Uður TARIMAN
7 Ocak 2020 Perþembe
Tarih : 2020.01.07  08:52:03

YÝNE HASTANE, YÝNE 400 DÖÞEK

Yapýlacak, yapýlýyor, aahh bi de yapýldý diye yazabilsek. Ah nerede vah nerede ? Yýlan hikayesine dönüþen bir devlet icraatý. Tekraren yazayým bari, doktorlarýn özverili çalýþmalarý olmasa mevcut dükkan çoktan kapanýrdý… Kaç yýldýr yalan dolan cek caklarla süslenmiþ manþetler attýk. Attýrýldýk. Yeri belli ama rantçýlar etrafýna çöreklenmesinler diye açýklamýyoruz diyen vekilimiz bilem vardý… Ýmdi yine bi haber “EDREMÝT’E 400 YAKAKLI  HASTANE”  ve yapýlacaðý yer belli yani benim pek sevdiðim ve Edremit’e hasbel kader kazandýrdýðým KUÐULU  falan GÖLET. Bu arazi devletin tapusuna geçti ama  hastane olmasý için çok güçlü bir alt yapýsý olmasý gerekir. Yýllardan beri bataklýk. Dolgu üzerine devasa bina nasýl yapýlýr bilemem… Hayýrlara vesile olsun…

400 döþekli olsun da çadýrdan olsun… Koridorlarýnda korna çalmadan yürüyek de nereye yapýlýrsa yapýlsýn

**

KONU EDREMÝT OLUNCA…

Ayný  ihtiyaçlarý yazmaktan yorulmuyorum. Kusura kalmayýn tekraren falan felan. Kendim için istiyorsam ne olayým derler ya..

x-Akçay‘a uzun bir barýnak – Akçay-Çamlýbel arasýna uzunca bir MENDÝREK.

x-Güre balýkçý barýnaðýnýn adý gibi barýnak haline getirilmesi, pejmurde halden kurtarýlmasý.

x-Güre’nin  kanalizasyona baðlanmasý

x-Akçay’da kaðýt üzerinde mevcut olan GÜMRÜK KAPISINA  bir TOKMAK bulunmasý…

x-ALTINOLUK. Yaz sezonunda, dünyanýn ne en geliþmiþ ülkesinde ne de hiç geliþmemiþ ülkesinde  E-87  gibi uluslararasý yol üzerinde araç parký yapýldýðý görülmemiþtir… Tam bir fiyaskodur. Çözüm üretebilecek bilgiye sahip þehir planlamacýsý var mý bilemem?

Bu konular, bizim kanatlarý altýnda olduðumuz BÜYÜKÞEHÝR  yönetimini baðlayan hizmetlerdir. Yapýlmasý kaçýnýlmaz  olan hizmetler yani…

Edremit’in tümünde, kaldýrým altý ve kaldýrým üstü iþgallere son verecek bir babayiðit aranýyor. Kaldýrým üstü  belediyelerin sorumluluðunda, kaldýrým altý Emniyet teþkilatýnýn. Mekan sahipleri mekanlarýnýn  önüne –kaldýrým altýna- baba, oturak, flama, motorsiklet koyarak park yasaðý olmayan kýsmý iþgal etmekteler. Ayrýca bayisi olduklarý ürünleri, motorsiklet, bisiklet gibi v.s  kaldýrýmýn altýna yani Trafik polisinin sorumluluðunda olan yerlerde sergilemekteler. Kaldýrým üstüne konulan ürünler zaten bilinenlerden.

Ayrýca bu  sakatlýklar, Büyükþehir statüsü gereði, Ýlçe belediyesiyle paylaþýlan sokak ve caddeler. Neresi kime ait inan olsun uzun zaman  Polis ve zabýta tarafýndan da karýþtýrýlýyordu. Orasý senin, burasý benim.

Bu kaos nasýl önlenecek, nasýl þehir gibi þehir olacaðýz muamma… Dert bende derman kimde belli deðil yani… Bir baþka problem daha var. Edremit Belediyesi  KURUMSALLAÞMA  yolunda hýzla  yürümekte. Ýyi güzel de bu konu hangi Baþkan yardýmcýsýnýn sorumluluðunda? O zaman  Baþkan yardýmcýlarýnýn sabah mesaiye baþlar baþlamaz yerel gazeteleri okumalarý kaçýnýlmaz olmuþtur. Sosyal medya bizi baðlamaz…

x-Akçay’da yapýlan trafik akýþ düzenlenmesinde ben bi noktaya kafayý taktým. Akçay meydandan ÇAMLI YOLA  TRAFÝK AKIÞI… Bu caddenin  daha giriþten itibaren ne kadar dar olduðu yýllardan beri bilinen bir konu… Yaz sezonunda burasý týkanýp  kalacak açmak için TÝRPÝÞON  gerekecek…

**

BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ KÖRFEZ KOORDÝNATÖRÜ

Bu sýfatý taþýyan………………… bey, röportaj kabul etmiyor. Haber yapacaksanýz  yapýn, ben devlet memuruyum falan gibi basýndan  bizatihi halktan kopuk bir tavýr içinde. Büyükþehir’in sorumluluðu altýnda olan onlarca konuyu yazýyoruz ama bilgi akýþý yok. Bu bilgileri ben eve götürecek deðilim, halk adýna soruyorum, halk adýna bilgi istiyorum… Yukarýda “konu Edremit olunca” baþlýklý yazýmýn Büyükþehir Belediye baþkanlýðýna aktarýlmasý bu görevlinin iþi deðil mi?   

**

ATEÞ ÇEMBERÝ…

Bir zamanlarýn hula hup çemberini ispirto gibi yanýcý bir sývýyý tutuþturup bu alev çemberinin ortasýnda gösteri yapan cambazlar vardý, sirklerde… Aha iþte ORTA DOÐU  denilen, çamur deryasý bataklýk þimdilerde aynen böyle ateþ çemberi… Ve biz bu çemberin içindeyiz…

Bu ateþin söneceðine inanmayanlardaným. Tek duam bizi yönetenlerin bu ateþ çemberinden bizi sýyýrýp, kendi sýnýrlarýmýzý güvence altýna alýnmasýdýr… Bu cümleden olmak üzere, LÝBYA  tezkeresine YES  diye el kaldýranlarýn bugün büyük bir vebal altýna girdiklerine inanýyorum. Geri dönüþüm olursa Ýyi olur deðil mi ya?  Günlük sosyal yaþantýmýzda okuduðumuz  pisi pisine öldü baþlýklý haberler  az buz deðil. ”Kavgayý ayýrayým derken  canýndan oldu” gibi…

Tek bir soru yeter bu konuda. ”dünyada neden hep Müslüman, Müslümaný öldürüyor?” 

Türkiye büyük bir ülkedir. Bu büyük ülkenin kendisine bulaþacak tehlikeler için kendini güçlendirmeli, silah sanayi, aðýr sanayi gibi konulara aðýrlýk vermeli, israftan, lüksten uzak durmalýdýr. Mesala iþ dünyasý ortamýn karmaþa içinde nasýl yatýrýmlarý frenlemeye yöneliyorsa, ülke olarakta,  bu konularý ön plana çýkarmamýz da büyük yarar var.

**

AZÝZ NESÝN…

Rahmetli mizah dünyasýnda ismi olan bir yazardý. ”Bu halkýn % 60’ý  aptaldýr” diye yazmýþ yargýlanmýþ ve beraat etmiþti. Bugün bir mizah yazarý bu cümleyi yazsa baþýna güvercin pipisi yaðardý. Türkiye de SALAKLAR  derneði var. Salak ve aptalý ayýrýrsak ve salaklarý da aptallarýn yanýna koyarsak rakam neredeyse % de yüze çýkacak, eyvah eyvah.

**

ALKIÞ

Ülkemiz insaný, alkýþý kurtuluþ, kendisine  ödül verileceðini umarak þak þaklamakta, sanki þak þuka mezesi gibi zannetmekte. Konuþmacýnýn siyasal teknikle yaptýðý, yalan dolanda olsa  cümleleri kendisine verilecek hediye zannederek þaka þuka, yaþa var ol falan. Yahu ne söylendiðini bile anlamýyorsun, belki üstü kapalý sana yönelik küfran var sen hala alkýþlýyorsun diyen de yok. Sadece iþini gücünü býrakýp þakþuka yemeðe gidiyorlar… Konuþmacý poposunu dönüp gittiðinde kös kös geri dönüþ… Haa bi de bunlarýn ýsmarlama þak þukacýlarý var. Ekmek arasý küfte vaadiyle meydanlara gelenler yani… Aç ama ne yapsýn bir alkýþ bir ýsýrýk küfte...Yersen !!

                                                             ….

YÜRÜYÜÞ…

Kendini Kaf daðýnda görenlerin  bazý  topluluktaki yürüyüþlere pek komiðime gider. Bir saða bir sola savrulan kollar, kaþlar havada,  þeyi ben yarattýðým havasý yani… YUMURTAYA CAN VEREN Allah’ým!

                                                                     …..

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Recep Ývedik, en çok izlenen yerli yapým oldu”

By: Magazin dünyasý

Bizde not: Nabzýmýzýn atýþý yani!!

……………..

ÇÜÞ

Kuruþu kuruþuna emekli maaþlarý. Ulusaldaki üç gündür bilgi duyumu Kuruþ, muruþ cepte yokmuþ. Sanki büyük ikramiye listesini yayýnlýyorlar!

………………………………………………….

BÜYÜTEÇ

Milli BEKA HAREKETÝ. Teþkilatlanma aþamasýna girmiþ.

Edremit Ýlçe baþkaný “Allah yar ve  yardýmcýmýz olsun, vakit Cumhur

Ýttifakýna destek vaktidir” dedi. BEKA  sadece bir partinin ya da

Partilerin sorunu deðildir. BEKA  bir ülkenin bütünü kapsar diye biliyorum.

……………………………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Cübbeli’ye KAYYIM ATANSIN

ANONÝM

………………………………….

 

236 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar