Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2019.03.21  09:30:56

DENÝZÝ VAR VAPURU YOK… Bu sabit bir bulgu… Yýllardýr böyle yaþayan bir Edremit. Tee eski zamanlarda Treni bilem vardý, þimdi DDY kampý kaldý. Daðý var teleferiði yok… Turistik otelleri var, orta yerde turisti yok. Yýllardýr vekil bey zadeleri vardý, þimdilerde halka merhaba diyenleri yok.

Zeytinlikleriyle ünlüydü þimdilerde lüks binalarýyla gün geçiriyor. Çaylarý var, naylon poþetleriyle ün yaptý. Otomobil yoðunluðu var, caddeleri yok. Çabalama kaptan ben gidemem misali.

                                                                     ……..

EDREMÝT AÞKI (bu yazý kesip saklanasý bir yazýdýr)… Madem böyle bir sevdadan konu ediliyor o halde diyorum ki. (HAYAL BU YA) hazýr ittifaklar ülkesi olduk. Türkiye de bir ilki yörüngeye sokalým,  2 partili bir partisiz koalisyon kurulsun. Bir baþkan iki yardýmcýsýyla EDREMÝT aþkýna sahip çýkýlsýn. Baþkan KURA ile tespit edilsin hak yerini bulsun.

Mühim olan aþkýmýz deðil mi ya? Böyle güzel bir aþk, Leyla ile mecnuna nasip olmamýþtýr. 3 beyin el ele sarýlsýnlar, sýrýlsýklam aþýk olduklarý EDREMÝT’E…

Bir yerel seçim uðruna, bu güzelliðin saçýný baþýný yolmaya ne gerek var deðil mi ya? Hem ülke genelinde onca olumsuzluklar varken.

Kuzey EGE’NÝN en güzel kýzýna layýk olduðu bir hayat yaþatmýþ oluruz.

Ekonomik sorunlarýmýzý çözer akþamlarý evlere güler yüzle gideriz

Hastanelerimizin sorunlarýný çözer, parasal sýkýntýlarýný giderir yeni cihazlar alýrýz.

Okullarýmýzý düzene sokar, isteyen imam hatibe isteyen yeni açacaðýmýz kolejlere göndeririz.

Ücretsiz DÝL kurslarý açar, Ýstanbul’daki, ÝTALYAN, ALMAN AVUSTURYA liselerinin hazýrlýk sýnýflarýnýn düzeyinde bir yýlda ana dili gibi yabancý dil öðrettiririz.

Narenciye sektörünü ayaða kaldýrýr, Güneye rakip oluruz. Özellikle mandalinamýz çok tatlýdýr ona ayrý bir sayfa açarýz

Ovamýzda her türlü sebze yetiþebilir toprak zenginliðimiz var, aradan kabzýmal sektörünü kaldýrýrýz.

Tanzim satýþlarýna hiçbir vatandaþýmýzý özendirmeyiz.

Sanayi sitemizi çok daha büyük boyutlara getirir, dev bir site haline getirir, en baþarýlý teknik adam ödülünü her yýl bir baþka sanatkara veririz.

Ýlçemizde bulunan tüm odalarý bir odada toplar TOBB’a rakip bir, birliktelik odasý kurarak sorunlarý bir çatý altýnda çözeriz.

Akçay-Güre arasýna bir mendirek yapabilecek kayalarýmýz, topraklarýmýz var. Bir liman ilavesiyle Gümrük kapýmýz nasýlsa var, yabancý bayrakla tekneleri çekeriz.

Bütün çöplerimizi bir katý atýk depolama sistemiyle toplar, sanayimize geri dönüþüm saðlarýz..

Edremit- Akçay arasýna raylý sistem  yaparýz..

Þayet bu Edremit AÞKIMIZ GERÇEKSE bunlarý ve diðerlerini yapmakla mükellefiz. Yoksa AÞK-MEÞK hikaye diye bizle dalga geçerler.

Evet bu birlikteliði yaparsak örnek olur, ülkemize büyük bir sosyal birliktelik örneði vermiþ oluruz. Yoksa ülkeyi gelecekte zor günler beklemekte. En azýndan tarýmda kendi ilçe topraklarýmýzda yetiþtireceðimiz sebzelerle olasý bir olumsuz yaþam zorluklarýný yenemeyiz.

AÞKLA, AÞIK OLMAKTIR. BOÞ VAADLERLE KARIN DOYMAZ. ÝTTÝFAK OLACAKSA BÖYLE OLUNUR. GÜN AÞIRI SEVGLÝ DEÐÝÞTÝRMENÝN ADI AÞK DEÐÝLDÝR. MAYMUN ÝÞTAHLI DERLER ONUN ADINA. AÞK BÝR, BÝRLÝKTELÝÐÝN ÖLÜMSÜZ BAÐLARLA KENETLENMESÝYLE OLUR. KÝÞÝSEL MENFAATLER ÜZERÝNE KURULU BÝR SEVDANIN ADI AÞK DEÐÝLDÝR. HER FANÝ ÖLÜMÜ TADACAKTIR, AMA GERÝDE GÜZELLÝKLER BIRAKILIRSA MEZARA KADAR DEVAM EDEN AÞK ÝÞTE ODUR…

AYNI ÇATI ALTINDA, BÝR TAS ÇORBAYI KEYÝFLE ÝÇEBÝLÝYORSAN, ONUN ADINA AÞK DENÝR. AÞK BÝR SANATTIR… GÜNÜ BÝRLÝK GEZMENÝN ADI AÞK OLAMAZ. KENDÝ MENFAATÝNÝ DEÐÝL, AÝLENÝN MENFAATÝNÝ ÖN PLANDA TUTARAK SARILACAKSIN O,  EDREMÝT SEVDASINA. PARA METRESÝN OLACAK EVE GELÝNCE YARENÝNE AÞIK GÝBÝ DAVRANACAKSIN. ONUN ADINA AÞK DEÐÝL MAYMUN ÝÞTAHLI DENÝR…

BÝLMEM ANLATABÝLDÝM MÝ?  1 nisan sonrasý,  bu yazýyý tekrar okuyabilirseniz ne demek istediðimi daha iyi anlayacaksýnýz… Karpuzu dilimle, domat taneyle aldýðýnýz zaman iþte AÞKA ÝHANET ettiðinizi anlayýp kafanýzý taþa vuracaksýnýz. Demedi demeyin… Ne Altýnoluk’un oksijeni, ne kaz daðlarýnýn þaný, þöhreti, nede zeytinin dizemi…

                                                                                              ….

GELELÝM BÝR VAADE… Edremit’in trafik sorununu çözeceðim diyen bir adaya. 40 yýl ötesine dayanan o günlerin bilgi birikimiyle! Ýmar planý yapýlan Edremit’in trafik sorununu çözene, “DÜNYA ÞEHÝRCÝLÝK ÖDÜLÜ” verilmesine hak kazanýr… Mevcut trafik sorunun çözülmesi için sadece bir iki caddeyi trafiðe kapatýrsýn. Ýstimlak edebilecek bütçe BÜYÜKÞEHÝRDE BÝLEM YOK. ALTINOLUK’TA dünyanýn en geri ülkesinde bile ULUSLARARASI oto park edilmez ama bizde edilir. Bu da bir trafik sorunu deðil midir? Edremit sadece merkez deðildir. Keza Akçay sezonda giriþi bile yasaklanacak boyutlara gelmektedir. ÇÖZERÝM derken en azýndan bir ipucu verebilseydiniz bu yazýyý yazmaya gerek duymazdým. Çok büyük bir sorundur bu…

                                                                              …..

KADIN… Kadýný bir meta olarak gören bazý geri zekalýlar, “ kadýn evde oturup, yemek yapsýn gecede beni memnun etsin” diyebilecek kadar kuþ beyinliler iki gün önce bütün Türk yaygýn basýnýnda geçilen haberi okuyunca paslanmýþ, beyinleri nasýl algýladý bilemem, algýlamasý varsa. Haber þöyleydi;

Dünyanýn  en büyük yolcu uçaðý AÝR-BUS  A-380’nin kaptan PÝLOTU bir Türk kadýný”…

Kuþlara çamur atabilecek kadar bazý bazý hatalar yapmaktayýz. Kuþ beyinli. Ama minik beyinler bile bunlardan çoook zeki… Mesela 2000/3000 KM. uzaktan yazlýk evine gelebilen kuþa, kuþ beyin yani küçük beyinli diyebilir miyiz? Konuþabilen bir papaðana kuþ beyin diye dalga geçilebilir mi? Hali hazýrda dünya mimarisinin bile çözemediði KIRLANGIÇ. Tükürüðündeki özel maddeyi paçal yaparak minik aðaç saplarýyla örgülü yuva yapabilene KUÞ beyinli denebilir mi?

Ne yazýk ki bu kuþlar kadar beyinleri çalýþsa, ülke kendi ayaklarýnýn üzerine basabilirdi. Teknolojide en uçta olurduk.

                                                                         ……

KUYUMCULAR  DAR YOLA GÝRMÝÞ… Salý akþamý ana haber bültenlerinde ve yazýlý basýnda yer alan bir sýkýntýnýn haber baylýðý böyleydi. Bir sayfa sonra ayný konuda müjdeli bir, bir haber “MÜCEVHER FUARI AÇILIYOR” 200 milyon dolarlýk satýþ bekleniyormuþ 1550 batýlý zengin gelecekmiþ. Kuyumcularýmýz kredi kartýna 4 taksit istiyorlarmýþ. Kredi kartlarýnýn çoðu patlak ne olacak þimdi?

                                                                  …..

BÝZE NÝYE YOK… ONA VARDA HANÝ… Türkiye de yabancýya konut satýþlarý hýzla büyüyormuþ. Anlamak zor benim ülkemi. Bir yandan Konut satýþlarý durdu deniyor bir yandan, 6 bin 489 konut Þubat ayý verileriyle yabancýlara satýlmýþ. Topraklarýmýz küçülüyor öyle ya her karýþ toprak bizim topraðýmýz ala el alem gelip topraðýmýzý alýyorlar… Hadi neyse diyelim. Paraya ihtiyacýmýz var, satalým.

Ýyi güzelde bizim buralardaki müteahhitlerin ihtiyacý yok demek ki,  bu pazara eðilmediklerine göre.

Bizim buralardaki evleri sabunluklar mý alýyor? Yoksa pazarlama sektöründen haberimiz mi yok?

                                                                             ……

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Kýdem tazminatýnda vergi iadesi baþlýyormuþ”

By: gazeteler

Bizden not: yahu kýdem tazminatý alabilenler neyi aldýklarýný

Biliyorlar mý? Aþk olsun valla…

…………………………………….

ÇÜÞ

AKP’LÝ BAÞAKÞEHÝR BEL. BÞK’NI (tekrar aday) buyurmuþtu:

“Sevgi dilini oluþturacaðýz, en büyük hedefim” diye ekleme yapmýþ.

Yahu kardeþim tüm AKP’li baþkan adaylarý ayný telden çalýþýyorlar.

5 yýlda neden yapmadýn desen bile, bir kulaklarýndan giriyor ötekisinden výýýzz!

Yersen diyorlar kýsacasý

……………………………………….

BÜYÜTEÇ

ÇYDD. Bu derneði sýk aralýklý yazmaktayým. ADD ile ayný kalitede bir dernek.

ÇYDD onlarca çocuða yýllar boyu eðitim bursu veriyor. Çoðu ki bizim buralarda da var, Avukat, öðretmen oldular. Baðýþlarla hizmet. Havaya saçýlmayan paralar.

Edremitli iþ adamlarý biraz da elinizi vicdanýnýza koyun be kardeþim.

………………………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Biz özgürlükten yana olduk.

R.T: Erdoðan.

…………………………………..

 

 

196 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar