Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2019.05.10  09:18:01

TDÝOSB… VE SERACILIK…Dün de bu konuya deðinmiþtim… Bir haber okudum… TEKFEN HOLDÝNG “EJDER  MEYVESÝ ÜRETMEK ÝÇÝN DÜÐMEYE BASTI”… Ýþte bizim  TDÝOSB’ye  fýrsat… Malum bu Ejder meyvesini ilk defa BEÞTEPE  sarayýnda verilen yemek sonrasý öðrenmiþtik. Ýthal edilmekte. Bizim EDREMÝT SERACILIÐIMIZA  büyük fýrsat.  TEKFEN Holding’le TEMASA GEÇÝP, ÝÞ BÝRLÝÐÝ  yapýlabilir.

EDROJDER  markasýyla piyasaya sürebiliriz… Bu yazý çok kýsa ama içeriði  sayfalar dolusu girdi saðlayacak bir yazý oldu… Sýcaðý sýcaðýna aktarayým dedim… Hazýr Edremit’imizde güzel oluþumlar olmak  için  düðmeye basýlmýþ iþte size güzel bir yatýrým fýrsatý. Hazýr SERA falan deniyor ya… Gidin Tekfen Holding’e projelerinizi gösterin ve yýlýn meyvesi  EJDER  meyvesinin tohumunu serpin. Halk ta bu nedir diye, trene bakar gibi bakmasýn, faydalý bir meyve olarak bassýn baðrýna.

 Yalanmasýn… Gerçekten çok yerinde bir giriþimi olur…

********

EDREMÝT BELEDÝYESÝ’NDE TANIÞ FÝZYONOMÝLER… Evet bu tanýþ fizyonomiler, yeni yönetimde bir yerlere getiriliyorlar…

Kýlýçdaroðlu’nun talimatlarý yerine getiriliyor ! Kariyer, baþarý falan… Yani demem o ki hiç yabancýlýk çekmeyeceðiz…

*********

TÜRKÝYE…Çok renkli günlerden geçmekte. Ekonomi+ F-35+S 400+TERÖR+SEÇÝM  ve GEÇÝM… Bunlarla mücadele tek merkezde toplanýyor. Bu yük Erdoðan’ýn sýrtýnda… Meclisin hiçbir yaptýrýmý yok. Bakanlarýn hiçbir yetki ve yaptýrýmlarý  yok. Mesela seçim oluyor, tüm Bakanlar o yöne eðiliyorlar. Üstüne vazife olmayan konularda beyanat veriyorlar, birinin dediðini öteki yalanlýyor... Yarý baþkanlýk deniyor ama bu  tam baþkanlýk sisteminden öte bu konuda CV’sinin kabarýk olmasý. Ama öyle deðil, Dýþiþleri bakaný  yerel seçimde meydanlarda propaganda turu yapmasý ne alaka?

Yani demem o ki, bu sistem çok karmaþa ve Erdoðan’a büyük yük yüklemekte… Parlamenter sisteme dönüþ, kaçýnýlmazdýr… Yerel sezim oldu, belediye baþkaný, meclis üyeleri ve muhtarlar seçildi ala görüntü GENEL SEZÝM havasýna sokuldu. Ýktidar SADECE BU KONUDA ÝKTÝDAR OLDUÐUNU hatýrladý ve topyekün bu konuya adapte oldu. Oysa ülkenin çözümlenmesi gereken yüzlerce sorunu var.

Eðitim ve EKONOMÝ  en baþta gelen sorunlar… Demokrasi  TOPAL ÖRDEK  misali. Oysa bu sorunlarýn çözümlenmesinde en önemli ÝLAÇ  demokrasidir… Sýnýr ötesine gidildiðinde Türkiye demokratik bir ülkedir diyoruz, dönüþte,  söylediðimizi unutuyoruz…

*********

VÝCDAN BÝTERSE… Yakýtý biten araç gibi bir adým yürütemezsiniz tekeri… Ýterek, kaktýrarak… Duman

Çýksa  maalesef, yürümez. Vicdan… Allah’ýn insanoðluna bahþettiði  yaþam suyu yani.

Adana’da tecavüze uðrayan 15 yaþýndaki bir çocuk, Seyhan nehri  üzerindeki  köprünün korkuluklarýna çýkmýþ kendini atacak. Seyredenlerden   çatlak ses… “AT- AT-AT” Ve çocuk kendini býrakýyor Seyhan  nehrinin sularýna. Tesadüfen orada bulunan bir sandaldaki adam çocuðu kurtarýyor.

Ýþte ülkemizde  yakýtý biten insanlýk trajedisi…

Bu olay, çok büyük bir tehlikenin bizi artýk sarmaladýðý, boðmak üzere olduðu bir psikolojik yýkýmýn eþiðinde olduðumuzun göstergesidir… Ruh  saðlýðýmýzýn bitiþ noktasýnda olduðunu 4 yýldýr yazmaktayým… Her mahallede kýraathane açacaðýmýza her mahallede saðlýk ocaðý açarak aðýrlýðý psikolojik denetime aðýrlýk vermeliyiz…

********

ARITMA… Edremit’in arýtma tesisi. Kapasite yeterli dendi sonra takviye havuz yapýlacak dendi. Dendi de dendi. Ama tam yetkili aðýzdan açýk ve net bir bilgi akýþý çýkmadý. Edremit körfezinin dip pisliði ne alemdedir, doðrularý kimse söylemiyor. Bir zamanlar modaydý, “sezon baþýnda ya da ortasýnda bu konuyu, konu edersek Turizmimize zarar veririz” deniyordu…EDÝP UÐUR, ilk günlerinde helikopterle kýyý bandýnda uçmuþ ve indiðinde, “Edremit kýyýlarýný mok götürüyor” demiþti… Dedi ama çare üretemedi. Üretmek zorunda olduðu bu konuþu kenara koydu, AKÇAY’a þebeke suyu getirmek için trilyonlar harcadý, halen de ortada  hiçbir þey yok. Fol yok yumurtada yok hesabý yani…

Þimdilerde ARITMANIN BAÞINDA  yetkili kimdir? Bilemiyoruz… Sezon geldi çattý. Ege sahillerini gezen ve bilen biri olarak hangi sahil bandýndaki ilçe ve beldelere gitseniz, kumsalda bir tabela vardýr? Deniz kirliliði ölçüm tabelasý… Bilimsel olarak yapýlýr. Edremit’te su örneðinin nereden alýnmasý gerektiðini saklayarak kafalarýna göre örnek almaktalar, sorana olursa lütfedip o  tahlil sonucunu söylemekteler.

Bunun hesabýný soracak, sormasý gereken MÜLKÝ  amirdir…

*********

EDREMÝT’ÝN TEMÝZLÝÐÝ… Temizlik iþleri  yönetimi, hiç ödün vermeden kaç yýldýr ayný þevkle bu iþi götürmekte. Büyükþehir’den alacaðý olan  parayý alabildiler mi bilemem..” BEN YAPAMIYORUM SEN YAP, PARASINI BEN ÖDEYECEÐÝM” demiþlerdi… Ayný þehir suyu þebeke inþaatý için cadde ve sokaklarý mezbeleliðe çevirip, sen ihaleye çýk taþ döþet parasýný ben ödeyeceðim “ demiþlerdi. Son dilimini faiziyle ödeme kararý ile tokat yemiþlerdi… Saldým çayýra mevlam kayýra… Temizlik iþleri müdür ve kadrosu bu iþin ehli oldular… Ýnsanoðlu, hem kendi sorumluluðunu bilmiyor, elindekini evindekini sokaða  serpiþtiriyor, sonra çýkýp,  siyaset yapma adýna “ ortalýðý mok götürüyor” diye fetva veriyorlar.

Sen önce kendi evinin önünü temiz tut da,  çalýþanlara çamur at… Çamur at izi kalsýn misali yani.

********

MAÇ ÝZLEMEK… Cafelerde  lig maçlarýný izlemek tarifeyle belirli. Belirli ama bunun kriteri nedir?

Lig maçlarý  5 papel, derbi maçlarý 10 papel diye tabela  koyuyorlar. Cafe o yayýný  yayýnlamak için lig TV’ye para ödüyor. Ýyi güzel de bir kiþi izlese de ayný parayý ödüyor 50 kiþi izlese de... Mekanda 30 kiþi izlese, neredeyse 6 aylýk abone parasýný çýkartýyor gibime geliyor.

**********

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Partiler 1.7 milyon küskün seçmenin peþindeler”

By: Hürriyet gazetesinin manþeti

Bizden no:  CAMES BOND’LA ANLAÞMA YAPAN  YAKALAR.

……………………………………

ÇÜÞ

LGS de etiketsiz PET þiþe suya izin verildi… Yahu  yarým avuç kadar kaðýda kitabýmý yazacak çocuklar. Hem sen dersi derste öðretemiyorsan, demokrasilerde! Çare tükenmez. Bulunur elbet bahtý kara kopya.

……………………………………………..

BÜYÜTEÇ

ÇÝFÇÝ MALLARINI KORUMA… Ne koruma ne koruma… Dostlar alýþveriþte görsün. Geçen sene kayýnpederime bir mektup geldi. 600 TL koruma parasýný öde. Yahu bir para hizmet karþýlýðýyla ödenir. Neyimi korudun ki. Zeytinlikler talan ediliyor.

Altýn, gümüþ arayan mý istersin, zeytin çalan mý istersin. Hayvan otlatan mý istersin. Neyi koruyorsun? Hadi gel de al parayý!

………………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

YALANDAN KÝM ÖLMÜÞ?

SOKAK JARGONU

*********

EDREMÝT’TE MÝNÝBÜS SORUNU… Her istediði yerde aniden durma onlarda. Köþe baþlarýnda bekleme  onlarda, Ýstihap haddini aþma onlarda. Birbirleriyle atýþma onlarda…Mesela geçenlerde de yazdým, Trafik polisi FOTOPOLÝS  teþkilatýný mý kurdu diye…Efem, usulsüz yere park ketmiþ  patlat flaþý. 10 metre ileride 6/7 araçlýk kiralýk oto filosunu neden es geçiyorsunuz? Þayet devlete iþgaliye ödüyorlarsa bir tabela koysunlar. Firmamýz yasal vecibeleri yerine getirmiþtir diye… Fatma Gül’ün suçu ne misali, eczaneden  beþ dakikalýk ilaç alma molasýnýn fotosunu çek, ama filoyu es geç. Olmaz. Olabilemez.

**********

AKÇAY, TRAFÝK SORUNU NE ZAMAN, NASIL VE KÝMLER TARAFINDAN ÇÖZÜLECEK?

Ben  hiç zannetmiyorum… Bu iþ ceza kesmekle olmaz. Önce  yönetim proje hazýrlayacak. Emniyetle masaya oturacak, þekillendirilecek. Kim yapacak bu iþi… Edremit merkez trafik  sorunu yok, Edremit‘te trafik felç olmuþtur, tekerlekli sandalyeye ihtiyaç var. Ben çözeceðim demekle olmuyor bu iþ… Sezon geldi çattý. Hadi gari görelim procenizi !!!

 

354 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar