Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2019.05.30  09:20:11

GÜRE, TATSIZ OLAYLARA GEBE… Saka döneminde yapýlan kapalý Pazar yeri, sokak ve caddeler taþan Pazar tezgahlarýna son vermek için yapýlmýþtý.  Ancak, eski tas eski hamam misali devam etmekte. Evlerin giriþ katýnda oturanlar pencere açamýyorlar. Gürültü patýrtý, küfür küfran ne ararsanýz mevcut. Kaymakam Sayýn Sýrmalý’ya 80 imzalý dilekçeyle baþvuru olmuþ. Sayýn Sýrmalý Belediye Baþkanýna konuyu aktarmýþ ama, Belediye Baþkaný dilekçe sahiplerini kabul etmemiþ. Bazý belediye baþkanlarý makam odalarýnýn kapýlarýný söktürerek iþe baþlamýþlardý. Ama Edremit Belediye Baþkaný bu tavra pek sýcak bakmýyor olmalý ki dilekçe sahipleri dertlerini anlatamadýlar.

Neyse ileriki günlerde, GÜRE DE TATSIZ OLAYLAR Meydana gelirse bunun sebebi Edremit Belediye yönetimidir. Jandarma ancak bir olay olursa müdahale etmek yetkisine sahip…

                                                                                   ……

(Çerçeveli) HARUN YÜZÜAK… Eski Edremit AKP Ýlçe baþkaný. Þimdilerde Ýstanbul Bakýrköy Adliyesi Hakimi. Üç gün önce CHP eski vekil ARKADAÞ, onun hakkýnda yazý yazmýþtý. Bende onun açýklamasýndan öðrendim.

“AKP’li Tevfik Göksu, Ýmamoðlu için “Yunanlý imasý yaptý” haberini Türkiye ye duyuran ESENLER 7/24 sitesine eriþim engeli kararý veren Hakim Harun YÜZÜAK, 2017 de açýkladýðým “AKPLÝ AVUKATLAR HAKÝM YAPILDI” LÝSTESÝNDE YER ALIYOR. Avukat YÜZÜAK Akp Edremit Ýlçe baþkanýydý”

Eee o zaman bize de YÜZÜAK minnet hissiyatýný ödemeye baþladý. Demek kalýyor.

                                                                        ……

3 NOLU SAYFA… 1-Arkadaþýný tüfekle öldürdü. 2- Býçaklý satýrla alacak kavgasý.3- Burdur’da sevgilisini 55 býçak darbesiyle öldürdü.

                                                               …..

KELÝME OYUNU GÝBÝ… Hangi suçun hangi kelimenin karþýlýðýný bulabilmek kelime oyununa soru bilem olabilir. Namuslu insana hýrsýz denmesi. Bu kelime hukuki kelime midir deðil midir?

ZIINKK… SIFIR PUAN…

                                                                                           

                                                                  …

TEMÝZLÝK ÝÞLERÝ MÜDÜRÜ ÝSMAÝL HAKKI… ‘da görevinden alýndý. Alýnmasý normal olabilir bazý görüþlere göre. Her yönetici kendi ekibiyle çalýþýr. Amma velakin görevine hakim olamayan, halk tabiriyle salla baþýný al maaþýný sistemiyle çalýþanlarý tabiî ki alacaksýn. Madalyonun tersi var görevini hakkýyla yapana neden dokunuluyor. Edremit belediye baþkaný, kendisine baþvuruda yapan vatandaþlara muhatap olmuyor. O DA BÝR GÖRÜÞ O DA BÝR ÇALIÞMA sistemidir. Eee o halde, 3 baþkan yardýmcýsý var. Bunlara görev taksimlerine göre yetki verir, halka muhatap olma ve halkýn sorunlarýný çözme yetkisini verirsin. Kaymakamlýk makamýndan makama sevk edilen bir vatandaþýn dilekçesini yürürlüðe koymak dilekçenin muhteviyatýnda haklý bir þikayet olup olmadýðýna karar verme yetkisini vermelisin. Eski bir söz vardýr. “Gururlanma padiþahým senden büyük Allah var” bilmem anlatabildim mi?

Þimdilerde sokakta insanlar, “Belediye çalýþýyor her taraf asfaltlandý” þeklinde alkýþ tutuyorlar. Belediyecilik sadece asfalt dökmekse…

                                                                           …..

KUZEY EGE TURÝZMCÝLERÝ UYARMIÞ… “Acele edin oteller dolmak üzere” HER OTELÝMÝZ HERÞEY DAHÝL sistemiyle çalýþýyor olmalý ki sokakta yabancý bir Allah’ýn kulu göremiyoruz. Bana kalýrsa bizim otelcilerimiz, “ bana dokunmayan bin yýl yaþasýn” düsturuyla, para cukkalýyorlar. Turizmciler uyardý tanýmý bana ters düþüyor. Sayýn SIRMALI, Bir CÜMLEYLE size arz etmek istedim. Kýyý kanuna göre, kýyalardan faydalanmak isteyen, emekli, orta gelirli, iþsiz, halk sýnýf denizden istifade hakkýna sahiptir. En azýndan ben böyle biliyorum. Kumsalýndan geçilmesine bile izin vermeyen Akçay’ýn göbeðinde iþletmeler var. Kim denetler, kimler þiþþt der, bilemez hale geldik. Önüne gelen kendi haklarýnýn dýþýnda bir avuç kumsalý halktan esirgiyorlar. Bu konuda bu köþenin aracýlýðýyla halka haklarýný duyurursanýz sevinirim. Bu konuda çok aranýyorum…

                                                                                  ….

KAYBETMEK DE KAZANMAK KADAR HAYSÝYET DOLU BÝR OLGUDUR… Amma velakin neden Ýmamoðlu için, her gün yeni bir iftira kampanyasýyla yarýþ var anlamak mümkün deðil diyeceðim ama yazýmýn baþ tarafýyla ters düþeceðim. Madem seçim bir yarýþ, þike yapmadan, iftira atmadan, edebe aykýrý davranmadan neden seçim yapamýyoruz? Eee o zaman madem Ýstanbul’a bu kadar aþýlanýyor bu iþin içinde BÝT yeniði var demek hakký doðuyor. Bu hakka AKP’ye oy verenler bile artýk konuþmaya baþladýlar.

Bir tek soru bile, bu konuyu aydýnlýða çýkarabilir. Saray da göreve davet edilen ARINÇ, beyefendinin

Meclis kürsüsünden Gökçek’e “Ankara’yý parsel parsel sattýn belgeleri bende” sözünün hesabý her iki tarafa neden sorulmadý ve tabiî ki hala sorulamýyor? Bu soru bile, parsel parsel satmanýn içeriðini ortaya çýkarabilir… Ankara böyle parsel parsel satýydýysa Ýstanbul ne alem de iþte onun kirli çamaþýrlarý ortaya çýkacak o endiþe var. Onun için  “býrakmam abi”  denmekte.

                                                                    …..

BÜYÜKÞEHÝR VE BÜYÜK BABA… Edremit’te temsilcini vardý bir tarihte yine devam etmekte midir bu arkadaþ ayný arkadaþ mýdýr? Bizim gazeteyi okuma fýrsatýný oluyor mu?  Hiçbir yazýma bilgi akýþýnda bulunmuyor. Biz yandaþ gazete deðil her kesime ayný seviyede tavýr takýnan bir prensiple yolumuza devam ediyoruz. Sorduðum sorular sadece ve sadece halkýn bize sorduklarýdýr. Halk, haklý olarak sorduklarýnýn yanýtýna ulaþma hakkýna sahiptir. Bu halkýn vergileri hizmet olarak geri dönmesi lüks deðil bir mecburiyettir.

Bir tek cümleyle sormak ihtiyacýný duydum.

Körfezimiz hakkýnda ne gibi projeleriniz var?”

                                                                       ….

MARKA ÞEHÝR… G. Marmara teþkilatý adý altýnda bir kuruluþ, ADRÝNA otelinde bir toplantý düzenlemiþti. Geniþ kapsamlý bir toplantýydý. MARKA ÞEHÝR adýný taþýyan bir toplantý. Alýnan ya da alýnabilen kararlar nelerdir,  kaç santim yol almýþtýr?

Markamýzý TSE’mi markaladý yoksa!

                                                                     …..

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“MECBURDUM SESEMÝ DUYURMAK ÝÇÝN çaldýlar dedim”

By: BÝNALÝ BEY

Bizden not : Ses duyurmak için iftira atmak dinimizde mübah mý? Bari mübarek Ramazan ayýnda böyle bir iftiraya tevessül etmeseydin.

 …………………………

ÇÜÞ

N.ALÇI diye bir gazeteci! Yandaþ medyanýn! Gazeteci yaptýðý Bir hatun kiþi. Hakkýný yememek gerekir çok iyi PAPARAZÝ Muhabiri olur, yanlýþ branþ seçmiþ. Ama o da haklý paparazzi

Muhabiri olsa Binali beyin dediði gibi sesini duyuramazdý, deðil mi ya?

…………………………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit, üre arasýnda kaç üst geçit var? Yýllardan beri yazýyorum. Havaya saçýlan parayla yapýldý. Üstünden geçenlerin sayasýný bir sayaç olsa da saysaydý,  birilerinin suratlarý kýzarýr mýydý? Yaptýðýn bazý, üstünden geçmek mecburiyetini de beraber getirseydiniz. Komik gelecek ama daha önce 5/10 kere yazdým. CAFE OLARAK ÝHALEYE ÇIKIN. Hiç olmazsa belediyeye girdi saðlar.

………………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Tükürüðü ödül saymak adettendir.

SOKAK JARGONU.

……………………………..

 

 

539 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar