Uður TARIMAN
PANAMA BANDIRALI…
Tarih : 2016.05.17  09:40:36

Bu bandýra denilen unvan vergisiz  devasa yük gemileri ve Özel yatlarýn bayraklarýnýn anlamýdýr.

Bunun çok minnacýk bir örneðini bizim bazý yata benzeyen lüks yatlarýn sahipleri bilem Türkiye’de uygulamaktalar.

Adamýný bul… (rahmetli sesle çizgilerin yaratýcýsý Celal Þahin’in sözüdür)

Adamýný bul…

Evet adamýný bulunca, yata benzer lüks tekne  balýkçý teknesi nüfus kaðýdýný alýverir…

Panama Bandýralý gemiler ise, trilyonlarla oynayan,  Türk iþadamlarýnýn baþvurduklarý bir yöntemdir.

Panama, bandýrasý ve tabii ki Panama’daki off-shore denilen Bankacýlýðýn tarzancasý…

Ya parasýný gizlemek ya da  hukuksal  etkinliklerden etkilenmemek… Vergi kaçakçýlýðý yani…

Geçtiðimiz gün de bu konuya deðinmiþtim…

Uluslararasý bir skandal açýklama ile Panama’da büyük miktarlarda parasý saklý olan Türk Ýþadamlarýnýn isimleri orta yerde gezinirken bunlarýn hepsinin AKP’ye yakýn kiþiler olduðu açýklanmýþtý. Amma velakin iktidar bu konuda en ufak bir açýklama yapmadý. En ufak bir polisiye film senaryosu yazmadý… Her nedense AKP paraya dayalý hiçbir olgunun önünü kesme gibi iyi huyu yok… Kanser týp biliminde, iyi huylu ve kötü huylu diye tanýmlanýr…

AKP paraya dayalý, hiçbir olayda iyi huylu diye  ses çýkartmadýðý kiþilerin kötü huylu olduðunu bile bile arka çýkmaktadýr… Acep nedendir?

Bu konu, dostluklar, arkadaþlýklar arasýnda bile son günlerde espri anlamýnda kullanýlmakta. “ula selum, sen haçan neden Panama listesinde yoksun da… Üç tane  TAKAN  var, 5 dönüm finduk bahçen var, Panama’yý pilmeyisun mu? Muhatabý da  “ula hadi  pen Panama deduðun, yerde yoðum, ya sen, Bak hemþerun Orhan babanýn bile davetli  listesinde olan Ceylan’ýn düðün listesinde neden yoksunçi”

                                                                                                 X

KAPISINA KÝLÝT VURUN BELEDÝYELERÝN

Ýlçe belediye meclislerinin reddettiði bir plan ya da planlarýn ANKARA’dan talimatla uygulanmasý kabul görüyorsa, o halde Belediye baþkaný ve belediye meclisine ne gerek var? Öyle deðil mi ya?

Neden yerel seçim yapýlýyor?

Neden Baþkan seçiyoruz?

Biz seçiyorsak hesap soracaðýmýz baþkan ve meclisin hiçbir sorumluluklarý olmayacak deðil ya!! Geçtiðimiz  ay, Edremit Belediye Baþkaný, Güre’de eskisi yýkýlýp yenisinin kabasýnýn bitmek üzere olduðu devasa  Körfez Tatil Beldesinin 3,5 kat  olarak denize sýfýr arazide  yapýlmasýna nasýl ruhsat verdiði   tartýþmalara yol açmýþtý…Oysa kazýn ayaðý öyle deðildi… Ankara o Körfez Tatil Beldesi inþaatýna 8 kat  izin verdi. Evet yanlýþ anlamadýnýz 8 kat.

Kamil Saka, üst düzey yakýn dostlarýný da araya sokarak mücadele verdi ve bugün inþaatý devam eden  bu inþaatý 3.5 katta baðladý… Bu durumu Kamil SAKA yine mütevaziliðini saklý tutarak, halka duyurmadý. Ben yazmýþtým…  AKP iktidarýnda býrakýn hakaretli sözleri, yazýlarý, bu tür talimatlý yaþam biçimimize bile müdahaleleri hoþ görmemiz gerekiyor…

AKP döneminde, hele hele Büyükþehir safsatasý uygulamalarýnda ÝLÇE belediyelerinin iþleri son derece zor… Hele hele iktidar Belediyesi deðilsen yanmýþýn… Hem icraatlarý konusunda hem de halka karþý olan sorumluluklarý konusunda zor dostum zor… Kamil Saka,  Büyükbaba ile  torunu arasýndaki  baðlamlarý, kullaným haklarýný  minik bir broþürle halka duyurmak istedi, BÜYÜKBABA Saka siyaset yapýyor” diye yanýt verdi. Belediye ne gibi iþlerden Büyükbabaya  sorumlu olduðunu halkýn bilmesi neden siyaset olsun ki?

 X

MHP

Toma’lý, polisli, engelli bir kurultayda bunlarýn ne iþi var? Ýktidara sorarsanýz, ikiye bölünmüþ bir siyasi kuruluþun kendi aralarýndaki olaylara müdahale için bu önlem aldýk, diye kendini savunacak. Ýyi güzel de bu konuda Valinin ne iþi var? Neyse, uzatmadan en enteresaný, YARGITAY  böyle önemli bir konuda kararýný neden  öne alýp açýklamadý? Ýþin en çetrevilli  noktasý bu… Yoksa?

X

ÞEHÝT SAYISI

Naçizane ben verilen þehit sayýsýnýn doðru olmadýðýna inananlardaným. Etkisiz hale getirildiði açýklanan terörist sayýsýný, tam rakam olarak  verilmesini de anlamýþ deðilim. Etkisiz hale getirdiklerini nerede bulup sayýyorlar? Þehitlerimizin çoðunun uzman olmasý ise düþündürücü. Hayat koþullarýnýn  zorluðu nedeniyle erlikten tezkere býrakma olayý. Alacaðý maaþ uðruna can verme. Þehitlerimizin hepsinin ailelerinin oturduklarý evler yýkýk, dökük köy ya da varoþ gecekondularý… Bir tane VÝLLA  önünde cenaze töreni yapýldýðýný gördünüz mü? Vebalini taþýyanlarýn cenazelerini hiç merak etmeyin… Vebalini taþýyanlarýn cenazelerinin olduðu gün, arkamý dönüp çýkarým…

                                                                                 X

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“SARAY MHP’YE EL ATTI”

By: Sözcü Gazetesi’nin manþeti.

Bizden not: Kendisinin zülf-ü yarýna dokunacak her bir þeye el atar AKP.

X

ÇÜÞ

Milli Piyangoyu almak için 110 firma sýraya girmiþ. Talih kuþunun artýk leþ kargasý fotosu ile reklamý yapýlýr.

X

BÜYÜTEÇ

Güre-Akçay arasýnda her akþam, polis ve jandarma müþterek çevirme yapýyor… Ayný yer, ayný nokta… Iþýklardan sonra  babalar yolun yarýsýný kapatýyor. Zavallý hýz tutkunlarý  daha vitesi ikiye atmadan… Olmaz ki böyle de hýz tutkusu engellenmez ki… Noktayý geçtikten son Allah ne verdi ise acýsýný çýkartýyor, kontrol noktasýndan sonra.

                                                                                               X

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Büyük görünen birçok adam, onlara yakýndan bakýnca büyüklüklerinden çok þey kaybederler.

W,S.LANDOR

                                                                                               X

AKÇAY KORDON

Daha öncede yazmýþtým. Büyükbaba Kordonun bir bölümüne el koydu. El koyduðu yerleri neye çevirecek, halk bilemiyor. Hal böyle olunca yine günah Kamil SAKA  ve yönetimine yüklenecek. Dürüstçe ortaya çýkýp, Akçay Kordona þöyle, böyle bir projemiz var denemiyor… Büyükbaba’nýn sözde Körfez’den sorumlu bir çalýþaný var deniyor… Amma velakin, AKP, bu  sýký aðýzlýlýðý Ankara’yý örnek alarak konuþmamakta, kimseyi konuþturmamakta… Devlet sýrrý sanki. Ne yapacaksan açýkla be kardeþim… Ne o Balýkesir’dekilerde, ne bizim buralardaki muhalif kanatta suç var… Suçlu KUZU gibi olan halkta. Yaþadýðýnýz yerin sahibi sizsiniz… Çýkýn meydanlara sorun be kardeþim… Her ne kadar pankart açarak yürümenin yanýtý TOMA  ise de, korkunun ecele faydasý yoktur… Vergiyi veren sizsiniz. Hakkýnýzý aramakla yükümlüsünüz… Tomalar bir gün münasip bir yere girip park edecekler!

X x x xx

EDREMÝT DEVLET HASTANESÝ’NÝN YERÝ

Yapýlmasý hala düþünülen, kimileri tarafýndan efeem yerini açýklarsak  birileri rant elde ederler. Ben de diyorum ki bilenler biliyor ya… Sizin etrafýnýz rantçý be kardeþim… Kim yiyor? Açýklanýnca kimler rant sahibi oldu, buradan yazacaðým… Yersen deme, yediririz… Baþý kim çekiyor? Hadi þimdilik kenarda kalsýn…

 

410 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar