BURHANİYE YEMEKLERİ ÜNLÜ DERGİYE ÇIKACAK
Tarih : 2020.08.12  09:56:08
Metro Gastro Dergisi, Burhaniye yöresinin lezzetlerini araştırarak sayfalarına aktaracak.

Gastronomi alanında ulusal ve uluslararası alanda isim yapmış ünlü Metro Gastro Dergisi Ekim sayısı için Burhaniye’nin yemeklerini inceledi. Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, yemeklerin tarihi değerleriyle günümüze gelişini araştıran yemek kültürü araştırmacısı ve yazarı Nilhan Aras, ayrıca hazırlanan yemeklerin dergi için fotoğraflarını çekerek görsellerini hazırladı

Burhaniye Belediyesi işbirliği içinde Türk mutfağının kaybolan lezzetlerinin kayıt altına alınması amacıyla yapılan etkinlikte ayrıca geleneksel mutfağın yaşatılması hedefleniyor. Yapılan araştırma ve çekimler için Burhaniye’ye özgü 17 çeşit yöresel yemeğin usta ellerde yapılarak tarihi bilgileriyle birlikte ele alındığı etkinlikte, Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı personelin yaptığı yemekler görücüye çıktı. 

2000 yılından bu zamana kadar Dünya genelinde yayım yapan dergi, Burhaniye’de yapılan araştırma ve incelemelerin sonucunda Ekim sayısında Burhaniye yemeklerini sayfalarına taşıyarak okuyucularıyla buluşturacak. 

1193 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri