Uður TARIMAN
6 Aralýk 2019 - TEL TEL
Tarih : 2019.12.06  09:28:11

DOÐA VE YAÞAM…

Doðayý seyreden hasta çok daha çabuk iyileþiyormuþ. OXFORD Üniversitesi bu bulguya ulaþmýþ. Gel de yalaka Ýbo’yu anma. Ne demiþti? “OXFORD  vardý da biz mi okumadýk?” 

Bu bulgu doðru olmalý, yaþam müddetimiz ! demek ki onun için düþtü… Bak bak gökdelenlere bak, taþ yýðýnlarýna bak…Yeþil katliamý yapýlan son 15 yýlýmýz bizi erkenden EVREÞE’ye gönderiyor. Bu yetmiyormuþ gibi 15 ayrý kentte zehir tüttüren bacalar! Demek oluyor ki, bu sadece yeþil katliamý deðil, toplu gidiþlere kapý açmak !

**

EFENDÝ  BEY KARDEÞLER !

Adaletimizin kitabýnda yazýlanlar mý uygulanmýyor, Adalet kitabýndaki ceza maddeleri mi  ekmek hamuru gibi yumuþatýldý? Hadi siz oralý deðilsiniz ama halkýn býçak kemiðine dayandý. Her gün cinayet. Her gün tecavüz…

Mesela iki gün önce, bir adam karýsýný dövüyor, sonra kaynar su atýyor ve Adalet sarayýndan zafer kazanmýþ edasýyla sýrtararak çýkýp gidiyor… Bu sadece minik bir örnek. Sayýsý belli deðil böyle ceza örneklerinin…Bu uygulamalarla bu ülkenin vahþi batýnýn haydutlarýndan beter bir ülke olacaðýz.

Adalet bakaný 23 kez, öldürüleceðine dair suç duyuru yapan kadýnýn öldürülmesinde sonra yaptýðý açýklama tam bir komedi. Bir baþka ülkede olsa o bakan hemen istifa eder. Bakanlýk koltuðunda oturan muhterem, 10 dakikada o 23 suç duyurusunun yapýlan, Adalet sarayý ve emniyetinde çalýþanlarý kolundan tuttuðu gibi kapýnýn önüne koyar. Yahu öldürüleceðim diyor Türkçe yazmýþ, Tanzanyaca deðil… Bakan beyi de kenara býrakýrsak o  ihbar yazýsýný ES GEÇEN, SAVCI VE Emniyet personeli þimdi nasýl rahat uyuyabiliyorlar hayret etmemek elde deðil…

Evet efendi bey kardeþlerim bu sistemle, bu uygulamalarla siz bu ülkeyi huzura kavuþturamazsýnýz.

Defalarca yazdýk. Ýyi hal denilen sistemi  bunlar meyve hali !! zannediyorlar… Cezaevleri hukuk fakültesini de geçti. Mahkemeye çýkacak olan mahkum  içeride çok iyi hukuk dersi alarak hakimin karþýsýna çýkmaktalar…BAROLAR BÝRLÝÐÝ MÝ neyin bi  oluþum var…Ama….!!

****

FARE VE PARA KASASI

Halk dilinde çok güzel bir söz vardýr ”fare düþse kafasýný yarar! “ Dakikada kaç bin gayme vergi toplanýyor? Bilen var mý? DA-KÝ-KA-DA. Ýþte bu vergileri her dakika  ödeyen 81 milyon insan ezilip büzülen, aðlaþan bir  topluluk. Bu 81 milyondan 20 milyonunu  TUZU KURU  olduklarý için saf dýþýnda býraksak geri kalan 60 milyon, bu ezilmiþ grubun içinde olanlardýr.

Asgari ücret, emeklilere yapýlacak maaþ ayarlamalarý her yýlýn Aralýk ayýnda kargaþa yaratýr. Ýsrafýn, dünyada artýk örneði kalmamýþ cibilliyeti ülkemizde yaþanmaktadýr. Trilyonlar her saat baþý havaya uçmakta. Ama oylarýyla koltukta oturmalarýný saðlayan insanlara yaþamlarý zehir edilmekte…Diyanet diye tanýmlanan kurum bile ÝSRAFIN  dinimizde haram olduðunu bilmesi gerekirken  o da ayak uydurdu, sultan-yegah gibi hayat sümekte etrafýný da yaþatmakta. Cubuti denilen minik ülkede camý açmaya giden 10 kiþi THY nýn tarifeli uçaðý varken 774 milyona özel uçak kiralýyor, gerisini siz düþünün. Suç  aslýnda sayýlarý 190 milyonu aþan emekli ve 15 milyon civarýnda asgari ücretlinin kuzu gibi olmalarýnda…Grev haklarý elinden alýnan ki demokratik bir haktýr, bu haktan da mahrum edilen ülkede demokrasiden bahsedilemez…

Para yok anlamýna geliyor, peki bu israfa bulunan para nereden geliyor? Para yoksa balýktaki gibi mi olduk acaba? FARE DÜÞSE KAFASINI YARAR  bir kasaya mý sahibiz…

****

KALORÝFER YAKMA TALÝMATI

Bu talimatýn son uygulama sistemine sahip olan bir dost ya da dostlardan yardým istiyorum. Çok okurum bu talimata ulaþamadýklarýný söylüyorlar. Yani Kaloriferlerin  yanma ýsý dereceleri nelerdir? Hane içinde kaç derece olursa normal kaçýn altýnda olursa anormaldir. Olmasý gerekeni uygulamayan apartman yöneticilerine nasýl bir yaptýrým yapýlabilir, hangi merciye baþvurulabilinir?

Lütfen konuyla ilgili merci- varsa- bilgilendirirse sevinirim ben aracýyým hemen aktarýrým

****

TERS KÖÞE

Penaltý atýþlarýnda çok uygulanan bir vuruþ sistemidir, ustalýk ister. Kaleci sola top sað taraftan içeri. Goooll…

Termik santral konusunda, Enerji ve de Çevre Bakanlarý, Erdoðan  tarafýndan ters köþeye yatýrýlýp golü yediler…

Ýmdi ne olacak? AKP  vekillerinde yürek varsa alkýþ yerine veto edilen kanun tasarýsýný yine aynen SARAYA  gönderebilirler mi?  Asla ve  kata… Düzeltme yapacaklar  yedikleri veto golün tekrarlanmamasý için hatayý düzeltip öyle gönderecekler saraya. Aksini düþünmek bile komik olur. Ayný vetoyu alkýþladýklarý gibi…

                                                          …….

EMRET KOMUTANIM

ÝYÝ’li vekil KORAY AYDIN “Adil Öksüz’ün madem yerini biliyorsun git getir” diye konuþtu. Emret komutaným. Taakk dile topuk sesi…

Peki, öksürdüðümüzü duymayan bir  kutuplardaki beyaz ayýlar var. Her  bir ülke de duyuluyor. Hal böyle olunca Öksüz denilen FETÖ  terörist yerinde durur mu?  Uçtu uçtu kuþ uçtu. Bunu bir gazeteci yazmýþ olsaydý “devlet sýrrýný açýklamaktan” kodesi o anda boylamýþtý. Biliyorsan sus ve gerekeni öyle yap… Sen MÝT’in iþine neden karýþýyorsun?

                                                                       …..

TECRÜBELÝ ÇALIÞTIRICI

Bu cümleye gýcýk oluyorum. Spor haberlerinde takýmý beklenmedik bir maðlubiyet bile alsa bu yenilen takýmýn hocasý için “tecrübeli hoca” ünvaný ile haber geçiliyor. Bir için deðil bütün hocalar için durum böyle. Hepsi tecrübeli hoca. Yahu  çay molasý verin be kardeþim. Kovulan hocaya bile TECRÜBELÝ hoca kovuldu  DÝYE YAZIYORLAR. Türkçeniz bu kadar kýtsa git, top toplayýcý ol.

                                                                     …..

EDREMÝT’E MUHTEÞEM PROJE.

Perþembe günü yani dünkü yerel gazeteleri tümünde bu proce haberi geçildi. Maketten mi fotoðraftan mý bilemem ayný fotolu haberdi. Yazýn bir kenara bu haberin yayýnlandýðý tarihi. Gün gelir lazým olur… Gün ola harman ola deðil mi ya?

                                                              ……

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“AF TEKLÝFÝNÝ GERÝ ÇEKTÝ”

By: Türkiye basýn ajanslarý

Bizden not: Kim çekmiþ? Devlet bey. Küstüm oynamýyorum

Demiþ yani…

……………………………

ÇÜÞ

Yatak muhabbeti. Kovboy, Trump ile karýsý yataklarýný

ayýrmýþlar. Amerikan basýný çarþaf çarþaf geçmiþler bu haberi.

Basýnýn yatak odasýna kadar girebilme özgürlüðü. Ýster beðen ister beðenme. Amma velakin bu basýn özgürlüðüdür. Bizde de Nazmiye haným için Ýftira dolusu yazýlýp çizilmedi mi? Eee demek ki o tarihlerde bizde de basýn özgürmüþ. Sýkýysa þimdi yaz eyy kalem, eyy klavye!!

……………………………….

BÜYÜTEÇ

Toplu taþýma araçlarýnýn zart zurt her önüne geldiði yerde

Frene basýp indirme bindirme yaptýðýný yazdým kimseden týk çýkmadý. Daha neler neler? Edremit neden bu kadar sahipsiz kaldý? AHH MI ALDI ACEP?

………………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Eþeðe fazla deðer verirsen kendini yarýþ atý zanneder.

ANONÝM

354 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar