Uður TARIMAN
RAMAZAN DEMÝR
Tarih : 2016.09.02  10:13:39

Balýkesir Gazeteciler Cemiyet Baþkaný…

Yýllarca, bu cemiyetin baþýnda güzel þeylere imza atan bir meslektaþýmýz. Kendisine hitaben bu köþeden sarý basýn kartlarý konusunda Türkiye genelinde bir ilkin giriþimi olabilecek konu hakkýnda  19 Aðustos 2016 günü bir yazý yazmýþtým… Müsbet ya da menfi bir yanýtýný almadým. Okumamýþ olabilir… Sorarsa ayný yazýyý kendisine gönderebilir ya da telefonda okuyabilirim. Hepimiz için faydalý bir öneriydi.

…………………………………………….

ÇAYÝÇÝ CADDESÝ  VE… 

Çarþamba günü  gazetemize gelen telefonlardan illallah geldi… Trafik, trafik, trafik… Abuk sabuk  park eden araçlar zaten dar olan caddeyi geçilemez duruma getiriyor.

Trafik polisi neden yok?

Çarþamba günleri özellikle trafik  ekiplerinin daha hassa uygulama yapmalarýnda fayda var. Ayrýca, Edremit Belediye Zabýtasý Ordu lokali caddesinde kaldýrýmýn altýna tezgah açan, ývýr zývýr satanlarý neden görmüyor anlamak mümkün deðil…

Bu vurdumduymazlýk sonucu kabak Baþkan Saka’nýn baþýnda patlýyorDapdaracýk yol birilerinin iþgali altýnda…

Kaldýrým iþgal haklarý yok, kaldýrýmýn altýný iþgale hiç…

Akçay MÝGROS’un önünü yazmaktan ööhh geldi. Ayný tas ayný hamam… Romörklü traktör park yerine döndü. Vatandaþ on dakika park etse parkomat  tepesine biniyor. Ayrýca otobüs duraðý da var… Bu konu biraz da trafik polisini ilgilendiriyor.

……………………………………………………

AKÇAY ÖMÜR OTELÝNÝN ÖNÜ

Yýlan hikayesine dönen bir manzara… Yolun iki yanýna  babalar !! dikildi…

Ýmdii burasý yol mudur? Park yeri midir?

Tek araçlýk hale getirildi ama  baþýndan ve kýçýndan giriþ yapýlabilir… Böyle bir saçmalýk UGANDA’da dahi yoktur… Ya tamamen kapatýn ya trafiðe tek yönlü geçiþ saðlayýn… Ýlçe Trafik Komisyonu rahmetli oldu ama mirasçýsý vardýr herhalde? Evet burasý yol mudur, park yeri midir? Park edilen araçlara ceza kesmek serbest midir?

…………………………………………

YEREL SEÇÝM VE EDÝP UÐUR

2017 bünyesi !! içinde yerel seçim olacaðý  mýrýldanmaða baþladý…

Edip UÐUR  aday olacak mý?

Bana sorarsanýz zannetmiyorum.

Amma velakin…

Büyükþehir Belediye Baþkaný olmak, o þehrin Cumhurbaþkaný olmakla eþ deðerde… Ben zannetmiyorum diyorum ama kendi adýma diyorum. Etrafýnda, yani ona yakýn olanlarda bu yetki, unvan, girdi. Göbeðini öne çýkartarak yürümeye alýþmýþlarýn  verecekleri  itme de olacaðýndan, aday olabilir. Bizim buralarda, onun Büyükþehir  Baþkaný olmasý için destek verenler çok oldu… Bu destekçiler, 2017 yerel sandýklarý için hangi yüzle bizim buralardan destek yani OY  isteyebilecekler?

Körfezi terkedilmiþ bir kent halinde býrakacaksýn sonra seçim arifesinde gelip benden oy isteyeceksin.

Yok öle mama.

Hizmet ver canýmý al.

Tee ilk, seçildiði gün, þiddetli yaðmur altýnda  bize geç saatlere randevu verdi. Mustafa Karakaþlar’la  hayýrlý olsun ziyaretine gittik. Utanmasa elimizi bile sýkmayacaktý… Gururlanma padiþahým senden büyük Rabbim var. Belediye Baþkaný, ayaðý yere basacak… Çöpçüyle çöpçü, iþçi ile iþçi, patronla patron olacak… Çünküü o görevin ana unsuru, halka hizmettir… Halkýn hizmetkarý olmaya mecbursun… Parkomat olayý bile, bu koþulun tam tersini uyguluyor. Mahkeme ve yüksek mahkemenin onayý var. Sokak ve caddelerde halktan, belediye park ücreti alamaz, aldýramaz. Mahkeme kararýný takmayan BELEDÝYE Baþkaný nasýl olur? Halkýn acýlarýný dindireceðin yerde halka maddi zulumdür… Neyse benim Büyükþehir  Baþkanlýðý için adayým,  ZEKAÝ KAFAOÐLU’dur… Dedim ve kestim attým…

……………………………………………

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Baþladý, sonra iþi bize yýktý”

By. B.A.Yýldýrým.

By: Yýldýrým’ýn muhatabý GÖKÇEK.

Yýldýrým bu sözü ederken, Gökçek piþkin, piþkin gülüyordu..

Haktan. imandan, doðruluktan dem vuranlar, þu Ankara B.Þ.Belediyesi’nin gelmiþ geçmiþ hesaplarýný vatandaþýn önün dökseler ya..! Ufacýk belediyeleri didik didik etmek kolay… Lafla, hak, iman adalet, dürüstlük olmuyor…

………………………………………………………….

SÜKUT+HAYAL= SÜKUT-U  HAYAL..

Bu tanýmýn içeriðini bir daha tatmayacaðýz diye sevinirken, adým adým bu içeriðin içine çekilmeye baþladýk… Atatürk  orjinli bayraklar devasa olarak bir yerlere asýlmýþtý… Daha iki gün önce bir TV  kanalýnda ATATÜRK  düþmanlýðý yapýldý. RTÜK, hala eski tarzýnda  çalýþmaya devam ediyor… Atatürk’e yapýlan hakaretlerin, eleþtirilerin 1000 de biri Erdoðan’a yapýlsa, yer yerinden oynardý. Birlik ve beraberlik havasýný ne güzel yakalamýþken, devam ettirilse nasýl olur? Bu saðlanmayacaksa, gösterilen tüm  resitaller göstermelik miydi?

………………………………………………………

BÜYÜTEÇ

HIZ KESÝCÝ… Caddelerde hýz kesici olarak enlemesine konulan bu caydýrýcýlar için Edremit Belediye yönetimi Balýkesir’den onay alacak. Almakta… Böyle bir komik olay yemin olsun dünyanýn bir baþka ülkesinde varsa, ben cahalým diye baðýracaðým… Yalnýz bana ters düþen bir  þikayet geldi. Belediyeden bir muhterem bu hýz kesiciler kazalara neden oluyor demiþ… Uyan be kardeþim. Kazaya aþýrý hýz mý sebep oluyor, hýzý kesmeye yarayan engeller mi?

Altýnkum iki köprü arasýnda bir kaza olursa,  sorumlusu?

…………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Samur kürkte olsa kabahati kimse üzerine almaz.

ATASÖZÜ

…………………………………..

TRAFÝK POLÝSÝ

Edremit Emniyet Müdürlüðü bünyesinde kaç motorsiklet var merak ettim. Bu birinci merakým

Ýkincisi de, trafiðin kilitlendiði kavþaklarda düðümü kim çözmekle yükümlü?

Fazla merak iyi deðil falan demeyin… Her gün, her saat yaþadýðýmýz sorunlardan sadece ikisi.

304 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar