Uður TARIMAN
TEL TEL - 19 Temmuz 2019
Tarih : 2019.07.19  09:48:32

SOKAK HAYVANLARI… Edremit Belediyesi  bu konuda geçtiðimiz günlerde bir tavsiyede bulundu ve sokak hayvanlarýna þefkatli davranýlmasýný, su ve yem vermekte cömert davranýlmasýný istedi. Bu konuyu, aslýnda daha önceki günlerde dile getiren EDREMÝT KENT KONSEYÝYDÝ… Hayvan barýnaðý yapýlmasý için, uðraþ verilmesini önermiþlerdi… Edremit’te kedi köpekler yalnýz kalmasýnlar diye  beygirler de ana caddelerde serpme kahvaltý yapmaya, köpeklerle sohbet etmeye çýkar oldular. Dayanýþma yani.

*******

 

EDREMÝT KENT KONSEYÝ… Tuncay Kýlýç döneminde, ilçenin her yerine pankartlar ilanlar asýlmýþ, “naylon poþete hayýr” denmiþti. Hatta bir tarih not düþülmüþ “bu tarihten itibaren yasaklanacaktýr” denmiþti. Ama Sayýn Kýlýç’ýn görevi intikaya uðradýðýndan rafa kalkmýþtý.

Bugünkü KENT KONSEYÝ, iþe hýzlý girdi… Deve güreþlerine tavýr koydular. Sokak hayvanlarý için barýnak için giriþimde bulundular. Þimdi çevre ve saðlýk konularýna el attý.

Bu cümleden olmak üzere, Edremit’teki bütün çaylar, sinek üretme merkezi ve katý atýk depolama  alaný olarak orta yerde durmaktalar… Mesela Akçay’da PÝNA DERESÝ. MÝKROP YUVASI BÝR BELADIR Akçay için… Bu konseyden çok umutluyum. Belediye yönetimini ikna edebileceklerini de umuyorum. Konseyin baþýnda bulunan, Özlem AYTEKÝN, EL ATTIÐI KONULARIN arkasýný býrakacak bir yapýda deðildir… Evet sayýn Konsey, çaylarýmýzýn durumlarý periþan. Bir de madem söz saðlýktan açýldý… Hastane  yapýlmasý düþünülen arazinin kenarýna bir tabela konmuþ. Çöp ve inþaat atýklarý atýlamaz. Eee konu saðlýk olunca çöp ve inþaat atýklarý atýlýyor mu atýlmýyor mu yerinde bir görseniz. Birileri gidip buralarda kameralara poz vereli çok olmadý þunun þurasýnda bir ay geçti.

********                                                                   

HIYAR diyerek küçümseyerek hakaret malzemesi olarak kullanýyoruz ya. Ýþte o hýyar için bir araþtýrma yayýnlandý. Hemi de batý kökenli. 4 günde, 2 kilo verin. Diyerekten… Kurban olsunlar hýyara, hýyar diyenler. Bayanlar yüzlerine hýyar sütü sürerek güzelleþirler. Hýyarsýz cacýk olmaz. Hýyara, hýyar diyenlerden se bir cacýk olmaz…

 *******                                                                          

YAÐDANLIK… Yani yaðcýlýk… Yeni versiyonu bazý günlerde ayyuka çýkar. Ulusal yayýn, cepleri þiþkin ve konunun yaðdanlýðý olanlarý arar, “Yarýn  bu konuda bir ek çýkarýyoruz, size özel indirimli fiyatýmýz þudur” derler. Yaðcýlýðý meslek edinenler, kaz gelecek yerden diyerek “aa tabi biz  hazýrlayýp sizin mailinize hemen atýyoruz” diyerek balýklama atlarlar… 15 Temmuz günü sayfalar dolusu ek çýkartan Hürriyet, bu buluþundan kaç para kazandý merak ediyorum…

Ben diyorum ki, batýda bazý özel kurumlar deðiþik konularda, eðitim seminerleri verirler, çeþitli ülkelerden iþ çevrelerini davet ederler. Para nereden gelirse gelsin hesabýndan gelirse kardýr diyerek en uzman olduðumuz, YAÐDANLIK  konusunda böyle bir seminerler verip kitap haline getirip, dýþ ülkelere pazarlasak. Ölme ya onlara yeni bir format, merak ederler ve uygulamaya geçerler ya da geçmezler. Mühim olan para gelsin canýmýn içi…

*******                                                                                                  KOLAY PARA KAZANMAK… Financial TÝMES’e göre kolay para kazanmak dönemi bitmiþ.  Halt etmiþ valla… Sen bi yol gel ülkemize  para kolay mý, zor mu kazanýlýyor gör… 16-30 yaþ arasý gençlerimiz bile bugün trilyoner oluyorlar… Eee 81 milyonun 81’ide trilyoner olacak deðil ya…

Mesela, bir tanesi var AVM’lerimizi bardakta mýsýr teknolojisiyle donatmýþ 16 yaþýnda  Malezya’dan bu teknolojiyi getirerek, para basmýþtý… Eee 18-30 aralýðýnda gemi sahibi olanlar, sayýsýz þirketlere sahip olanlar. Kolay para kazanmak dönemi bitmiþ deðil yani. Bizde baþlayalý daha on, on beþ yýl oldu. Bi zahmet gelin misafirimiz olun bu konuda eðitim alýn. Öyle bitti, bitecek falan bize ters düþer.

 *******                                                                                   

YENÝ BÝR ORDU… Ülkemizde. Her ne kadar bedelli falan ama siz onlarý býrakýn onlar askerden tüymek için para basýp 28 gün sözde eðitim görüp geldiler geri. Esas ordu, parasýz pulsuz  bir ordu.

ÝÞSÝZLER  ordusudur adý… Sayýlarý kayýtlý verilere göre 4.2 milyon olarak deklare edilse de siz bakmayýn bu rakama. Bu rakamý 2 ile çarpýn. 8/10 milyon aralýðýnda bir ordu… Yan gözle bakýlamayacak kadar güçlü bir ordu.

*******                                                                        

YENÝ PARTÝLER… Günlerdir kamuoyunu  meþgul eden, yeni parti kurulmasý. Davutoðlu, GÜL, BABACAN  falan felan… Her ne kadar son kullanma tarihleri geçenlerin bir araya gelmek için, birbirlerine þirin gözükerek, iktidar olabilmenin hayaliyle kameralara bir havalý bir havalý bakýyorlar ki zannedersiniz, YEÞÝLÇAM AKTÖRLERÝ…

Demokrasi gereði !  herkes parti kurabilir… Denenmiþleri denemek abesle iþtigal. Burada bir önemli nokta var. Bu hareket AKP’yi hareketlendirdi.

Bir aile düþünün, kendi içinde parçalanmýþ. Bu aileden kopanlardan bir iki tanesine süslü bir görev, süslü bir parayla  geri çevirmeyi baþardý. Aslýnda bu hareketi yapmasýna  gerek yoktu. AKP’ye gönül vermeyenler de artýk yapýlan  yanlýþlýklarýn farkýndalar. Çok fakir bir torba kömür. Bir paket una tav olanlar bu farkýndalýklý çoðunluk dýþýnda elbette… Yeni partiyle  iktidar olacaklarýný zanneden bu  denenmiþler  biþey yapabilirler mi? Yapabilirler. Ne yapabilirler AKP’nin oylarýný %20 ye indirebilirler.

AKP, bugünden tezi yok, modern dünyaya  ayak uyduracak atýlýmlarý hemen  harekete geçirebilirse bu  %20 yi % 40 kulvarýnda tutabilir…

-Tam baðýmsýz yargý.

-Ekonomi uzmanlar kuruluna devir edilmeli.

-Düþünce ve ifade gibi sosyal oluþumlarý özgür býrakmalý

-Dini, tamamen ülke yönetiminden yani siyasetten uzak tutmalý

-Eðitimi hemen hiç zaman kaybetmeden modern dünya çizgisine getirmek için somut  adým atmalý

-Devlet yönetiminde, acilen tasarrufu el ile tutulabilecek bir seviyeye getirmeli

-Dýþ iliþkilerde teraziyi iyi tartar bir teknolojiyle tartmalý, önemli ülkelerle masaya oturarak güçlü bir  dayanýþmaya girmeli.

-Meclisi etkin hale getirilmeli

-Bakanlarýn, bakanlýðýn yetki ve etkinliðini tekrar kazandýrýlmalý, Ýþin ehli olanlar bu makama getirilmeli.

Saymak la olmaz… Önümüzdeki ilk seçime kadar yukarýdaki eksikleri giderdiði takdirde %40’ý elinde tutar. Yok ben bildiðimi okurum derse, AKP  iktidardan düþer… Önünde 4 yýl var. Gerisi  kendi bilecekleri iþ… Saadet gelsinler bize baþýmýzýn üstünde yerleri var diyor ama, bizde  makam önde gelir. LÝDERLÝK  sorunu hemen baþ gösterir, ben bu oluþuma sýcak bakmýyorum…

DÝP NOT.  Defalarca bu yazdýðým bir konu var. Amerika da W.ASTORÝA  oteli. Bir iftar yemeði. Dünyanýn en pahalý iþletmesi. Ýftarý veren FETÖ BAÞI. Misafirler, Abdullah Gül ve eþi, Babacan ve eþi ve bürokrat. Bu fotoðraf o tarihlerde Hürriyet gazetesin de yayýnlanmýþtý. Not düþeyim dedim.

 *****                                                                                             

ÇÜÞ

TRT. Çarþamba akþamý caným sýkýldý, kumandayý elime aldým þöyle bi gezineyim dedim. TRT ‘ye çarptým. Çarpmaz olsaydým. Allah sizi bildiði gibi yapsýn diyecektim ama,

Rabbimin sizin gibi meczuplarla iþi olmayacaðýndan vazgeçtim. Sizi þeytan paklar.

*****************

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Kýl oldum abi

Argo jargonu

*****************

BÜYÜTEÇ

Bir emlakçý arkadaþ. Güneþ gözlüðü ile muhatap olduðunu

ve gereði gibi ilgi görmediðimi falan yazmýþtým. Ýsim yok marka yok. Kendisi teþhisi koymuþ bu benim demiþ. Bu arkadaþ çok yoðun olabilir ama bende stres içinde kiralýk ev arýyorum… Asistaný baþka kendisi baþka bilgi veriyorsa benim kabahatim ne? Neyse arayýp, telefonumu bulmuþ ve duyarlýlýk göstermiþ. Teþekkür ediyorum.

*************************

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

Adalet öyle hýzlý iþliyor ki, hýzýna yetiþilemiyor. Hrant Dink davasýnda sona gelinmiþ ve büyük abi ! ,  99,5 yýla çarptýrýlmýþ.

*****************************

 

485 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar