Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2019.05.08  09:41:23

DEVLET BEY… Binlerce mahpusta yatan kader mahkumlarýnýn yüreklerini aðýzlarýna getirdiniz ve çekildiniz kenara, baþka denizlerde balýk tutmaya çýktýnýz. Bari ortaðýnýzýn görüþünü alýp orta yere oltayý atsaydýnýz,  yürek hoplatmasaydýnýz deðil mi ya? Þimdilerde hiç aðzýnýza almýyorsunuz. Bu isteði Kemal Bey isteseydi hadi diyeceðim ama kendi sözünüzü, kendiniz unuttunuz.

                                                                           …..

BELEDÝYE BAÞKANI VE KAPI… Efeme söyleyem günümüzde bazý belediye baþkanlarý, birbirlerinden kopya çekmekteler.

Son günlerin kopyasý makam odasýnýn kapýsýnýn sökülmesi.

Bir tarihte TUNCAY KILIÇ, baþlatmýþtý… Makam odasýnýn kapýsý olsa da olmasa da olur. Ancak bu formata en büyük desteði vermesi gereken halktýr. O kapýdan içeri girmek için geçerli bir sebebi, geçerli bir sorunu olmasý gerekmez mi?

baþým aðrýyor baþkan bana bir aspirin verir misin?” demek için o makam iþgal edilirse, Baþkan sorumluluðu olduðu il, ilçe sorunlarýna ne zaman eðilebilecek? Bu iyi niyeti suistimal etme deðil de nedir?  Hani eski bir söz vardýr, “Yolgeçenin haný” 

Konunun bir baþka yüzü daha var. Belediye Baþkan yardýmcýlarý var, onlar ne güne duruyorlar? Mesela Edremit belediyesinde bugün 3 Baþkan yardýmcýsý bulunmakta. Makam odasýnýn kapýsý kapalý olsa ne olur deðil mi ya?

                                                                              …..

BU ÖÐRETMEN ATAMA BEKLÝYOR… Geçtiðimiz gün yaygýn basýnýn çoðunda yayýnlanan bu genç ve idealist öðretmen gündeme oturdu. Gönüllü olarak 10 yaþýndaki bir tekerlekli sandalyeye mahkum kýz çocuðunu arabasýyla okul bahçesinde müzik eþliðinde dans etti. Günlerini sabýrla ekleyip GÖNÜLDEN

Bir hizmet veriyor ve bu gönülden mesleðine baðlý genç öðretmen atama bekliyor. Bekletenlere ÖDÜL VERÝRÝZ…

Utanç verici bir tutum.

                                                                            …..

KONUÞMA FORMATI… Konuþurken çoðul konuþma hak ihlali olmuyor mu?  Yani o görüþte olmayanlarý, o görüþün içine sokmak o kiþinin görüþ haklarýna tecavüz olmuyor mu? Oluyor bal gibi oluyor. Mesela Sn. Erdoðan son konuþmasýnda “VATANDAÞIM BANA SORUYOR?” Bu cümleyi Ýstanbul seçimlerinin yenilenmesi konusunda kurdu… Bu cümleyi “AKP’ye gönül vermiþ vatandaþlarým bana soruyorlar” dese daha etik olmaz mýydý? Olur. Bal gibi olur.

                                                                                 ……

EDREMÝT BELEDÝYÞESÝNDE KÝM KÝMDÝR?

Yani kim hangi göreve gelmiþtir, kim eski görevinde kalmýþtýr? Ed-Bel ve onun bünyesindeki iþletmelerin baþlarýna gelenler kimlerdir? Sözün özü, biz hangi sorunu soracaðýmýz kiþiyi bilmek zorunda deðil miyiz?

Lütfen bir liste rica etsem.

                                                                               ….

ALLAH KÝMSEYÝ, KÝMSEYE MUHTAÇ ETMESÝN… YSK, beklenen kararý verdi ve Erdoðan’ýn dediði gibi kendini akladý! 23 Haziran da tekrarlanacaðýna dair kararýný da yazýlý olarak Türkiye ve dünya ya duyurdu. Ayný zarf içinde, muhtar var, il ve ilçe belediye baþkanlarý var. Ýlçe ve il Meclis üyeleri var. Ayný hata hepsinde geçerli olmasý gerekirken sadece ve sadece Büyük þehir belediye baþkaný saf dýþý býrakýlýyor.

Ayný sandýk kurullarýnýn imzalarý olmasý halinde. Böyle bir saçmalýk herhalde ÞEYTANÝSTAN DA BÝLE olmamýþtýr. YSK, Baþkan ve üyeleri mübarek ay içerisinde böylesine bir adaletsizliðin bedelini kendileri olmasý bile ailelerinden çýkacaktýr. Topal ÖRDEK… PAYTAK PAYTAK YÜRÜMEYE DEVAM EDÝYOR. Her ihtimale karþý tekrar ÝMAMOÐLU KAZANIRSA “ NEME LAZIML BÝZ EÞEÐÝ SAÐLAM KAZIÐA baðlayalým düsturuyla belediye meclis üye seçimlerinde kazananlar aynen kaldýlar ki, gereken tedbir alýnmýþ oldu… “Binali Bey, aday olacak mý?” bilemem ama büyük bir ihtimalle olacaktýr. Meydanlara çýkýp, HÝLEYLE, HURDAYLA kazanmýþtý, þimdi hak yerini buldu diye bir cümle kurarsa, bu sadece hazýmsýzlýðýnýn göstergesi olacaktýr. Binali bey, 23 HAZÝRAN ÖNCESÝ MAL BEYANINI açýklamak zorundadýr. Hem de aile fertlerinin mal varlýklarýný ekleyerek… Geçtiðimiz gün de yazmýþtým. Bu kurulun unvanýn baþýndaki YÜKSEK kelimesi kaldýrýlmalý. Bu kararla hakimlere olan güven bir kez daha darbe yemiþtir.

Neden ýsrarla Ýstanbul… Neden Ankara için seçim gecesi “Seçilsin bakalým gerekeni yapacaðýz” demiþlerdi, neden gereken yapýlmadý?   Ýstanbul da yolsuzluk diz boyu diye bangýr bangýr baðýran, CHP’ye bu konuda neden dava açýlmýyor, açýlamýyor. Oluk gibi usulsüz para akýþýnýn musluðu Ýstanbul da yaþayan insanlarýn paralarýyla olduðu ýsrarla söylenmekte.

Kazanmakta, kaybetmekte haktýr. Seçim halkýn kararýný yansýtýr. Seçim günlerinde bu KURUMUN BAÞI “Hiçbir usulsüzlük,  hiçbir yanlýþ yoktur, seçim adil bir þekilde bitirilecektir” diyen  þimdi aynaya nasýl bakýyor merak ediyorum. Bu kurumun baþýnýn hanýmý nerede çalýþmaktadýr? Dünya basýný, dalga geçmeye baþladý. “Onlar kendi iþlerine baksýnlar” diye geçiþtirmekle olmuyor bu iþ. Biz baþkalarýnýn iþlerine karýþmýyor muyuz?  23 HAZÝRAN seçimi DELÝKANLICA yapýlacaksa!  Ýmamoðlu daha büyük fark atacaktýr… Ýstanbul’a tee 460 km. uzaklýkta olan Edremit’te, AK Pli olanlar bile, üzüntü duymaktalar. Buna þahit olmaktayýz. Allah ülkeyi 2023 yýlýnda, her türlü büyük þerlerden korusun. Rabbim, Mübarek ay hürmetine, kim kime yanlýþ yapýyorsa, yaptýklarýnýn cezasýný versin

                                                       …….

AKP’li seçmenler bu ülkede yaþamýyorlar mý? Neden soruyorsun diyenler aþaðýdaki iki üç satýrý okusunlar diye not düþme ihtiyacýný buldum…

-Çocuklara tacýz araþtýrýlsýn önergesine AKP ve MHP red oyu verdi.

-Kadýn cinayetleri araþtýrýlsýn önergesine AKP ve MHP red oyu verdi

-Yolsuzluklar araþtýrýlsýn önergesine AKP ve MHP red oyu verdi.

-Kýlýçdaroðlu’na linç olayý araþtýrýlsýn önergesine, AKP Ve MHP red oyu verdi.

Yani sosyal yaþamýmýzdaki bütün çarpýklýklar araþtýrýlsýn önergelerine RED oyu veren bu ittifak, halk için iktidar olmamýþlar anlamýna geliyor… Meclis taammüden çalýþtýrýlmýyor. Meclisin enterne edilmesinin ana arteri bu görüþtür…

                                                                       …..

TANZÝM SATIÞI… Seçim bitti, “Benim caným vatandaþým, þekerlerim benim, canikolarým” sevdasý da bitti… Bu halkýn bir kýsmý böyle kullanýlmaya hak kazanmýþ olanlardýr.

Tanzim satýþý,  Halkýn parasýyla kazýklanmanýn ifadesidir. Tanzim satýþlarýnýn zararý geçtiðimiz gün açýklandý. Yani halk kendi parasýyla kazýklanan dünyada tek halk olmuþtur. Rekorlarý severiz biz.

                                                                                  …..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE, AHESTE.

ATASÖZÜ

…………………………………………………

DENÝZ GEZMÝÞ VE CAN YOLDAÞLARI… 47 yýl olmuþ boyunlarýna geçirilen yaðlý ya da yaðsýz ilmeðin geçirilmesi üzerinden… Ben o günlerde 29 yaþýndaydým. “TAM BAÐIMSIZ TÜRKÝYE” diye haykýrmanýn cezasý ölüm olan bir ülkenin gençleriydi. Bir yandan ORAK ÇEKÝÇ, BÝR YANDAN CONÝLER… Dolma bahçeden, Osmanlý tokadý atarak denize attýklarý, Conileri denizden çýkarýlýþlarýna tanýk olmuþtum. Bugün ayný cümle yine sokaklarda haykýrýlmakta “TAM BAÐIMSIZ TÜRKÝYE” Deniz gezmiþ bir tek mermi sýkmamýþtýr… Sanayisi olmayan bir ülkeyiz, þimdi üstüne üstlük patatesi, kuru soðaný bile dýþarýdan alma durumuna düþerek birilerine baðýmlý hale geldik. Bitmek üzere olan Almanya, sanayisini kurarak,  devleþti. Eski demir perde ülkeleri bugün AB üyesi oldular ve kendi kendilerine yetiyorlar. Anayasasý olmayan ÝNGÝLTERE yýllardýr en büyük uçak motoru üreten, sanayisi dimdik olan bir ülkedir… 81 milyon nüfusu olan ülke olarak bunlarýn hepsine meydan okumamýz gerekirken,  Alaturka kenef mi alafranga kenef mi kavgasýndayýz?

                                                                   ……

  ÇÜÞ

Halk ekmek Ankara. Yöneticilerinin maaþlarý 35 bin lira olmuþ.

Eyy Diyanet bari bu konulara da el at. Haram mý Helal mi senden? Duyak…Yönetenler iþlerine gelmediði için açýklama yapamýyorlar bari sen!

…………………………………………………

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

Evet, düþüncelerim bu gazete haberini okuyunca dondu ve öylece kaldý. Geberen Fesli’nin tabutu Türk bayraðýna sarýlmýþ. Yahu bu kadar ÞEHÝTLERE

HAKSIZLIK YAPILAMAZ. Ýçiþleri Bakaný Bey zade,  seni ne kadar kutlasak azdýr.

Bayrak hangi cenazelerde tabutun üzerine sarýlýr? “Keþke Yunan kazansaydý” diyen bu adam vatan hainidir ve TÜRK BAYRAÐINA sarýlamaz. Bunun hesabý sorulacaktýr.

……………………………………………

BÜYÜTEÇ

Salaklar derneði kendini yenilemeli ve geliþtirmeli.

O kadar çok salak var ki, parti kursalar kafadan iktidar olurlar.

…………………………………….

 

 

 

315 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar