Uður TARIMAN
AÇILIM…
Tarih : 2016.10.07  09:14:59

Börek açmak deðil… Bize göre bir açýlým yapalým bakalým…

OHAL…

O eski halinden eser yok þimdi þarký sözü gibi. Yani o eski halinden demek isteniyor, þarký da.

Neyse  biz açýlýmýmýza bakalým…

Olumsuz

Hainlikleri

Alt etmenin

Lokasyonu…

Akrostiþ oldu ama anlaþýlýr da olmadý deðil hani…

O halimiz uzatýldý. Uzayacaðý belliydi zaten sürpriz deðil… Neden uzatýldý falan denilince FRANSA örnek gösteriliverildi…

Ülke deki bir takým olumsuzluklarýn kökü kazýnacaksa, isterse iki yýl sürsün.

Ancaakk !!!!!

Yasama, yürütme benim sýrtýmda, benim emrimde diyerek, astýðým astýk kestiðim kestik denmesi demokratik bir tutum olmaktan çýkar…

Hiçbir, terör örgütü ile, hiçbir çapulcuyla, hiçbir siyasi örgütle baðlantýsý olmayan gazeteciler bile bugün, yazý yazmaktan korkar oldu… Bu demokrasiye tam ters bir durum.

Dün, “SAYIN ERDOÐAN ÝYÝ BÝR FIRSAT YAKALADI,TAM DEMOKRASÝYÝ OTURTURSA,DÜNYA LÝDERÝ O ZAMAN OLUR” baþlýklý bir yazý yazmýþtým.

Bu yazý da o yazýnýn devamý gibi oldu.

OHAL  uygulamasý devam etsin ama demokratik nizamda gereken temizlikler yapýlsýn… Demokrasi  tam olarak oturduðunda, cemaat, tekke v.s gibi unsurlar, devlet yönetimine sýzamazlar.

Teknoloji asrýnda,  teknolojik bilgilerle teçhiz edilmiþ siyasi görüþünü görevine katmayan bürokrasi  ile Türkiye çað atlar… Amma bu  sistemi oturtmak zor gibi. Bu gibinin altýnda yine 14 yýlýn birikimi var. Siyaset, muhtarlara, kamu binalarýndaki hizmetlilere kadar indirildi… Bunlarýn temizlenmesi için özel bir OHAL ,ilan edilmesi gerekir. Erdoðan bunu baþarabilecek birikime sahip, yeter ki can-ý yürekten istesin…

……………………………………………………..

YAZ BOZ TAHTASI 

Sahi küçükken böyle bir oyun mu vardý neyin?

Yaz ve boz.

Türkiye’de bu taným artýk, EÐÝTÝMÝN  ikinci adý oldu…

Vee….

Tarihini pek anlayamadým ama…

2019 yýlýnýn sonun kadar okullarda ikili eðitim sona erecek  TAM  güne  dönülecekmiþ…

Öðretmenden tasarrruf için mi acep?

Bu sistem okul servislerinin de iþine gelmez…

Yaz boz…

5’inci sýnýfta yabancý dille eðitimi mecburi olacakmýþ

Ben 68 kuþaðýyým… Bir akrabamýn oðlunu babasý Avusturya   Lisesinin orta kýsmýna yazdýrmýþtý.

ÝLK YIL HAZIRLIK.

Ve sýký durun bu hazýrlýk yýlýnýn sonunda o akrabam Almanca konuþmaya baþladý… Teee o yýllarda…

Eðitim bu… Siz istediðiniz kadar yýrtýnýn… Yahu o kadar zor mu be… Gidin bu okullarda dil nasýl öðretiliyor, dersler nasýl veriliyor, Allah rýzasý için bir gidin bir inceleyin be. Ýncileriniz dökülmez…

……………………………………………….

BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE BÝNASI

Proje bolluðu içiresinde jüri bir tanesini seçmiþ. PROJE  yarýþmasýný kazanan firma kaç para alacak? Bu rakamý haber içinde göremedim… Ambalaj çok güzel olabilir. Dýþý seni yakar, içi beni hesabý… Ýtalya’da, hem kamu kurumlarýnda hem özel sektörde lükse yer yoktur.

Mobilyalar klasik  Ýtalyan çizgilerini taþýr… Özel de bu böyledir… Fotoðrafa baktýðýnýzda muhteþem bir  yapý… Bu muhteþem bina içerisinde acaba  kaç metrekarelik bir oda KÖRFEZ  hizmetlerine ayrýlmýþtýr? Hayýrlý, uðurlu olsun efem… Komþuda piþer bize de düþer!!!!

………………………………………………..

KUÐULU GÖLET…

Benim ve eski AKP Ýlçe Baþkaný Harun Yüzüak’ýn uðraþýlarýyla  tapuda hazineye intikal ettirilen bu muazzam arazinin akýbeti ne olacak? Bir takým iþ makineleri bu arazý içerisinde bir þeyler yapmaktalar. Vatandaþ kendisine ait bu topraðýn akýbetini merak etmekte tabii ki haklýlar. Vatandaþýn sorusuna yanýt verin. Bu araziden kimler habersizce bir þeyler alýp, veriyorlar?

……………………………..

KALDIRIMLAR KÝME AÝT?

Ben yazmaktan býktým… Kaldýrýmlar  çiçek açýyor. Özellikle Akçay TURGUT REÝS Caddesindeki kaldýrýmlar meaþallah çiçek açmakta… Allah baðýþlasýn. Yeþile hasretiz dediysek kaldýrým üzeri yeþil deðil…

………………………………………….

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Adalette sýkýntý var”

BY. Baþbakan

BÝZDEN NOT:  Bu cümle her gün Adalet tarafýndan onaylanýyor.

Sinan ÇETÝN’nin oðluna, savcý 22 yýl, Hakim 6 yýl verdi. Sonra tahliye edildi… Ve biz bunun adýna Adalet diyoruz. Bazý olaylarda savcý itiraz ediyor ve sanýk tutuklanýyordu. Bu davada neden böyle bir hareketlilik yaþanmadý?

……………………………………………………

ÇÜÞ

13 bin civarýnda polise ihraç kararý çýktý. Eee O…HALDE   Bekçilik kadrosu yeniden kurulsun.

………………………………

BÜYÜTEÇ

AKÇAY, ÖMÜR OTELÝN  önü eskiden yoldu, bu yola þimdi  bir takým babalar dikildi… Bari burasýný BÝSÝKLET PARK YERÝ ÝLAN EDÝN!

…………………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

En karaktersiz insanlar  yakýnýndaki kiþilerin baþarýsýzlýklarýndan keyif alýrlar.

Dostoyevski

175 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar