapýmýza sahip çýkarak, bir olarak karþý durabiliriz. Baþkalarý deðil biz birbirimizi kandýrmayalým yeter. Ýktidarlar halka gerçekleri söylemekle yükümlüdürler. Kandýrmaca, oyalama ayrýþtýrma olmazsa UTANMA unsuru ön plana çýkar ve bizi dizginler.

                                                                   …..

TÜRKÝYE DE BÜYÜK BÝR SORUN VAR… Yine mi ayný konu diyeceksiniz? Lütfen yaygýn basýnýn özellikle 3 numaralý sayfalarýnýn takipçisi olun. Cinnet geçirdi diye kandýrýlýyoruz. Ýnternet diye büyük bir buluþ var. Bu artýk ceplerimizde mevcut. ÞÝZOFRENÝ HASTALIÐINI bulun ve okuyun. 150’nin üzerinde çeþidi olan bir ruhsal hastalýk…

Lütfen bir CÝNNETÝ bulun okuyun, bir de bu ÞÝZOFRENÝ hastalýðýný okuyun. Baba öz oðluna tecavüz ediyor. Baba öz kýzýný kirletiyor. Baba karýsýný iki çocuðunun önünde öldürüp televizyon seyrediyor.

Bir adam karýsýný öldürüp, kayýnpederini arayarak “ kýzýný öldürdüm gel al” diyor. Bir genç adam arkadaþýyla sohbet ettikten sonra öldürüyor, aracýnýn bagajýna koyup discoteðe eðlenmeye gidiyor. Bu olaylarýn CÝNNETLE yakýndan uzaktan alakasý yoktur. Türkiye de çok büyük bir þizofreni hastalýðý salgýn hale geldi.5 yýldýr yazýyorum. Her mahalleye bir kýraathane açýlacaðýna her semte bir saðlýk ocaðý açýp, mecburi bir PSÝKOLOG, PSÝKÝYATR görevlendirin diye yazdým. Ruh ve Sinir hastalýklarý hastanesi ülkemizde 3 tane. Nüfus 81 milyonu aþtý. Bu hastalýk özel sektör de, kamu sektöründe üst seviyelerde çalýþanlarda bile mevcut. Siyaset arenasýnda mevcut…

                                                                            ….

ÖLÜMÜZE SAYGI… Dirimize saygýmýz olmayýnca elbette ölülerimiz saygý gösteremiyoruz. Devamlý yazýyorum bazý yazýlarýmý birileri ya anlamýyorlar ya okumuyorlar ya okuyorlar ama beceremeyecekleri için es geçiyorlar.

Mezarlýklarýmýz, hurda araç parkýna döndü. Þarapçýlar, gogocular, aþk meþke kaçamaklarý,  silahla sýkma mekaný,  ölülerimizi üst üste gömdüðümüz, atlarýn eþeklerin otladýklarý mekan haline dönüþtü.

Tabutlarýmýz portakal sandýðýndan. Kapaklarý bile kapanmýyor. Ýki tahta arasýndan kefen görünüyor.

Ee bir de GAVUR dediklerimizin mezarlýklarýna bakýn, bakabiliyorsanýz. Birde onlarýn tabutlarýna bakýn, içleri alüminyum kaplý cilalý.

Adaylara sesleniyorum, PROCELERÝNÝZÝN  arasýna bu konuyu de ekleyin….

Yahya K.BEYATLI ne güzel söylemiþ;

ÖLMEK KADERDE VAR LAKÝN YAÞAYIP KÖHNEMEK HAZÝN

   BUNA BÝR ÇARE YOKMU YA RABBÝL ALEMÝN”

                                                                                  ….

DEVLET HASTANESÝ… Yerleþik nüfus 150 bini aþtý. YAZIN 1 milyonu aþýyor. 6 YILDIR BU KONUYA PARMAK BASAR OLDUM KOLUM AÐRIDI be kardeþim. Sünnetten kolay hale gelen bir ANJÝO bile yapýlamayan mekana ben nasýl hastane derim. 6 yýldýr vekilimiz dediðimiz insanlarýn oyalama, ya da iþ kotarmadaki beceriksizliklerinin yüzündendir. Hastanede çalýþan doktorlarýmýzýn ÖZVERÝLÝ çalýþmalarý olmasa çoktan kapýsýna kilit vurulmuþtu.

Bir de BAÞHEKÝMLÝK mevzuu var. Ýktidar Baþhekimliðini sorumluluklarýný kaldýrdý. Yani Baþhekim hastane de sadece idare amiri konumunda. Yetkisi olmayan bir bürokrattan nasýl iþ beklenir.

Ülkenin her bir yanýna yen hastaneler yapýlýrken EDREMÝT gibi 150 nüfuslu ilçe nasýl es geçilir. Mevcut vekillerinde yetkileri yok. Mahalli seçimler bittikten sonra ortada göremeyiz. Yapacaklarý iþ yok. Neden çuvalla para veriyoruz bu konuyu okuma yazma bilmeyenler bile sormakta.

                                                     ……

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Yunanistan tarým ürünleri ihracýna baþladý”

By: gazeteler

Bizden not: Oh ne ala ürün alacak bir yer daha çýktý

……………………………

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Baþarý parayla satýn alýnamaz

O.U.T

…………………………………..

 

ÇÜÞ

Krallarda ölür. Fenerbahçe bu duruma düþtü. Nasýl toparlar

Bilemem.  Aziz bey kýs kýs gülüyordur. Renk aþký deðil

Koltuk aþký böyle olur be kardeþim.

………………………………………..

BÜYÜTEÇ

Burhaniye de kasaplar dertliymiþ. Mezbaha arýzaya geçmiþ.

Aa aþk olsun valla Edip Uður’un oðlunun entegre tesisi var

Kestiriverin oraya!

…………………………………………..

ARITMA… Ýzmir KEMALPAÞA ÝLÇESÝNE 2. arýtma yapýlýyor. Valla ben de bizim arýtmayý merak ediyorum. Yazýn 1.5 milyonu bulan nüfusun pisliðine halihazýr arýtmamýz yetiyor mu bilemem. Baski durmadan atýk su parasýný týkýr týkýr gününde tahsil ediyor. 

Güre, hala kanalizasyona baðlanmadý deniyor. Denizimiz Edip Uður’un söylemi gibi leþ görünümündeymiþ. Hasýl arýtýyor peki…

Hal böyleyken, Edip Uður’un mirasý olan Akçay su þebekesi için cadde ve sokaklar üç yýldýr kazýlmaya devam ediliyor. Ortada folda yok gezer tavukta.

                                                      ……..

YOLGEÇEN HANI derler ya. Ülkenin her bir yanýnda önüne gelen içeri giriyor kaçak bilem çalýþýyor da. Yazýn Akçay’da kaç yüz kayýtsýz insan geliyor, kimdir, kimlerdendir bilen yok. Rahmet Akçay Muhtarý ÝLHAN ERGÜDER o tarihler de Akçay da yaz kýþ oturan kayýtsýz 2000 e yakýn insan var demiþti. Þimdilerde fazlalaþmýþtýr çünkü vizesiz bir hayat ah ne güzel hayat…

         …………………………………

 

 

 

 

251 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar