Uður TARIMAN
BRAVO RAMAZAN DEMÝR…
Tarih : 2016.06.14  09:19:32

Balýkesir Gazeteciler Cemiyeti ile Büyükþehir Belediyesi’nin ortaklaþa düzenledikleri  Ýftar ve ödül töreninde, açýlýþ konuþmasýný yapan Cemiyet Baþkaný  Ramazan DEMÝR, son yýllarda özellikle  Körfez basýn camiasýnda yaþanan tatsýz, tuzsuz ve çizmeyi aþan camia arasýndaki olaylara, çok güzel bir süzülüþle gereken ikazda bulundu… Anlayana davul… Ramazan Demir’i kutluyor ve daima bu tür  tatsýzlýklarý takip etmesini ve uyarmasýný diliyorum. Basýn sokaktaki insanlarýn haklarý için vardýr… Künyede  yazan basýn ahlak ve ilkelerini hatýrlatmak dahi utanç verici bir durumdur.

…………………………………………………

AKP  ve AYNA

Sabah evden çýkmadan nasýl kravat baðlamak, saçýný taramak için  aynaya bakmak  mecburiyetindelerse,  dikkatlerini vererek  yahu hiç olmazsa haftada bir gün kendi gözlerinin içine bakarak, ‘ben ne yapýyorum, biz ne yapýyoruz?’ deseler doðruyu bulacaklar… Pilotlarýn gece uçuþlarýndaki  kör uçuþ gibi KULENÝN  diktesi ile uçmasý gibi bunlar, Beþtepe’den kumanda edilerek, sokaklara, ofislerine sorti çekmekteler… Beraber yürüdük biz bu yollarda þarkýsýný kendileri monte ettiler ama, beraber yürüdüklerinden çoðu ya tekneyi terk etti, ya için için terk etmeye hazýrlanan var.

Bu þarký yerine keþke bugün, dünü düþünerek “maziye bir bakýver, neler neler býraktýk” þarkýsýný dillerine dolasalar, belki geride ne býraktýklarýný görebilirler…

Mazide neler býraktýklarýnýn baþlýklarýný hatýrlatmakta fayda var.

-          Dolmabahçe

-          Oslo

-          Apo ile Kandil arasýnda özel kurye kargo

-          Bombalarýn þehir içlerine döþenmesi

-          Þivan Perver, Barzani ile aðlaþmalar

-          Nevruzda Apo’nun mesajýnýn okutulmasý

-          V.S… Evet maziye bir bakýver neler neler býraktýnýz?

…………………………………………………

BU SÖZE ÞAPKA ÇIKARTILIR

CHP Hatay örgütü, kurþun adres sormaz olayý için güzel bir  söylem bulmuþ ve pankarta dökmüþ…

“ Uðraþmayýn boþuna

Diz çökmeyiz  kurþuna”

AKP’nin amacý,  sol cenahý sokaklara dökmek ve karþýlýðýnda “iþte bunlar ülkeyi kaosa sürüklemek için ikinci bir GEZÝ  yaratmak istiyorlar, bunlar anarþist ruhlu insanlar” diyerek savunma malzemesi yapacaklar… Ýkinci gezinin birinciye benzemeyeceðini tahmin edemiyorlar. AKP, tahrik konusunda üst lisans sahibidir.

……………………………………………

RTE, DIÞ ÜLKELERDEKÝ CENAZELERE TAVIR KOYABÝLÝR.

Ali’nin cenazesinde yaþanan skandalýn tek sorumlusu, Türk Dýþiþleri Bakanlýðýdýr… RTE, bundan kelli, sütten aðzý yandýðý için  Sakýpaða yoðurdunu üfleyerek yiyecektir. Kandýrýlmýþ gibi oldu da!...

……………………………….

HER KUÞUN ETÝ…

Bu söz, günlük yaþantýmýzda olduðu gibi hatta sporda bile geçerlidir…

Siyasette de aynen…

CHP’yi çantada keklik gibi gören AKP, haklý haksýz, oradan buradan yemeye çalýþýyor ama, iþte  amasý var…

Osmanlý döneminde biraz tuzu kuru aileler için de evlenme olduðunda,  GERDEK  odasýna bir tepsi içinde kýzarmýþ kuþ ve tatlý konulurmuþ.

Damat, o kýzarmýþ kuþ etinden bir parça kopartarak geline ikram edermiþ. Gelin yemezse damattan hoþlanmadýðý anlamýna gelirmiþ. Ve iþte o meþhur söz tee o zamanlarda yerini almýþ.

“her kuþun eti yenmez”

AKP, gelin istesin istemesin zorla yedirmeye çalýþan, gerdek odasýnýn dýþýna renk verdirmeyerek zorla sahiplenmenin tutsaklýðý içinde, aðalýk taslamaya devam ediyor.

Ancak bir gün öyle bir geline rastlayacak ki Gerdek odasýnýn kapýsýndan deðil penceresinde atacak kendisini… Hatta bir söz vardýr yine o devirlerden günümüze akan.

“Gururlanma padiþahým senden büyük Allah var”

……………………………………………..

SÝYASETÇÝ NEREDE NE KONUÞACAÐINI BÝLMELÝ

Valla son yýllarýn ÖZLÜ SÖZ  literatürüne geçecek bir cümle.

Bu sözün sahibi RTE…

Bu söz sadece siyasetçiye deðil, mahalle imamýnýn bile rahlesinin kenarýnda yazýlý olmasýnda fayda var… Nerede ne konuþacaðýný bilmelisin… Bendeniz cennet mekan kuþu da bu cümleye bir ek ekleyeyim dedim. “Fazla konuþan hata yapar”

……………………………………………………

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Olay adamsýn vesselam.

KÝBARÝYE

…………………………………………………….

ALÝ BABANIN BÝR ÇÝFTLÝÐÝ VAR…..

Amma velakin konumuz, inekli, öküzlü, tavuk horozlu felan çiftik deðil.

TRT  logolu bir çiftlik…

7 bin 283 çalýþaný var…

Bu çalýþanlarýn yemek, su, meþrubat, çay kahve paralarý bizden yani halktan.

Genel Müdür Yardýmcýsý bile olma için  12 yýl 657’li olmasý gerekir. Ama gelin görün ki Bilal’in imam hatipten arkadaþý… 14 kanal, 16 Radyosu var… Son 11 ayda 89 milyon zarar yazmýþ.

Neden satmýyor?

Devlete ait ne varsa sattýlar ya…

Milli piyango ve diðer þans oyunlarýný da satýyorlar.

TRT’yi asla ve kat’i satmazlar… Tarlada pilli radyo ile çalýþan binlerce saf ve temiz insanlarý kandýrmanýn en kestirme yolu… Ben kendi adýma, verdiðim vergiyi haram ediyorum…

………………………………………..

SÝVRÝ SAVAR   TV ÜRETÝLMÝÞ…

Güney Kore’de bir firma bu buluþu da, bulabilmiþ..

Bulabildiði bu buluþun en büyük pazarýnýn Türkiye olacaðýný da bulabilmiþ acaba. Körfez’deki iþ adamlarýna benden duyuru. Hemen bayiliði alýn. Erken gelen oturur misali kim erken davranýrsa çorbayý içer. Adrina Otelde ödül gecesi millet  haþýr huþur kaþýndý. Turban Tatil köyü desen bu yüzden nerede ise zarar yazacak… Evler de sýtma belirtileri var… Hayde  baalým, haydee…

……………………………………………..

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Biz emretti ama ordu, þehit verme korkusu ile operasyon yapmadý”

By. Milli Savunma Bakaný

Bizden not: Geç bi kalem. Senin önüne öyle gençler getiririz ki, vuralým mý diye komutanýna soran ere, emri TEE Ankara’dan  ALDIÐI DA MI  yalan… Sen git sivri savarla kavga et.

……………………………………

ÇÜÞ

Milli Takým… Hýrvat maçýndaki bu takýmýn karþýsýna  Balýkesir spor’u çýkartsam üç çekerdik. Trilyonluk topçularýn ayaklarýnda mecal yok. Fatih efendi yalansýn dursun… Bana kalýrsa G.S. çok istiyordu hoca olarak… Acele etmesinler kupanýn sonunu beklesinler.

……………………………………………

BÜYÜTEÇ

Bu yolu yazmaktan býktým… Büyükþehir Yönetiminin temsilcisi varsa buyursun beraber gidelim. Osman Kasap restaurant. Akçay Han otel ve yeni açýlan Þehri lezzet restaurantýn olduðu sokak… Yaðcýlara baðlanamaz mý? E-87’den buraya neden giriþ verilmiyor diye sordum da  TCK. nayýr no’lamaz dedi.

Olur olmasýna da, TCK, bir de E/87’nin karþý tarafýna baksa kaç adet yan yana giriþ çýkýþ var… Turizme hizmet deðil, turizme darbe… Baþka ne beklenir ki?

………………………………………………..

 

305 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar