Uður TARIMAN
18 Şubat 2020 Salı
Tarih : 2020.02.18  09:46:17

BUGÜN TEL-TEL FORMATINDA  KENDÄ° MÄ°NÄ°K AMA Ä°ÇERİĞİ BÜYÜK BÄ°R FORMATLA SUNMAK Ä°HTÄ°YACINI DUYDUM…

Yıllar boyunca Edremit’in eski beldesi, yeni mahallesi ZEYTÄ°NLÄ°‘de ÇAY BOYUNCA, kara suratlı terk edilmiÅŸ kaç daire olduÄŸunu bilmediÄŸim ve halk tarafından KARA BÄ°NALAR olarak nitelendirilen  sözde bir sitenin, çirkinlik abidesi olduÄŸu kadar HAYATÄ°  TEHLÄ°KE boyutlarına varan  ve bazı blokların yıkılma aÅŸamasında olduÄŸunu  FOTOÄžRAFIYLA  sizlere sunmak istedim. Bu fotoÄŸraflar,  16 ÅŸubat 2020 Pazar günü tarafımdan çekilmiÅŸtir…

Bu karede gördüÄŸünüz blok , Zeytinli Ahmet YESEVÄ°  camiinin 10 metre yanında, önünden ve arkasından insanların, araçların geçtiÄŸi hareketli bir  mahaldir… Pazar günü camiden çıkan bir iki mahalle sakinleriyle konuÅŸtum…”Hergün tepemize yıkılacakmış gibi endiÅŸe duyuyoruz, mahkemelik falan olduÄŸu söylenmekte. Mahkeme bu aÅŸamada bizi ilgilendirmez, bizi ilgilendiren topluma zarar vermemesi için gerekli önlemlerin alınmamasıdır” dediler. KonuÅŸtuÄŸum bir diÄŸer mahalle sakini ise elindeki ulusal bir gazete küpürünü göstererek “HaydarpaÅŸa Numune hastanesi de tehlike arz ettiÄŸi için çevreye karşı önlem alınmış ve “binaya yaklaÅŸmak tehlikeli ve yasaktır, levhası konmuÅŸ”  Neden Edremit BELEDÄ°YESÄ°  ve  KAYMAKAMLIK  bu tür bir önlem almıyor?”  diye haklı bir serzeniÅŸte bulundu… Bir baÅŸka vatandaÅŸ, “bu binalara bir dönem saÄŸlam raporu verildi denmiÅŸti, bir baÅŸka söylemde yıkılması konusunda” hangisi doÄŸrudur. SaÄŸlam raporu verildiyse hangi tarihte hangi teknik heyet tarafından verilmiÅŸtir? Yıkım kararı verildiyse aynı soruların sorulması gerekir” ÅŸeklinde.

Åžimdi, ben buradan soruyorum… Bu karelerde görülen ve yıkılma tehlikesi olan bu binaların çevresinde neden tedbir alınmıyor? Vatandaşın dediÄŸi gibi mahkemelik bir durum dahi olsa, her türlü tedbirin alınması gerekmiyor mu? Olası bir kazada kimin /kimlerin fotoÄŸrafı çıkacaktır?

Konunun bir iki  yüzü daha var

1-  Yüzlerce metruk bir dairenin içinde fare gibi zararlı hayvanlar var mıdır?

2- Bu metruk binalar içinde evsiz barksız bazı kimseler  sığınmakta mıdırlar?

3-  Zeytinli  çayının o güzelim manzarasının sergilendiÄŸi TUALE  darbe fırçası atılmış olmuyor mu?

 

488 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar