Uður TARIMAN
6 Þubat 2020 Perþembe
Tarih : 2020.02.06  09:31:51

4 ÞUBAT TEL TEL

TL 1 KANALI VE BÝR ALT YAZI” baþlýðýyla yazdýðým yazýnýn gerçek olup olmadýðý konusunda tereddüt geçirmiþ ve derinlemesine inmemiþtim. 5 ÞUBAT Çarþamba günü sadece  KÖRFEZ STAR gazetesinde CHP vekili Aytekin’in  basýn açýklamasýný okuyunca oh be asparagas deðilmiþ diyerek rahatladým.

TL 1 kanalýnda 3 Þubat günü Ana haber bülteni  yayýnlanýrken bir alt yazý geçmiþ ve  10.02 olarak tanýmlanan balçýk alanýn altýndan fay hattý geçtiðini ve buranýn imara açýlmak üzere BBB tarafýndan giriþimler olduðunu  yayýnlamýþtý. Ýþte bu haberi teyit eden AYTEKÝN de konuya tepki göstererek, karardan acilen dönülmesini isteyen bir  açýklama  yayýnladý… Fay hatlarý faaliyete geçtiðine dair onca uyarý yapan bilim adamlarý konuþurlarken bizim BBB  herkes gider Mersin’e biz gideriz tersine hesabýný güdüyor… 5 Þubat  akþamý 3 kez Manisa’dan kapýmýzý týkladý deprem. Ne uðruna imara açmak istediklerini açýklasalar da ikna olsak !!

**

DEPREM

Türkiye’de birçok bina yýkýlýyor. Hem de 4 þiddetinde depremle. Yahu ne utanmaz müteahhitler var be. Bari kendilerini gidip görmediniz FOTOLARINA bakýn. Galata kulesi, Beyazýt kulesi, Kýz kulesi ve SÝNAN’ýn onca eserleri… UTANIN ve bu iþi tövbe diyerek býrakýn…

EMÝTT, BÝTTÝ.

Baþkan, Arslan döndüðüne göre geriye yönelik yerel gazetelerde yayýnlanan haber ve yazýlarý basýn bürosu kendisine aktarmýþtýr… Bilgilendirme yapacaðý konusunda inancým tamdýr.

**

EMÝTT’TE STANDLARIMIZ DOLUP TAÞTI

Bu haberi okuyunca elbette sevindim. Amma velakin fuar dönüþü  ayný sevinci yaþayan kaç kiþi vardý bilemem. Dolup taþtýysa yaz sezonunda bizim buralara akýn olursa, biz zaten Akçay’a giriþi yasaklar durumlara düþüyoruz, nasýl bir tedbir  alýnacak? Þehir planlamacýsý bir danýþman olduðu söylenmekte onun fikirlerinden istifade edilmeli! Öyle ya maaþla çalýþanýn fikirleri neden yabana atýlsýn ki?

Evet nasýl bir tedbirler zinciri düþünülmekte?

***

AHMET HERDAN

Ýmar’ýn baþýna geçti. Baski’de olduðu gibi olmasa da ara sýra kapýmýzý týklar umudundayým !

**

NÝHAT SÖNMEZ

Tee ilk günlerden bu yana ED-BEL de söz sahibi olmak istiyordu. Alenen deðil de perde arkasýndan bu ÞÝRKETLE haþir neþir oluyordur gibi geliyor bana…

**

EDREMÝT BELEDÝYESÝ’NÝN ZEYTÝNLÝKLERÝ

Baþkan Hasan Arslan’ýn basýna verdiði kahvaltýda yaptýðý bir açýklama hoþuma gitmiþti. “Bundan böyle belediyemize ait zeytinlikleri icara vermeyeceðiz, kendimiz iþleyip, kendi markamýzla halka sunacaðýz” diyerek bu yaðdan bir örnek olarak tüm basýn mensuplarýna birer þiþe daðýtmýþtý.

EMÝTT’te belediye standýnýn yanýnda HERDAN yaðlarýnýn standýnýn fotosunu görünce hemen bu belediye  zeytinyaðý aklýma düþtü. Böyle kaliteli yað üreten Herdan  zeytin ve zeytinyaðý iþletmesi  olmasý, belediyenin halka daðýtacaðý yaðýnda kaliteyi ucuza satabileceði fikri aklýma düþtü… Ýki kurum Edremit’lilere  kalite ve ucuz ürün  sunabilirler. Yeter ki el sýkýþýlsýn!

**

TAVUKLAR DA RÜYA GÖRÜYORLARMIÞ.

Geçtiðimiz gün Hürriyet Gazetesinin Kelebek ekinde ÖMÜR GEDÝK’in yazýsýndan öðrendim. Gedik “tavuklarda bizim gibi rüya görüyorlar ve 100 ‘e yakýn insaný tanýyabiliyorlar” diye bir bilgiyi paylaþmýþtý. Bende diyom ki tavuklarýn rüyasýna giren BIÇAK  ve tanýdýðý en önemli kiþinin de KASAP olduðuna dair iddiaya girerim…

**

BÝR KONUÞURSAM YER YERDÝNDEN OYNAR

Bu cümle misali bazý internet yayýnlarýnda “bizi takip edin bu akþam yer yerinden oynayacak” eyi güzelde be kardeþim. Yer yerinde duruyor sadece deprem biraz gýdýklýyor. Onun dýþýnda yer de yerinde gök de…

**

ÇÜÞÞÞ…

Valla bu benim yýllardýr yazdýðým ÇÜÞ kutucuðu deðil. ÇÜÞÞ  kere Çüþþ… Kuru bamyanýn kilosu 220 TL imiþ… Etin kilosu valla ucuz be kardeþim. Tarým Bakaný beyin günahýna girdik desene.

**

DEVLET BEY

Zoraki konuþsa da bi þeyler söylüyor. Son söylemi “ESAD  yýkýlmadan Suriye’ye huzur gelmez”. Ajan PUTÝN’i atlamýþ. Aslýna bakarsanýz atlama deðil bu, büyük ortaðýna danýþmadan AJAN PUTÝN’e dokunamýyor… Sokakta köklü MHP’li bazý dostlar mutlu deðiller… Devlet beyden sonra MHP’nin dümenine kim geçecek ucundan da olsa bilmek istiyorlar… Can bugün var yarýn yok deðil mi ya !!

**

KORONA ÝSÝMLÝ VÝRÜS

Emperyaller, baktýlar ki Çin’in biti fazla kanlandý, sopayla baþa çýkamayacaklarýný anladýlar, kimyasal oyunlarla  ÇÝN’e hücuma geçtiler bana öyle geliyor sizleri bilemem. Bu virüs nedeniyle þu günlerde  ÇÝN  ekonomisi çok büyük darbe yedi… Yemeye de devam edecek gibi… Ben Saddam’ýn ölümünün hemen sonrasýnda, “Bu  CONÝLER  bizi silahla deðil içten içe zayýflatýp bitirecekler” diye bir küçük  yazý yazmýþtým. Bu virüs sonrasý aklýma bu küçük ama içeriði okkalý yazým geldi… PKK-FETÖ baþýna gösterdiði þefkat- gizliden gizliye bir yerlere para akýtýlarak halk arasýnda ikilem yaratmak aklýnýza ne kadar pislik varsa bizi eritmek için bu adýna EMPERYAL denilen ekip yapmakta.

Aslýna bakarsanýz insanlýðý bitirmek adýna ne kadar ölümcül VÝRÜS  varsa bu kovboy ülkesinden geliyor… Dün yaptýklarý açýklamayý haber bütenlerinde duyunca aðzýmla deðil baðýþlayýn bir yerimle güldüm. Suriye’den atýlan  füzelerle verdiðimiz þehitlerimizin topraða verildiði saatlerde “Türkiye’nin karþý misilleme hakký vardýr, arkasýndayýz” diye açýklama yaptý. Aklý sýra bizi AJAN PUTÝN ile kapýþtýracak. Sanki bizim aklýmýz yok, sanki ne kadar fýrýldak oluklarýný bilmiyoruz. PKK VE EMSALÝ TERÖRÝSTLERE yaðdýrdýðý kamyonlar dolusu silah…

Bu baðlamda, naçizane görüþ olarak bütün fuzuli harcamalara paydos dememiz gerekiyor. Fuzuli ithalatý kesmemiz gerekiyor. Yaðma Hasan’ýn böreði gibi malý götürenlere frenlememiz gerekiyor. Ve bu tasarruflarý SÝLAH sanayimize yatýrmamýz gerekiyor. Tank palet fabrikasý MOTOR bulamýyor diye haberi duyunca yüreðim sýzladý…

**

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“UCUZ ZEYTÝNYAÐI ALIRKEN BÝR DAHA DÜÞÜNÜN”

BY; Edremit Meslek Yüksek okul Öðr. Görevlisi Dr. Mücahit Kývrak

Bizden not: Ah be hocam keþke kaldýrým yaðlarýna da deðinseydin.

………………………………….

ÇÜÞ

Virüse karþý ne yemeli? Dr. Yavuz Dizdar bu konuda bir yazý yazmýþ. Detayýna girmeden ben yanýt vereyim. Kilosu 220 lira olan kuru BAMYA.

……………………………………..

BÜYÜTEÇ

AKP’li vekil Canbey. Ayvalýk Belediye baþkanýna baraj konusunda alternatifin var mý diye sormuþ. Eee bizde soralým bakalým. Edremit Devlet Hastanesi için alternatifiniz var mý?

…………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Tabutumu en iyi doktorlar taþýsýn. En iyi doktorlarýn bile

ölüme çare bulamayacaðý anlaþýlsýn.

BÜYÜK ÝSKENDER

……………………………………………..

 

 

 

280 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar