Uður TARIMAN
TEL TEL - 29 Kasým 2019 Cuma
Tarih : 2019.11.29  09:43:17

TALAT  ATÝLLA  VE  BU KÖÞE…

YEREL  gazete diye küçümseyen tipler var. Bu tiplerden Edremit’te de bulunmakta. Önemli deðil bu tipler ancak kahvehane köþelerinde hükümeti kurup, hükümeti indiren cinslerdendir.

Gelelim sadede…

Ýþte YEREL  diye bu köþenin adýyla  dalga geçenleri de  hatta, bizim camiadan olanlarý da biliyoruz. TEL-TEL’in manidar açýklamasýný anlamayanlar, pencereden sokaða baksýnlar. TEL-TEL  hem yerel camiada, hem de genel camiada,  TEL TEL  dökülmüþlüðümüzün yumaðýdýr. Anladýn?

Aþaðýdaki yazý onlara en güzel  yanýttýr. Anlayana elbette…

26/11/ 2019  günü  TEL-TEL’in bir  yazýsýndan minik bir paragraf.

Oysa bizim camiada ATLATMA haber  sýnýfýna girer. Talat ATÝLLA  neden kendisi bu atlatma  haberi yazarak AFERÝN almadý da Rahmi Turan ve UÐUR DÜNDAR’I aradý? Turan bu dostum sevdiðim dediði gazeteciye – neden sen yazmýyorsun- diye sormadý?”

27/11/2019. SÖZCÜ Gazetesi köþe yazarý SONER YALÇIN  bakýn nasýl yazmýþ?

“ Gazeteciliðin temel heyecaný  ATLATMA haberdir. Peki TALAT ATÝLLA neden kendi yazmayýp, gazetecileri aradý”

Ýþte aslýnda yaygýn basýnýn haber kaynaðý olan YEREL bir gazetenin köþe yazarý olarak, ben SONER  YALÇIN’ý atlamýþ mýyým, atlatmamýþ mýyým?  Okuduðunu anlayan ya da anlamayanlara saygý ile…

*********

DÜZENLÝ VE DÜZENSÝZ…

Dün, öldü ve etkisiz hale getirildi tanýmlarýný  yazmýþtým. Bugün de DÜZENLÝ VE DÜZENSÝZÝ YAZAYIM DEDÝM…

Düzensiz  göçmen yakalandý… Düzenlisi nasýl oluyor anlamýþ deðilim. Kaçak de olsun bitsin be kardeþim… Düzensiz olanlar da bavul, çanta heybeyle geliyor, düzenli olanlarý da. Düzenli olanlar vize alýp  mý  geliyorlar?  Sýðýnma hakký mý alýyorlar.

Onu bunu bilmem, ülkem PARASIZ SIÐINMA EVÝ OLMUÞTUR. Düzenlisi de düzensizi de yan gelip yatmaya gelmekteler, iþ, aþ, eðitim bizden… Yan gel Osman misali…

                                                                           …..

BASIN DA EMMY ÖDÜLÜ… Sinema sektöründe, en baþarýlý kadýn oyuncu, en baþarýlý erkek oyuncu, Yardýmcý oyuncu, en iyi senaryo falan felan ödülleri daðýtýlýr ya….!

2019 çýkmak üzereyken, bu yýlýn en baþarýlý ve EMMY  ödülünü almaya hak kazanan gazeteci TALAT ATÝLLA’dýr… Görkemli bir törenle bu ödülü kendisine takdim etmek kaçýnýlmaz olmuþtur.

Öyle deðil mi ya yýlýn haberini patlattý, daha doðrusu patlattýrdý. Hemi de  bütün gazetecileri atlatarak!!!

                                                                               ….

AMERÝKAN DOLARI…

Bu kaðýt para üzerinde kimin fotosu bulunmakta? GEORGE WASHÝNGTON. Kimdir bu muhterem. Baðýmsýzlýk savaþýnda kýta ordusunun  BAÞKOMUTANI... Ve Amerika’nýn ilk Baþkaný. Hiç kimse bu foto  artýk eskidi yeni bi foto koyalým dedi mi ? Hayýr… Eee biz de neden çatlak sesler çýkýyor da  kaðýt paramýzýn üzerinden  ATATÜRK’ün fotosunu kaldýrýlsýn diyorlar…

                                                                                 ….

KUÞ BEYÝNLÝ…

Bu tanýmý kullananlara kýl oluyorum. Toplu halde binlerce kilometreden  yazý geçirmek için ayný rotayý takip ederek ayný yere inmesini bilen bu minik yaratýklarýn beyin yapýlarýný alay konusu edenlere bozuluyorum. Yerden göðe kadar haklýyým. Haksýzsýn diyenler çýksýnlar ortaya.

Bu minik kuþlar, toplu halde birlik beraberlik içinde liderlerinin arkasýnda uçarak, nizamý bozmadan okyanus bile aþýyorlar. Mesela leylek, ayný evin bacasýný bulabiliyor ve orada konaklýyor. Mesela KIRLANGIÇ, bugün  dahi mimarlýk sektörü bu kuþun yuvasýnýn  mimari  durumunu tartýþmaktalar. Tükürükleriyle çalý çýrpýyý  karýþtýrarak senelerce yerinde durabilmekte. Ayrýca yuvasýný yaparken yapacaðý yeri keþif yapýyorlar rüzgarýn geliþ yönünü bile hesap ediyor. Biz insan oðlu hala KUÞ BEYÝNLÝ  diye bu minik yaratýklarýn varlýklarýyla dalga geçiyoruz… Bir arý kuþ deðil ama kanatlý bir hayvan… Onlardaki yaþam standardý bizde var mý?  Liderlik vasýflarý, çalýþma düzenleri, iþ bölümleri bizde var mý? Biz öyle bir duruma geldik ki baba oðlunu, oðlu babasýný kesiyor. Minik kuþlarda var mý böyle bir düzen…

Kuþ beyinli diyenlere fana halde bozuluyorum… NOKTA..

***

DEMOKRASÝ

Kadýna þiddete hayýr diye sokaða çýkan kadýnlara biber gazý mermisi sýkýlýyor. Ýçiþleri bakaný ‘içlerinde 50 kadýn vardý bunlar provokatördüler’ diyor. Polis o karmaþada nasýl keþfetti kimin ne olduðunu anlamak mümkün deðil. Ayný gün Almanya’da çiftçiler devletin tarým politikasýný  protesto etmek için BERLÝN’e, traktörlerle girdiler. Ne biber gazý var, ne cop var, ne gözaltý var. DEMOKRASÝ GELDÝYSEN ÜÇ BEÞ KEZ VUR BE KARDEÞÝM!

****

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Saðlýklý iþleyen demokrasi þart

ALÝ KOÇ

………………………

RAPORLU ÝLAÇ VE VEKÝLHARÇ

Halkýn raporlu ilacýna bile katký payý alan bir devlet yönetiminde vekil beylerin yedi ceddinin saðlýk hizmetleri beleþ yapýlýyor. Vekil beyzadelerin gözleri doymadý. (muhalif vekilleri tenzih ediyorum)

Halkýn yanýnda olmayan bir iktidar, tökezlemeye mahkumdur.

***

KÖÞE YAZARLARI

Mesela AHMET  HAKAN. ÜÇ BEÞ GÜN ÖNCE GENEL YAYIN YÖNETMENÝ oldu. Köþe yazarýydý. Ayda aldýðý maaþ ne kadardýr? Lüks içinde yaþamakta, Niþantaþý’nýn en ünlü mekanlarý onun mekaný gibi yaþýyor.

Mesela, Ertuðrul ÖZKÖK.  Tepeden güm diye indirildi ama köþe yazmaya devam ediyor. Hayatý yurt dýþýnda gezilerde. Daha iki gün önce MÝAMÝ’ye gitmiþ Acun’un sürat teknesiyle hýz yapmýþlar. Hayatý sýnýr ötesinde geçiyor. Maaþý ne kadardýr?

Mesela, Sedat ERGÝN

Mesela, Abdülkadir SELVÝ

Mesela, Hýncal  ULUÇ, yandaþ medyadan bir tanesi .Sýk sýk evindeki hizmetkarýndan bahseder. Þýk yerlerde yer içer, aldýðý maaþ ne kadardýr? Özel sekreteri bilem bulunmakta.

Halkýn sorunlarýna eðilmek zahmetinde bulunmazlar ama attýklarý zaman mangalda kül býrakmazlar…

**

ÖZÜR...

Son CHP camiasýný ilgilendiren olayda Rahmi TURAN  özür diledi ve Cumhurbaþkaný bu özrü kabul ettiðini ifade etti… Asýl özür dilemesi gereken   TALAT ATÝLLA’dýr. Erdoðan bu gazetecinin adýný neden aðzýna almadý, neden ondan da özür beklediðini eklemedi?

                                               …..

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“600 VEKÝLLÝ MECLÝS’TE MANZARA ÝÞTE BU”

By. SÖZCÜ GAZETESÝ’NÝN MANÞETÝ

Bizden  not: Boþ salonlu mecliste 3/5 vekil var. Gerisi aldýklarý okkalý maaþý nerede yiyebilirim diye sokaklarda. Eyy cemaat hakkýnýzý Bu vekillere helal ediyor musunuz?

………………………………………

BÜYÜTEÇ

Akçay Cumhuriyet bulvarý. Devamýný yazmýyorum.

Elini cebine sokup, bu caddede bir yetkili ve etkili bir halkýn adamýný arýyorum.

……………………………..

ÇÜÞ

Babacan konuþtu, AKP’yi eleþtirdi. Konuþsa bir türlü, konuþmasa bir türlü…

 

433 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar