Uður TARIMAN
ASTROLOJÝYÝ YABANA ATMAMAK LAZIM…
Tarih : 2016.09.28  09:17:16

Geçtiðimiz çok yakýn günlerde bir Türk astrolog  uzayda olan hareketlerden esinlenerek yaptýðý tahminler bire bir çýkmýþtý.

26 Eylül Hürriyet Gazetesinde genç bir Türk astrolog, yeni tahminler yaparak uyarýlarda bulundu.

Çok ilginç bulduðum için sizlerle paylaþmak istedim…

Dinçer Güner, önümüzdeki  60 içinde meydana gelebilecek olaylarý þöyle sýralamýþ:

“Jüpiterin etkisi ile yeni ay meydana gelecek. Bu yeni ayýn Türkiye üzerindeki etkisi þöyle sýralanabilir: Nüfus, konut, gayrimenkul, tarým, toprak bütünlüðü, topraklarýn güvenliði, bayrak, maden ocaklarý, yeraltý, orman yangýnlarý, depremler, heyelanlar, muhalefet partisi demek anlamýna geliyor.

Yeni ay Marsýn tam üzerinde meydana gelecek. Türkiye’de bu önümüzdeki bir haftalýk süreçte, gerginlikler, patlamalar, terör olaylarýnda artýþlar, maden ocaklarý ile ilgili sýkýntýlar söz konusu olacak. Ülke yönetimi restleþmemeye, daha politik davranmaya özen göstermeleri gerekecek. Askeri operasyonlar, ülkede toprak bütünlüðünü, huzuru bozacak geliþmeler söz konusu olabilecek. Yapýlan barýþ anlaþmalarý tehlikeye girebilir.”

Evet, astroloji dünya üzerinde bir bilim dalýdýr… Öngörüleri yabana atýlmamalý.

…………………………………………….

BU ÖÐRETMENÝN NOTU KITTIR, AMAN DÝKKAT… manþet 

Ticari Ýlimler Yüksek Okulu’na baþladýðým ilk bir iki ay içerisinde birkaç dersimiz boþ geçmiþ, gelmesi söz konusu olan bazý Prof.lar hakkýnda çeþitli  görüþler aramýzda dolaþýr olmuþtu.

-Falanca  muhasebeye gelecekmiþ aman ha dikkat çok cimridir.

-Falanca Ticari hukuka gelecek diyorlar, çok yumuþak davranýr ama ders anýnda bir önceki konulardan bazýlarýný geliþi güzel birisini kaldýrýr sorar. Sonra ismin ne kardeþim diyerek çaktýrmadan notunu alýr.

-Aman ha muhasebeye o deðil falanca geliyormuþ, kaþýkla verir sapý ile çýkarýr.

-Ýstatistik dersine, Eskiþehir’den  falan doçent geliyormuþ. Motor gibi anlatýr ama kendi  bilim dalýný pek sevmez, Ýstatistik kuyruklu yalandýr der durur, yýl sonunda en zor problemleri sorar.

Neyse;

Gayet doðal olarak biz gençlerde bu varsayýmlar karþýsýnda henüz Üniversiteyi toz pembe bir dünya gördüðümüz için sokak jargonundan espriler, argomatik söylemlerle geçiþtirirdik.

Söylenenlerin çoðu doðru çýkmýþ, notu  kýt olan nerede öðretim üyesi varsa  bize gelmiþti.

Not bizim hayat suyumuz, yani kanýmýz.

Eee be kardeþim bir de paralý okuyoruz. Türkiye’nin ilk paralý Ticari Ýlimler Yüksek Okulu… Ben dahi  çok arkadaþým gündüz çalýþýyor, gece okula geliyoruz. Ýþin bu yanýnda parasal mevzular  da var…

Not… not…not…

Gelelim maydanozun faydalarýna…

MOODY’S…

Bu þu demek oluyor; “ULUSLARARASI  KREDÝ DERECELENDÝRME KURULUÞU” Dünya ülkelerine ekonomik alanda not veren Prof. misali bir oluþum.

15 Temmuz sonrasý Türkiye’yi es geçen bir sözde bilimsel çalýþan uluslararasý bir kuruluþ…

Notumuzu düþürmüþ…

Ayný bizim Ticari Ýlimlerde Medeni Hukuk dersimize gelen rahmetli   Ord.prof FERÝT Hakký Saymen gibi acýmasýzlýk… Hukukçu olacakmýþýz gibi medeni hukuku ezberlemeyen  o dersten sýnýf geçemezdi…

Bu MODDY’S de böyle…

Yahu, 15 Temmuz sonrasý, Türkiye teröristlerce bombalanmýþ, onca þehit verilmiþ, sonrasý, resmi dairelerde odacý bile  terörist diye içeri alýnmýþ, ortalýk toz duman KHK nelerle ülke yönetiliyor, kimsenin ders çalýþacak hali kalmamýþ sen kalkýyorsun Türkiye’nin notunu kýrarak ekonomi dersinde not kýrarak sýnýfta býrakýyorsun…

Bu Moody’s valla sýfýrcý…

Tipimizi beðenmediði için devamlý basýyor bize sýfýrcý!!!

………………………………………………

UZAYIP GÝDEN OTOBAN YOLLARI…

Yol yaptýk, tünel yaptýk diyorlar ya… Eee  biliyoruz, yapýldýðýný görüyoruz elbette kaymak gibi asfaltý kör deðiliz ya… Amma velakin o yapýlan yolu sen deðil halk yapýyor. O yollarýn patronu halk ama patron bile ömür boyu o yoldan para ile kullanabiliyor. Ýstanbul Mahmutbey yolunu kullananlar yýlda 150 milyon dolar ödüyormuþ. Resmi veriler böyle. Özal da öyle diyordu her köprü geçiþine zamma tepki koyanlara “kullanan bedelini  ödeyecek”… Ödüyoruz valla katmerli tarafýndan…

……………………………

DÜÞÜNCENÝN TTÝÐÝ YER

“Böyle bir hadis yok”

By: Diyanet

Bizden not: Konu süslenen kadýnlarýn zina yaptýðýný iddia eden Burdur Milli Eðitim Müdürü’nün  sözde fetvasýna verilen yanýt. Diyaneti bir kenara býrakýn Milli eðitimci bir adamýn böyle bir söylemi ortaya attýktan bir saat sonra görevden alýnmasý gerekmez mi? Nerede senin MEB’in? Balýk tutmaya gitti ise haber versin, rakýlar benden…

………………………………………….

ÇÜÞ

Sahte ve kaçak ilaç patlamasý yaþýyormuþuz… Gerçek neyimiz kaldý ki? Hýyarýn bile gerçeðini yiyemeyen Türk insaný, cýlýz kalmaya mahkum. Sözde baþýmýzda  yönetim var… Yöneticimiz uyuyor mu diye bir reklam spotu vardý. Aynen, hatta týpkýsýnýn aynýsý… Mayýþlarý son derece kýyak olanlar, helal mal mý yiyorlar, yoksa ithal mal mý? Mal, malý bulur kardeþim.

……………………………………………..

BÜYÜTEÇ

Mesaja gel, mesaja…

Bak kardeþim her kimsen ya yazdýðýný okumadan yazmýþýn ya…

Yazdýðýný ya da yazmaya çalýþtýðýný aynen aktarýyorum.

“21 deðil 30 yýldýr pislikler dereye akýyor. 30 yýldýr CHP vardý. O zaman niye yazmýyordun? Baski de yoktu, Büyükþehir de yoktu. Aklýna mý gelmiyordu? O zaman Güre leþ Altýnoluk leþ, Akçay leþ, deniz leþ niye yapmadýlar? CHP’li baþkanlar 30 yýl bu ne yol yaptýlar, ne de kanalizasyon yaptýlar. Dünü kadar çok deðil iki yýl önce hiç onlar hakkýnda bir tek yazýný göremedik. Baski de yerinde Büyükþehir de aslanlar gibi böyle biline.”

Yahu kardeþim mesaj atmak için harcadýðýn kontöre yazýk.

Edremit’i, CHP kaç yýlýndan beri yönetmiyor? Bu biir

Edremit, ben Ýstanbul’dan geldiðim yýl ANAP  vardý… (KETAÞ) bu ikii…

Sonra MHP  vardý  bu üüççç…

Sonra AKP  vardý bu dööörtt…

Sonra yine MHP  yarým porsiyon vardý…bu beeeþ..

Sahi CHP ne zaman yönetti? Bu altýýý…

Altýnoluk ta ÝSMAÝL Aynur Arýtma yaptý. Haberin yok herhal… Bu yediii…

Güre’yi, soracak olursan Kamil Saka çok sorgulandý…

Baski dedin de doðru valla Büyükþehir’in gölgesinde tabela asmýþ öyle melül melül bakýyor.

…………………………………………

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Dilini eþek arýsý soksun

Deyim.

……………………………….

PROMOSYON

Yýllarca kullandýðýn, yýllarca maaþýndan  prim kestiðin milyonlarca emekliyi tuvalet kaðýdý gibi çöpe atan bir iktidar hangi ülkede vardýr? Aaaa ne kolay soru… Elbette Türkiye… Brrravvo  yarým kilo KINA  kazandýn.

166 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar