Uður TARIMAN
TEL TEL - 2 Aralýk 2019
Tarih : 2019.12.02  09:26:14

VERGÝ BORCU…

Bir tarihe olan saygýsýzlýk… Balýkesir Büyükþehir belediyesi meclisinde 46’ya 45 oyla kabul gördü ve Vergi borçlarý nedeniyle Hazineye  satýþý onaylandý.

Peki  bir kere þu vergi borçlarý kime aittir onu anlamadým BÝÝÝR… Ýkincisi  bir ya birkaç müteahhidin vergi borçlarýný bir kalemde silen AKP  hükümeti. Bu borçlarý siliyorum kardeþim tarihe mal olmuþ yerler aynen kalacak diye neden son noktayý koyamýyor bi ÝKÝÝ…

Fazla uzun yazmaya gerek yok. Bu utanç verici satýþý hükümet iptal edebilir. Bu vergi borçlarýný siliyorum diyebilir. Ýþin ucunda MÜTEAHHÝT  olunca akan sular duruyor…

Zihniyet ortada…

BBB, Edip aðadan bu yana gýrtlaða kadar borca batmýþ vaziyette… Ayakta durmasý bile mucize. Geçtiðimiz hafta yaygýn basýnda “en fazla borcu olan belediye” baþlýðý ile geçilmiþti.

****

CHP’NÝN ÇOK ÖNEMLÝ BÝR  ÝÞÝ  VAR

AKP’yi ve Ýnce’yi bir kenara koyup, TALAT ATÝLLA’nýn izini sürmeli. Düðüm noktasý budur…

****

VATANDAÞ

Kimi üþüyorum diyor. Kimi açým diyor, kimi kiramý ödeyemiyorum diyor, kimi  çok borcum var diyor. Diyor da diyor. Amma velakin  bu aðlaþmalarýn sonunda  %60’ý  seçim günü sandýða gittiðinde aðlaþtýðýný unutuveriyor. Hem aðlýyor hem baðlýyor. Kendim ettim kendim buldum  þarkýsý gibi valla.

Ýþ dünyasý tee birkaç yýl öncesi ortalýðý pembe görünce,  hemen  aman istikrar var neme lazým AKP kalsýn  falan diye yalakalýk yapmýþlardý. Bugün ne diyorlar?  Yine pusuya yatan avcýlar gibi sessiz ve derinden…

****

CEHALET

Hani diyorum ki bir dernek kursam “CEHALET DAYANIÞMA DERNEÐÝ” tabelasý olan, yakýþýklý bir ofis falan. Bir iki cahil personel, bu derneðin tüzüðünün anayasasý;

üyeler iki grupta olacaktýr. Az okumuþ ve karacahillerden oluþur. Bu iki gurup hazýrladýklarý önerileri birbirlerine verip, sonuç dernek kurulunda açýk oylamayla  yapýlýp karar baðlanacak. Ara ara, Bergama’daki SALAKLAR DERNEÐÝNDEN  fikir alýþ veriþi yapýlacaktýr”. Ýþte derneðin anayasasý böyle.

Cahil ve kara cahillerin oluþturduðu bu dernek gözlere kara olduðundan cesurca her bir  sorunun üzerine rahatlýkla gider ve çözüm üretir. Nasýl kursam mý acaba? Eee bazý ileri zekalýlar bana çamur atýyorlar ya hemen atýlýrlar otaya “iþte cahilliðini tescil etti” falan. Eee bu sözü söylerlerken aynaya bakýp saçlarýný düzeltirler, saç düzelirken kafalarýnýn üzerinde taþýdýklarý güneþ gözlüðünü düþürmemeye gayret gösterirler.

****

KARANLIK TÜNEL

Esasen tünellerin kanýnda vardýr karanlýk… Þimdiki tünellerin içi zaten ýþýl ýþýl. Baþlýktaki tüneller tarih oldu… Neyse BABACAN, BABAYANÝ bir tavýrla “karanlýk tüneli gördüm, sorumluluk hissettim” onun için geri döndüm diyor. Taraftarlarý da EFSANE DÖNDÜ  diye seviniyorlar… Burada bir haklýlýðý var. Babacan’ýn ekonomi bilgisi, Albayrak’ý sollar. Gerisini bilmem…

Bir gerçek daha var, bu iki yeni parti AKP’den  kopartmalar yapacak… Biri trenden inen diyor diðeri demirden korksaydýk…!

***

EYT VE MHP 

Devlet beyin seçim bildirgesi hala arþivlerde duruyor. Bu  görüþten geri dönmenin sebebi açýk ve net ortada. Bu hal böyleyken MHP‘li taraftarlar bunun hesabýný neden sormazlar? Hiç mi eþleri, dostlarý, akrabalarý EYT  takýlmýyor? Trilyonlar heba edilirken çakýþ taþýyla mý heba ediliyor.

Ama geçenlerde de yazdým. EYT ‘li kardeþlerim bu kadar sabrettiniz az biraz daha sabredin AKP’de dönecek gerçeði ve seçim öncesi (erken ya da geç) bu haklarýnýz verilecek. Sabrýn sonu selamet.

***

MAHÝR ÜNAL

Ne yalan söyleyeyim söylem tarzý ve savunduðu daha doðrusu savuma zorunda olduðu konularý açýklarken ki yüz ifadesini hiç tutmuyorum. Ýtici bir görüntü   veriyor. AKP sözcüsü ÖMER ÇELÝK’te

Ayný fotoðrafý vermekte…

*****

VERGÝ REKORTMENLERÝ

Liste açýklandý. 1 -2 ve 10 numaradakiler isimlerini açýklatmadýlar. Bir elin verdiðini öteki el görmez diyerek mi yoksa !!!

Ülke olarak gerçekçi olamadýk. Hiç bir konuda gerçekçi deðiliz… Özeleþtiriyi hiç sevmiyoruz.

Ne var yani  devlete borcunu ödüyorsan bunun bir el öteki elle ne alakasý var. Hibe deðil baðýþ deðil. Üstüne üstlük kazandýðýnýn ne olduðu da bilinmiyor…

Dee  git iþine be kardeþim.

***

BUNUN ADI ET FÝYATI

Türkiye’nin ilk ve en büyük marketinde, KIYMA 16 LÝRA, SIYIRMA KIYMA 18 LÝRA. Aydaa  buyur buradan ye. Benim bildiðim kadar sýyýrma  kýymayý alanlar  LEHMECUN yapan kebapçýlar falandýr. Gerçek kýyma 16 gayme sýyýrma 18, ye yiyebilirsen . Zaten yersen diyorlar.

*****

ÜNÝVERSÝTE HASTANELERÝ BORÇ  BATAÐINDA

Saðlýk öldü yaþasýn saðlýk misali. Eee o halde 112’den bir ambulans filosu istensin… Acildeki pratisyen doktorlar her bir hastaya muhatap olduklarýndan bilgi birikimleri fazladýr. Hemen Üniversite hastanelerine gidip yöneticilerin MR’ýný falan çeksinler. Saðlýk Bakanlýðý’na gidip, Bakan beyin kan sayýmýný yapsýnlar. Ambülans helikopter var nasýl olsa. Ankara’ya ulaþým da kolay.

Ne kadar övünseler azdýr. Þehir hastaneleri neredeyse keslim bayraðýný açmak üzereler, Üniversite hastanelerinde de hal böyle olunca, ÝMAMLAR HAZ OLSUN. Saðlýk öldü yaþasýn saðlýk.

Ýmama soracak “ey cemaat meftayý nassul bilüsüz”  Beni iyileþtirmeyen meftaya hakkýmý helal etmiyom gari.  Deyiverecekler…

***

EDREMÝT’LÝLERÝN MERAK ETTÝKLERÝ

Eski belediye binasý

Olivecity

Trafik sorunu

Borç ve alacak

ED-BEL’in faaliyetleri yýl sonu geldi  son 10 ayýn bilançosu

Ýleriye dönük varsa projeler

Ben demiyom haa… Edremit halký soruyor. Her ne kadar yanýt vermeseler de, ben görevimi yapmak  zorundayým. Çünkü  ben  HALKIN GAZETECÝSÝYÝM… Noktalý virgül.

                                                                     ……

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Ýçimizden atýlan güller bizi yaraladý”

By: Erdoðan

Bizden not: Ýnsanlar Allah’ýn gülü dikenli yarattýðýna kýzacaklarýna, dikenler arasýnda gül yarattýðýna þükretmeliler 

Goethe

………………………….

CÜÞ

TBMM  salonu boþ ceylan derisi koltuklar aðlýyor.

Bir AKP’li sözcü, arkadaþlarýmýz diðer toplantýdalar diye savunmaya geçti. Peki bahçede gezenler  görüntülendi. Savun ama  karþýndakini enayi yerine koyma.

……………………………….

BÜYÜTEÇ

Yazýlanlara açýklýk getirmeyenleri kýnýyorum. O kaa.

……………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Her insanýn kýymeti Ahlakýnýn güzelliði kadardýr

Hz.Ali

 

203 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar