Uður TARIMAN
TEL TEL - 26 Eylül 2019 Perþembe
Tarih : 2019.09.26  10:02:54

EDREMÝT’TE TEFECÝ OPERASYONU… Tefe, mefe alan razý veren razý… Yakalanmýþlar… Cezasý ne? Bunlar gayri resmi olarak faizle borç para veren, yýllardýr ülkemizde faaliyet gösteren  illegal bir sektör!

Mesela son model tefeci  TOMBALAK  vardý. Paralarý cukkaladý ve  naþladý. Bu tombalak bunu tek baþýna yapmadý. Yapamaz. O bir maþaydý. Ortaklarý var… Hem de sýký ortaklar ! Þu anda legal olarak hiçbir ceza almadý hiç birisi… Daha niceleri var. Kumar yasak deniyor, kumarýn kralý gözler önünde oynanýyor… Kulüp, mulüp adý altýnda, al papazý ver kozu… Tefeciliðin bir de legal olanlarý var. Bankacýlýk sektörü yasal birer tefeci deðiller midir?  Banker furyasýnda, gazetelere her gün çarþaf çarþaf banker ilanlarý vardý. Bunlarýn yasal belgeleri var mýydý? Hayýr devletin gözü önünde dans ediyorlardý. Ne zaman batmalar baþladý o zaman, devlet uyan babaya geldi.

Yalan dolan gel boynuma dolan…

Denize düþen yýlana sarýlýr derler ya, tefecinin aguþuna düþenler  bu yüzden yani. Þimdilerde KAR PAYI  olarak tanýmlanmakta ve  tefecilikten sýyrýlmaktalar… Konu uzun… LEGAL VE ÝLLEGAL  olarak sýnýflandýr gitsin… Aslýna bakarsanýz adýmlarýmýzýn her birinde faiz var.

*********

HAYAT BOYU ÖÐRENME TOPLANTISI ÝCRA EDÝLDÝ… Öðrenmenin toplantýsý. Vay bee… Öðrenmenin yaþý yok demiþler  ve eyi etmiþler… Adam öðrenmiþ  prof. olmuþ, tutmuþ þeyini kopartmýþ zýr cahilin demediklerini kamu önünde ifade edebiliyor. Demek ki bu prof. Ünvanlý beyzade o yaþa kadar bi þey öðrenmemiþ. Akýl yaþta deðil, baþtadýr demiþler… Okuduðundan bi þey anlamadan prof.olmuþ, komplekse girmiþ,  en iyisi abuk sabuk ucube bi þeyler ortala atayým da prof.luðum  kanýtlansýn. FELAN falan… Hayat boyu öðrenme toplantýsý icra edildi…

Daha  iki gün önce resmen ve alenen açýklanan bir konu tüyler ürperticiydi. Öðrencilerin % 40’ý  okuduðunu anlamýyormuþ. Türkçe olarak eðitim gören çocuk, okuduðunu anlamýyor ama sen bu çocuða kalkmýþsýn bir de ARAPÇA  öðretmeye kalkýyorsun. Elalem þeyi ile güler birader. Dan dana duba leyli. Bam bumda da gümbüleydi… Sonra ATATÜRK  bu ülkeyi gençliðe emanet etmiþ ve dünyada halen tek,  GENÇLÝK  BAYRAMINI BIRAKMIÞ. Bundan kelli  ATATÜRK’e düþmanlar… Elalem MARSA gider biz HAMAMA!

*********

NEREDEN BULDUN?  Artýk ülkemizde böyle bir soru sözlüðümüzden felan çýktý. Sana ne nereden bulduysam buldum hesabýna döndü. Bizim buralarda bile daha bir yýl öncesine kadar karnýný bir kaþarlý tostla doyuran bugün 1 trilyona cafe bar sahibi oluyor. Eee hadi sor balým nereden bildin diye.

Daha iki yýl önce MOBÝLETE  binen bugün MERSO ya biniyor. Hadi sor bakalým nereden buldun diye?

Nereden buldun?  Tee eskilerde bunun yasasý bilem vardý… Devletlüm sorardý resmen ve alenen nereden buldun? Sorma geç… Vergi mi ? nedir o yenir mi içilir mi? 

*********

ÝDDÝANAMESÝ YOK AMA MAPUSTA... Suçu sabit olmayan, suçlu deðildir diye yasalarýmýzda madde var. Ama Türkiye’de iki, üç yýl iddianamesi yazýlmayan insan mapusta… Neyle suçlanýyor bilinmediði halde mapusta. Neymiþ yeni  YARGI REFORMU yazýlmýþ…Kaðýt üzerinde yazýlaný uygula o zaman reform mu? Yoksa  blöf mü anlayalým…

**********

TURÝZM LÝSELERÝ ÇOÐALTILACAKMIÞ. Bundan üç beþ ay öncede bu konuda  bir Bakanýn açýklamasý vardý. Turizm liselerini  OTELCÝLERE  devredeceðiz  demiþti. Yani  Otelcilik okuyan çocuklarda özelleþtirilecekti… Neyi özele devredeceklerini þaþýrdýlar. Bu yeni kararda, otelcilik sektörüne istihdam yaratýlacakmýþ…

Bunu yapacaðýna bi zahmet  Türkiye’de özellikle Ýstanbul’daki, ÝTALYAN, ÝNGÝLÝZ, AMERÝKAN, AVUSTURYA ve  ALMAN  liselerinin eðitim nasýl verilir irdele. Hepsinin birinci sýnýf öncesi HAZIRLIK sýnýflarý var… Bir yýlda, birinci sýnýftaki tüm derslerini o eðitim aldýklarý, dilleriyle öðreniyorlar. Lise bittiði zaman, ana dili gibi lisan bilerek mezun oluyorlar… ELALEM  hýz rekoru kýran  tren misali eðitim veriyor biz teee 49 yýl öncesinin tramvayýna bindiriyoruz çocuklarý. Sen önce bu sorunu çöz istihdam hemen arkasýndan gelir. Ana okullarýný KULÜPE  çeviren zihniyet devlet okullarýnda Ýngilizce  öðreteceðim diyor ama ekliyor AYRICA KUR’AN  dersi de koyduk, aydý 450 papel  verecek analar, babalar diye öðünüyorlar…

AKP eðitim konusunda çok yanlýþ yolda. Ülke hep geri viteste giden araba gibi… Türk gençliðine yazýk ediliyor… Açýklar mýsýnýz ÝNGÝLÝZ FÝLOLOJÝSÝNDEN  kaç öðrenci ÝNÝGÝLÝZCE EÐÝTÝM VERMEK ÜZERE mezun olup, istihdam ediliyor?

********

AY-EM-EF… Davetsiz misafir olarak mý geldi ülkemiz? Bu daveti ev sahibi yapar. Ev sahibi  kim? MUHALEFET  bu adamlarla gizli kapaklý ne konuþmuþ-muþ? Nasýl konurmuþ-muþ? Yani bu AY-EM-EF’in yaptýðýna bak, “bayram deðil, seyran deðil neden gelip beni mýncýkladý” hesabýna döndü... Yani eskiden olsaydý, Dümbüllü tiyatrosu-Olacak o kadar tiyatrosu-Muammer Karaca  tiyatrosunda sahnelenen oyunlar sanacaktýk.

Ayný gün AMÝRAL BATTI GEMÝSÝNDEN  bir ses, ekonomi sayfasýnda yayýnlandý… ”AY-EM-EF bu yýl ekonomide daralma beklenmiyor” baþlýklý bir haber… Yersen…

*******

AKÇAY YAÞÝNLER PETROL… 15 yýlýný doldurdu gibime geliyor. Ýlk günkü hizmet, güler yüz, hal hatýr sormak devam etmekte. Kendi adýma söyleyeyim. Depomda tortu kalsa bile o güler yüz hatýrýna yakýtýmý  AKÇAY BP, Yaþinler’den alýyorum… Tatlý söz yýlaný deliðinden çýkarýr derler ya…

*********

DOÐA için,  bugünlerde  EVROPA  ve Amerika dan bile  sözle de olsa katkýda bulunanlar, doðayý korumla adýna  neler, neler söylüyorlar. Ama icraata gelince ne mi oluyor? Dün ULUSALDA  bir haber baþlýðý yeter zannediyorum.

SAPANCA’da  TELEFERÝK ÝÇÝN 3 BÝN AÐAÇ KESÝLECEK”  yetti mi?  Yetmez, ee o halde, bu üç bin aðaca ilave olarak Anadolu topraklarýnda, hatta dünyanýn incisi olan Ýstanbul boðazýnýn iki yakasýnda kesilenleri gidip görün… Güney sahillerimizi süsleyen o güzel dað silsilelerinin halini görün. Sonra gidin yeni dünyada ve EVROPA’da, nutuk atýn… Çevre Bakanlýðý var… Çev-re !!

********

BÝR GENÇ KIZ VE HAYAT…Yaþamak güzel son damlasýna kadar..Pýrýl pýrýl bir genç kýzýmýz KANSER denilen illetle yaþam aþký sayesinde yýllarca mücadele verdi ve yenildi… Öldü. Ölenin arkasýndan bile konuþma þerefsizliðini gösteren tipler nedense son 5 yýldýr tavan yaptý. Aðýzlarý laðým kokan bu iblisler bu genç kýz için bile neler söylediler? Bu tip sözde insanlara tek bir bedduam var.

ÝNÞALLAH ÖLDÜÐÜNÜZDE TABUTUNUZU SIRTLAYACAK  CEMAAT BULAMAZSINIZ”

********

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Anayasa Mahkemesi kararlarýna uyun”

By. Avrupa konseyi

Bizden not:  Aaaa ne ayýp be birader. Anayasa mahkemesi

denilince biz sus, pus oluruz ama bildiðimizi okuruz.

*********

ÇÜÞ

Sýnýfta kalan öðrenciyi meslek eðitimi verilecekmiþ. Son günlerde

M.E.Bakanlýðý  iyiden iyiye ataða kalktý. Ama hepsi þaka gibi. Hee

de geç…

……………………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi ile yazdýðýmý bir tek konuya  ne yapýcý ne

eleþtiriyel bir yanýt alamýyorum. Acaba Belediyede yerel gazete

Okuma yasaðý mý var?

……………………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Kaz gelecek yerden gezer tavuk esirgenir mi?

ATASÖZÜ

……………………………………………

EDREMÝT BELEDÝYESÝ ARAÇ PARKI. Merak ettim belediyede  kiralýk oto var mý? Yok mu?

322 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar