Uður TARIMAN
TEL TEL - 22 TEMMUZ 2019
Tarih : 2019.07.22  10:10:25

EDREMÝT   VE  TRAFÝK… Bu konuda, geçtiðimiz hafta  Trafik deðerlendirme toplantýsý yapýldý. Bu cümle aslýnda  geçtiðimiz Cuma günü Edremit yerel basýnýn haber baþlýðý idi. Haberi þöyle bir okudum ama elle tutulacak, yani somut bir çare göremedim. Her zaman ülke genelinde alýþýk olduðumuz cek-cak…

Edremit trafiðinin nasýl çözüleceðini, hemen yapýlmasý gereken unsurlarýn altýný çizerek uygulamaya konmasýný beklerken haberin içeriði beni hiç ama hiç etkilemedi. Daha bu Cuma ve Cumartesi günü Akçay ALÝ ÝLERÝ Caddesi kavþaðýnda trafik 10-15 dakika kilitlendi. Bir tek trafik memuru yok. Görmeniz de  þansýzýna baðlý. Ara sýra araç içinde oturup, elinde telefonla  foto çekmekle trafik çözülecekse vay halimize… Mesela, Ali ÝLERÝ CADDESÝNE  giriþte, indi bindi yapan minibüsler. Þen pazarýn önünde bekleme yapan minibüsler, Akçay A börek köþesinden Altýnkum istikametin giden minibüslerin bekleme yapmalarý, bu caddenin darlýðý ve çift taraflý park eden araçlar olmasýna raðmen cart-curt indi bindi yapan minibüsler trafiði aksatmýyorlar mý?

Akçay’ýn dar sokaklarýnda, bulunan Kargo firmalarýnýn araçlarý, trafiði aksatmýyorlar mý? Zincir marketlere mal getiren firma kamyonlarý trafiði aksatmýyorlar mý?

Bu köþenin yazarý, Ýstanbul’da, bidon içinde sabahtan akþama kadar el kol sallayarak trafiði çözen nice trafik memurlarýnýn çektikleri azabý görerek yaþadý. Klimalý oto  o tarihlerde yoktu. Model araç yoktu… Kimse kusura bakmasýn, bu trafik polisi teþkilatýyla bu iþ çözülemez. Sistem bozuk çünkü. Memurlarýn suçu yok. Sistem çökmüþ. Belirli yerlere yani bilinen yerlerde, denetim yapmakla, belirli yere radar aracý konmakla bir yer varýlamaz… Akçay’a önümüzdeki yýl, giriþ tamamen yasaklanacak duruma gelmiþtir. Ulusal yayýna ilan vererek “AKÇAY’A ARACINIZLA GELMEYÝN” ilaný verilmesi gibi mecburiyet hasýl olacaktýr…

Edremit merkez ise tam  felç durumu yaþamakta. Trafik sorununu çözeceðim vaadi, hiçbir zaman yerine ulaþamayacaktýr… Edremit’in bütün cadde ve sokaklarý oto park haline gelmiþtir. Edremit’in trafik sorununu çözebilecek bir yöneticinin Edremit meydanýna heykelinin dikilmesi kaçýnýlmazdýr. Hem de altýn kaplama heykel… Böyle gelmiþ böyle gider  kardeþim.

********

BALIKESÝR ÝL SAÐLIK MÜDÜRÜ, YAÐMUÞ GÜRLEMÝÞ… Ne demiþ?”  Gönül rahatlýðý  ile denize girilebilir.”

Bir takým, moralmanýmýzý güçlendirecek cümleler kurmuþ…

Akçay neden mavi bayrak alamýyor? nasýl merak etmem deðil mi ya?  Neden  su tahlil tablolarý kýyalara  konmuyor?  Yapýlan tahliller  kaç metreden alýnmaktadýr?  Edremit’te mevcut  çaylar þakýr þakýr atýk su vermekte denize. Arýtma bir damla bile gece denize  su koyuverme !! Yapmýyor mu?

Güre, hala kanalizasyona baðlanmadý. Edip aga bu sorun dururken Akçay’a þehir suyu þebekesi yapmak uðruna halka üç yýl azap çektirdi, ortada fol yok  gezen tavuk yok… Güre’de kanalizasyon olmadýðýna göre fosseptik çukuruna atýlan pislikleri toprak emip. Denize  kaçýrmýyor mu?

Çaylar naylon ve pet þiþe atýk deposu gibi, yaðmurla beraber bunlar denize kanserojen taþýmýyorlar mý?

Dilin kemiði yok…

********

DIÞ CEPHE REKLAMLARI. Ýster 5 lira olsun ister 50 bin, mülk sahibi ya da sahipleri gelir vergisi beyannamesi vermekle yükümlüdürler. Merak ediyorum bu konuda ilgili kamu kurumu bir açýklama yapabilir mi? Bu konuda ne kadar kaçak, göçek vardýr? Açýktan vergisiz para kazananlarýn sayýsý nedir?

********

NECDET ELMAS… Türkiye’nin ilk gangsteri. Aslýna bakarsanýz ben bu yakýþtýrmayý sevmiyorum. Rahmetli Necdet Elmas, Ýktisat fakültesi terk, kafasý çalýþan,  haksýzlýða, sýcak bakmayan bir insan olarak devrin yönetim tarzýna bir baþ kaldýrý olarak, tek baþýna, tek bir mermi sýkmadan SIKI YÖNETÝM  günleri içinde banka soymuþtu. Türk polis ve  jandarmasý uzun süre yakalayamadý.

Müthiþ otomobil sürücüsü olduðundan, nerede kýstýrýldýysa kaçmasýný becerdi. O tarihlerde Haydarpaþa Lisesine gidiyordum ve evimiz Baðdat caddesinde Göztepe otobüs duraðýnýn arkasýndaydý.

Necdet Elmas’ý bu köþeden çeþitli vesilelerle yazmýþlýðým var. Bugün neden yazýyorum? 4 Gün önce UÐUR DÜNDAR  köþesine almýþ. Ama eksiklik vardý… Dönemin Türkiye’sinde  TAHRÝRÝ MUHARR olarak tanýmlanan ülkenin en yaþlý  yazarý, Milliyet Gazetesi’ndeki köþesinde “Her kimsen gel gazeteme, þerefimle temin ederim ihbar etmeyeceðim, çayýmý iç, alnýndan öpüp uðurlayacaðým” diye yazmýþtý. Bunu yazmasýna sebepte, sýký yönetim döneminde Türk polisini, Türk jandarmasýný peþine takýp yakalanmamasýydý. Kimilerine göre yakalandý diye yazýldý ama  yakalattý diyenler çoðunluktaydý. Baþkaldýrýnýn sonu müebbet, sonra genel af, sonra Beþiktaþ’ta büfecilik ve kazandýðýný ihtiyaç sahiplerini daðýtýþý…

Bugün bakýyorsunuz, tosuncuk gibileri býrakýn ihtiyaç sahiplerine  yardýmý,  ne idüðü belirsiz kadýnlara halvet parasý daðýtmaktalar…

********

ENGELLÝ… Görme engelli, yürüme engelli, konuþma engelli felan falan diye adlandýrýlan can dostlarýmýz var. Bunlarýn her biri engellerine raðmen hem kendilerine, hem etraflarýna faydalarý dokunmakta… Esas tehlike, kendilerini kültürlü zanneden. Bunlar yürürler ama düþünemezler, görürler ama görmemezlikten gelirler, yazar çizerler ama, sadece kendi isimlerini yazarlar. Ülkenin baþýna bela olan  bu düþünme engellilerdir… Ülkenin baþýna ne geliyorsa bunlardan gelmektedir. Bunlarla tokalaþmak bil caiz deðildir…

 

********

MR, TOMO, RONTGEN, HOLTER… Nedir bunlar?  Yenir mi içilir mi ? Elbet hem yenir, hem içilir… Ýstesen de istemesen de kullanmaya mecbursun. Hastanenin hangisine gidersen git, bunlarý  güzel bir menü olarak önüne koyarlar, ister ye ister yeme… Devlet “benim halkým, benim  canlarým ,benim bir tanelerim” falan diyor ya inanmayýn… Baþlýktaki menüleri  yemeye mecbursun. Devlet hastanelerinde de, özel hastanelerde de durum aynýdýr… Devlet te bile günah almayayým ama, “adýn ne, neyin var?” “ karným aðrýyor.”  Yaz kýzým  MR’ý çekile. Bu cihazlar  kiralýk cihazlardýr. O kadar raðbet var ki !! Bir MR  çekimi için 19 gün sonraya hatta sabaha karþý bir saate randevu verebiliyorlar. Müþteri o kadar çok yani. Ya bu deveyi güdeceksin, ya Tahtakale’ye gideceksin. Bakmayýn siz “benim can vatandaþým falan dediklerine… Hastane deðil  her biri darphane!

********

ÝSTAKOZ VE BÝR ÝSTÝFA. Fransa Çevre bakaný, verdiði ziyafetlerde  pahalý þarap ve ýstakozlar ikram etmiþ ve faturasýný devlete ödetmiþ. Meydana çýkýnca hemen istifa etti. Bu mösyöyü alnýndan öpmek gerekir. Bizde  tuvalet kaðýdý, yeme içme, adýný bilmediðimiz yemekler yeniyor, faturasýný biz ödüyoruz ama istifa felan eden yok. Tam tersine ödül bilem veriyoruz…

********

TABUT VE MEZARIMIZ… Kim okur kim falan felan eder… Hani derler ya portakal sandýðý. Bizim tabutlarýmýz iþte bu sandýklarýn artýklarýndan. Ýki tahta arasýnda beyaz teneþir gözükür… Zihniyetimiz nedir ?

Þudur;

Yahu 10 dakika sonra nasýl olsa açýp içindekini çukura atacaðýz… Eee bu çukurlarýn bulunduðu yere kimi mezarlýk der, kimi kabristan… Ýstanbul Zincirlikuyu Mezarlýðý hariç, bütün mezarlýklarýmýz Allah’a emanet diyeceðim ama rabbim ne yapsýn? Her kuluna akýl fikir ihsan eylemiþ. Mezarlýklarýmýzýn kapýlarý bacalarý yoktur, þarapçý, hapçý kaçak köçeklerin mekaný halindedir. Kimi mezarlýklar hayvan otlak yeri haline gelmiþtir…

Hristiyan mezarlýklarýna öyle elinizi kolunuzu sallayarak giremezsiniz? Demir kapý kapalýdýr. Týklarsýn göz açýlýr,  nazikçe kime geldiniz der? Sanki yaþayan birisini ziyaret etmiþ gibi. Kaydý kuydu vardýr, bakar ve buyurun der… Ýstanbul’da Dinsizler mezarlýðý vardýr. Kurtuluþta, çiçek bahçesi zannedersiniz… Bu konuyu kaçtýr yazýyorum. Salla baþýný, al maaþýný diyenler sanki o mezarlýkta yatmayacaklar?

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“30 Aðustos, halkýn genelini ilgilendiren bayram deðildir”

By: BURSA BELEDÝYE BAÞKANI

Bizden  not:  AKP’nin hýzla düþüþünün en büyük birkaç nedeninin sebebi bu. Kafada olanlarý ayýklayamamasý. Kendi düþen aðlamaz.

………………………………

ÇÜÞ

Robot..b Dünyanýn yeni trendi… Yahu bu yeni dünya ülkeleri valla aptallar be… Ulan gelin görün  biz topyekün ROBOT  nasýl olduk görün

…………………………………………

BÜYÜTEÇ

PARKOMAT… Akçay’da, Edremit’ te va… Ama ha va..ha yok..

………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

En akýllý halk, aptal görünmesini bilen halktýr.

O.U.T.

 

482 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar