Uður TARIMAN
25 Mart 2020 Çarşamba
Tarih : 2020.03.25  09:24:07

GEZEGENDEN MAÄ°L ALDIM

Bu baÅŸlık altında dün uzunca bir yazı yazmıştım. Aynı gün Cumhuriyet gazetesi  köÅŸe yazarı  M.Ali  GÜLLER aynen ÅŸöyle yazmış. Yoktur farkımız. Ä°ki yazının özeti dünya üyelerinin yönetimleri insanlığı bitirmek için girdikleri sidik yarışı… Özeti bu.

M.Ali GÜLLER’in yazısından bir iki paragrafı paylaşıyorum. Buyurun.

Aynı emperyalist anlayışın ürünü olan o utanmazlık geçen hafta baÅŸka alanlarda da kendini gösterdi. Üç aydır “koronavirüs diyen Trump, bir haftadır konuÅŸma metnindeki korona kelimesini karalayıp, ÇÄ°NVÄ°RÜSÜ  demeye baÅŸladı. Tam bir utanmazlık. Sanki virüsün milleti varmış gibi. Sanki ABD  ve MEKSÄ°KA’DA GÖRÜLEN H1N1 virüsüne AMERÄ°KAN VÄ°RÜSÜ denmiÅŸ gibi.

Trump bir haftadır, korona konusunda Çin’i suçlamakta. Tam bir emperyalist utanmazlığı. Zira kendi ülkesinin gazeteleri “ABD  istihbaratı Ocak  ve Åžubat’ta pandemi (küresel  salgın) uyarısı yaptı. Trump umursamadı, çünkü rakibi ÇÄ°N’in başı belada diye  seviniyordu. ABD Ticaret bakanı  Wilbur ROSS “bu salgın Amerikan ekonomisine yarayacak. Ä°stihdam Kuzey Amerika’ya geri dönecek“ diye SEVÄ°NÄ°YORDU.

Åžimdi ÇÄ°N VÄ°RÜSÜ demelerinin ve Çin’i dünyayı geç bilgilendirmekle suçlamalarının nedeni açık. ABD virüsle ÇÄ°N  gibi mücadele edemiyor.”

Evet Cumhuriyet yazarı aynen böyle yazmış. Aynı gün yayınlanan benim “GEZEGENDEN MAÄ°L ALDIM” baÅŸlıklı yazımın içeriÄŸi. Benim yazımın  bir cümlelik özeti ise “dünya ülkeleri insanlığı   taammüden bitirme yarışındalar. Ä°nsanlığın geleceÄŸini düÅŸünselerdi, ATOM  bombası atarak milyonlarca masum insanı öldürmezlerdi. Binlerce insanı  HÄ°TLER marka fırında yakmazlardı. Vietnam’da milyonlarca çoluk çocuk kadın, yaÅŸlı insanları katletmezlerdi. Keza KORE DEÇin halkı yarasayı bugün yemiyorlar belki asırlar boyu her türlü hayvanı yiyen bir toplum.

Ä°ÅŸin kötüsü, kötü adam ya da adamların sırada baÅŸka virüsleri de sırada. Ä°nsanoÄŸlu artık yönetimlerine karşı tetikte olmalı. DüÅŸmanı dışarıda deÄŸil kendi içlerinde aramalılar…

**

ALKIÅž KARIN DOYURMAZ

Daha iki, üç ay öncesine kadar, hastanelerde saÄŸlıkçılara yapılan saldırı, darp, yaralama gibi eylemleri yapanlar serbest bırakılırken bugün saÄŸlıkçılar için alkış kampanyasına katılıyorlar. Binlerce saÄŸlıkçı zannediyor musunuz ki bu yapılanları unuttu. Åžimdi o magandalar bile saÄŸlıkçıların paçalarını eteklerini öpüyorlar… Geçici alkış karın doyurmaz. Kalıcı yapın da görelim.

**

KOYUN CAN DERDÄ°NDE KASAP !!

Bu ortamda bile, eÄŸitime VÄ°RÜS SIKAN adına MÄ°LLÄ° EĞİTÄ°M  ünvanı verilen kurum, uzaktan kumandalı eÄŸitimde MENDERES’in idamını, seyrettirip, aralarda ilahi dinletiyorlar. Bunun adına da MÄ°LLÄ° EĞİTÄ°M  diyorlar. Yahu bari böyle günlerde uslanın be… Åžimdi kalkmışız, KHK  ile iÅŸten atılan  doçenti Amerika dan geri getirmek için davetiye çıkartıyorlar. Ä°nsanlığı Ä°LAHÄ° DEĞİL, BÄ°LÄ°M Ä°NSANLARI KURTARACAK. Esasen  Ä°LAHÄ°NÄ°N  Ä°slam’da YERÄ° YOKTUR… Mevlitlerde ilahi söyleyen bir çok ekip vardır ve PARA alarak bu mevlitlere katılırlar…

**

EDREMÄ°T VE HASTANE

6 yıldır yetersizliÄŸi nedeniyle yeni hastane yapılmasını bekleyen EDREMÄ°T  halkının hiç aÄŸlaÅŸmaya hakkı yok. Sustukça sıra sana gelecek diyorlar ya. Hep kanırıldık. Hep aldatıldık. AydınlıoÄŸlu döneminde ne baÅŸlıklar attırıldı bizim yerel gazetelere..”bugün temel atıyoruz yarın parası  çıktı, çıkıyor, ÅŸuraya yapılacak hayır buraya yapılacak ve  bugüne gelindi. Bugün de aynı terane.

Bela geliyorum demez ansızın geliverir. Ä°ÅŸte ÅŸimdi EDREMÄ°T bile özel hastaneye  mahkum oldu.

Bir doktora 150 hastanın düÅŸtüÄŸü bir kamu hizmet teÅŸkilatı… Doktorlar akÅŸamları evde TV karşısında yemek yemeden uyuklar hale geldiler… Esasen doktorların özverili çalışmaları olmasaydı, dükkan çoktan kapanırdı…

**

GARANTÖR

Kim garantör? Kağıt üzerinde HAZÄ°NE. BoÅŸ versenize  kardeÅŸim. Hayatında Ä°STANBUL’u görmemiÅŸ kaç milyon insan var bilen var mı? Yok. Onlar sadece TV ekranlarında çoÄŸu kez diziler sayesinde özellikle KIZKULESÄ°NÄ°  görerek Aaa denizin ortasında  bina var diye ÅŸaÅŸkınlık yaÅŸarlar ama yürekleri gani olduÄŸu için Ä°stanbul’daki bütün yol ve köprülerin parasını  ödeyen GARANTÖRLERDÄ°R. Sonra bunlara ÅŸehir hastaneleri  EKLENDÄ°… Yani  Åžehir hastaneleri  hasta deÄŸil müÅŸteri bekleyen sözde vatandaÅŸtırlar!!

**

KAHVEHANE

GeçtiÄŸimiz günde yazdım. Sadece EDREMÄ°T’Ä° baz alalım. Edremit ve mahallelerinde ya da sadece Akçay Altınkum… Kaç kahvehane var? Kaçı kirada? Kaçında çalışanlar sigortalı? Kaç kahvehane sahibinin kredi kartı, ya da kredi borcu var? Bilen var mı? Yok. Ä°mdi bunların hepsi kapalı. Bu adedini bilmediÄŸim mekanlarda  günlük yevmiye ile çalışan genç ve yaÅŸlılar ne yerler ne içerler bilen var mı?

**

KORONA VE ANADOLU

Bugün kadar açıklanan hasta  ve ölüm sayısı size “baÅŸarı” olarak geri dönmesin. Anadolu’dan bahseden kimse çıkmadı. Anadolu için ne gibi tedbirler düÅŸünülmekte… Bu virüsün belirtilerini normal nezle, grip  gibi oluÅŸumlara yoracak oylan kaç milyon Anadolu insanım var? Kaç milyon insanımız kadın erkek, yaÅŸlı genç insan tarlada, baÄŸda toprakla haÅŸir neÅŸir olmakta. Bu dip bucak yaÅŸam yerlerine gezici saÄŸlık ekibi gönderildi mi?  Benim bütün korkum ANADOLU’da patlama olması. Kimse esas yurdumuzun en büyük parçasından kimse söz etmiyor…

**

HADÄ° BÄ° DAHA YAZAYIM.

Balıkesir il saÄŸlık müdürü ve  Edremit Ä°LÇE saÄŸlık müdürlerinden neden bilgilendirme açıklamalar gelmiyor? Özellik Ä°lçe SaÄŸlık.  Gazete gitmiyorsa alo desin  ÖZEL ULAK  gönderelim! Kimdir? Adı nedir bilmiyorum. Ancak çok  önemli bir kamu görevlisi… Bilgi akışının özellikle böyle günlerde devamlı ortada olması gereken bir görevli…

**

DÜÅžÜNCENÄ°N BÄ°TTİĞİ YER

“KHK  ile iÅŸten atılan Doçenti  ABD’den geri getirmeye  çalışılıyor”

By: gazeteler

BÄ°ZDEN NOT: Salya sümüklüler varken bilim adamına ne gerek var.

………………………………..

ÇÜÅž

Bir 65 yaÅŸ üstü adama 3 bin  papel  ceza kesilmiÅŸ.

Adamcağızın fotosuna baktım. Ayağında pantolon ha var, ha. Yok!  Neyini alacaksın bu insanın. Böyle bir komedi dünyanın hiçbir yerinde  sahneye konmamıştır. OTORÄ°TE Parayla kurulmaz. Önce bunu öÄŸrenin. Trafik cezası keser gibi… O ha oldum yani !!!

………………………………….

BÜYÜTEÇ

YaÅŸlı olmak yaÅŸamdan kopmak deÄŸildir. Mesela  65 in üstü bir adam,  akÅŸamcı. Birer yudum akÅŸamları atıyor. Rakı ya da ÅŸarabı bitti. Telefon açacak “bana bir 35’lik alıver” diyecek. Diyebilecek mi?

**

KULAÄžINIZDA KÜPE OLSUN

Karda yürü izini belli etme

ATASÖZÜ

………………………………………….

YENÄ° BÄ°R BEDDUA

Olur mu? Olur… ”inÅŸallah seni korona yakalasın”

Allah etmeye Allah nazarlardan saklaya. Salya sümüklüler çare yerine  BEDDUA  icad ederler…

 

 

552 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar