Uður TARIMAN
TEL TEL - 26 MART 2019
Tarih : 2019.03.26  09:05:29

ZÜRAFA VE UYKU… Hayvanlar arasý basket takýmý kurulabilseydi, ZÜRAFA SPORU yeneceðim bir takým oluþamazdý. Upuzun boyuyla bir potadan bir potaya sayý yapabilecek bir endama sahiptir, bildiðinizi gibi… Formasýnýn renkleri de bir hoþtur ki.

Ancak bu hayvancýk, 24 saatte 1 saat uyur ve bu uykusuzlukla o devasa cüsseyi týk nefes olmadan taþýr.

Evet günde bir saat uyku. Biz insanoðlunun normal kabul edilen uyku verisi 6 saat olarak önerilir… Amma velakin en þiddetli tarafýndan ANTÝDEPRASAN ilacýný, ekmek arasý gibi yememizi saðlayanlar, bizi uyku manyaðý yaptýlar. Uyumaya meyilli olmamýz bu uyutmalarý çabuk kabullenmemize neden oldu ve yýllardýr hipnoz eþliðinde uyuyoruz. Bir ilaç vardý, biz Üniversiteye giderken içerdik.  Gözlerimiz fal taþý gibi olur sabaha kadar cin gibi ders çalýþýrdýk. Muhalefet kesimi bu ilacý bulup, beleþ tarafýndan halka miting sahnesinden minik torbalar içinde daðýtsalar, bu uyku sineðinin etkisini belki biraz olsun etkisiz hale getirir…

                                                                                …..

 GÖZÜN KÖR OLMAYA PARA… Real Madrid, Porto formasýný giyen MÝLÝTAOUY’U 2015 yýlýna kadar 50 milyon Avro ya transfer etti. Biz bir revize edilecek fabrika için 50 milyon dolar arýyoruz. Bizim profesyonel takýmlarýmýz toplam borçlarý demek ki 2-3 tank fabrikasý kurar gibime geliyor.

                                                                     …..

PROMOSYON VE ATRAKSÝYON… SUSPANSÝYON. SPONSORÝSYON... Her neyse… Geçtiðimiz gün komþumuz, babasýnýn ruhuna, hayýr olur diye bir tabak dolusu piþi getirdi. “Allah kabul etsin” diyerek aldýk… Almasý güzel, yemesinin tadýna doyum olmaz, amma velakin getirilen tabak boþ iade edilmez. Bu doðal bir vecibedir. Eee bizde ertesi gün teþekkür babýnda gelen tabaðý dolu olarak iade ettik…

Bu yazýnýn baþlýðýndaki, promosyon, atraksiyon ve tabii ki Sponsorisyon! Mevkiin de olanlara da

Vecibelerimizi yerine getirmek zorundayýz. Aynen þu güzel sözün içeriði gibi.” ÝTÝMADI LÜTUF SANIP BORCA SARILMA, BÝR GÜN ÝSTENECEKTÝR SONRA DARILMA”

                                                                                     …..

ANKARA… Mahalli seçimlere þunun þurasýnda 6 gün kaldý. Kaldý da CHP’nin adayýna AKP, Genel baþkaný dahil üzerine vazife olmayanlar bile saldýrýyorlar. Devlet bey elbette, yönetmenin izinden yürüyerek o da “ çekilmeli “ diye tutturdu. AKP genel baþkaný seçilse bile fark etmez indiririz gibilerinden cümleler kurmakta, Yavaþ’ýn rakibi elbette bir takým iftira hatta hakaretlere varan sözleri… Gerek Kemal Bey gerekse, YAVAÞ, Bülent ARINÇ’IN, Meclis kürsüsünden GÖKÇEK’E hitaben

“ANKARAYI PARSEL, PARSEL SATTIN BELGELERÝ BENDE”  sözünü neden koz olarak kullanmýyorlar anlamak mümkün deðil… Hatýrlarýna mý gelmiyor acaba? Yavaþý, dolandýrýcýlýkla alenen suçlamalara karþý bu söylem kullanýlamaz mý? 

Siyasetin ahlaklýsý olmaz deniyor ya valla doðru. Allah kimseyi SÝYASETÝN cenderesine sokmasýn. Giren bir girmeyen bin piþman.

                                                                          ….

POLÝS NEREDE? 1 milyon Ýngiliz halký ABD’den ayrýlmayak diyerek saraya yürüdü. 1 MÝLYON Ýngiliz.

Ortada ne atla, ne atsýz polis vardý. Demokratik haklarýný kullanmak adýna bir yürüyüþ…

Ve göreceksiniz Ýngiliz devlet yönetimi halkýn sesine kulak verecek ve geri adým atacak. Halkýn isteði olur. Halk devleti oluþturan bir kuvvettir.

                                                                                        ….

KAZAKÝSTAN… Parlementten sisteme geri dönüþ yapan ve Diðer Türk devletlerine örnek olma yolunda hýzlý adýmlarla yürüyen bir ülke.

Umarýz,  bizi yönetenlerde, týkanma yolunda olan þimdiki sistemimizden vazgeçerek parlementer sisteme geri döneriz. Çýkýþ yolumuz bu olacak gibime geliyor…

                                                                           …..

ÝMECE’NÝN YOLU HAVUZDAN MI GEÇÝYOR? Ýzmir’in Þirince de bulunan, ST. John Baptist Kilise sine ait Meryem Ana Havuzuna dilek amaçlý atýlan paralarla ilgi yeni bir sistem bulunmuþ! Selçuk belediyesiyle ortak bir çalýþma yapýlmýþ ve bu havuza atýlan paralar toplanýp, resmi bir komisyon denetiminde Þirince’nin tüm eksikleri giderilecekmiþ. Bizim sokak jargonumuzda bir söz vardýr, özellikle para isteyenler için söylenir. “YENÝ CAMÝYE GÝT” yani cami önüne git dilen hesabý. Þirince’yi ya da bir baþka ilçenin eksiklerini gidermek Belediye ve de devletin asli görevleridir. Bu havuza atýlan paralar dilek parasýdýr. Madem bu havuza atýlan paralar bir iyi niyet iyi duygularla atýlmaktadýr. O halde bu paralarý toplayýp, ilçede yaþayan ve bir komisyon tarafýndan gerçek ihtiyaçlarý tespit edilecek AÝLE ya da AÝLELERE verilse. Hatta nakit olarak deðil evlerinin ihtiyaçlarý, çocuklarýnýn okul masraflarý v. s gibi. Yanlýþ mýyým?

                                                                    …….

EKONOMÝ DÝBEK TAÞI GÝBÝ MEAÞALLAH! Ýmdi  bu satýrlarý okuyunca yine sermaye düþmaný diyeceksiniz ama kazýn ayaðý öyle deðil… Türkiye de toplum  ekonomik açýsýndan büyük parçalanma yaþamakta…18 yaþýna yeni girmiþ bir þarkýcý, bir eþofmana  13.950 TL  veriyorsa, bildiði þarkýlarýn sayýnýn bin de biri deðil… Amerika da bu bedelin bir vergisi vardýr. Soran yok eden yok. Saldým çayýra mevlam kayýra… Bir spor ayakkabýya hani þu yere bastýðýmýz ayaðýmýzýn kabýna 6000 TL veren ismini bile duymadýðýmýz ama magazin sayfalarýnda sanatçý olarak anýlýyor. SANAT KELÝMESÝ BÝLE BUNLARIN YÜZÜNDEN darbe yedi… Bu ve benzeri tiplerin yüzünden yönetim “Benim halkýmýn tuzu kuru” saptamasýný yapýyor. Amma velakin Vergi sistemi baþkan aþaðý yamuk.

                                                                …….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Aldýðýn nefesi parayla ölçersen son nefesinin bedelini

Evlatlarýn bile ödemezler.

U. TARIMAN

………………………………………..

ÇÜÞ

Seçim toto ya da seçim ganyan. Tüyo veren çok ama

Tutturan yok…

……………………………………..

YARANAMADIM

Edremit Devlet hastanesini arazi aranýyordu. Zeytinli çayýnýn yanýnda ki bir araziye gözümü dikmiþtim. Aradým taradým, tapuda kaydý kuydu olmadýðýný tespit ettim. Zamanýn Zeytinli Belediye Baþkaný Þadan Aytaç “ bende çok uðraþtým bize vermediler” dedi. Zamanýn AKP ilçe Baþkaný Av. Harun YÜZÜAK, elimden tuttu. Uðraþtý ve hazineye kaydý yapýldý. Sonra birileri çýkýp baþarýnýn büyük payý bende DEDÝ!  YARANAMADIM…

2- Ýstanbul’dan göç ettiðim günlerde NOKÝA cep telefonumla gelmiþtim. Edremit’te kullanýlmýyordu cep telefonu. Eski Telekom Müdürü Kadir kardeþim çok iyi anýmsar 500

 Ýmza toplayarak TELSÝM genel müdürlüðüne gönderdim. Kýsa bir zaman sonra BAZ istasyonu kuruldu

Ve Edremit’te cep telefonu satýþlarý baþladý. YARANAMADIM

 3- Edremit Spor salonunun yapýlmasý. Gazetemizin eski binasýnýn karþýsýnda,  koca bir temel çukur,  BÝR KISMI ÇALINMIÞ PASLANMIÞ inþaat demirleri olan yeri görünce araþtýrdým, yýllar önce

Yapýlmasý düþünülmüþ bir salon olacakmýþ. Aydýnlýoðlu’nun ilk dönemiydi. Davet ettim geldi ve oraya giderek gösterdi. Hemen telefona sarýldý iþin peþini býrakmadý ve inþaat baþladý. Bugün iþte o spor salonumuz. YARANAMADIM…

4- Kýzýlkeçili köyünün su borularýný KOALÝSYON DÖNEMÝNDE, DSP Vekili Numan Gültekin’e ilettim. Bir ay sonra devasa borular geldi… YARANAMADIM.

5- Kýzýlkeçili köyünün en önemli ihtiyacý postane hizmetleriydi. Köylü Akçay’a inmek zorundalardý. Hazmedemedim. Uðraþtým o yýllarda Edremit Postane Müdürü ÖMER Çelik kardeþime açýldým. El birliðiyle bu iþi kotardýk. YARANAMADIM.

6- KIZILKEÇÝLÝ köyündeki ANIT AÐAÇLAR bakýmsýzlýktan sapýr sapýr dökülüyordu. Sayýsýz yazýlar yazdým. Zamanýn Ýlçe tarým MÜDÜRÜ. Hüseyin Acar, kendi konusu olmadýðý halde gerekli birimlerden izin ve ekip temin ederek bakýmlarý yapýldý.   YARANAMIDIM.

7- SOKAKLARDA YATAN çöplerden bir lokma ekmek arayan ve boðazýnda kendi kafasý kadar büyük GUATRI olan bir vatandaþý, Zamanýn Devlet Hastanesi baþhekim CANER ÇORUMLUOÐLU yazýmý okuyunca aradý, hemen getir dedi. Gittim Burhaniye de bulup Caner hocaya teslim ettim. Ameliyatý olmaz diyen diðer TIPÇILAR ‘a inat saðlýðýna kavuþtu… (bu konuyu yazmayacaktým. Allah rýzasý için garip bir insana el uzatmanýn tadý ama kimsenin el uzatmadýðý bir insani görevdi) YARANAMADIM.

                                                                 …

BÜYÜTEÇ

Zeytinli köprüsünün üzerinde yine bir çalýþmalar oluyor. Zamanýn da unutulanlar mý / YOKSA

HATALI yan mý var?

……………………………………………..

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

Gazianteplilere Þey gibi bakýyorlar diyen, aynaya batkýmý acaba?

……………………….

                                                                           …..

 

 

 

 

 

 

244 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar