Uður TARIMAN
14 Eylül 2019 Tel Tel
Tarih : 2019.09.15  09:46:55

BIRAKTIÐIM YERDE OTLUYOR FALAN DÝYE  YAZIYORUM YA!!.. Yani yanlýþ anlaþýlmasýn ata sözü gibi bir  cümledir bu halk arasýnda pek yaygýndýr. Bugün sizlere teee 2010 yýlýnýn TEL-TEL’inden sesleneceðim… Ne deðiþmiþ görelim babýnda…

31 ARALIK CUMA 2010… ”KÖRFEZ DENÝZÝ” baþlýklý yazýmdan bir iki cümle…

“Belediyelerimizin kaçý  Edremit  körfezinin denizi için bir þeyler yaptýlar? Kaç belediye deniz sporlarý için bir þeyler yaptýlar?  Kaç belde belediye bakaný kendi belde sahilinden denize girdi? Deniz insanlara açýk olmasý gerekirken, birileri tarafýndan iþgal edilirken hangi beledi yönetimi þiþþþt dur efendi? Dedi. Konunu özeti bu. Bugün 2019 deðiþen ne var?

30 ARALIK 2010… PARKAMATÝK BAÞLIYOR. Baþladý yarýsý bitti...  Eee bi de tamamý bitse… O tarihte yararlý olacaðýný ummuþum ama umudum boþa gitti… Arap saçý gibi bir uygulama. Türkiye’nin bir çok yerinde mahkeme kararýyla iptal oldu. Edremit’te de SAKA  yönetimi döneminde bir takým yerlerde iptal kararý alýndý. Neden alt yapýsý hazýr deðildi yani uygulamadý ki çarpýklýklar…

30 ARALIK  2010 da yani ayný gün, ”Öðrenci burslarýna 40 lira zam yapýldý… Çocuklar havaya uçtu...

27 ARALIK 2010… Seçim ekonomisi. Bu baþlýk altýnda, “Erdoðan bu ekonomiyi  ortadan kaldýrdýk” diyor. Oturmuþ sistemi kurgulayan AKP  yönetimi yeni bir ekonomi sistemi mi oluþturdu? Kamyonlar dolusu buzdolabý, çamaþýr makinesi yerine bunlarýn deðerinde zarf içinde ÇEK MÝ daðýtacak? AKP bu seçim ekonomisi sayesinde ayakta duruyorken bu mamadan nasýl vazgeçer?  Eee bugünkü taktik baþka ama eskisi yine alttan alta yürümekte.

27 ARALIK 2010 YANÝ AYNI GÜN… “Ankara’dan makam uçaðýna binip, okyanus ötesine ya da Avrupa’ya giderken bizim Çankaya ve onun yardýmcýlarý  o ülkelerde konuþtuklarý liderlere “Türkiye demokratik  bir ülkedir. Düþünce ve ifade  din, ve tabii ki vicdan özgürlüðümüz sýnýrsýzdýr” diye yüksek sesten atýp tutmuyorlar mý? “ Eee bugün 2019 yýlý… Hala ifade özgürlüðü demokrasiden  oluþan yeni bir ADALET REFORMUNU neden kaleme alýyoruz ki?

24 ARALIK 2010… DEREBEYLÝK… Bu idare tarzýnda  doðrudan yargýlanmalarý da imkansýzdýr. Kiminin yargýlanmasýna Valilik izin verir. KÝMÝNÝN YARGILANMASI NEREDE ÝSE ÝMKANSIZDIR Dokunulmazlýk vardýr. Kafa yapýsýnýn feodalizmi… Yýl 2019… Deðiþen bir þey var mý?

22 ARALIK 2010… BAÞI ÖRTÜLÜ ZÝHNÝ AÇIK. Bu baþlýk altýnda; Altý Kaval üstü þiþhane  misali. Baþý örtülü kimsenin  ne kýçý orta yerde, ne memesi  füze gibi fýþkýrmýyordu. Yani baþlarý örtülü ama zihinleri açýktý. Siyasi  malzeme yapýlan günümüz baþý  örtülülük aslýnda bir günah aracý olarak kullanýlmakta.

2019 bu türban kýyafeti iyiden zývanadan çýktý. 68 kuþaðý olarak geriye dönüp baktýðýmda, Anneannem, babaannem, halalarýmýn baþlarý örtülüydü… Ama biz bir zaman siyaset malzeme olmayan bir örtünme. Her þeyde   mok çýkarmakta lideriz. Üzülmemek elde deðil.

22 Aralýk  2010 .MARX’I HORTLATMAK… Bu baþlýk altýnda yazdýðým yazý uzun. Kýsaca fakir, zengin orta direkten falan söz ettikten sonra HAYYAM’ýn bir dörtlüðüyle bitirmiþ yazýmý.

Dünya yýldýramazsýn beni ne yapsan

Ölümden de korkmam, er geç ölür insan

Ölmemek elimizde deðil ki bizim

Ýyi yaþamak beni tek korkutan…

16 ARALIK 2010… TENAKUZUN TÜRKÇESÝNÝ YAZMAYA GEREK VAR MI? Baþlýklý yazýmda; Baþbakan Erdoðan 2008 yýlýnda “bazý vatandaþlarýmýzýn sözüm ona kutlama yaptýðýný sanarak, silaha sarýlmasý büyük talihsizliktir. Kabul edilemez” demiþti. Yýl 2010, 18 yaþýndaki çocuða silah ruhsatý verilmesi için yasa yapýlmasýna göz yumuyor” Sivil ORDUMU kurulacak ne yapýlmak isteniyor” diye yazmýþým… Yýl 20119   Ruhsatlý silah sahibi olanlarýn 200 adet olan mermi haklarý  1000 adete çýkarýldý… Ýnternetten eve teslim her türlü silah satýþý kredi kartý dahil satýlmaktý. Her gün  ulusallarýn 3 nolu sayfalarý  cinayet haberleriyle dolu. Bugün Cumhurbaþkaný olan Erdoðan bu konuda bir geri adým atmýyor. Ýçiþleri  Bakan bey hiçbir açýklama yapmýyor yapamýyor… Türkiye sivil silahlanmada dünya liderliðine oynuyor. Durum vahim…

14 ARALIK 2010 … Naylon poþet… Dikili Belediyesi,  Engellilere kese kaðýdý yaptýrýp esnafa satýyormuþ. Yani bir taþla iki kuþ. Hem engellilere gelir saðlýyor hem  kanserojenle mücadele ediyor. Bizde mi? ne sen sor, ne ben söyleyem. Yýl 2019  naylon poþet market zincirlerine ücretli poþet satma þartý getirildi ama balon gibi söndü. Ortalýk naylon poþetten geçilmiyor. Ne köy olur ne kasaba.

26 KASIM 2010 TOP ATAN KAVUNU GÝBÝ ÝNSAN TAÞIMAK. Bugün 2019  deðiþen bir þey sadece ara ara kavun yerine karpuz taþýnýyor. Pat pat arkasýn römork takýyorlar. Bu pat patlarýn  ana yollara çýkmasý bile yasak. 2019  ÇAÐ ATLAYAN TÜRKÝYE’DE DEÐÝÞEN BÝR ÞEY YOK. Bu yazýmý bir de TEMEL FIKRASIYLA SÜSLEMÝÞÝM.

Temel cinayetten yargýlanýyor “suçsuzum” diyor. Hakim

-Ýyi ama bu cinayeti iþlerken seni görenler var, ona ne diyeceksin

-Ula valla  görmeyen  de bir sürü insan var…

04  KASIM  2010… Sabah gazetesinin çizeri Kýlýçdaroðlu’nu  DANSÖZ OLARAK çizmiþ. (bu çizerin karýsý AKP vekili)… Yýl 2019  CHP’li bir vekilin  eþi ya da kocasý  çizer olsa ve Erdoðan’ý dansöz olarak çizse cezasý ne olur? Mesela MUSA  KART  kay yýl cezaevinde yattý…

29 EKÝM 2010… AKÇAY KORDON… Kordon gibi kordon yapmak için muhasebeci olmaya gerek. Doktor olmaya gerek yok. Kazma kürekçi olmaya da gerek yok. Üç kuruþ ayýrýr bu iþi bilen bir profesyonele verirsin bir iki proje istersin içinden beðendiðini hayata geçirirsin... Yýl 2019 Bugün Kordonun halini gören Bir Büyükþehir Belediye Baþkaný marifetiyle ne kadar övünse azdýr. Gördü mü bilemem… Ben 25 yýldýr Akçay’da yaþýyorum ama KORDONA adým atmýyorum...

18 EKÝM 2010... joost Lagendijk, ZAMAN’DA YAZMAYA baþlýyor. Cumhuriyette yazacak deðil ya. Neydi bu adamýn görevi? Türkiye “AB KARMA PARLEMENTOSU EÞ BAÞKANI”. Eyy cemaat nassul bilüsüz bu yaþayan meftayý?

Eyi bilürük eyi. Türkiye’de türban takýlmasýndan yanayým demüþtü.

Sonra

Ordu hükümetin her isteðini yerine getürleli demüþtü.

Eee sonra

ROJ   TVye çýkýp, Büyükanýt paþa þöyle beyledür demüþtü.

Eee   hadi söyle baþka

Türk lokumuyla evlendü… Yakýnda MÜSLÜ  adunu alacak

Eee sonra

EYÝ BÜLÜRÜK EYÝ…

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“BERLÝN’DE KAPI AÇILIRSA PANÝÐÝ BAÞLADI”

By. Hürriyet Gazetesi haberi

Bizden not. Aha sapý aha kapý derler bizde

…………………………………

ÇÜÞ

Bülent bey artýk bir kenara oturmalý. Devlet böyle yanýt vermiþ ARINÇ’a. Bilme aralarýnda kaç yaþ var ama Devlet bey daha bir çökük. Önce onun bir kenara çekilmesi gerekmiyor mu?

…………………………………………..

BÜYÜTEÇ

Edremit ve mahallelerinde hiçbir yararý olmayan kapalý durak

var mý yok mu? Ben birkaç tane biliyorum. Boþa verilen para. Ne uðrayan var, ne sýðýnan…

…………………………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Ýnsan yavrusu iyi olarak doðar. Onu kötü yapan toplumdur.

UNAMUNO

 

233 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar