Uður TARIMAN
Tel-Tel 21 Eylül 2019
Tarih : 2019.09.22  10:34:02

BUGÜN CUMARTESÝ AMA, ÞAMATA TAKILMAYACAÐIM. SÝZÝ TEE 2006’YA GÖTÜRECEÐÝM. HEM DE TEL-TEL OLARAK…

Dedikten sonra yani 2019- 2006= 13 yýl öncesine… Buyurun efem sizi þöyle alayým…

29  Haziran 2006 Perþembe günü yayýnlanan TEL-TEL de.

“AÇ MISIN TOK MUSUN? Komþun açken sen tok yatma”. Bu cümleyi  ÝLAHÝYATÇI  geçinen ve de bir zamanlar SAKAL  ile Erbakan’ýn hizmetkarlýðýný yapan UNAKITAN (bugün rahmetli)  nasýl rahat uyuyor. (bugün topraðýn altýnda ) Açlýk sýnýrý, 558 YTL. Emekli SSK’lý 495 YTL. Bað-Kur emeklisi 363 YTL.  Ýsraf dinimizde haramken, faiz haram deyip kar payý safsatasýyla göbek þiþirenlere kucak açarken UNAKITAN  nasýl rahat uyuyor?

Nerede Ýslam’ýn sosyal yönü?

Nerede ALLAH KORKUSU?

Müslümanlýk taslayarak  iktidar olanlar sahtecilik yapýyor yapmaya devam ediyorlar.

Halkýn nefes alacaðý  parklara cami yapma inadýyla dini  ve Allah’ý kullanarak aldatma yolunda yürüme yarýþýndalar…

Bugün 2109 yýlýnýn son çeyreðinde AKP’den istifa eden,  AKP’li eski vekil Cuma  ÝÇTEN, partisinden istifa etti ve þu cümleyi kurdu “EVE EKMEK GÖTÜREMEDÝÐÝ ÝÇÝN ÝNTÝHAR EDENLERÝN AÝLESÝNÝN AKP’LÝLERE ETTÝÐÝ AHI ALAMAM”

                                       *******

AYVALIK BELEDÝYE BAÞKANI ARAZÝ SATIÞLARINI DURDURDU. Baþkan  AHMET TÜFEKÇÝ... Ayný gün yazdýðým yazý. Yani bu yazýda 13 yýllýk. Bugün iktidar arazi satýþý konusunda yarýþ atý gibi maþallah…

                                      ********

26 HAZÝRAN 2006 PAZARTESÝ. YILLARDIR BIKMADIM BU KONUYU YAZMAKTAN. Deniz sporu olmayan ve koca bir körfezin dibinde yaþayan bizler DENÝZ SPORLARINA HASRETÝZ. Yýl  2019 ve ben ayný konuyu hayla yazmaktayým. 2006 yýlýnda býkmadým yazmaktan diye baþlamýþýmý yazýma. Yani o günün evveliyatý da var. Bugün SPORDAN SORUMLU BELEDÝYE BAÞKAN YARDIMCISI VAR. Gazete okumuyor olmalý. Benim için varlýðýyla yokluðu bir  Belediye Baþkan Yardýmcýsý.

                                                      ********

TAMÝNCE. Fetö dosyasý tekrar raftan indirilmek üzere olan bir iþadamý. Tee 2006 yýlýnda bir yazý yazmýþým... 7 YILDIZLI  RÝXOS HOTEL PREMÝUM’un sahibi. O tarihte aðlaþmýþ “sezonun 5/6 ay olmasý bizi zor durumda býrakýyor” Ya bizim buradaki tesis sahipleri ne yapsýn sezonumuz 45 güncük.

Adam 7 yýldýzlý tesisin sahibi doymamýþ, ama biz ona yaný devletlümüz FETÖ’cülükten yargý dosyasýný rafa kaldýrmýþýz. Yýllar sonra raftan indiriyor. Sen karar verene kadar o açýkgöz ya tüyerse… Devlere dolusu parasý var.  Paþalar gibi gider yaþar. Geç kalan adalet, eyi adalettir eyi… Yýl 2019  tozlu dosya raftan inecekmiþ!

                                      ********

21 HAZÝRAN 2006… Halký kucaklamak,  onunla içli dýþlý olmak her baba yiðidin harcý deðildir. Halka çýkmak için çýrpýnan tam anlamýyla liderdir. Halký karýnca gibi görmek ise kompleksin ta kendisidir.

Bugün 2019  halký  %’delemek  yukarýdaki tanýmla baðdaþmaz…

                                                        *******

20  HAZÝRAN 2006... Hortum, soygun, çalýp çýrpma gen yoluyla mý yoksa bulaþýcý mý  zýplýyor? Kuduz gibi karantinaya alýnmadýðýmýza göre  önlem almaya gerek duyulmuyor. Ýster gen olsun, ister  bulaþýcý. Yeter ki götür malý… Yýl 2019  ayaðýnda Eminönü pazarýndan aldýðý çarýkla  yere basanlar bugün ÝTALYAN, FRANSIZ  marka ayakkabý giyiyorlar…

********

17  HAZÝRAN 2006… ZAFER ÇAÐLAYAN o tarihte Ankara sanayi Odasý Baþkanýymýþ. Ve  o tarihte bakýn ne demiþ?  “GERÇEK SANAYÝCÝNÝN YATI KATI OLMAZ”  Yýl 2019... Bu cümleyi yine kurabilir mi acaba? Yahu elimden tutan olsa da þu TEL-TEL’Ý kitaplaþtýrsam…

                                                                       ****

15 HAZÝRAN 2006… Soygun baþlýklý yazýmda “Devlet soyguna dur diyemiyor. Hayali þirket kurarak 1400 kiþiyi sahte belgelerle emekli  eden çete ortaya çýkarýlmýþ. Konya’da resmi dairelere kömür ve hizmet alýmýyla ilgili rüþvet olayý…

Eee ayaðýnda donu olmayanlar, üç/beþ ay sonra MERSO’ya  nasýl binecek deðil mi ya? Yýl 2019 kimlerin, yatlarý, katlarý var, geçmiþte neleri vardý deðil mi ya?

                                   ********

9 Haziran 2006… Edremit Devlet Hastanesi. Kaç aydýr yazýyorum. Açýlýþ tarihi veren çok, hani nerede? Kanalizasyonu yok dedik. Yolu yordamý yok dedik, jeneratörü yok dedik. Kamu-Sen Baþkaný zehir zemberek açýklama yaptý. Cevap veren yok. YURDAKUL, “1.NCÝ DEPREM KUÞAÐI ÜZERÝNDE OLUDUÐUNU bile söyledi. Biz de biliyorduk, infial falan diye… Hatta temel inþaatý  hatalý diye biz yazdýk. YIL 2019   yenisini yapacaðýmdan eskisinin hükmü yoktur diyebilen bile yok. Yenisinin neredeyse hayali açýlýþýný yapacak  þekilde  iki ay önce arazi önünde poz verenlerden tarih veren oldu mu? Duydunuz mu?   Ýl olacakmýþýz… Önce ÝLÇE OL DA sonrasýný düþünürüz.

                                                  ********

6 HAZÝRAN  2006… REKOR MUAYENE. Burhaniye Devlet Hastanesi bir rekora imza attý.

Komple kan tahlili

Ýdrar tahlili

EKG

Ultrason

Röntgen Toplam 35 dakika… Var mý eksilten… Bugün böyle bir rekoru kýrmak elbette imkansýz. Ama o günkü nüfusla bile bu iþlemleri 35 dakikada yapmak gerçekten rekor. Bugün 2019   Edremit Devlet Hastanesinde muayene olmak için 10/15 gün önceden randevu almak zorundayýz .10/15 GÜN ÝÇÝNDE MEFTA OLMAZSAK TABÝÝ KÝ !!

  ********

26  MAYIS 2006… HAMDÝ BAÞKAN AÐIR HASTA. Körfezin renkli siyasilerinden olan Zeytinli Belediye Baþkaný Hamdi Türe, aðýr hasta. Kaç gündür yazýyorum kapasýný çalan var mý diye? Eee bugün bana yarýn sana… Bugün 2019 Ahmet  ÖNER’e bir teþekkürü bile çok gören siyasiler bugün onun Edremit’e kazandýrdýðý asfalt plentini kullanýyorlar. Kapýsýný çalan var mý? Nankörlük, kanýmýza iþlemiþ. Bugün çok sevdiðim HAMDÝ Baþkanýn adýný taþýyan caddeye taþýndým. Her gün rahmet okuyorum…

                                    ********

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Adaletin küçüldüðü ülkelerde, büyük olan artýk suçlulardýr. Anonim (22 Mayýs 2006 TEL-TEL de)

 

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“ Bakanýn uçamaz dediði  yangýn uçaðý þov yaptý”

By. GAZETELER

Bizden not. Hep  Bakanlar þov yapacak deðiller ya

 

ÇÜÞ

Ýþsizlik ruh saðlýðýný bozuyor. Týp otoriteleri böyle diyor.

O halde çare ortaya çýktý…

 

BÜYÜTEÇ

BBB. Edremit temsilcisi kimdir? Veya var mýdýr diye sormak daha oturaklý olur. Koca lüks bir ofis yapýldý ama tam sorumlu bir  yönetici yok.

…………………………………………

2006 yýlýndan ufak bir kýrýntý. Kapýkule gümrük kapýsýnda rüþvetin paylaþýmý 45 dakika sürüyormuþ. Rüþvet tarihle beraber girmiþ insanlýðý tarihle çýkar… Tatlý tatlý yemenin acý acý neyi olur. Haram paranýn girdiði evden ne doktor eksik olur, ne ÝMAM.

………………………………….

 

 

 

286 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar