Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2019.05.23  09:13:42

AYÞE SUCU… Köþe yazarý… 20 Mayýs 2019 Pazartesi günü köþe yazýsýndan bir bölüm dikkatimi çekti. Yüz okuyarak seçmen pusulasý takdim edenler konusunda da yardýmcý olur diye sizlerle paylaþmak istedim.

“ÞEYTANLIÞMIÞ KÝMSELERÝN ÖZELLÝKLERÝ

Kur’an gerçekten, haktan adaletten uzaklaþanlara þeytan der. Ýnancýn güzel ahlak olduðunu dilleri söylese de þeytanlaþmýþ kimselerin iþleri –güçleri kötülüktür.”onlar sadece kendilerini aldatmazlar, aldatmak için söz verirler” NÝSA/120

“Hakikati kabullenmekte direnirler, kibirleri büyüklük duygularý onlarý günaha sürüklerBAKARA /34-206

Düþmanlýk ve nefret içinde yaþarlar. Dünyalarý cehenneme dönmüþtür. Herkesin o cehennemde yanmasýný isterler. Beyinleri uyuþuktur. Bu uyuþukluða iman ederler. Rabbe teslim olmak yerine ezberlerine cehaletlerine, cemaatlerine tabi olunsun isterler, bunlar onlarýn ezlamýdýr, sunaklarýdýr” MAÝDE/90-91

“Þýmarýrlar, böbürlenirler gösteriþ içinde yaþarlar” ENFAL-47

“Yalan vaatler de bulunurlar” Ýbrahim /22

                                                                                        …..

TOPLUMSAL DAYANIÞMA… Ve bir box erzak… AKP tanzim satýþý diyerek uyusun da büyüsün benim halkým dedi. Ýmdi Belediyeler ramazan nedeniyle her haneye bir koli erzakla, toplumsal dayanýþma örneði vermeye baþladýlar. Bayram ertesi, toplumsal dayanýþma, toplumsal ayrýþmaya dönüverir.

Bu Türkiye de bir kuraldýr. Bayram deðil, seyran deðil eniþtem beni niye öptü misali… Bir yandan iþçi çýkart, bir yandan iþçi al. Yani iki taraflý gönül belediyeciliði gibi bir þey. Niye çýkarttýn niye aldýn?

Mesela tee Balýkesir den bir Bayan gelmiþ, ya da gönderilmiþ. “Bu bayana fiyakalý bir masa” diyerek.

***************

BENGÝ YILDIRIM… Kimdir? Kariyeri nedir? Kim ya da kimler göndermiþtir? Bu bayanýn kalitesinde Edremit’in has insaný yok mudur? Kim kime vaade bulundu? Toplumsal dayanýþma hemþerim, toplumsal.

Ee madem bu bayan belediye ye gönderildi bir masa elbet bulunacak. O halde Belediye bünyesinde bir takým masalara oturtulanlarýn listesini sorduk yanýt yok.

Kim? Kimdir? Hangi masaya kim oturmuþtur? Bilmek hakkýmýz hem de nasýl hakkýmýz? Biz soruyorsak halk adýna soruyoruz…

                                                                      ……

BÝR HAFTADA 7 BÝN METREKARE ASFALT… Bu konuya irmeden önce VEFA demem gerekiyor. ASFALT söz konusu olunca benim aklýma KETAÞ AHMET gelir. Benim Ýstanbul’dan buralara göç ettiðim tarihlerde Edremit belediye baþkaný. Edremit’te ilk ASFALT PLENTÝNÝ kuran ve bu konuda belediye ye büyük bir girdi saðlayan tesis. Ahmet Öner den sonra gelen hiçbir belediye baþkaný, bu konuda minnet ifadesi kullanmadý. Kapýsýný çalýp hatýr soran bile olmadý. Gelelim 7 bin metre kare asfalta. Ýþte bugün gazete manþetlerine taþýnan ÖVGÜ dolu hizmet! Ahmet Öner’in Edremit’e hediyesidir. Te o günden beri asfalt ihtiyacýmýzý karþýlamaktadýr. Edremit halký bu konuda teþekkür borçludur. Hizmetin teþekkürü mü olur diyenler, bugün göz boyama adýna asfalt dökenlere ettikleri teþekkür kadar boyutu vardýr.

Dökülen bu 7 bin metrekare asfaltýn ömrü ne kadardýr? Bu iþ sadece zülfiyarý kurtarmaktýr. Yeni masaya oturduðu söylenen FEN ÝÞLERÝ müdürü bu konuya vakýfsa uyarmasý gerekirdi…

                                                 ….

CIMBIZ…

1-Ýlimi irfan yuvasý be ya. Son nesil çarpým tablosunu biliyorsa arap olayým. Bu ayýp, gençlerin deðil, TAAMMÜDEN eðitimi toplu ördeðe benzetenlerin günahýdýr.

2-Ahmet HAKAN, Mýsýrlýoðlunun öbür dünyaya göç etmesi için VEFAT etti kelimesiyle geçmiþ yazýsýnda. Pek kibardýr Hakan Ee nede olsa Cihangir kültürü var caným…

3-CHÝNA HOMELÝFE iki gün sonra Ýstanbul da açýlýyor. Don lastiðimiz bile made in China. Daha ne satacak bu çekik gözlüler anlamýyor deðilim.

4-Turizm de patlama olacakmýþ. Eee olur be kardeþim. Adamlarýn ceplerindeki 1 avro, 1 dolar bizim buralarda kaç para…

5-Suriyeli kardeþlerimiz, Bayram ziyareti için  ülkelerine gitmek üzere kapýda yýðýlmýþlar..Burada kazan Suriye de ye..Vergisiz paranýn dayanýlmaz keyfi..Buldular bir enayi sömürüyorlar bizi.

6- ÇAKARLI araçlar. Plaka beyaz ama aracýn yanýnda falan kurumun hizmet aracý yazýyor. Olabilir, olabilirde ÇAKARI ÇAKMAK yetkisini kim verdi. Edremit te böyle hava atanlar varda…

7- Jennifer Lopez’in Antalya konseri bilet fiyatý 2000 TL olarak açýklandý. Türkiye, 6 bin..! TL’lik iPhone cep telefonlarýnýn en çok satýldýðý 4. Ülke oldu. 9 Günlük Bayram rezervasyonlarý þimdiden %90 doldu. Bodrum’a Bayram tatili için uçak bileti yok tamamý dolu, günlük araç kiralarý 550 TL’ye çýktý. AMA SORSAN ÜLKEDE KRÝZ VAR MÝLLET AÇ SOÐAN PATATES ALACAK PARA YOK…!

                                                             …..

(çerçeveli) ÞEYTAN BU YA DÜRTTÜ YÝNE BENÝ... Dedi ki yaz bakayým birader, kafamý bozma yaz dedim sana. Eee söyle þeytan kardeþ nedir yazmamý istediðin? “Edremit FARUK SERPÝL PARKINDA Edremit’in tanýtýmý için çok güzel bir öneri vereceðim yaz bakayým” dedi. Nedir hadi söyle þeytan kardeþ dedim, devam etti. “Bu parkta ULUSAL BÝR YARIÞ ORGANÝZASYONU. Go kart yapýlsýn. Anane haline getirilsin, parasal desteði büyük olur” Ayda bir þeytan kardeþ bu ne ya diyecektim ama, fena da olmaz yani, girdisi bol olur, sponsor bilmekte zor deðil. Edremit’te böyle hizmetler için cebi dolu SPONSORLAR var. Hadi yazayým bari neme lazým ÞEYTAN ÇARPAR FALAN…

                                                                         …..

BÝR SINAV BÝR SORU… TYT sýnavýnda bir soru dikkati mi çekti

“Ahkam kesmek aþaðýdakilerden hangisi anlatýlmak isteniyor?”

A-    Fantastik anlatým

B-    Mizahi anlatým

C-    Tartýþmacý anlatým

D-    Epik anlatým

E-            Lirik anlatým

Hadi bilin bakalým…

                                                                         …..

ÝNSAN HAYATI… Her yaþanan her dakika, her saniye her gün ve tabi ki yýl içinde yaþananlar birer ders niteliðinde belleðimizde yer etmekte… 

Ýktisadi Ticari Ýlimlerde okurken Medeni hukuk dersimize giren rahmetli Prof. Dr. Ferit Hakký Saymen sýk sýk “Hukuka inancýnýz tükendiðinde buradan alacaðýnýz diplomanýn anlamý kalmamýþtýr” demiþti…

Günümüze bakýyorum, hocamýzýn ve diðer eðitmenlerimizin söylemleri bugün yaþanmakta. Gerçekten de hukuka inancýmýz tükendi ve diplomamýzý tortop yapýp basket atar gibi yuvarlak çemberli kutuya attýk.

                                                                ….

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Yerli sinema yükseliþte”

By: Hürriyet gazetesinin haber

Bizden not: Promosyon desteði devletten. Çek bilir film, al ödülü elbette cukkayý.

………………………………….

ÇÜÞ

Avrupa’nýn en iyi rotasý açýklanmýþ Türkiye’nin adý yok.

Ýyi güzel be kardeþim turizmde patlama olmak üzere diyorlar gelenler MARS TAN FALANMI ACEP?

………………………………..

BÜYÜTEÇ

Edremit’te kaç radyo faaliyette bilemiyorum ama hiçbirisinde günlük haberler yok. Söyleþiler çok nadir? Seçimlerde biraz kýpraþma olmakta. Deðirmene at unu dönsün be kardeþim.

……………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Yardým elini uzatana Allah daime yardýmcý olur.

ATASÖZÜ

………………………………………

 

 

239 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar