BENGİ İLE KİTAP OKUYORUZ
Tarih : 2018.03.30  10:14:44
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın önderliğinde Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında başlatılan okuma seferberliği devam ediyor.

Edremit İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Özel Ekim Temel Lisesinde kitap okuma etkinliğine katılarak, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler ile bir araya geldiler. 20 dakika süren etkinliğin ardından öğrenciler ile Kariyer Danışmanlığı kapsamında bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı öğrencilere kısaca özgeçmişinden bahsederek, “Aydın ili Kuyucak ilçesinde doğdum. İlköğretimi Kuyucak Atatürk İlkokulunda, Orta öğretimi ise Kuyucak Lisesinde bitirdim. Daha sonra kendime hedefler belirledim ve o hedefler doğrultusunda öğretim hayatıma devam ettim ve Kaymakam oldum. Şuan da yaptığım işi severek yapıyorum, mutluyum. Sizler de bunu başarabilirsiniz. Gelecekle ilgili bir amacınız, bir hedefiniz olsun ki ileride sevdiğiniz mesleği icra edin.’’ dedi.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı “Okuma alışkanlığı kazanmanız, tüm hayatınız boyunca size gereken özgüveni ve başarıyı da beraberinde getirecektir.’’ dedi

Öğrencilere hayatta başarılı olmanın en önemli yollarından birinin kitap okumaktan geçtiğini öğütleyen Kaymakam Ali Sırmalı BENGİ Projesinin önemine de değinerek; “BENGİ Projesi dört ayaktan oluşuyor. Akademik Başarı, Değerler Eğitimi, Sosyal-Kültürel-Sportif Faaliyetler ve Okul-Toplum-Aile İşbirliği. "Bu proje doğrultusunda ilçemizde eğitimin kalitesinin artırılması konusunda hayatımızın, geleceğimizin ve en önemli değerimiz olan çocuklarımızın yarınlarına ışık tutmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.’’ dedi.

Öğrenciler ile yapılan sohbetin ardından, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç Okul Müdürü Ahmet Bengi’den bilgi alarak, öğretmenler odasına geçtiler. Öğretmenler ile okulun eğitim-öğretim durumu üzerine görüşüldü.

2383 kez okundu
Diðer Eðitim Haberleri