Uður TARIMAN
6 Mart 2024 Çarşamba
Tarih : 2024.03.05  18:12:09

GÜLDÜRME BENİ HARİCİYE

Ülkemiz yıllar önce diplomaside yetişmiş elemana  ihtiyaç duydu. Rahmetli ÇAĞLAYANGİLDEN sonra güçlü bir hariciyeciye kavuşamadı. 1970 sonrası büyük bir ihtiyaç haline gelmişti. Rahmetli DEMİREL EN ÇOK BAŞBAKANLIK  eden bir siyasetçiydi. Onun döneminde ve sonrası ülkemizde TİYATRO SANATI  çok ilerleme kaydetmişti. Bu dönemde İstanbul’da GÜLDÜRME BENİ HARİCİYE isimle tiyatro oyunu yıllarca sahneden inmemişti. Ve yine Demirel döneminde, karikatür, tiyatro ve mizah ülkede en üst seviyede ilerleme  kaydetti. Sansür ve  yasak yoktu. Karikatür dergileri Demirel, Erbakan, Özal ve  Ecevit’in dergilerde kapak olan onca karikatürleri   yayınlamış, hiç birisi hakkında dava açılmamıştı. Demirel bu dergilerin abonesi olmuştu. Bu oyunun baş rolünü yıllarca MUAMMER Karaca oynamıştı.

Neyse GÜLDÜRME BENİ HARİCİYE TİYATRO ESERİNİ BUGÜN NEDEN ANIMSADIM?

Neden mi? Şöyle;

Geçtiğimiz pazartesi günü Hürriyet gazetesinde, AKP‘nin İSTANBUL belediye başkanı adayı KURUM’un bir açıklaması beni güldürdü de… Neydi bu açıklama?

“Reklamlarla, polemiklerle  koca 5 yıl geçmiştir. İsrafı bitirdik deyip boy boy dizdikleri arabaları  kimlere verdiklerini açıklamayan, israfı dibine kadar yaptıklarını görüyoruz” VE devam ediyor “Rabia işaretimizle dalga geçiyor bu ne  biçim kindir?”

GÜLDÜRDÜN BENİ KURUM, Sen çok  yaşa emi…

İsraf diyor, Kurum  VALLAHİ BU  söze AKP ‘nin tüm üye siyasetçileri  hatta taraftarları bile kıs kıs güldüklerini görür gibiyim.

Mesela, İBB’den 5 yıl önce tarikat, cemaat ve vakıflara tanker dolusu paralar akıtılırken israf olmuyor. Bu akıtılan para musluklara kesildiği için şimdi sözde İMAMOĞLU dönemini israfla suçluyor.

Bu, Kurum BAKANLIK yapmış bir muhteremdir. İNAN OLSUN KURUM’un tavır, tarz ve söylemlerine SAYIN Erdoğan bile içten içe gülüyordur ve pişmanlık duyuyordur

Rabia  işareti için de İMAMOĞLU’nu eleştirirken yaptığı GAF da bu gafların BONUSU.

Bu işaret,  SİSİ YANLILARININ, İKİ PARMAKLA  YAPTIKLARI  ZAFER İŞARETİNE, MURSİ YANLILARININ 4 PARMAKLA  yaptıkları  simgedir. Ama bugün SİSİ İKTİDARDA, YANİ 4 parmakla yapılan simge, Sisi bugün iktidarda ama MURSİ mapusta… İKTİDARDAKİ işareti mi kullanmalıyız yoksa mapustakininkini mi?

SİSİ ile öpüştüğümüze göre, iki parmaklı simgeyi neden kullanmıyoruz? KURUM BEY vay benim ülkem vay… GÜLDÜRDÜN BENİ KURUM, HALA GÜLÜYORUM. İSRAF takıntına ayrı gülüyorum, Pirzolanın kilosu bugün 1500 TL DİYORLAR, SEN BANA BEDAVA YEDİRDİN VALLA…

**************

ÇEVİR KAZI YANMASIN…

Hoca Nasreddin fıkralarını bile sollayan, bu tip söylemler gerçekten sıkıntılı anımızda bile bizleri güldürüyor. Çevirme tavuk ya da kaz  ateşte pişerken çevirip pişirmeye mecbur değil mi yoksa aynı taraf yanar, öte taraf çiğ kalır. Yani bugün söylediğinin yarın tersini söyleyen kazın ya da tavuğu iki yanlı pişireme çabasında… Bu durumda halk arasında işte bunun için bu söz ATASÖZÜNÜ  gibi yerini almıştır… Ara sıra gülmeye ihtiyacımızın olması nedeniyle böyle çevirilip pişirilen sözlere ihtiyaç duymaktayız… Hatta bu tür çevirme kaz ya da tavuk  ikramı olmayabilir. Bir öncekileri not ederseniz evirip çevirip okursunuz, kazı yakmazsınız…

**************

NEVİN SAYMAN

Geçtiğimiz gün sosyal medya hesabında fotoğraflı bir bilgi akışında bulundu. ”Meclis üyelerimizle gümbür gümbür geliyoruz”. Bu cümleyi okuduktan sonra , CHP meclis üye listesi konusunda yazdığım yazı aklıma düştü. Koca listede sadece  5 ismi tanıyorum. Hatta bir gün önce de İlçe Başkanına seslenerek MECLİS ÜYE LİSTESİNİN BİR YENİSİNİ DAHA YAYINLARSANIZ MUTLU olacağım DİYE YAZDIM. Nedir bu ek  LİSTE talebim?

“Meclis üyelerinin isimlerini yanına mesleklerini da yazarsanız hep beraber mutlu oluruz. Beraber yürürüz biz yollarda, DENEBİLİR.

**************

OKU BAKİİM !!

Bu başlık  altında çok sık yazı yazdım. Siyaset arenasında ve kamu çalışanları arasında  nüfusu 200 bine vuran Edremit’te kaç  muhterem, yerel ve ulusal gazete makalesi okuyor, say bakim.

İnternet  icadını sığınıp ben internette okuyorum diyenlere sormak isterim, Kırmızı rengi seviyorsan, siyah rengi dışlıyorsan her ikisini de okumak zorundasınız. Tek taraflı diyeceğim ama siz onu da okumuyorsunuz. Edremit te siyasetçileri ve kamu çalışanları kura ile KİM MİLYONER OLMAK  ister YARIŞMASINA soksak kaçı 500 TL kazanır? Kahvehane  kültürü ile siyasette olmaz kamu hizmeti de olmaz… Her şeyi ben bilirim diyenlerde psikolojik bir rahatsızlık vardır. Öğrenmenin yaşı olmaz deniyor değil mi ya?

***************

( ÇERÇEVELİ)  KIRLANGIÇ

ARI, KARINCA LEYLEKTEN sonra sıra geldi  KIRLANGIÇ’A… Günümüzde  yıkıcı depremlerde peynir  gibi ufalanıp, dökülen binaları gördük… Bu bağlamda,  KIRLANGIÇ yuvaları, bu peynir gibi ufalanan binaları yapanları rezil edecek kadar minik zekası ile yapan KIRLANGIÇLARI nasıl  anmam?

Ben AKÇAY’DA MERKEZDE bir binanı 4.ncü katında 13 yıl oturdum. Cadde üzerinde olan bu binanın ön balkonuna bir kırlangıç yüzlerce gitti geldi,  ağzında minik  çalı çırpı taşıdı ve Allah’ın ona verdiği bir özellik var. Tükürüğünde yapıştırıcı  bir madde ile BALKONUN özellikle üst köşesine yani yağmurdan etkilenmeyecek dibine yuvasını yaptı. Ertesi yıl aynı yuvaya gelip sezonu geçiriyordu… Bina nasıl yapılır?. Nereye yapılır? İnşaatçılarımızdan daha bilgili. Yek başına  kurarlar yuvalarını.

Vee biz insanoğlu, birbirimize  kızınca  KUŞ BEYİNLİ diye küçümseyen cümle kurarız. Kim kuş beyinli kararı siz verin dostlar.

AZZ sonra… KUMRULARA GELECEK SIRA…

****************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Vali, YRP  ADAYINI EVİNDEN ALDIRIP ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİNİ

İSTEDİ. Ve aday adaylıktan çekildi

By. Gazeteler

Bizden not:  Yahu kardeşim o zaman neden bu kadar para harcanıyor?  Seçim meçim yok, ben hallederim deyin, olsun bitsin

Demokrasi  bizden UZAY kadar uzak yahu. Sandıkları uzayda yer

kiralayıp oraya koysak ..!!

…………………………………………………

ÇÜŞ

Abdülkadir SELVİ Hürriyet’teki köşesinde, CHP’den parasal koku geliyor diye yazdı. AKP’den nasıl kokular geliyor? Sınıff sınıf yapsan ya!

……………………………………..

BÜYÜTEÇ

KUĞULU GÖLET VE  ARSLAN DÖNEMİ. Bu isme fazla takılmayın.

Su birikintileri vardı, o  su birikintilerine martılar gelip tatlı su

hasretlerini gideriyorlardı. ARSLAN döneminde devasa bir çöplük oldu. 4 yıl aralıksız yazdım, mikrop yuvası oldu diye, oralı olmadı. Son 6 ayda üzerini toprakla örttüler. Diyorum ki giderayak, SATILIK DEĞERLİ ARSA diye ya ilanla, ya  sessizce satsaydınız… Altı bataklık kaydır gitsin misali.

……………………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

MUTLU OLMAK İÇİN, MUTSUZ OLMAYI BİLECEKSİN

O.U.T

 

86 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar