Uður TARIMAN
9 Nisan 2024 Salı
Tarih : 2024.04.08  17:54:27

BAŞKAN ERTAŞ

CHP’li Belediye yönetiminden devir aldım, devir aldığım borçları  binaya asarsam partime zarar veririm, tavrı takınmayacağınızı umarak, bu listeyi halkın talep ettiğini elbette bizden daha iyi siz biliyorsunuz, ama halk sabırsız. Ödediği vergilerin hizmet olarak geri dönmediği için gözleri belediye duvarlarında… İBRA diye bir ekonomi YÖNTEMİ  var ama ülkemizde uygulanmıyor. Ceketi giyen  arkasına bakmadan çekip gidiyor. AMMA VELAKİN BIRAKTIĞI BORCU en azından bilmek  HALKIN hakkıdır…

Halk yen yönetimde görev alacak olanları, denenmiş ama  barajı aşamamış !! olanları tekrar görmek istemiyor.

İnsan -kaynaklarıyla  Temizlik işlerini aynı kişiye vermek  bu yaşıma kadar görmediğim, Duymadığım bir  uygulamaydı…Kel alaka yani !!

KÜLTÜR Müdürlüğü meselaFen İşleri, bu birimde bir   müdürünü  sormuştum bilememişti… Sayın Ertaş öğrenme fırsatınız oldu mu bilemem ama PERSONEL sayısı çok merak ediliyor.

Basınla ilişkiler… Düğüm noktaları. Neden  üzerinde duruyorum?  Basınla belediye arasındaki diyaloğu bu birim sağlayabilir.

Birim müdürlerinden en çok işittiğim söz ‘aa okumadım! ‘

Sonra kalkıp ‘ bilip bilmeden yazıyorsun’ diyen başkan yardımcısı bile olmuştu…

*************

ÇARKI FELEK GİBİ ÇARK EDENLER

Ne yazık ki bizim meslektaşlar arasında pek revaç görenler var Görürler ama bu revaç gösterenlerin k….ç   korkularındandır… Açık verirsen seni engerek yılanı gibi sokar…   Çarkı felek çemberini bırakıp, U  dönüşü yapanlar da var… Sadece ve sadece  kişisel menfaatler… Belediye yönetimleri taviz vermeyip açık gardla oynamalı. Yani HODRİ MEYDAN demeleri gerekir.

***************

KENT KONSEYİ…

 Ülkemizde  her belediyenin kendi bünyesinde oluşturduğu  birimdir. Devamlı halkla iç içe olu,p kentin tüm sorunlarını yönetime rapor ederek sonuca gidilmesini temi eder. Takipçisi olur. Bu birimin başındaki kişi  kentin mevcut eksikliklerini tespit ederken rozet takmaması !! gerekir… Mesailerine dikkat edip  kendi iş mesaisini sonraya bırakması kaçınılmazdır… Konsey başkanıyım diyerek hava !

Basmaması ! ki rastladığımız  formattır. Son 5 yılda Edremit Belediyesi bünyesinde KENT KONSEYİ  oluşmadan yönetim veda etti.

*************

RAKI BALIK AYVALIK…!

Ayvalık’ta bir marka restaurantın tarifesi. Bu tarifeye, gülmeyin ve ağzınızı bozmayın…

  • Kalamar…..700.tl
  • Karıdes güveç 800 tl
  • Ahtapot ızgara  800 tl
  • Bonfile   1.ooo tl
  • Midye tava  150 tl
  • Tavuk şiş     800 tl.
  • Köfte 800 tl.
  • Tatlı    200  tl.

Falan felan… Bu tarife Ayvalık ticaret Odasından geçmiş .Bu marka restaurantın yönetimi lütfen müşteri portföyünüzü de açıklasanız nasıl olurdu… 1 porsiyon bonfileye 1000 lira veren muhterem  asgari ücretin kaç kuruş olduğunu biliyor mu? Bilmesine gerek olmadığını bilerek sordum. 1000 Tl lik bir porsiyon verenler devlete kaç kuruş vergi veriyor ben onu merak ediyorum.

*************

FALCI MISIN  YAHU?

Tarih, 21 Ağustos 2023 .Hürriyet gazetesinin köşe yazarı A.HAKAN  ‘İmamoğlu önümüzdeki yerel seçimi kazanırsa, 2028 Cumhurbaşkanlığının ilk  basamağını geçmiş  olarak çıkar’. Demek ki Hakan da tahminini yakalamış oldu. Başarısından dolayı kutluyorum.

*************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

‘PROR. BERZEG’in cesedi bulundu mu?’

By:  Halk soruyor

Bizden not: Karıştırma her şeyi birader.

ÖRTE ÖRTE kül KALMADI

**************

ÇÜŞ

Aşiretler nasıl denetleniyor? En basit düğünlerde kilo ile ALTIN  takılıyor. Su ve musluk…!

*************

BÜYÜTEÇ

Geçen gün FACE sayfamda yazdım. Akpınar Bulvarından Postane kavşağına kadar aracımla 15 dakikada ulaşabildim. Bulvarın sağ kulvarı oto park. Madem böyle yapacaktınız bulvarı neden ikiye böldünüz? Diye kaç kez yazdım. Hasan Arslan ve ekibinden  tık çıkmamıştı. Umudumu ERTAŞ ve ekibine bağladım.

                                           ***

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Kaşınanı kaşırım abi

ARGO JARGONU

 

211 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar