Uður TARIMAN
TEL TEL 18 EYLÜL 2019
Tarih : 2019.09.18  09:44:44

MANDA YUVA YAPMIÞ SÖÐÜT DALINA… Bugünkü sloganýmýz bu…

EVET  MANDA YUVA YAPMIÞ SÖÐÜT DALINA türküsüyle devam edelim. Hürriyekt gazetesinin sür manþetinde “HAVADA ÞOV BAÞLIYOR” idi… Geçti borun pazarý deðiller þovu PUTÝN  iki gün önce Ýstanbul semalarýnda, SU  savaþ uçaðý ile yaptý bile… Manda söðüt dalýna çýkarsa, SU’da F-35’in tepesine biner kardeþim.

MANDA YUVA YAPMIÞ SÖÐÜT DALINA. Çok üþümüþ þaka gibi bu türkümüz. Kýzým sana söylüyorum, gelinim sen anla misalidir birazcýk. Neyse.

Pazartesi akþamý, FOX TV ana haber bülteninde, DÜZCE DEVLET HASTANESÝNDE ANJÝYO  yapýlmadýðýnda kalp krizinden ölümler çoðalmýþ. Eee  kardeþim biz 10 yýldýr bir yerimizi yýrtýyoruz, Anjiyo ünitesi neden kurulmuyor diye… Ali Aydýnlýoðlu “araþtýrdým, bu ünitenin kurulmasý için tavan yüksekliði, eni boyu standartlara uygun olmasý gerekiyormuþ. Edremit Devlet hastanesinde böyle bir imkan yok dendi” diye geçiþtirdi… Ben Edremit Körfez hastanesinde Anjiyo oldum ama öyle denilen bir ölçü standardýna rastlamadým. Yersen demek isteyip, baþýndan savdý yani… Hala da yok. Düzce’de en yakýn anjiyo yapýlan hastane 45 km. uzaklýktaymýþ. Biz Balýkesir’e 100, ÝZMÝR’e  210 km. uzaklýktayýz… Ha diyorsanýz ki Özel’iniz var,  öyleyse bastýr paramýzý özele gidelim. Manda yuva yapmýþ, nereye? Ýki ay önce yenisinin yapýlacaðý Edremit’teki hastane arazisi önünde fiyakalý poz verenler, o poz verdikleri yere “buraya çöp ve moloz atýlmasý yasaktýr” levhasý koydular. Dün oradan geçtim EDREMÝT  ÇÖPLÜÐÜNE DÖNMÜÞ… Eee manda yuva yaparsa söðüt dalýna bizde hastane yaparýz çöplüðe.

MANDA YUVA YAPMIÞ SÖÐÜT DALINA, BBB’NÝN KÖRFEZ  BÖLGE  KOORDÝNATÖRLÜÐÜNE Kazým Arslan getirilmiþ… BBB olduðundan bugüne deðin  kaç sorunu bu köþeden gerek eleþtiri gerek hizmete davet babýnda  ama kimseden týk  çýkmadý. UÐUR, KAFAOÐLU  ve þimdilerde YÜCEL… Bunlarýn hepsi basýn danýþmaný kullandýlar. Kullanmaktalar. Yahu mübareklerin hiç biri gazete okumuyor mu?  Hatta, çizmeyi aþarak dayanamadým “beni adam yerine koymayaný ben niye adam yerine koyayým” diye de açýk ve net þekilde yazdým. YAZMAYA mecbur býraktýlar. 150 bin nüfuslu Edremit’te imtiyazlý gazeteler yayýnlanmakta, Dergiler çýkmakta. Körfezi gözden çýkarttýðýnýz için Edremit’te nal topladýnýz. Böyle giderse çoook nal toplarsýnýz. Hala bir Ýlçe Baþkaný seçemeyen iktidar partisinin BBB’sinden hizmet beklemek, Söðüt dalýna yuva yapan manda misali gülünç olur.

MANDA YUVA YAPMIÞ SÖÐÜT DALINA… Akçay’ýn ÝKÝZ ÇAY MAHALLESÝ. Bu mahallede 100’e yakýn blok apartmanlar, siteler var. Bir tek  DURAK  yok… Bizzat  BBB’nin Edremit temsilciliðine gidip sorunu anlattým. Benden dilekçe istendi oracýkta yazdým… TIK  yok… Yahu bir tek durak koyacak mecaliniz yoksa ne iþiniz var BBB’nin tepesinde.

MANDA YUVA YAPMIÞ SÖÐÜT DALINA… Karýsýný oklavayla döven adama 8 yýl ceza verilmiþ. Karýsýný delik deþik edip, can çekiþmesini seyreden öküze, denetimli kontrolle serbest býrakýldý. Marda yuva yapmýþ hukukun üstüne…

MANDA YUVA YAPMIS SÖÐÜT DALINA… Pazarlama ve satýþ tanýmý ülkemizde ayný kulvarda  kullanýlýr. Üç tekerlekli seyyar satýcýlar  bilmem ne pazarlama  YAZAR ARABASININ YANLARINA.

PUTÝN  bu  iki ayrý seksiyonun  Pazarlama  bölümünü çok iyi kullanan bir lider. S-400  ve sonra SU savaþ uçaðýnýn dýþ Pazar oluþmasýný fevkalade yönetmekte… Erdoðan’ýn son Rusya seyahatinde havacýlýk fuarýnda aðýrladý ve orada su savaþ uçaðýný Erdoðan’a gösterdi. Yani ilk adýmý attý.3 gün öncede  Türkiye’de TEKNOFEST fuarý öncesi ÝSTANBUL SEMALARINDA DEMO yaptýrdý…Yakýnda imza da attýrýr. Ýki gün önce Ankara’ya zirveye gelen PUTÝN  burada  özel makam otosunu getirdi ve Çankaya’ya onunla geldi. Erdoðan’a çaktýrmadan DEMO yaptý. Belki ALMANYA  ile el sýkýþmadýysak çok pahalý olan Alman makam aracýndan vaz geçip PUTÝN’in makam aracýndan alabiliriz…PUTÝN Pazar oluþturur, topu satýcýlarýna býrakýr onlar da imzayý attýrýrlar. Dünyada alýþ veriþ böyle olur. Yani pazarlama ayrý seksiyon, satýþ ayrý seksiyondur. Manda yuva yapmýþ,  özentinin üzerine.

MANDA YUVA YAPMIÞ SÖÐÜT DALINA… Bir atasözümüz vardýr..”ortak çeþmeden su içme “ diye..KOVBOY TRUMP  ile sözde  müttefiki bir ortakýðýmýz var..Var ama  ne kadar kazýk varsa bize þettiriyor kovboy….Kazýk üzerine kazýk..Ve biz hala müttefik falan hikayesindeyiz.Biz bu kovboylar için KOREDE BÝNLERCE  subay   ve askerimi þehit verdik..Yarandýkmý? Eee Manda yuva yaparsa söüt dalýna Kovsoy da elbette kazýk üstünre kazýk atar…

MANDA YUVA YAPMIÞ SÖÐÜT DALINA…..Serpme KAHVALTI..Bir iki haftadýr  ülke basýnýnda  konu edildi,edilmekte.Bazý köþe yazarlarý da köþelerinde serpiþtirdiler..Ben bu konuya üç ,beþ kez yazmýþtým..Hatta bir  restaurat sahibi dostum “  Aman ha benden duyduðunu söyleme, ailece serpme kahvaltý yemeye gittiðinizde el sürmediðiniz tabak varsa onlarý darmadaðýn edip býrakýn,sizden sonra bir baþkasýna da veriliyor” demiþti..Aslýna bakarsanýz bu gözü aç olarak görülen bizlere “ gözün doysun” denilmek isteniyor… Üç kiþi olduðunuzu var sayalým, 30 papelden 90 papel eder.90 papelle evinizde padiþah kahvaltýsý yaparsýnýz..Eee kimelerimiz  lüküs otolyarýný neredeyse masanýn dibine kadar sokup hava atmayý da pek severler.Bunlara  acýmak deðildir amacým..

Manda yuva yapmýþ,  serpme samanlýk yýðýnýna…

MANDA  YUVA YAPMIÞ  Nereye?  Sosyal medyada da iki gündür yazýlýp çizilen bir  konu dikkatimi çekti. Belediyemizde Baþkan yardýmcýlarý birbirlerine giriþmiþler (doðruysa)  Manda yuva yapmýþ adam olacak çocuðun  bilmem nesine…

MANDA YUVA YAPMIÞ…  16 Eylül  Pazartesi günü Sözcü gazetesine iki kocaman fotolu bir haber. Haberin baþlýðý “þehir ortasýnda kovboyculuk” ÝKÝ GRUP  birbirlerine sýkarken kamera görüntüsünden alýnmýþ foto… Yýl 2019  ve BÝZ  kovboyculuk oynuyoruz. Bizim köyde ne ÞERÝF var, ne ÞERÝF yardýmcýsý. SIK SIKABÝLDÝÐÝN KADAR….Ülkemizde bu adalet mekanizmasý olduðu sürece atýþ serbest… Bu sahnelerden haberdar olana bizim  çatapat gibi birbirlerine sýkan senaryolu dizi  yapýmcýlarý bedava bir yapýmý kaçýrmýþlar… Söyler misiniz bana  10 diziden kaçýnda  SÝLAH yok? Manda yuva yapmýþ namlunun ucuna !!

                                                    …….

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER.

“Almanya’dan süper 9 kat zýrhlý makam otosu alýyoruz”

By: Ajanslar

Bizden not. Çareyi  bulduk. Nazýmýz paramýza geçer, kimi yanýmýza çekmek istiyorsak oradan bi þeyler alýp iþi bitiriyoruz…

…………………………………

ÇÜÞ

Tezgahtan istediðin biçimde býçak satýn alabilirsin. Amma velakin bu býçakla bir aramaya rastlarsan ayvayý yemiþindir. Karakolda ayna var þarkýsýný söylersin. Benden söylemesi

……………………………………..

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi PARK VE bahçeler Müdürlüðü’nün ekipleri

fýrtýna gibi. Nazar deðmesin.

………………………………

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Düþüneni yok etmek, kendi topuðuna sýkmaktýr

O.U.T

…………………………………………..

ERKEN SEÇÝM VAA MI YOK MU? Elma dersem çýk, armut dersem çýkma… Devlet bey yok diyor. Tuzu kuru… Cumhur ittifakýnýn büyüðü ne sýkýntýlar içinde umurunda deðil… Fotokopi  gibi aynýsýný elini kolunu sallayarak  bilinenleri konuþuyor. Saadet ile görüþmeler sürmekte. Oysa AKP’nin en iyi yapacaðý þey ülkenin selamet için  CHP’ye dirsek temasýnda olmasýdýr. Kanlý býçaklý  gibi sözler abesle iþtigal, Devlet beyle daha mürekkebi kurumamýþ sözler raflardayken þimdi nasýl kanka oldularsa CHP ile neden olunmasýn…

Kabine deðiþikliði yapýlmasý da gündemde. Bazýlarýna göre SOYLU  masasýný koruyacakmýþ. Sayýn Soylu elini cebine sokup þöyle korumasýz, makam otosuz halkýn arasýnda bi yol dolaþsa, kendisini ilgilendiren kaç yüz sorunu þahit olacaktýr… En kritik bakanlýk Ýçiþleri Bakanlýðýdýr, NOKTA.

Konu içiþleri Bakanlýðýndan açýlmýþken… Emniyet müdürleri ve Kaymakamlarýn  tayin aylarý ne zaman?  Hoþ, istenildiði zaman kaydýrmalar yapýlýyor. Statü falan hak getire ama yani…

………………………………………………

BB… Brigite BARDOT  gibi… BB… Bu  nereye çýkan bir tanýmdýr. Ýllaki üç  BBB mi olacak? Aslýnda BÜYÜK Þehir Belediyesi tabelasý böyledir. Yani  B.Þ.B olmasý daha etik deðil mi?

……………………………………………

 

 

243 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar