2020 YUNUS NADİ KARİKATÜR DALINDA 1’NCİLİK ÖDÜLÜ ÖNDER ÖNERBAY’IN
Tarih : 2020.10.20  18:37:59
Cumhuriyet Gazetesi tarafından bu yıl 75’incisi düzenlenen 2020 Yunus Nadi Ödülleri sahiplerini buldu. 6 dalda yapılan yarışmanın Karikatür dalında Altınoluk Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Önder Önerbay’ın ‘Kadın’ isimli çalışması 1’ncilik ödülüne layık görüldü.

Öykü dalında 143, Roman dalında 99, Şiir dalında 112, Sosyal Bilimler Araştırması dalında 23, Karikatür dalında 67, Fotoğraf dalında 21 olmak üzere toplam 465 yapıtın değerlendirildiği 75’inci Yunus Nadi Ödülleri’ni kazananlar şöyle: “Şiir” dalında Gonca Özmen ve Mehtap Meral, “Roman” dalında Ömer F. Oyal, “Öykü” dalında Murat Çelik ve Kadri Öztopçu, “Sosyal Bilimler Araştırması” dalında Prof. Dr. Şaduman Halıcı, “Karikatür” dalında Önder Önerbay, “Fotoğraf” dalında ise Zehra Çöplü.

Büyük bir başarıya imza atarak Körfez’in gururu haline gelen Önder Önerbay’ın başarılarla dolu özgeçmişi dikkat çekiyor.  1971 Giresun/Görele doğumlu olan Önerbay, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Anasanat Dalı mezunu. Uluslararası ve ulusal karikatür yarışmalarında çeşitli derecelerde ödül kazandı. 5 kişisel resim sergisi ve 2 kişisel karikatür sergisi açan Önerbay, birçok karma sergi ve yarışma sergilerine katıldı. Halen Edremit Altınoluk mahallesinde, Altınoluk Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Görsen Sanatlar Öğretmenliği yapmakta.

739 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri