Uður TARIMAN
4 Þubat 2020 Salý
Tarih : 2020.02.04  09:27:32

23 YIL SONRA YAKALANDI…

Ben kendi adýma üzüldüm… Dile kolay çeyrek asýr olmak üzereymiþ… 8’i sýfýr yapýp, 12,5 milyar kazanan bu adam için nasýl üzülmem… Ona tahribat yapýlan bileti anlamayýp ikramiyeyi ödeyen neden yakalanmýyor? (HAYATTAYSALAR) 23 yýl devletin polisinin yakalayamadýðý bu adamýn suçu hiç mi af görmedi? Ýmkaným olsa gidip bu adamý bulup alnýndan öpesim geliyor.

Bu yazý týpký teee yýllar öncesi, Ýstanbul’da tek baþýna banka soyan ve 3 ay sýkýyönetim döneminde polis ve askerin yakalayamadýðý NECDET ELMAS’ ý anýmsattý bana. O YILLARDA Milliyet Gazetesinde köþe yazan, ÞEHR-Ý MUHARRÝRÝN olarak tanýmlanan Refii Cevat ULUNAY’da köþe yazýsýnda “Sana þerefim üzerine söz veriyorum seni ihbar etmeyeceðim,  gazeteme gel çayýmý için, alnýndan öpüp, göndereceðim” diye yazmýþtý…

Bu adam affedilmeli hatta ödüllendirilmeli. Hatta hayatý filme çekilmeli…

**

VÝRÜS.

Toplu iðne büyüklüðünde ama insanoðlunu yerden yere vuran bir takým virüsler, iþimizi gücümüzü býraktýrýp, tv ekranlarýmýzý bilem esir almakta.

Aslýna bakarsanýz Çin iþi falan deniyor ama bizim ülkemizde de,  MUSKAKORANA cinsi yýllardan beri aþýsýný bekliyor. Lakin bulmaya niyetimiz olmadýðýndan kelli, bizi kemirmeye devam ediyor. Aþýlarýn kasten ve taammüden bulunmamasý durumu gibi. MUSKAKORANAMIZIN da,  ne yazýk ki kasten yani taammüden aþýsý bulunamýyor…

Uzun lafýn kýsasý, git pabucu büyük hocaya, yazdýr bir MUSKAKORANA, üç adet 42 numara çarýk götür. Üç gün sonra dimdik ayaða kalk. Daha nasýl tüyo verelim size!!

**

BAÐIÞ…

Ýyilik için insanoðlunun yüreðinden koparak ihtiyaç sahibine ulaþan maddi yardýmýn adý… Ama bizde ne yazýk ki RÜÞVET olarak kullanýlmakta… Mesela bazý sanatçýlar okul yaptýrýrlar, kimileri cami yaptýrýr ama vergilerinden düþerler… Bu devletin rüþvete teþvikidir. Bu yasa deðiþmeli ve baðýþ vergiden düþülmemelidir… Bir muhterem vardý soyadý Baðýþ’tý… Kökten yüreði gani bir insandý.

ÞAPKA DEVRÝMÝ…

Ordumuzda generallerin þapkalarý evrime uðradý. Bundan böyle Karacý generaller þapka yerine bere kullanacaklar… Havacý generaller kayýk þapka. Deniz açýklandý mý bilemem.

Ancak generallerimizin bazýlarý þapka döneminde bile nizami selam vermesini beceremiyorlardý. Bu berelerle nasýl selam verileceði de acaba evrime uðradý mý?

Þapka dedim de aklýma yýllardýr yazdýðým bir konu çaðrýþým yaptý…

POLÝS ve ZABITA…

Dedim ki, Polis kýyafetleriyle zabýta kýyafetlerini belirgin bir þekilde ayrýþtýrýn. Her iki görevlilerin þapkalarý ayný. Uzaktan ayýrt etmek bile çok zor.

Polisimize neden önem verilmiyor?  Sadece kask, biber gazý maskesi taktýklarý zaman polis olduklarýný anlýyoruz. Oysa polisimiz batý kombini tarzýnda görevine yakýþan kýyafeti neden olmasýn? Lütfen bir Amerikan polisinin kýyafetine bakýn, bir de bizim polisimiz kýyafetine… Polisimizin yürekleri ipek gibidir ama ne yazýk ki bu pamuk yürekler, zoraki olarak emir komuta misali demir yüreðe çevriliyor ve katýlaþtýrýlýyor. Bir zamanlar Bir ilimizde PEMBEKOL oluþturulmuþtu. Yani ismi bile ürkütücü ne o KARAKOL… KARA-KOL. Ýtici bir unvan… Mesela Akçay Karakolu. Tam manasýyla PEMBEKOL ÜNVANINA sahip bir Emniyet birimi. Hepsinin yürekleri gani. Güler yüz, eee böyle emniyetçilerimizin kýyafetleri de neden ÞIK olmasýn? Gelmiþ geçmiþ kaç vekil varsa rozet ayýrmaksýzýn birebir aktarmýþlýðým vardý. Ama hiçbiri meclise bu konuyu taþýmadýlar…

Eee þimdi BEKÇÝ baba teþkilatý yeniden kuruldu. Ama lakaplarý BABA gibi olmaktan uzak. Hepsi genç, hepsi hayatý yeni tanýyan çaðda. Ýmdi bunlarýn fakülte mezunu olanlarý 5000 TL maaþ alacaklarmýþ. 15/20 YILLIK POLÝS memurumuz kaç para maaþ alýyor. Bu rakamlar açýklandýðýnda “ooo demek ki polisimiz ayda 20/25 bin lira maaþ alýyor” olgusunu yaratmýyor mu?

Bu yeni yetme gençler arasýnda, üniformayý giyer giymez havalara girmeyecekler mi?  (Dikkat bazýlarý diyorum) Apar topar halkla iliþkiler eðitimi verilmeden böyle bir teþkilatýn kurulmasý yanlýþtýr. Kiþisel görüþüm bu yöndedir. Nokta.

**

ÝÞTE YANDAÞ OLMAK YA DA OLMAMAK…

Ýktidara çok yakýn gazeteci olan Ahmet Hakan, gerçekçi olan ve gerçekleri kamuoyu ile paylaþma güzelliðini gösteren SOL tanýmlý gazetecilere teþekkür yazdý. Hem de fotoðraflarýný yayýnlayarak.

Ýmamoðlu’nun gündeme oturan kayak tatili konusunda,

Emin ÇÖLAÞAN, Fatih PORTAKAL, Yýlmaz ÖZDÝL ve Barýþ YARKADAÞ’a teþekkür…

Ýþte taraf olma ya olmama göstergesi.

Bir tane yandaþ gazeteci, Ýstanbul eski Belediye Baþkaný hakkýnda eleþtiri içerikli yazý yazdý mý? Bir tanesi eski Ankara Belediye Baþkaný Gökçek aleyhinde yazý kaleme aldý mý?

Gerçekleri yazmak yürek ister. Sol cenahtandýrlar ama ALLAH korkularý ön plandadýr. Ya yandaþlar her kelimenin baþýna ÝNÞALLAH derler ama hak yerler…

Bu teþekkür alan yazarlar olmasa halk gerçekleri nasýl öðrenecekler? Halkýn para vererek aldýklarý gazetelerin kalemleri terazilerini her gün kontrol etmek zorundadýr… Ama ne hikmetse bu terazi kontrolü sadece SOL yazarlarýn terazilerini kontrol eder…

Eee bizim buralarda öyle çizgisine sahip yazar çizer takýmý kalmadý… Halka karþý sorumluluk sahibi yazar çizer takýmý yani…

**

TL 1 KANALI VE BÝR ALT YAZI

Bu kanalýn haber bülteni yayýnlanýrken bir alt yazý geçti. ”BALIKESÝR Büyük  Þehir Belediyesi, altýnda fay hattý bulunan yumuþak zeminli araziyi imara açmaya hazýrlanýyor

Bu yayýndan sonra kanalý takip ettim. Ne bir tekzip, ne bir düzeltme haberi yayýnlanmadý. O halde sükut ikrardan gelir dedim ve vazgeçtim takipten…

**

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

Rusya domates alým kotasýný 50 bin ton arttýrarak

200 bin tona çýkarttý”

By: HÜRRÝYET GAZETESÝ HABERÝ

Bizden not:  Yandý keten helvam biz 10 TL’den aþaðý

Domat yiyemeyeceðiz. Demedi demeyin.

…………………………………………..

ÇÜÞ

Belediyelerde, Baþkan yetkisi ! sayesinde kadro þiþkinliði

OBEZ göbeðine döndü. Ýstediðini alýyorlar. Sonra aðlama

Faslý… Salla baþýný al maaþýný. Ýspatý bilem çok basit. Git herhangi bir belediyeye, ekran baþýnda okey oynayan onca insan görürsünüz.

…………………………………….

BÜYÜTEÇ

Aha bir daha yazýyom. Ama bu kadar kýyak da yeter be yaa.

Aracýnýzýn rengini deðiþtirmek istiyorsanýz ÝKÝZÇAY, RUHÝ SU

Caddesine teþrif edin ücretsiz renk deðiþimi hemi de 1 saat içinde gerçekleþtirilir.

 …………………………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Hatasýný anlamak ve özür dilemek ERDEMLÝ

Ýnsanlara özgüdür.

ANONÝM

…………………………………………………

 

257 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar