Uður TARIMAN
TEL TEL - 11 ARALIK PAZARTESÝ
Tarih : 2019.12.11  09:08:02

ALKIÞ…!
Ýki eli birbirine çarptýrarak  yapýlan sözde kutlama hareketi. Bu hareketi karþýnda duran üç beþ kiþiyi galeyana getirmek marifet ister. Sahneye hakim olmak ister, söylediklerine kendin bile inanmýyorsan yürekten inanýr gibi,  ES  yapar gibi duraklayarak vücut hareketi de yapmak ister. Alkýþ hareketini yapmak için  þayet kamera ve objektifler de mevcutsa deme keyfine avuçlarý patlayýncaya kadar þaka þuka… Söylenen doðru ya da yanlýþ fark etmez yeter ki  kamera ve objektif bol olsun. Tek kiþilik sahne oyunlarý vardýr mesela, sanatçý bir takým espriler yapar, seyirciler arasýnda bu espride ya da cümlelerde ne gibi anlam vardýr bilmezler ama  söz konusu alkýþ olunca saðýndaki solundakine ayak uydurmak zorunluluðu vardýr, ALKIÞÞ. Þaka da þuka… Bu konuyu ben yabancý bir þarkýcýnýn ülkemizde verdiði konserlere benzetirim. Sadece müziðin ritmi ile oleeyy   þaka da þuka alkýþ kýyamet. Adam ya da kadýn þarkýcý olsun fark etmez müzik eþliðinde ana avrat küfür etse nasýl olsa anlamýyor þaka da þuka…

Yani, yalan dolan gel boynuma dolan hikayesi gibidir… Kandýrmaca dil üstünde kaldýrmaca… Kültür seviyesinin desibeli budur ülkemizde… Kuru gürültü, boþ vaktin bolluðu… Sonra elini cebine attýðýnda hýyar alacak parasýnýn olmadýðýný anladýðýnda aðlayan þelale. Müstehaksýn be kardeþim…

                                                      …..

ÝÞ BANKASI

68 kuþaðý olarak bizatihi bendenizin çocukluðunda DEMÝR KUMBARA vardý. Demirden. Bir kaðýt para gözü, bir de kaðýt para… Alttan kilidi vardý. Ara sýra þaka da þuka sallar sesiyle mutlu olurduk.

Ülkemin en eski bankasý. Bakmayýn siz Osmanlý’dan kalma Osmanlý bankasýna falan felan. Öz be öz hasýndan bizim bankamýz… Kurucusu malum. Kurduðu sayýsýz halkýn malý olmuþ hizmetlerden sadece bir tanesi… ÝMDÝ  bu bankayý hazineye devri için kargaþa çýkarýlýyor. Ve baþaracaklar da...

Ýþ bankasý bir çok iþtirakleri olan ve hep karda olan iþtirakler. Mesela :

Ýþ Bankasýný neden ýsrarla hazineye devri isteniyor?

-  Þiþe Cam mesela. Avrupa’nýn 1.nci, dünyanýn 5.nci üreticisi. 154 ülkeye ihracat yapýyor. 21 bin çalýþaný var

- Trakya cam, Anadolu cam ve Soda sanayi

- Anadolu Sigorta

- Ýyi gayri menkul yatýrým

- T.Sanayi Bankasý

-  Milli Reasürans

- Ýþ finansal kiralama.

Vakýf Bank, vakýf ünvanlý olanlar satýlamaz diye bir kanun vardý ama ne oldu? Bir gecede sizlere ömür.

                                                                 …..

HACÝZ

Çiftçinin, zirai aletleri yani traktörü falan felan  kanun göre haczi mümkün deðildir. Geç bi kalem Burasý Türkiye… Adamýn gözünün yaþýna bakýlmaz. Tabii ellerin nasýrlýysa, ama Mersoya biniyorsan icra dosyan, 10/15 dakikada okus fokus olur.

                                                             …..

KADINA KALKAN ELLER KIRILSIN

Ama o kalkan ellerde, cop, biber gazý varsa onlar hariç. Sýnýrsýz  kalkma hakkýna sahip olanlardýr onlar.

                                                                           …..

DOLANDIRICILK

Eyi güzel de bi TOMBÝÞ  vardý. Tokatladý FERRARÝ ye bindirdiði sarý gacilerle fýndýk kýrýyor. Adi suç, bulunduðu ülkeden  istemek hakkýn var. Neden bülten broþür ! falan çýkartmýyorsun?

Davutoðlu ve  diðer AKP’den kopanlara dolandýrdýlar falan deniyor. Böyle bir söylem, BATIDA DEMOKRASÝ hemen devreye girer. Kimsenin  araya girmesine gerek kalmaz Demokrasinin kýlýcý iner tepelerine. Ah nerede, vah nerede deðil mi? Demokratik ülkeyiz diye  meydanlarda  serbest atýþ yaparýz ama, o öyle demokrasi sýnýfýndan deðildir. Esas demokrasi batýda ya da Uzakdoðu’da bulunur.

Uzak doðudaki demokrasi kaðýt üzerinde deðil yüreklere kazýlýdýr.

Bir zamanlar maziye bak ya da beraber yürüdük  biz bu yollarda þarkýlarý yeniden HÝT  olacaðý benziyor. Hani bunlar dürüsttüler  cümlesini de ekledi Sn. Cumhurbaþkaný. Siyaset silahsýz bir savaþtýr unutulmasýn… Silahýn yoksa  sarýlacaðýn baþka unsurlarýn olmalý…

                                                                          ….

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Allah beterinden korusun”

By: Erdoðan’ýn eski metin yazarý AYDIN ÜNAL

Bizden not: Doðru valla beterin beteri var deðil mi ya?

…………………………………………….

GÖRMEMÝÞ OÐLU

Ne olmuþ görmemiþin oðluna. Tutmuþ pipisini kopartmýþ. Belediye Baþkan yardýmcýsý makam otosunun kapýsýný açmayan þoförü sürmüþ. Sonradan görme. Allah bu sonradan görmüþlerin makam kapýlarýný kapatýr inþallah. Bir koltuðu oturduklarý zaman felekleri þaþýyor. Sudan çýkmýþ balýða dönüyorlar. Kaþýkla deðil tencereyi kafalarýna dikip içmek için can atýyorlar…Önce aynaya bak, aynaya. Ben kimim de, ben nereden geldim de, ben baba ocaðýnda at arabasýnda  gidip geliyordum de. Ben muhtar emmiye gittiðimde ezilip büzülüyordum deDe  lan, de. Sen kimsin? Onu de…

                                                                              …..

AYY BU HABERÝ OKUYUNCA  BÝ HOÞ OLDUM

Vekillerimiz çift kale maç  için UKRAYNA’ya gitmiþler.1-1 berabere  kalmýþlar. Pek mutlu dönmüþler. Dönüþlerinde evin kapýsýnda eþleri tarafýndan “performans raporu getir” bakam diye karþýlandýlar mý acep?

                                                                          ….

BEBEK BEZÝ

Günlerdir gündeme gelen bir konu. Bebek bezi. Üç dakikada çözümlenecek konu. Hani Mecliste bir saat sürmeden vekillere geçiþ üstünlüðü ya da Vekil ve bakanlarýn yedi cetlerinin saðlýk sorunlarýnýn devlet tarafýndan karþýlanmasý kanunu çýkartmasýný bilenler.  Önce 2 sonra üç daha sonra 4 de olabilir çocuk yapýn diyen zihniyet 3  bebenin  çiþ bezinin maliyetini bilmiyor anlamýn geliyor deðil mi ya ! bilse 3 ya da 4 bebe yapýn derler mi?  Bayanlarýn týngýrtý bezi konu olsa hadi diyeceðim de BEBE BEZÝ BEBE. Anladýn ! ?

                                                                              ….

FATÝH TERÝM STADI

Yalana yalana açýlýþýný yapmýþtý çok büyük hoca. Meðerse bu stadýn yapýmý için eski ÝBB yönetimi 12 milyon koltuk çýkmýþ. Ýmamoðlu yapsaydý, sahada ki top gibi topa tutarlardý.

                                                                    ………

ÇÜÞ

Otobüs alýnacaðý yerde DÝNAZOR ALINMIÞ.

Mansur Yavaþ böyle dedi… Alanlar dinazor gibi Nuh nebiden kalma olunca normaldir.

…………………………………..

BÜYÜTEÇ

EDREMÝT  ÞEHÝT HAMDÝ BEY STADI

Fatih Terim’in adý verilerek stada trilyonlar veriliyor, kaynak bulunuyor, bizim ÞEHÝT HAMDÝ BEY  stadýmýza kaynak bulamýyoruz. Hali ortada periþan, etrafý mezbelelik… Spordan sorumlu baþkan yardýmcýsý bir ara bir þeyler söyledi ama ben pek bi þey anlamadým. Stadýn adý ÞE-HÝT  tanýmýyla baþlýyor.

…………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Celladýna aþýk olmuþsa bir millet

Ýster ezan, ister çan dinlet

Ýtiraz etmiyorsa sürü gibi illet

Müstehaktýr ona her türlü zillet

ÖMER   HAYYAM

 

380 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar