EDREMİT AK PARTİ’DEN BAŞKAN ARSLAN’A BÜYÜK TEPKİ
Tarih : 2020.08.07  18:50:03
Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Edremit Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı gergin anların yaşanmasına neden oldu. Yaşanılan tartışma sonrası AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı Meclis grubu toplantı salonunu terk etti. AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu ve AK Parti Grup Sözcüsü Murat Tuna Teşkilat binasında yaptıkları basın toplantısı ile Başkan Hasan Arslan’ı sert bir dille eleştirdiler.

Basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda bir açıklama yapan AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu “Edremit Belediye Meclisinin Ağustos ayı olağan toplantısında  gündemin değişik  7.sırasında yer alan,   ‘’07/07/2020-173 sayılı meclis kararı ile Plan ve Bütçe ile Hukuk Komisyonuna havalesi yapılan ‘İlçemiz Edremit sınırları içinde görev yapan muhtarlıkların hizmet binalarının elektrik, su, internet ve telefon aboneliği gibi zorunlu fatura bedellerinin 2024 yılı mahalli idareler seçimlerine kadar Edremit Belediye Bütçesinden karşılanması’ talepleri ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi..’’

şeklindeki gündem maddesinin görüşülmesi esnasında partimizin  Meclis Grup Sözcüsü MURAT TUNA ile meclis oturumuna başkanlık etmekte olan CHP’li Edremit Belediye Başkanı SELMAN HASAN ARSLAN arasında sert tartışmalar yaşanmıştı.

Bu esnada CHP’li Başkan HASAN ARSLAN’ın meclisi yönetme tarzındaki gayri ciddiliğin yanı sıra, bizzat CHP’li komisyon üyelerinin oyları ve görüşleri neticesinde ilgili  ‘Bütçe ve Plan’ ile ‘Hukuk’ komisyonlarında ‘RED’ edilmiş olan bu konunun adeta ‘yangından mal kaçırır gibi’ oldu bittiye getirilerek mecliste teamüllere aykırı olarak oylatılıp, CHP ve İYİ PARTİ’li üyelerin oyları ila ‘KABUL’ ettirilmesi karşısında AK PARTİ ve MHP’li üyelerden oluşan ‘CUMHUR İTTİFAKI’ Meclis Grubu topluca salonu terk ederek CHP’li Edremit Belediye Başkanı SELMAN HASAN ARSLAN’ın keyfi ve hukuksuz uygulamalarını protesto etmişti.

İşin gerçeği şudur;

Edremit Belediye Meclisinin 07/07/2020 tarihinde yapılan Temmuz ayı olağan meclis toplantısında, meclise müzekkere ile gelen ’47 mahalle muhtarlığı giderlerinin belediye bütçesinden karşılanması konusunun meclis ‘Plan ve Bütçe’ ile ‘Hukuk’ komisyonlarına sevki kararı alınmıştı.

Plan ve Bütçe Komisyonunda (3’ü CHP’li) 5 üye, Hukuk Komisyonunda ise (2’si CHP’li) 3 üyenin tamamı, müzekkere ile gelen ‘muhtarlara nakdi yardım’ konusunu RED etmişlerdi.

Buna rağmen ve mecliste  Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın da önünde konu ile ilgili olan İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile Sayıştay’ın emsal kararları Grup Sözcümüz Murat Tuna tarafından okunmuştu.

Tüm bu gerçeklere ve gelişmelere rağmen CHP’li Edremit Belediye Başkanı HASAN ARSLAN, Muhtarlara ve Muhtarlıklara ‘Nakdi Yardım’ yapılamayacağına dair amir hükümleri hiçe sayarak ilgili gündem maddesinin içeriğini hukuksuz bir şekilde değiştirip, meclis yönetmeliğine aykırı bir şekilde, ilgili komisyonlarda ‘RED’ oyu veren CHP’li meclis üyelerine mecliste ‘EVET’ oyu verdirerek büyük bir siyasi ve hukuki skandala neden olmuştur. Bu nedenle bizler AK PARTİ olarak, dünkü bu meclis kararını onay aşamasında, önce ilçe kaymakamımıza sonra da yargıya götürmeye kararlıyız.

Sonuç itibariyle; Bizim AK PARTİ ve AK PARTİ Edremit Belediyesi Meclis Grubu olarak hiçbir mahalle muhtarımız ile asla bir problemimiz söz konusu olmadığı gibi bilakis ‘PANDEMİ SÜRECİ’ dahil olmak üzere, tüm mahalle muhtarları ile diyalog ve dayanışma halinde halkımıza her türlü hizmeti kararlılıkla sürdürdük, sürdürüyoruz.

Biz burada, muhtarlarımıza bu gibi temel hizmet harcamaları konusunda Belediyelerce destek olunmasına asla karşı değiliz.

Bizim karşı olduğumuz  husus, bizzat CHP’li Edremit Belediye Başkanı HASAN ARSLAN tarafından bu önemli ve hassas konunun ‘ilgili gündem maddesindeki içeriğin ve tanımlamanın’ meclis yönetmeliğine aykırı ve hukuksuz olarak değiştirilip, partimize karşı tam bir SİYASİ İSTİSMAR KONUSU haline getirilmek istenmesidir.

Sağduyu sahibi muhtarlarımız ve vatandaşlarımız bizim bu konudaki gerçek duygu ve düşüncelerimizi gayet iyi bilmekte ve bizi anlamaktadırlar.

Edremit Belediye Meclisinde, partimizin Belediye Meclis Grubu ve Grup Sözcümüz MURAT TUNA’nın Edremit halkımızın menfaatine olan her konuda ve ilçemize hizmet konularındaki haklı çabaları, mücadeleleri ve dik duruşları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir” dedi.

“BUNUN ADI SİYASİ RÜŞVETTİR”

Ardından bir açıklama yapan AK Parti Meclis Grup Sözcüsü Murat Tuna “Cumhurbaşkanımızın Muhtarlarımıza verdiği değeri herkes biliyor. Ortada bir yasa var, İçişleri Bakanlığı’nın bir genelgesi var. Belediye muhtarlara Maddi yardım yapma yetkisine sahip değil. Sayıştayın kararı ve İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi var. Yani biz muhtarlarımıza yapılacak yardımın karşısında değiliz. Ancak bu şekilde kanunsuz ve hukuksuzdur.

Muhtarlara yardım yapılacaksa biz AK Parti ilçe başkanlığı ve meclis üyeleri olarak biz bunları karşılarız. Başkan Arslan size yedirmem ben bunu dedi. Hasan Arslan Edremit halkının parasını çarçur etmekte üstüne yoktur.

Muhtarlarımıza nakdi yardım siyasi rüşvettir. Bu parayı hangi plan ve bütçeden geçirip vereceksin? Biz yönetmeliğe ve meclis iç tüzüğüne göre davranıyoruz. Bu maddeyi tekrar görüşülmek üzere plan bütçe komisyonuna havale edebilirdi. Hangi muhtarımız bugüne kadar ayni yardım dışında nakdi talepte bulunmuştur? Hangi muhtarımız bugüne kadar belediyeden 500 lira verinde kiramı ödeyeyim demiştir? Ben buna siyasi rüşvet diyorum. Gelsinler mahkemeleşelim. Çünkü babanın parası değil, devletin parası değil, kendi paran değil, milletin parasıdır.

Pandemi döneminde Edremit Belediyesi sınıfta kalmıştır. Büyükşehir Belediyesi’nden gelen maskeleri ve AK Parti Gençlik Kolları muhtarlarla birlikte dağıtmıştır.

Edremit Belediyesi maske dağıtımında bulunmamıştır. Edremit Belediyesi iflasın eşiğine gelmiştir ve şu anda Edremit Belediyesi’nin sattığı yerlerin haddi hesabı yoktur. 2019 Bütçesini 160 milyon açıkla kapattı. Şu anda Belediye’de 7 Danışman, 7 Başkan Yardımcısı vardır. Her bir Başkan Yardımcısına da birer müdürlük verilmiştir. Başkanla birlikte Edremit Belediyesi 15 başlı olmuştur.” Dedi.

1905 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri