Uður TARIMAN
PETROL SAVAÞLARI
Tarih : 2016.10.19  08:41:53

Ortadoðu’daki bu kargaþanýn tek bir nedeni var… Ajda Pekkan’ýn, 5 yýl önce on yýl sonra grubu ile EUOROVÝSYON   yarýþmasýnda   Türkiye’yi  temsil ettiði “AMAN PETROL CANIM PETROL”  þarkýsý… Tek sebebi budur… Baþkaca söyleyeceðim  þey yoktur… Hakim beð… Bir bardak petrol uðruna ne canlar ölüyor ya RAB?

                                                                        X

F-16 PÝLOTLARI 

FETÖ  ayaklanmasý sonrasý FETÖCÜ  olduklarý gerekçesiyle  açýða alýnan ve sonra denetimle serbest býrakýlan F-16  pilotlarý geri çaðrýldý ve sýnýr ötesi Terör mücadelesine yerinden dahil oldular. Yurt dýþý çýkýþ cezasý da olan bu pilotlar sýnýr ötesi  uçuþlar yaparak, terör yuvalarýný bombalýyorlar. Bu ne perhiz ve turþu…

                                                                           X

EDREMÝT DEVLET HASTANESÝ

Baþhekim  OKTAY YILDIRIM’ýn görev süresi bittiði için, baþhekimliði bir baþka doktora býraktý. Baþhekim ünvanýnýn yetkileri esasen kýsýtlanmýþ mýydý sahi?

                                                                               X

DOKTOR REÇETESÝ

Saðlýk Bakanlýðý ARÞÝMED  gibi evraka, evreka diyerek, bir buluþ ortaya attý. Bundan kelli, hastane doktorlarýnýn yazdýklarý reçeteyi  BAÞHEKÝMLER  imzalayacakmýþ, yoksa yandý keten helvam… Eczaneden geriye dön talimatý ile Evreþe yollarý taþtan sen çýkardýn beni baþtan. Böyle bir saçmalýk, böyle bir  ucube uygulama hiçbir ülkede yoktur. Ýnsanlar sabahýn köründe hastaneye  gidiyor, doktor kapýsýnda kuyrukta bekliyor, Tahlil için, MR için falan kuyruk, öðleden sonra sonuçlarý doktora götürmece… Eee sonra doktorun verdiði reçeteyi, Baþhekime imza seronomisi… Yahu, doktor reçeteyi yazar yazmaz barkot kanalý ile eczanelerin bilgisayarýna düþüyor. Baþhekim mi, düþürecek, internetten barkotu? Baþhekimin  odasýný koridorun  baþýna koyacaksýn kuyruk bahçeye kadar uzar. Saðlýk sorununu  çözemeyen 80 milyonluk ülke de bir sýkýntý var demektir… Baþhekimin yetkilerini bir bilen  söylerse sevineceðim. Þimdiki statü ile hiçbir doktor baþhekimi takmýyor. Yetkisi olmayan bir baþhekim, nasýl doktorlarýn verdiði reçeteyi onayacak? Baþhekim, kulak, buruncu ise,  kalpçinin verdiði ilacý, verdiði hastanýn hastalýk seyrini nasýl bilebilecek? Totosu ile gülünecek bir konu…

                                                                                X

EDREMÝT KÖYLERÝ.

Þu anda Edremit Belediyesi’nde kaç köy var bilmiyorum? Bu köylerin  kanalizasyonlarý ARITMAYA  baðlý mý? Ben bir köy dýþýnda hiçbirisinin arýtmaya baðlý olduðunu zannetmiyorum. Eeee ,  O HAL DE… Denizimiz nasýl temiz oluyor beyler, haným efendiler? BASKÝ, denilen Büyükþehir Belediyesi’nin bu þirketine bu köþeden sordum, yanýt alamadým. Yanýt alamayacaðýmý biliyorum ama halk namýna sormak zorunluluðum var. Neden yanýt alamayacaðým? Çünkü EDREMÝT  Bölge Müdürlüðü diye bir masa yok. Basýný takip eden kimse yok. Gazete aboneliði yasak. BASINA DEMEÇ VERMELERÝ YASAK… ( Bilgi babýnda)

Neden yasak?

Bana hizmet için kurulmuþ bir genel müdürlükse bana, sana, ona, bunu yanýt vermeye mecbur. Genel Müdür yaptýklarý hizmetleri bile basýna intikalini istemeyen münhasýr bir muhterem…

Akçay-Altýnkum, Altýnoluk ‘ta kaç bin ev atýk su saati taktýrdý diye sordum yanýt yok.

Bu yerleþim birimlerinde bulunan, otel, motel, cafe, bar, pavyon, pansiyon gibi yerlerin kaçýnýn atýk su saati var? dedik yanýt yok. Kendileri de bilmiyorlar ki yanýt versinler…

Büyükþehir Yasasý sakat doðmuþ bebe misalidir. Kör tuttuðunu öpüyor anlayacaðýmýz. Kuzu kuzu gidip atýksu bedelini ödeyenler  APTAL, ödemeyenler SÜPER ZEKA!!!!!

                                                                                       X

BARO BAÞKANLIÐI

Ben bu konuda inanýn biraz cahalým.

Balýkesir bir ÝL deðil mi?

Evet…

Ýl olmak için bazý kriterler var deðil mi?

Evet.

Ýlçeleri, Beldeleri olmasý doðaldýr deðil mi?

Eeee o halde, EDREMÝT.COM,TR’den neden bir Baro Baþkanlýðýna aday olan Avukat  bu iþe soyunmuyor?

Benim merak ettiðim, bizi dýþlýyorlar, adayýmýzýn ayaðýnýn altýna muz mu koyuyorlar? Be kardeþim 150 bine dayanan nüfusu ile  Balýkesir’in ikinci büyük ilçesi deðil miyiz?

Ne iþ?

Bizim buralarda kendine güvenen Avukat mý yok, yoksa?

                                                                                               X

TURÝZM

Pazar günü  ulusal  yayýnýn birinde (reklama ihtiyaç yok)Türkiye de  sonbaharýn en romantik kasabasý olarak Körfez’den  sadece CUNDA girmiþ deðerlendirmeye. Çanakkale’den  yani bizim dibimizde iki kasaba dahil olmuþ. Turizmden dem vuran Sayýn UÐUR’a tekraren sormakta fayda görüyorum. Turizm derken?

                                                                                                 X

ZEYTÝNLÝKLER ÝMARA AÇILIYOR…

Bu konuda hazýrlanan tasarý Meclise  verilmek üzere. Meclise verilen yasa tasarýsý nasýl olsa hemen geçiyor. Vur beline  baltayý. Ölümsüz aðaç eceliyle deðil, katil tarafýndan öldürülür.

                                                                                                  X

EDREMÝT BELEDÝYESÝ ZABITA MÜDÜRLÜÐÜ’NE TAKDÝMÝMDÝR

Akçay, luna parkýn yanýndaki ETHEM Sancak’ýn aldýðý söylenen tel örgü ile çevrili DDY’nin aldýðý denize sýfýr arazi, yeni bir çöplük olma yolunda hýzla yürüyor… Þeklindeki yazýma; Edremit AKP, Teþkilat Baþkaný Efraim ALTAY “Kimin olursa olsun bu görev belediyenin, gerekirse iki zabýta gönderir cezasýný keser olur biter. Kimin kime yakýn olduðu da önemli deðil, ainesi iþtir kiþinin lafa bakýlmaz” þeklinde yorum getirdi…Ya siz?

                                                                                         X

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Savcý Rüzgar, Çetin’in kararýna itiraz etti”

By: Hürriyet

Bizden not: Bu kaçýncý? Baþbakan’ýn “adalette sýkýntý var” demesinin doðruluðunu geçtiðimiz günde yazmýþtým.

Aracý ile polisi öldür, þikayetçi yok diye salýver… Biz kaç kez Kamu Davasý ile yargýlandýk. Öldürmedik, yaralamadýk ama Kamu Davasý ile yargýlandýk bu ne iþ? Salýveren mahkeme Türk mahkemesi, Ýtiraz eden Türk savcýsý… Anlamak mümkün deðil.

                                                                                            X

ÇÜÞ

Ankara Valiliði  bir ay boyunca  Ankara’da sokaklarda, meydanlarda toplantý ve gösteri yasaðý getirdi. 29 Ekim, 10 kasým günleri için minik bir açýk kapý býrakmýþ ammaaa!!!                                                                                  

                                                               X

BÜYÜTEÇ

Akçay’da sivil toplum örgütü var mý yok mu? Bir zamanlar maziye bak, Dernek bilem vardý bu konuda…

                                                                         X

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

SABIR TAÞI OLSA ÇATLAR.

ATASÖZÜ

213 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar