Uður TARIMAN
16 Nisan 2024 Salı
Tarih : 2024.04.15  16:33:35

UYUTURSAN UYUTURLAR…

Edremit’e  uyku ilacının dozunu ayarlamak istediler. Ama top

TERS tepti. 7 yıl boyunca hastane yapıyoruz yarın temel atacağız. Kurdelayı unutmuşuz yenisi gelince falan. Tee Aydınlıoğlu döneminden bugüne gelindi.

İki yıldır AKP  vekili CANBEY  çıktı sahneye, o da aynı nakarat bugün yarın…

Hikaye az buz zaman değil 7 yılı bile geçti… Oraya yapacağız  buraya yapacağız. Yok yok orası da hoşumuza gitmedi daha iyi yer arıyoruz. Çengel bulmacadaki soru gibi yani. Derin uyku… KOMAYA  girdi Edremit halkı. Halk bir silkindi tam silkindi. Osmanlı tokadını yapıştırdı. AKP, 

hala uyutma metodu ile yol almayı tercih ederse 2028 genel seçimde Osmanlı tokadı yerine APARKAT yiyebilir… Demedi demesinler diye uyarmak gereğini duydum. Dost acı söyler…

Nüfusu 200 bin yerleşik seviyeye gelen Edremit  devlet hastanesine Çanakkale beldesi olan KÜÇÜKKUYU’dan bile hasta gelmekte… Körfez yaş ortalaması 65 ve üzeri bir yerleşke… Sünnetten bile daha kolay seviyeye ulaşan ANJİO yaptırmak için, Balıkesir, İzmir ya da ÖZEL hastaneye gitmek zorunda kalmaktalar. Balıkesir Üniversite YA DA Şehir hastanesine randevu alabilenlere ÜSTÜN BAŞARI  ödülü verilmekte… Sağlık Bakanı beyefendi, sağlığımızla uğraşacağı yerde, İstanbul’da İmamoğlu ile meydan kavgasına katıldı… Randevu sisteminin çöktüğü konusunda tek kelime etmedi. Eczanelerde ilaç yok. Bakan bey yine sessiz. Acaba tasarrufa mı gidiyor muhterem…!!

Dedikten sonra. Bir başka sağlık konusundan söz açmadan edemeyeceğim. Nedir bu sorun? Şöyle, arz edeyim;

Yer  AKÇAY…

Konu SAĞLIK OCAĞI

Akçay’da 18 nolu sağlık ocağı. Bulunduğu  mekanın KİRA sorunu… Kirası yükselmiş ve bu yüzden daha ucuz yere taşınmasına karar verilmiş.

12 bin lira alan emekli 9 bin lira kira  verebilmek için aç yaşarken. Bakanlık fahiş kira vermemek için başka yere taşınıyor. AMA evet aması çok acı. Bakanlık ucuz yere taşımak için nüfusunun % 60’nın 65 yaş üstü olan AKÇAY  sakinlerine bu resmen ihanet ve eziyettir.

Kan tahlil için gidecek. Dönecek. Ertesi gün sonuçları alıp ilaç yazdıracak. İşin daha da eziyetli yönü daha var.

Akçay merkezden CEMİL TEMEL Mahallesine gidebilmek için, Uluslararası  E-87  yolunu aşmaları gerekecek. Yaz var kış var. Akçay’ın yaz mevsimi 3.5 ay. Kaç Akçay’lı yaşlı kesimin aracı var? Yağmur ve soğuk aylarda bu mesafeyi nasıl aşacak? Bu konunu en büyük suçlusu İL SAĞLIK ve İLÇE SAĞLIK Müdürleridir. Bazı bakanlıklar  Maliye Bakanının  uyarısına rağmen mesela, AİLE Bakanlığı geçtiğimiz hafta 16 son model oto alımı yapmış. Akçay halkına yukarıdaki işkenceyi hafifletmek için kullanılmış bir minibüsü servis olarak ihdas edemez mi? 

Bir toplantıda. Genç bir adam, Mehmet AKİF’i küçük düşürmek için, ‘affedersiniz siz baytar mısınız? ‘ diye sorar.

AKİF gayet sakin

-         Evet bir yeriniz mi ağrıyordu?

************

BAHÇELİ VE AKŞENER

Gizli gizli görüştükleri  artık belirlendi. AKŞENER geçtiğimiz gün olağan kongre kartlarını açarken ’aday değilim’ demişti. Bahçeli’den görüş gecikmedi…’ Meral hanım partinin başından ayrılmamalı ‘ dedi.

DANSERAS –TU AVEC MOİ. Benimle dans eder misiniz?  Türkiye’de siyaset  böyle danslarla yürüyor. Belki de Erdoğan’ın suflesini Bahçeli  dile getirdi…

***********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

‘Erdoğan ÖZEL’i arayarak, bayram tebriğinde bulundu’

By: Hürriyet gazetesinin haber başlığı

Bizden not: Bükemediğin eli öpeceksin denir. İyi bir jest

************

ÇÜŞ

‘ilişkilerde  çok fedakar biriyim’. CEMRE BAYSEL  isimli

Oyuncu kızımız böyle demiş ama, Türkçemiz pek lastiklidir.

Neme lazım  başka yerlere falan çekilir…

***************

BÜYÜTEÇ

ASFALTLA BENİ MUALLA...Yeşilçam filmi gibi oldu ama

İKİZÇAY’DA, ALTINKUM’DA YOLLAR, BÖYLE SESLENİYOR.

…………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Yalaka ol gerisini merak etme sen

Kamyon arkası sözü

 

64 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar